X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • mnk Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 03:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czesc wam :P

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 11:26

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze mna chyba cos nie tak. Antek spi mi w nocy 8-9 godzin bez przerwy wiec i ja tak spie to chyba powinnam byc wyspana a ciagle sie czuje jakby mnie ktos skopal i najchetniej bym nie wylazila z lozka wogole :/ chyba se musze jakies badanie krwi zrobic moze mi czegos brakuje po tej ciazy :/

kwiatakacji, Ola_45 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy czy u ciebie się zapaszki zmienią :-) u mnie to nawet bąki są tak śmierdzące że pod kątem "zapachu" nie ma różnicy czy to bączek czy kupka :-) bączek tylko szybciejvprzestaje śmierdzieć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 07:00

Matleena lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk ja po porodzie miałam anemie. Zrób sobie morfologię. Może po tym obfitym okresie jesteś osłabiona. Tylko ze ja bylam blada bardzo.

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk mam tak samo, tylko,że ja zawsze spałam po 10 h, albo odsypialam w weekendy i teraz mi brakuje.

• lips Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:12

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie jakiś rytuał poranny? Bo wieczór mam ładnie rozplanowany tylko mamy problem z porankiem. Zawsze sie budzi o innych godzinach, czasem go biore do łóżka jak jest przed 7. CZasem sie budzi o 6 mimo że był karmiony godzine wcześniej, a czasem śpi do 9. Macie jakiś sposób na poranek ?

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w ogole nie mamy zadnego ustalonego planu dnia bo maly jest okropnie rozregulowany. Od jego humoru zalezy czy idzie spac o 21 czy o 4 rano a ostatnio tak chodzil. Wczoraj caly dzien nie spal a w nocy od 21 do 1 i od 3 do 6:30. Teraz sie pokarmilimy i my do spania juz niezbyt. A ja na rzesach chodze

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kupy po Pepti aż tak nie śmierdzą ale bąki....dosłownie jakby szambowóz przejechał obok :-/

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    A macie jakiś rytuał poranny? Bo wieczór mam ładnie rozplanowany tylko mamy problem z porankiem. Zawsze sie budzi o innych godzinach, czasem go biore do łóżka jak jest przed 7. CZasem sie budzi o 6 mimo że był karmiony godzine wcześniej, a czasem śpi do 9. Macie jakiś sposób na poranek ?

U nas poranny rutuał to:
    wstajemy o 8 (zawsze go budze jak chciałby spac dłuzej)...jak sie sam wczesniej wybudzi około 7...
    przebieram go całego z nocnych ubranek i czyste....myjemy pupe po nocy...poranna toaleta etc....
    potem mleczko.....potem Antek lezy w wózeczku 20-30 minut zeby można było ogarnac chalupke....
    a potem do około 10 zabawa...potem drzemka i o 11 mleko i spacer do 13...itd itd

f2wlanlibm0fi1og.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie roznie te ranki :) po karmieniu przed 7 juz nie chcial spac (spi w kolysce) wiec troche polezal jak zaczal mrajcec to przebralam mu pampera zanioslam do lozeczka i patrzy na karuzele a ja zamiast isc sie ogarnąć to gnije w łóżku :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mala po karmieniu przed 7 zasypia jeszcze na pól godziny do godziny. Potem się budzi i do następnego karmienia sie bawimy. Leży sobie na macie a ja w tym czasie jem śniadanie. Jak zje to probuje ja uspac. Pośpi pól godziny i potem ja przebieram. Spacer po kolejnym karmieniu okolo 13 i tu kolejna dluzsza drzemka :-) nie budze malej rano bo ma ciężko ze spaniem w dzień wiec kazda godzina snu jest wazna :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 09:04

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek to moj identycznie. Po jedzeniu przed 7 i polgodzinnym usypianiu spi jeszcze jakies pol godz :P

moniek90 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa dziękuje za zdjęcia. U nas jednak jest to o wiele łagodniejsze

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest zawsze tak ze may wstaje po 8 myjemy sie przebieramy i jemy pozniej ezy abo na macie albo w loczeczku patrzy na karuzele ja w tym czasie ogarnia dom robie sobie kawed i sniadanie pozniej go zabawiam i o 10:30 drzemka wstaje po 11 bawimy sie i tak do karmienia spacer :) Kurde cos mnie lapie gardlo boli jak niewiem i jakas taka slaba sie czuj:/

• Acikk Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia kacperek kawal przystojniaka i jaka ladna czuprynka :D

Mi$ia26 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakos mu bardziej pasuje maly irokezik :) Ale najwazniejsze ze codziennie zaypuje mnie juz swiadomymi usmiechami od rana do wieczora :D

Acikk, moniek90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie bo zwariuje! Wczoraj skonczylismy antybiotyk, w piątek pediatra powiedziała, że jest zdrowy a ja dalej słysze, że cos mu tam zalega i ma katar, dczasem kaszle jak płacze i nie wiem czy kaszle bo chory czy przez to, że płacze.. od kilku dni chce byc tylko na rękach ale co chwile zmiana pozycji bo już mu nie pasuje, pcha łapki do buzi, raz śpi cały dzień raz nie. I nie wiem czy to nie skok znowu bo byliśmy na rehabilitacji wczoraj i się zachowywał jakbyśmy byli tam pierwszy raz a robił postępy, że już mieliśmy jutro kończyć. Co Wy o tym wszystkim myślicie?:> Przed wczoraj zacząl dużo gadać i się śmiać a dziś od rana tragedia.. Z tym katarem też nie wiem bo bardzo dużo chce jeść i potem ulewa, może to przez to i może się też krztusić śliną bo dużo tego ma

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 10:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas skok skoncy sie w niedziele i mielsismy to samo tyko rece placz marudzenie cay dzien szybko sie nudzil i znow byl placz sam nie polezal dluzej jak 10 min nawet jedzenie bylo na nie juz plakalam bo nie dawalam rady ale minelo naszczescie tez pcha lapki do buzi

‹‹ 2499 2500 2501 2502 2503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ