Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
hej
u mnie dziś z T awantura o co? o płytki do przedsionka, eh. Wyżyłam się w pepco i obkupiłam Oluśka na lato za groszea co
teraz ide na spacer z siostrą cioteczną i też zastanawiam się, czy jej mówić czy nie. Kusi mnie, ale boje się, że coś może iść nie tak , a z drugiej strony chce się cieszyć ciąży a nie tylko martwić, po przy 1 się martwiłam bo pierwsza itd i powiedzieliśmy wszystkim dopiero po 3 msc, teraz nie chce tak długo czekać. Zresztą, co ma być to i tak będzie, nie?
Od dziś się ciesze, a martwić się będę i tak do końca życia o swoje pociechy, nie ma co się oszukiwać, że to minie w 2 trymestrze czy 3, to zostanie już na zawszetaka to natura mamusiek
miłęgo dzionka kochane
ah i brak objawów w ciąży, nie świadczy o niczym złym. Plamienie i silne bóle są wskazaniem do natychmiastowej konstulatcji z lekarze. Także wrzućmy na luz z brakiem objawów, bo niektóe całe 9 msc będą rzygały, nie ma co zazdrościć.ania14 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
Justine M wrote:Zwariuje chyba!!!
9 tydz zaczynam,dalej zadnych mdlosci, piersi dzis juz nie bola,trocczhe powiekszone no ale ustal objaw nawet cyckowy. Naczytalam sie o ciazach bezobjawowych albo kiedy ustaly i dziecko przestalo sie rozwijać. Zwariuje z nerwow,kontaktowalam sie,chce skan ale nie odp,sprobuje zadz zaraz. 4 post tu odzewu tez nie ma,pytami pytam o te mdlosci lub ich brak u Was Ale chyba sie nie dowiem....Mdłości zaczeły mi sie dopiero w 9 tc według ostatniego dnia miesiączki, więc masz jeszcze czas, bo na usg to był 8 tc jakoś. Nie sugeruj się tymi tygodniami wypisanymi w internecie, tylko tym jaki jest pokazany na usg, bo organizm się rozwija według tego jak dziecko sie rozwija, a nie że od ostatniej miesiaczki jest 10 tc np to organizm bedzie funkcjonował jak w 10 tc, Nie !! On funkcjonuje wdłg rozwoju dziecka.
Ps. Ja za chwile powinnam zaczynać 11 tc i co z tego? Jak to jest tylko liczone od miesiączki?? Bo tak naprawdę moje maleństwo jest wielkości itd na 9 tc. Więc i mój organizm tak właśnie sie rozwija i funkcjonuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2015, 14:04
Anko:-), Justine M lubią tę wiadomość
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
Czesc kobietki. Wczoraj martwilam sie ze mdlosci odpuszczaja a dzisiaj wymiotuje jak kot. Nie mam na nic sily jak chodze to wygladam jak staruszka bo zgieta w pol, nogi mi sie trzesa chyba z oslabienia, do tego brzuch pobolewa i plecy. Jak ktos mi powie ze ciaza to nie choroba to chyba udusze!!!!
-
nick nieaktualnyDagietka wrote:Dziewczyny nie wiem czy byl juz taki temat, jesli tak to przepraszam i bede szukac w archiwum. Czy wiemy z jakich miast jestesmy? Ja poszukuje mam z Krakowa
no i gdzie mozna znalezc aktualna lite grudniowych mamusiek?
Ja tez z KrakowaDagietka, Kourtney lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A ja miałam sobie zrobić salatke z brokulem a...konczy się gotowac wlasnie zupka brokulowa
zaraz zabieram się do wcinania..dodam,ze 30min temu zjadłam 3 pyzy z mięsem
hehehe
Ja tak się meczylam na Swieta,dobrze,ze chociaż majowka zlatuje spokojnie choć co prawda dziś już nigdzie nie idziemy bo Małż na 21-5 do pracy ale może jutro popołudniu? pn ma wolny to czemu nie)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyiNso87 wrote:Mialam to samo dodac
bo wlasnie na wp.pl przeczytałam. Może Diana?
ciekawe kiedy oglosza imiona.Hashija, Kourtney lubią tę wiadomość
-
Witam. Dopiero co wstałam po nocce. Nareszcie weekend.
Co do energii to w pracy jakoś funkcjonuje, w dzien jest gorzej, zwłaszcza jak spie na raty. Ten tydzień mój facet ma na popołudnia, więc przynajmniej odespie w jednym ciągu.
Wg OM to jutro zaczynam 10tcwg moich obliczeń jestem mniej zaawansowana, bo mam dluzze cykle (i to wg tego mam ustawiony suwak).. I tak się teraz zastanawiam kiedy dla mnie zaczyna się drugi trymestr.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2015, 14:49
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Tak wam zazdroszcze ze mozecie normalnie jesc. Mi wszystko rosnie w buzi na sama mysl o jedzeniu. Moge jesc jedynie chleb z maslem lub pomidor do tego a do obiadu jedynie ziemniak bez miesa, no i jakas lekkostrawna zupka. W przeciagu miesiaca mam na minusie 5 kg. Nie moge na siebie patrzec w lustrze. Niektore z was maja juz piekne brzuszki a ja plaska jak decha
-
nick nieaktualny