X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

u mnie dziś z T awantura o co? o płytki do przedsionka, eh. Wyżyłam się w pepco i obkupiłam Oluśka na lato za grosze :) a co :)
    teraz ide na spacer z siostrą cioteczną i też zastanawiam się, czy jej mówić czy nie. Kusi mnie, ale boje się, że coś może iść nie tak , a z drugiej strony chce się cieszyć ciąży a nie tylko martwić, po przy 1 się martwiłam bo pierwsza itd i powiedzieliśmy wszystkim dopiero po 3 msc, teraz nie chce tak długo czekać. Zresztą, co ma być to i tak będzie, nie?
    Od dziś się ciesze, a martwić się będę i tak do końca życia o swoje pociechy, nie ma co się oszukiwać, że to minie w 2 trymestrze czy 3, to zostanie już na zawsze :) taka to natura mamusiek :) miłęgo dzionka kochane

ah i brak objawów w ciąży, nie świadczy o niczym złym. Plamienie i silne bóle są wskazaniem do natychmiastowej konstulatcji z lekarze. Także wrzućmy na luz z brakiem objawów, bo niektóe całe 9 msc będą rzygały, nie ma co zazdrościć.

ania14 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Madleine Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa ja poki maz w domu to nawet z lozka nie wstaje...sil brak totalnie. Zoladek ciezki i pusty na zmiane. Jestem tak slaba ze az plakac sie chce.
    tak mi szkoda mojego synka bo nie mam soly sie z nim bawic :(

Jest i druga fasolka :)
    oeuaqqmzwgtmax2k.png
    gg643e5e9352yh4y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madleine współczuję. Ja mam nadzieję , że powoli będziemy wychodzić z tego złego samopoczucia, też przydałoby mi się więcej siły i energii.

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine M wrote:
    Zwariuje chyba!!!
    9 tydz zaczynam,dalej zadnych mdlosci, piersi dzis juz nie bola,trocczhe powiekszone no ale ustal objaw nawet cyckowy. Naczytalam sie o ciazach bezobjawowych albo kiedy ustaly i dziecko przestalo sie rozwijać. Zwariuje z nerwow,kontaktowalam sie,chce skan ale nie odp,sprobuje zadz zaraz. 4 post tu odzewu tez nie ma,pytami pytam o te mdlosci lub ich brak u Was Ale chyba sie nie dowiem....
    Ten 8 tydz na suwaczku to wdł usg masz ustawiony? Spokojnie, mnie przestały boleć piersi w 7 tc a maleństwo żyje i ma się dobrze :-) Mdłości zaczeły mi sie dopiero w 9 tc według ostatniego dnia miesiączki, więc masz jeszcze czas, bo na usg to był 8 tc jakoś. Nie sugeruj się tymi tygodniami wypisanymi w internecie, tylko tym jaki jest pokazany na usg, bo organizm się rozwija według tego jak dziecko sie rozwija, a nie że od ostatniej miesiaczki jest 10 tc np to organizm bedzie funkcjonował jak w 10 tc, Nie !! On funkcjonuje wdłg rozwoju dziecka.

Ps. Ja za chwile powinnam zaczynać 11 tc i co z tego? Jak to jest tylko liczone od miesiączki?? Bo tak naprawdę moje maleństwo jest wielkości itd na 9 tc. Więc i mój organizm tak właśnie sie rozwija i funkcjonuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2015, 14:04

Anko:-), Justine M lubią tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • puli27 Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kobietki. Wczoraj martwilam sie ze mdlosci odpuszczaja a dzisiaj wymiotuje jak kot. Nie mam na nic sily jak chodze to wygladam jak staruszka bo zgieta w pol, nogi mi sie trzesa chyba z oslabienia, do tego brzuch pobolewa i plecy. Jak ktos mi powie ze ciaza to nie choroba to chyba udusze!!!! :/

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziewczyny ja w sumie od wczoraj siły nie mam na nic :-( ledwo się snuje a i wczoraj i dziś praktycznie cały czas goście i głupio zostawić ich samych i iść się położyć :-( taka nie obecna chodzę że szok, robię rzeczy tylko z automatu :-(

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka wrote:
    Dziewczyny nie wiem czy byl juz taki temat, jesli tak to przepraszam i bede szukac w archiwum. Czy wiemy z jakich miast jestesmy? Ja poszukuje mam z Krakowa :)
    no i gdzie mozna znalezc aktualna lite grudniowych mamusiek?

Ja tez z Krakowa :)

Dagietka, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj rano znowu wymiotowalam. Teraz po poludniu mi przeszlo. NO WAY! cieszylam sie ze mdlosci juz mi przeszly na dobre..

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogole to Kate urodzila dzisiaj mala ksieżniczke :)
    Ciekawe jak ja nazwia ;)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam sobie zrobić salatke z brokulem a...konczy się gotowac wlasnie zupka brokulowa :D zaraz zabieram się do wcinania..dodam,ze 30min temu zjadłam 3 pyzy z mięsem :P hehehe
    Ja tak się meczylam na Swieta,dobrze,ze chociaż majowka zlatuje spokojnie choć co prawda dziś już nigdzie nie idziemy bo Małż na 21-5 do pracy ale może jutro popołudniu? pn ma wolny to czemu nie :))

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Ciekawe jak ja nazwia ;)
    Mialam to samo dodac :) bo wlasnie na wp.pl przeczytałam. Może Diana? ;)

Flakonik lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie pytanie odnosnie imion. bo slyszalam ze niby od tego roku mozna nazywac w Polsce dzieci jak sie chce. tzn w sensie ze zagraniczne imiona sa uzawane. Czy to prawda? Orientujecie sie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Mialam to samo dodac :) bo wlasnie na wp.pl przeczytałam. Może Diana? ;)
    Ja raczej watpie ze Diana. Watpie zeby william chcial zeby jegp corka nazywala sie jak zmarla mama. oj i krolowa by byla chyba tym faktem niezadowolona.
    ciekawe kiedy oglosza imiona.

Hashija, Kourtney lubią tę wiadomość

• halwaya Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Dopiero co wstałam po nocce. Nareszcie weekend.
    Co do energii to w pracy jakoś funkcjonuje, w dzien jest gorzej, zwłaszcza jak spie na raty. Ten tydzień mój facet ma na popołudnia, więc przynajmniej odespie w jednym ciągu.

Wg OM to jutro zaczynam 10tc :) wg moich obliczeń jestem mniej zaawansowana, bo mam dluzze cykle (i to wg tego mam ustawiony suwak).. I tak się teraz zastanawiam kiedy dla mnie zaczyna się drugi trymestr.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2015, 14:49

Sx0K.png
    ypbg.png
  • halwaya Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Ciekawe jak ja nazwia ;)

Tutaj bukmacherzy obstaeiaja, że będzie Alicja

Sx0K.png
    ypbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halwaya a wy bedziecie teraz mieli dzien wolny ze urodzila? Bo jak sie maly George urodzil to z tego co pamietam brytyjczycy mieli wolny dzien od pracy

• halwaya Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, z okazji ślubu byl dzien wolny.. na narodziny nie było ;) chociaż 04.05 jest tutaj święto majowe, ale akurat ja pracuje.

Sx0K.png
    ypbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Mam takie pytanie odnosnie imion. bo slyszalam ze niby od tego roku mozna nazywac w Polsce dzieci jak sie chce. tzn w sensie ze zagraniczne imiona sa uzawane. Czy to prawda? Orientujecie sie?

Tak uznawane są zagraniczne imiona teraz.

• puli27 Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wam zazdroszcze ze mozecie normalnie jesc. Mi wszystko rosnie w buzi na sama mysl o jedzeniu. Moge jesc jedynie chleb z maslem lub pomidor do tego a do obiadu jedynie ziemniak bez miesa, no i jakas lekkostrawna zupka. W przeciagu miesiaca mam na minusie 5 kg. Nie moge na siebie patrzec w lustrze. Niektore z was maja juz piekne brzuszki a ja plaska jak decha :(

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puli teraz do 12tc jest podobno najgorzej i po tym czasie najczesciej mdlosci juz na stale ustepuja.

Kwiatakacji. Bo nam podobaja takie zagraniczne . np. do dziewczynek Vivienne i Fabienne ;) ciekawe czy by sie zgodzili.

‹‹ 277 278 279 280 281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ