X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Paulina2711 Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis tez kiepska pogoda ;/ Nie bylismy jeszcze na spacerze i raczej jz nie wyjdzziemy, bo zaczyna padac i jakis taki wicher zawiewa ;/
    W ogole w poniedzialek mielismy z Igorkiem wizyte u logopedy (z racji tego, ze na rehabilitacje dostalismy sie na fundusz to musimy odbyc wizyte u logopedy i psychologa), Pani stwierdzila, ze wszystko ok, fajnie sie rozwija, rosnie maly gadula...:) Polecila tez aby juz zaczac uczyc picia z normalnego kubeczka tzn. rodzic trzyba kubek i przyklada na dolna warge i dopiero leciutko przechyla, jak dziecko opanuje ta umiejetnosc to przejsc na picie z bidonu ze slomka, bo jak stwierdzila lekarze odradzaja wszelkiego rodzaju niekapki i butelki... A ja dobre 2 miesiace4 walczylam, zeby nauczyc Igorka pic z niekapka a teraz taka rewelacja...

Zobaczymy co aleci psycholog, ale to dopiero w polowie grudnia...

mhsvi09kmqevf2jo.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam ze to moja wina ze syn bedzie chodzil w ortopedycznych butach bo za tanie czy nie twj firmy buty kupuje to odechciewa mi sie. Zostaje z Wami, ale nikomu nic juz radzic nie bede bo nie chce potem takich przykrych postow czytac. Jakbym swiadomie dziecku krzywde robila.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluniaaa wrote:
    Hej dziewczynki :-*
    Podczytuje Was kiedy mam czas. I każda serdecznie pozdrawiam.
    Jestem w ciąży, wczoraj miałam wizytę u gina i jestem piękny pęcherzyk.
    Jestem u Czerwcowek i tam nie ma takiego klimatu jak jest tu. W ciąży lubiłam Was czytać i pisać z Wami a tam średnio mi się chce zaglądać.
    Serdeczne gratulacje!!! Jak sie czujecie?

7w3d 💔
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna - nie dziwie ci sie :) Sa tematy dotyczace dzieci gdzie kazdy moze miec odmienne zdanie i nie kazdy musi sie z nim zgadzac. Ale warto delikatnie zwrocic uwage ewentualnie nie odzywac sie :)

Mnie chyba Filip zarazil. Za chwile przyjdzie wredna @ i bede zdychac.

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się nie zastanawiam z czego daję małej pić. Z kapka i niekapka pije od 4 m-ca życia. Jednocześnie kupiłam kubek diody. A teraz najchętniej jej daję pić prosto z butelki. Acha bo ja jej daję do picia tylko wodę. Mi z butelki najwygodniej, bo wodę mamy w każdym pomieszczeniu gdzie najczęściej przebywamy i nie chce mi się szukać szklanek. Jak robię koktajl to pije albo ze szklanki albo czasami jak chce mi się sięgnąć to słomką (nie wiem skąd umie, po prostu złapała słomkępociągnęła). A na wyjścia biorę wodę z dziubkiem albo małą wodę i pije prosto z butelki. Nawet już nie rozlewa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 17:05

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• sabinaaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis piekna, sloneczna pogoda byla. Wiekszosc dnia spedzilam z Zuzia na polu, lisci nalecialo na caly ogrod takze roboty mialam ful. Ogrod super wysprzatany, ale teraz to leze kolo malej, bo spi, a plecy mnie tak bola, ze chyba nie wstane. Dobrze, ze mamy rowerek, bo Zuza w ogole nie chce w wozku siedziec. W rowerku pelnia szczescia.

Ja z butami do domu sie wstrzymuje. Zuza chodzi juz coraz wiecej, potrafi wyjsc z pokoju, przejsc korytarz i isc do babci do pokoju :) Zimowe buty mamy elefanteny, fajne sa, ale narazie nie ma mowy, zeby Zuza w nich chodzila, bo w butach po prostu nie potrafi chodzic. Na spacery zakladamy juz kozaczki, ale narazie sluza tylko po to, zeby nozki nie zmarzly:)

Inso jak nauczylas Lenke, zeby pociagla przez rurke? My kupilismy kubeczek z rurka, ale za cholere nie pociagnie.

Oluniaaa gratuluje ciazy :)

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chcecie mogę jeszcze napisać co mówiła fizjoterapeutka odnośnie bucików dla dzieci. Pytam, bo po ostatnim wpisie wystąpił konflikt właśnie między Justyną i Oliwki. Czuję się winna.
    Ja nie mam jeszcze odnośnie bucików doświadczeń więc na swoim przykładzie nic nie napiszę. Ja czerpię wiedzę z różnych źródeł, wyciągam wnioski i robię jak uważam, że będzie najlepiej, a obecnie mogę przekazać jedynie to co dowiedziałam się kilka dni temu z warsztatów.

pati_zuzia83 lubi tę wiadomość

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• Kava Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też pije ze słomki od 5 miesiecy już. Załapał w zasadzie natychmiast. Tak więc problem z głowy.

Co do butów... w domu w skarpetkach a na spacer muszą być buty.. tzn. mój syn jeszcze nie chodzi i mieliśmy cieplutkie niechodki ale spadały z nóżek.
    Tak więc kupiliśmy buty do chodzenie w sumIE Tylko po to by się nogi trzymały.
    \

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, ale super ze wasze dzieciaczki pija z kubka lub butelki! Ja jestem dumna ze pije przez slomke. Musze sprobowac mu dac ze szklanki, ale w sumie teraz sam sie napije a tak znajac jego szybkosc to powylewa zanim zlapie szklanke :-D

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie nie, u mnie pije z butelki lub szklanki, ale to ja ją trzymam ona tylko pije.

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabinaaa wrote:
    U nas dzis piekna, sloneczna pogoda byla. Wiekszosc dnia spedzilam z Zuzia na polu, lisci nalecialo na caly ogrod takze roboty mialam ful. Ogrod super wysprzatany, ale teraz to leze kolo malej, bo spi, a plecy mnie tak bola, ze chyba nie wstane. Dobrze, ze mamy rowerek, bo Zuza w ogole nie chce w wozku siedziec. W rowerku pelnia szczescia.

Ja z butami do domu sie wstrzymuje. Zuza chodzi juz coraz wiecej, potrafi wyjsc z pokoju, przejsc korytarz i isc do babci do pokoju :) Zimowe buty mamy elefanteny, fajne sa, ale narazie nie ma mowy, zeby Zuza w nich chodzila, bo w butach po prostu nie potrafi chodzic. Na spacery zakladamy juz kozaczki, ale narazie sluza tylko po to, zeby nozki nie zmarzly:)

Inso jak nauczylas Lenke, zeby pociagla przez rurke? My kupilismy kubeczek z rurka, ale za cholere nie pociagnie.

Oluniaaa gratuluje ciazy :)

Sabina zacznij od zwyklej slomki. Wsadz do wody zakryj palcem u gory wtedy troche wody podejdzie i daj malej do buzi. Pusc palec to woda zleci do buzi. Po kilku razach zacznie ciagnac a potem daj kubek ze slomka. Moj sie nauczczyl w pare chwil.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 23:47

sabinaaa lubi tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Natalka tak jest u nas z ta pieta. Mimo,ze Lena chodzi sama od równo 10msc zycia a dzis juz prawie biega.. to i tak jest ciężko wsadzić Jej ta nozke do konca mimo,ze but ogolnie jest z miękkiej skorki a podeszwa jest twardsza i ja mam wrazenie,ze przez ta miekka wlasnie skorke na piecie Lena wklada do polowy piety buta noge a pozniej ten but lamie sie i zgina,ze noge jest ciężko wlozyc takze ciezki temat z tymi butami jesli chodzi o tak male dzieci ktore samodzielnie nawet chodza.. takze nie ma co tu kierowac sie firma buta itp, tylko isc do sklepu z dzieckiem i zmierzyć na noge i sprawdzic czy latwo sie wlozy,bo te nasze sa na rzepe i ta rzepa jest bardzo daleko przy samych palcach ale co z tego jak wyjme ten caly języczek i tak ciężko wlozyc wlasnie przez ta miekka piete bo sie zagina. Takze czasem musze walczyc dlugo a czasem raz dwa nalozy sie.

Isno moj ma jeszcze male stopki to bedzie ciezko znalezc buty bo nie wszystkie firmy i modele maja takie male rozmiary. On ma niecale 11cm stope. W ogole chyba jest tu jednym z drobniejszych dzieci. Ale je jak stary. Chyba bedzie z tych co jedza, jedza i nic nie widac ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 23:51

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso - ja tak mialam ostatnio w nocy, ze tez wedrowalam tyle ze rzygalam :x nie wiem czemu, powinnam dzisiaj lub jutro dostac @. Zobaczymy czy to bylo tylko zatrucie czy cos innego :)

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Isno moj ma jeszcze male stopki to bedzie ciezko znalezc buty bo nie wszystkie firmy i modele maja takie male rozmiary. On ma niecale 11cm stope. W ogole chyba jest tu jednym z drobniejszych dzieci. Ale je jak stary. Chyba bedzie z tych co jedza, jedza i nic nie widac ;-)

Moja też drobnica i tak jak u ciebie stopa niecałe 11cm. Tak na szybko mierzyłam to wychodzi mi nawet 10,5.

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Ola u mnie to zatrucie jest. WczOraj z Malzem pojechalismy po rynku na kebaba i tortille, ostatnio bylismy ze dwa razy jak bylam jeszcze w ciazy.. I zdaje sie miejse super bo lokal w nowym budownictwie,w srodku czysto. Nawet pochwalilam tortille ze naprawde dobra bo w tym miejscu nigdy nie jadlam i o.. Od polowy nocy na kiblu,potem raz zwymiotowalam a teraz z rana wstalam to znowu na toalete i mam taki bol zoladka ze cos okropnego;/ skurcze nie milosierne;/ leze narazie z termoforem nawet nospy w domu nie mam cholera;/ Mysle,ze ta baranina byla albo pol surowa albo cos z nia nie tak...

I jak? Wyrzygałaś całego barana i jest lepiej?
    Termofor to idealny pomysł.

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle dobrego w tym wszystkim, że akurat chłopa masz w domu.

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• alisss87 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :* my juz w drodze nad morze :) wreszcie się wygrzebalismy ale łatwo nie było :/ goście siedzieli UWAGA do 24. Zanim się ogarnęłam była 1:30. Rano załamana bo nic nie spakowane ale mąż mnie uspokoił ze nikt nas nie goni. I tego się trzymalam :)

Justyna, matko polko - dobra rado Ty się nie wyglupiaj ! Bo będę zmuszona prosić cie o rady na priv! Ja znowu się wypowiem na temat tej kultury. Albo nie, no bo ile można o tym pisać? Co niektórzy po prostu nie znają albo nie lubia słowa "uważam ze" a od razu z grubej rury piszą "bzdury!" I po co psuć fajna atmosferę? Ja lubię słuchać różnych opinii, nawet sprzecznych z moimi przekonaniami. Sama sobie wybieram co najlepsze dla mojego dziecka i tyle. A swoje zdanie wyrażam z kulturą. Przynajmniej staram się :)

Ok kończę bo mąż niecierpliwy ze niby "z kim ja tyle pisze? Przecież mieliśmy więcej rozmawiać" także uciekam rozmawiać z moim mężem. Tematem przewodnim zapewne będzie pogoda za oknem i krowy na łące ;)

Buziaki!

Kava, iNso87, Mama_Julka lubią tę wiadomość

18.12.2015 Adam ❤️
    04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss udanego wypoczynku:) a goście -niepoważni.

iNSo a może nie planowane maleństwo? :) jak się czujesz?

Ola jak sytuacja? @ nadal brak? masz jakiś teścik w domu w zanadrzu?

alisss87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliss - to się uśmiałam z tą kulturą....chciałam tylko zauważyć że to Justyna wyskoczyła że ja bzdury piszę...:D ale to tak na marginesie.
    Żałuję że się odezwałam bo szkoda energii.

Mama_Julka lubi tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    Aliss - to się uśmiałam z tą kulturą....chciałam tylko zauważyć że to Justyna wyskoczyła że ja bzdury piszę...:D ale to tak na marginesie.
    Żałuję że się odezwałam bo szkoda energii.

To ja się pogubiłam. Myślałam że chodzi o Justynę i Oliwki. Ale już nie tłumacz, nie wracajmy do tego.

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

‹‹ 2911 2912 2913 2914 2915 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ