Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySuerte wrote:Moj usypia jedzac, biore Go do odbicia i potem z tej pozycji klade...
ej dobra glupie pytanie, czy branie piastek do buzi znaczy, ze jest glodny? bo zjadl po 18.00 (u Was 19) z 80 ml i potem spedzil godzine na lezaczku i z 20 minut na przewijaku, zaczal marudzic i brac piastki do buzi wiec wzielam Go do karmienia i znowu byl krzyk. wiec wzielam przerzucilam przez ramię i tak usnal... i nie wiem czy plakal bo nie byl glodny czy go brzuszek zaczal bolec (tak nagle znowu przy jedzeniu?)
najdziwniejsze jest to, ze jak tak krzyczy to juz go nie uspokoje trzymajac normalnie na rekach, musi byc w pozycji do odbicia i wtedy sie wtula po jakims czasie i usypia...
nigdy nie zrozumiem mojego dziecka
je tylko 80 ml? jest trochę starszy od mojego a mój je już 120ml, może płacze bo jest głodny? -
nick nieaktualnyMi$ia26 wrote:Acikk no to super sie pobawilas
Ja planuje niedugo jechac do brata na troche zeby mi mama i bratowa troche pomogly bo jeszcze troche i oszaleje
Madzia jakie wiazania stosujesz dlugo ci zajela nauka ??
Raz zrobilam z filmikiem a pozniej juz samaja stosuje kieszonke, bo kangurek mnie wkurza, bo wezel jest z przodu i glupio sie tak chodzi. Uczylam sie z tego filmiku:
https://www.youtube.com/watch?v=E-SsEQmpLnk -
nick nieaktualnyMoje dziecko na razie wyrosło z dwóch pajaców
Zastanawiam się dlaczego karmienie trwa godzinę? Raz nawet obejrzałam film, czyli zdarza się dłużej bo dwie h. Aż nieraz mam "rozmoczone" brodawki i się odechciewa kp. A karmie przez oslonki żeby było śmiesznie.
I u nas jeszcze chaos. Jedyne dwie pewne rzeczy w ciągu dnia to bardzo długa drzemka 13-14 i kąpiel 19-20. Znaczy się kąpię co trzeci dzień, a tak jest "na sucho".
Matlenaa dlaczego? Nie chustujesz wcale? Bo ja lada moment zamawiam chustę. Wiem, że się napewno przyda Bo mały chce być noszony często. Sa tylko 2-3 momenty w ciągu dnia że polezy przez 10 min.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 02:43
-
nick nieaktualnyNo i my po karmieniu a maly zlapal mnie za koszule i ch e spac na cyckach, nie mam sumienia go odlozyc. Wczoraj mielismy gosci, dziewczyna w 6 mc byla a Franio spal po 30 minut i wstawal z placzem, a jak ho usoalam o odlozylam to od razu sie strasznie rozplakal i zalil....druga noc nasza na raty przespana
ale to chyba wina tego ze chcielismy mu juz calkiem kropelki odstawwic, ale wieczorem go juz brzuszek bolal mocno wiec dalej podajemy. Przeszlismy z sab simplex na espumisan narazie. Myslalam ze kolki sie u malego skonczyly ale chyba potrwaja az do 3 mz wieku korygowanego
-
Suerte wrote:ej dobra glupie pytanie, czy branie piastek do buzi znaczy, ze jest glodny? bo zjadl po 18.00 (u Was 19) z 80 ml i potem spedzil godzine na lezaczku i z 20 minut na przewijaku, zaczal marudzic i brac piastki do buzi wiec wzielam Go do karmienia i znowu byl krzyk. wiec wzielam przerzucilam przez ramię i tak usnal... i nie wiem czy plakal bo nie byl glodny czy go brzuszek zaczal bolec (tak nagle znowu przy jedzeniu?)
Nie oznacza to że jest głodny w tym wieku dzieci tak zaczynają poznawać światdajesz mu zwykłego smoczka uspokajacza? Może to by pomoglo, bo by coś possal ale nie mleko
Tobiasz często nie chce już cyca a smoczkiem nie pogardzi:)
Moniusia wracaj do domu szkoda nerwów... -
nick nieaktualnyA ja jestem w szoku bo moje dziecko spało dziś 9,5h od 20:30 do 6 rano. Próbowaliśmy ją obudzić o północy żeby dać mleko ale spała jak kamień,nie dała sobie włożyć butelki do buzi.
Teraz nakarmiona idę odłożyć do kołyski, może coś jeszcze pośpimy. Kurcze tak mogłyby wyglądać nasze noce -
nick nieaktualnyKwiatakacji moj Wojtek dzis spal identycznie
pierwszy raz az tyle godzin, ale mi to nie przeszkadzalo
Suerte tak czytam o tych piastkach, moj syn lubi sobie poprostu posmyrac nimi w buzi. Jak jest glodny, to placze. Moze sprobuj go przetrzymac troszke z tym jedzeniem? Bo jak dziecko je za czesto to tez bedzie plakac z przejedzenia...
Ciezko az sie czyta o tym, co przechodzicie i nie otrzymujecie zadnej pomocy od lekarzy...kwiatakacji, Pchelkaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMeGi2986 wrote:Dziewczyny co na katar u maluszka? Franek ma zapchany nosek, non stop fluki i to nie od suchego powietrza. Co poradzicie oprocz oczyszczania noska??
Megi z ust mi wyjęłaś to pytanie.
Ja też chciałam zapytać co stosujecie na katar bo w nocy nam się katar rozhulał
Wysłałam męża do apteki po plasterki Aromactiv i wodę morską Sterimar w sprayu.
Ma jeszcze kupić krople Cebion (wit C).
Na grzejnikach porozwieszałam mokre pieluchy tetrowe.
Co jeszcze można zrobić? -
Mama-julka wrote:Moje dziecko na razie wyrosło z dwóch pajaców
Zastanawiam się dlaczego karmienie trwa godzinę? Raz nawet obejrzałam film, czyli zdarza się dłużej bo dwie h. Aż nieraz mam "rozmoczone" brodawki i się odechciewa kp. A karmie przez oslonki żeby było śmiesznie.
I u nas jeszcze chaos. Jedyne dwie pewne rzeczy w ciągu dnia to bardzo długa drzemka 13-14 i kąpiel 19-20. Znaczy się kąpię co trzeci dzień, a tak jest "na sucho".
Probowalas bez osłonek? Może przez nie gorzej leci i dlatego tak długo. I u Nas też każdy dzień inny nie ma stałych pór. -
nick nieaktualnyPchełka no i my chcemy ten Aromactiv kupic tylko die zadtanawiam czy ktoras uzywala i sie sprawdzilo??
My mamy nawilzacz powietrza wiec suchego nie ma w domu. Jestem pewna ze to przez rehabilitacje bo te pindy zawsze wietrza sale przed cwiczeniami z Frankiem a go rozbieraja do galasa i mu zimno wiecznie