X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte ja już kiedyś pisałam,że my odstawiliśmy sab simplex, bo małej było gorzej po niż przed. Podajemy esputicon, który jest na dimetikonie a espumisan jest na simetikonie,tak więc krople są różne trzeba wypróbować co pomaga.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My staramy się wypracować jakiś system spania dogodny dla nas tzn żeby mieć wieczór dla siebie i jeszcze pospac w nocy :) normalnie kąpaliśmy o 21 i 22:30 mała spała pobudka o 6 i potem o 9. Wczoraj kąpaliśmy o 20, 20:45 mała spała, pobudka o 4 i 7. Dzisiaj wykąpaliśmy o 19 mała już śpi więc wieczór mamy i planujemy dać jej butlę za 3h i pójść spać z nadzieją, że prześpi następne 7 jak co noc. Ciekawe co z tego wyjdzie.

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    Moj tak zaczal lepiej sypiać w nocy. normalnie spał max 1,5 godz i placz, a tak klade Go po 22 i budzi się tylko o 3 i 6 na jedzenie...

to pozwól mu spać na brzuszku skoro jest mu tak lepiej ;) przecież my, dorośli też mamy swoje upodobania co do pozycji w jakiej lubimy spać ;) może dzięki temu też z tym brzuszkiem będzie lepiej? Mój Antoś nie ma w ogóle problemów z brzuszkiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż 4 nas jest z lipca 89? super!

My też chcemy iść na basen, do Tychów ;)

Alicja, w TYchach jest tylko ten basen na edukacji ;) ten park wodny dopiero się buduje :) ale będzie super!!

https://www.youtube.com/watch?v=2lgCisFwDFg

alicja_ lubi tę wiadomość

• Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    r

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 13:54

d69c20mmk9myteud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    My mamy monitor oddechu jakby co to tez pewniej sie czuje...

dajemy dzisiaj espumisan 100 zamiast sab simplex i baczki przez sen ida jak z armaty... nie czaje... myslalam ze wszystkie te krople to na jedno kopyto sa...

Ja espumisan polecam w 1000000% ;-)

justyna14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Mój śpi CAŁY CZAS na brzuchu, w nocy też, bo tak mu się śpi najlapiej, jak tylko go położe na plecy to się budzi. Lekarki ostatnio pytałam to powiedziała,że jak najwięcej dziecko powinno na brzuchu leżeć i ile chce. Tak samo powiedziała inna lekarka przy usg bioderek. Jedynie co jest niebezpieczne to to, że może sobie przytkać nosek, ale mój zawsze jak mu się źle oddycha to sobie przekręca głowę. Spróbuj go położyć na brzuchu skoro mu tak wygodniej

A jak usypiacie dzieci ze spia na brzuchu? Bo ja np teraz na rekach i mam corke na brzuszek przekrecic?

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie dam rady Was dziś nadrobić, padam na pysk, jutro chrzciny, obyśmy przetrwali. Spokojnych nocy życzę.

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    nie dam rady Was dziś nadrobić, padam na pysk, jutro chrzciny, obyśmy przetrwali. Spokojnych nocy życzę.
    Tobie udanej imprezy ;)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    A jak usypiacie dzieci ze spia na brzuchu? Bo ja np teraz na rekach i mam corke na brzuszek przekrecic?

tak :) odkładam na brzuch ;) zasypia na rękach i go odkładam na brzuch i dzięki temu się nie wybudza ;) a jak się przebudzi przy odkładaniu to kładę mu rękę na głowę i zasypia ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acik, już myślalam, ze jeszcze z biesiady nie wrocilas :P

Acikk, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Acik, już myślalam, ze jeszcze z biesiady nie wrocilas :P
    Sesesesese :D wrocilam wrocilam ;)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Sesesesese :D wrocilam wrocilam ;)

jak było? :)

ja miałam impreze w lozku... musialam spac w salonie, bo mnie grypa dopadla i goraczke okropna mialam... do tego biegunka i rzygi... masakra...

• Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 13:54

d69c20mmk9myteud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suerte przez przypadek polubilam jak cie czytam to tak mi szkoda bartusia ze szok kurde obys szybko znalazla przyczyne zeby biedactwo sie tak nie meczylo :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis wymiekam maly caly dzien placz i rece odlozyc sie go nie dalo juz plakalam razem z nim o 4 rano zaczal nam sie dusic i krzsztusic przez nos co ciagle ma przytkany przez ulewanie przezylam horror dopiero teraz zasnal :( :( I w koncu zamowilam chuste bo dalej tak nie pociagne nawet do ubikacji nie moge isc o jedzeniu juz zapomnialam :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:46

• Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte mój bole brzuszka miał po godzinie od jedzenia a czasami od razu.
    A jak trzymasz dziecko na ramieniu to uciskasz mu brzuszek troszkę co też pomaga na kolki. Ja mojego czasem kładłam na brzuszku a pod brzuszek kładłam rulonik z ręcznika i tak mi usypiał tylko chwilę trwało za nim się uspokoił

d69c20mmk9myteud.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    jak było? :)

ja miałam impreze w lozku... musialam spac w salonie, bo mnie grypa dopadla i goraczke okropna mialam... do tego biegunka i rzygi... masakra...
    Wspolczuje madzia :( ja zniose wszystko tylko nie rzygi :P
    A jak bylo no powiem ze super przez pierwsze 2 godz non stop sprawdzalam telefon potem juz wyluzowalam no i coz, zycie jest brutalne ale moj syn wogole nie zauwazyl mojej nieobecności :P o 22 moja mama zgodnie z zaleceniem owinela go w roladka i poszedl spac :P
    My wrocilismy o 1 a maly spal jak zwykle do 7 :)

Madzia890722, Pchelkaa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 2489 2490 2491 2492 2493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ