Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMy staramy się wypracować jakiś system spania dogodny dla nas tzn żeby mieć wieczór dla siebie i jeszcze pospac w nocy
normalnie kąpaliśmy o 21 i 22:30 mała spała pobudka o 6 i potem o 9. Wczoraj kąpaliśmy o 20, 20:45 mała spała, pobudka o 4 i 7. Dzisiaj wykąpaliśmy o 19 mała już śpi więc wieczór mamy i planujemy dać jej butlę za 3h i pójść spać z nadzieją, że prześpi następne 7 jak co noc. Ciekawe co z tego wyjdzie.
Pchelkaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySuerte wrote:Moj tak zaczal lepiej sypiać w nocy. normalnie spał max 1,5 godz i placz, a tak klade Go po 22 i budzi się tylko o 3 i 6 na jedzenie...
to pozwól mu spać na brzuszku skoro jest mu tak lepiejprzecież my, dorośli też mamy swoje upodobania co do pozycji w jakiej lubimy spać
może dzięki temu też z tym brzuszkiem będzie lepiej? Mój Antoś nie ma w ogóle problemów z brzuszkiem
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySuerte wrote:My mamy monitor oddechu jakby co to tez pewniej sie czuje...
dajemy dzisiaj espumisan 100 zamiast sab simplex i baczki przez sen ida jak z armaty... nie czaje... myslalam ze wszystkie te krople to na jedno kopyto sa...
Ja espumisan polecam w 1000000%justyna14 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadzia890722 wrote:Mój śpi CAŁY CZAS na brzuchu, w nocy też, bo tak mu się śpi najlapiej, jak tylko go położe na plecy to się budzi. Lekarki ostatnio pytałam to powiedziała,że jak najwięcej dziecko powinno na brzuchu leżeć i ile chce. Tak samo powiedziała inna lekarka przy usg bioderek. Jedynie co jest niebezpieczne to to, że może sobie przytkać nosek, ale mój zawsze jak mu się źle oddycha to sobie przekręca głowę. Spróbuj go położyć na brzuchu skoro mu tak wygodniej
A jak usypiacie dzieci ze spia na brzuchu? Bo ja np teraz na rekach i mam corke na brzuszek przekrecic? -
nick nieaktualnyPchelkaa wrote:A jak usypiacie dzieci ze spia na brzuchu? Bo ja np teraz na rekach i mam corke na brzuszek przekrecic?
takodkładam na brzuch
zasypia na rękach i go odkładam na brzuch i dzięki temu się nie wybudza
a jak się przebudzi przy odkładaniu to kładę mu rękę na głowę i zasypia
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa dzis wymiekam maly caly dzien placz i rece odlozyc sie go nie dalo juz plakalam razem z nim o 4 rano zaczal nam sie dusic i krzsztusic przez nos co ciagle ma przytkany przez ulewanie przezylam horror dopiero teraz zasnal
I w koncu zamowilam chuste bo dalej tak nie pociagne nawet do ubikacji nie moge isc o jedzeniu juz zapomnialam
-
nick nieaktualny
-
Suerte mój bole brzuszka miał po godzinie od jedzenia a czasami od razu.
A jak trzymasz dziecko na ramieniu to uciskasz mu brzuszek troszkę co też pomaga na kolki. Ja mojego czasem kładłam na brzuszku a pod brzuszek kładłam rulonik z ręcznika i tak mi usypiał tylko chwilę trwało za nim się uspokoił -
Madzia890722 wrote:jak było?
ja miałam impreze w lozku... musialam spac w salonie, bo mnie grypa dopadla i goraczke okropna mialam... do tego biegunka i rzygi... masakra...ja zniose wszystko tylko nie rzygi
A jak bylo no powiem ze super przez pierwsze 2 godz non stop sprawdzalam telefon potem juz wyluzowalam no i coz, zycie jest brutalne ale moj syn wogole nie zauwazyl mojej nieobecnościo 22 moja mama zgodnie z zaleceniem owinela go w roladka i poszedl spac
My wrocilismy o 1 a maly spal jak zwykle do 7Madzia890722, Pchelkaa lubią tę wiadomość