X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk no to super sie pobawilas :)

Ja planuje niedugo jechac do brata na troche zeby mi mama i bratowa troche pomogly bo jeszcze troche i oszaleje :)

Madzia jakie wiazania stosujesz dlugo ci zajela nauka ??

• Acikk Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No potancowalam jak kiedys w koncu bez brzuszka :D fajnie bylo nawet bysmy dluzej zostali ale wiedzialam ze maly nie pospi dluzej dlatego ze my bylismy na biesiadzie takze noo :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wazne ze poszalalas choc troche :)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 11:00

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    Moj usypia jedzac, biore Go do odbicia i potem z tej pozycji klade...

ej dobra glupie pytanie, czy branie piastek do buzi znaczy, ze jest glodny? bo zjadl po 18.00 (u Was 19) z 80 ml i potem spedzil godzine na lezaczku i z 20 minut na przewijaku, zaczal marudzic i brac piastki do buzi wiec wzielam Go do karmienia i znowu byl krzyk. wiec wzielam przerzucilam przez ramię i tak usnal... i nie wiem czy plakal bo nie byl glodny czy go brzuszek zaczal bolec (tak nagle znowu przy jedzeniu?)
    najdziwniejsze jest to, ze jak tak krzyczy to juz go nie uspokoje trzymajac normalnie na rekach, musi byc w pozycji do odbicia i wtedy sie wtula po jakims czasie i usypia...

nigdy nie zrozumiem mojego dziecka :(

je tylko 80 ml? jest trochę starszy od mojego a mój je już 120ml, może płacze bo jest głodny?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Acikk no to super sie pobawilas :)

Ja planuje niedugo jechac do brata na troche zeby mi mama i bratowa troche pomogly bo jeszcze troche i oszaleje :)

Madzia jakie wiazania stosujesz dlugo ci zajela nauka ??

Raz zrobilam z filmikiem a pozniej juz sama ;) ja stosuje kieszonke, bo kangurek mnie wkurza, bo wezel jest z przodu i glupio sie tak chodzi. Uczylam sie z tego filmiku:

https://www.youtube.com/watch?v=E-SsEQmpLnk

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochowałam Dzisiaj w karton Ciuszki 56 i 62 i aż mi się łezka w oku zakreciła że ten szkrab tak szybko rośnie :-(

Pchelkaa lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 01:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 02:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko na razie wyrosło z dwóch pajaców :-D

Zastanawiam się dlaczego karmienie trwa godzinę? Raz nawet obejrzałam film, czyli zdarza się dłużej bo dwie h. Aż nieraz mam "rozmoczone" brodawki i się odechciewa kp. A karmie przez oslonki żeby było śmiesznie.
    I u nas jeszcze chaos. Jedyne dwie pewne rzeczy w ciągu dnia to bardzo długa drzemka 13-14 i kąpiel 19-20. Znaczy się kąpię co trzeci dzień, a tak jest "na sucho".

Matlenaa dlaczego? Nie chustujesz wcale? Bo ja lada moment zamawiam chustę. Wiem, że się napewno przyda Bo mały chce być noszony często. Sa tylko 2-3 momenty w ciągu dnia że polezy przez 10 min. :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 02:43

• Matleena Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i my po karmieniu a maly zlapal mnie za koszule i ch e spac na cyckach, nie mam sumienia go odlozyc. Wczoraj mielismy gosci, dziewczyna w 6 mc byla a Franio spal po 30 minut i wstawal z placzem, a jak ho usoalam o odlozylam to od razu sie strasznie rozplakal i zalil....druga noc nasza na raty przespana :/ ale to chyba wina tego ze chcielismy mu juz calkiem kropelki odstawwic, ale wieczorem go juz brzuszek bolal mocno wiec dalej podajemy. Przeszlismy z sab simplex na espumisan narazie. Myslalam ze kolki sie u malego skonczyly ale chyba potrwaja az do 3 mz wieku korygowanego :(

• rewelka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    ej dobra glupie pytanie, czy branie piastek do buzi znaczy, ze jest glodny? bo zjadl po 18.00 (u Was 19) z 80 ml i potem spedzil godzine na lezaczku i z 20 minut na przewijaku, zaczal marudzic i brac piastki do buzi wiec wzielam Go do karmienia i znowu byl krzyk. wiec wzielam przerzucilam przez ramię i tak usnal... i nie wiem czy plakal bo nie byl glodny czy go brzuszek zaczal bolec (tak nagle znowu przy jedzeniu?)

Nie oznacza to że jest głodny w tym wieku dzieci tak zaczynają poznawać świat :) dajesz mu zwykłego smoczka uspokajacza? Może to by pomoglo, bo by coś possal ale nie mleko :) Tobiasz często nie chce już cyca a smoczkiem nie pogardzi:)

Moniusia wracaj do domu szkoda nerwów...

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Matko Rewelka jakbym swoja Mala Laure widziała,takie ujęcie zrobilas,ze naprawde bylaby podobna:)
    W szpitalu na Tobiego mówili laleczka... :)

iNso87 lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem w szoku bo moje dziecko spało dziś 9,5h od 20:30 do 6 rano. Próbowaliśmy ją obudzić o północy żeby dać mleko ale spała jak kamień,nie dała sobie włożyć butelki do buzi.
    Teraz nakarmiona idę odłożyć do kołyski, może coś jeszcze pośpimy. Kurcze tak mogłyby wyglądać nasze noce :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatakacji moj Wojtek dzis spal identycznie :) pierwszy raz az tyle godzin, ale mi to nie przeszkadzalo :)

Suerte tak czytam o tych piastkach, moj syn lubi sobie poprostu posmyrac nimi w buzi. Jak jest glodny, to placze. Moze sprobuj go przetrzymac troszke z tym jedzeniem? Bo jak dziecko je za czesto to tez bedzie plakac z przejedzenia...
    Ciezko az sie czyta o tym, co przechodzicie i nie otrzymujecie zadnej pomocy od lekarzy...

kwiatakacji, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co na katar u maluszka? Franek ma zapchany nosek, non stop fluki i to nie od suchego powietrza. Co poradzicie oprocz oczyszczania noska??

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Dziewczyny co na katar u maluszka? Franek ma zapchany nosek, non stop fluki i to nie od suchego powietrza. Co poradzicie oprocz oczyszczania noska??

Megi z ust mi wyjęłaś to pytanie.
    Ja też chciałam zapytać co stosujecie na katar bo w nocy nam się katar rozhulał :-(
    Wysłałam męża do apteki po plasterki Aromactiv i wodę morską Sterimar w sprayu.
    Ma jeszcze kupić krople Cebion (wit C).
    Na grzejnikach porozwieszałam mokre pieluchy tetrowe.
    Co jeszcze można zrobić?

• rewelka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Moje dziecko na razie wyrosło z dwóch pajaców :-D

Zastanawiam się dlaczego karmienie trwa godzinę? Raz nawet obejrzałam film, czyli zdarza się dłużej bo dwie h. Aż nieraz mam "rozmoczone" brodawki i się odechciewa kp. A karmie przez oslonki żeby było śmiesznie.
    I u nas jeszcze chaos. Jedyne dwie pewne rzeczy w ciągu dnia to bardzo długa drzemka 13-14 i kąpiel 19-20. Znaczy się kąpię co trzeci dzień, a tak jest "na sucho".

Probowalas bez osłonek? Może przez nie gorzej leci i dlatego tak długo. I u Nas też każdy dzień inny nie ma stałych pór.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka no i my chcemy ten Aromactiv kupic tylko die zadtanawiam czy ktoras uzywala i sie sprawdzilo??
    My mamy nawilzacz powietrza wiec suchego nie ma w domu. Jestem pewna ze to przez rehabilitacje bo te pindy zawsze wietrza sale przed cwiczeniami z Frankiem a go rozbieraja do galasa i mu zimno wiecznie :/

‹‹ 2490 2491 2492 2493 2494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ