X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam, w tych czasach to można mieć alergię na wszystko.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam jakiś czas temu, że dziecko bez upadku się nie uchowa i wtedy pisałam, też, że u nas jeszcze upadku nie było.

Zmieniło to się przedwczoraj. Zaliczyła upadek z kanapy na podłogę. Na szczęście jakoś bokiem i nawet prawie nie przywaliła głową.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• Kava Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss87 wrote:
    Dziewczyny a to nie można dawać jeszcze całego jajka? Przyznam szczerze że nie wiedziałam o tym. Tutaj pewnie chodzi o alergię tak? Jak byliśmy nad morzem to rano zawsze dawałam Adasiowi rozgniecione jajko z twarożkiem, wcinał z uśmiechem na buzi. Ja to dopiero jestem wyrodna matka-nawet mi do głowy nie przyszło że coś może się stać :/

Można, nie można... kto to wie? ;)
    Ja już dawno daje całe jajko.

alisss87 lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja po długim weekendzie złapałam katar, zachciało mi się w poniedziałek myć okno balkonowe. ehhh... ratuje się czym moge i modle , żeby dzieci się nie zaraziły

U nas ostatnio dominuje temat co dalej ze mną i dziećmi, czy 3, czy nie, czy praca czy wychowawczy generalnie jesteśmy w kropce i jakoś nie ma sensowego rozwiązania.

Na 3 dzicko chyba jeszcze nie jesteśmy gotowi, ja chcialabym do pracy pójść po wykorzystaniu zaległego urlopu ale tyle co zarobie to chyba bede musiałą opiekunce dać albo Polę do żłobka dać a tego nie chce :/ teraz myślę, że może poszukmam czegoś blizej bo 10 godz dziennie bez dzieci to za dużo, ale czy coś znajde .... :/

7w3d 💔
  • Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś kończymy 11 miesięcy....
    dziewczyny kiedy to zleciało???? za pasem roczek :)
    patrzeć jak zachwile bedzie czerwiec i bede rodzić :D

alisss87, kasiakasia11, Aneczka86, justyna14, Julia2015, Ola_45, Mama_Julka, iNso87 lubią tę wiadomość

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz dawno podaje cale jajko. Pewnego razu poproatu zrobilam jajecznice. Na szczescie zadnej alergii na jajko ani na nic innego u malego nie widac

Dzis na spacerze zlal nas deszcz. Ja walcze z wiatrem i parasolka, malego przykrylam folia i zagladam a on spi. W sumie godzine z nim godzilam jak zobaczylam go spiacego. Mimo ze co chwila padalo ale dalam rade. A jemu za folia nie wialo to usnal:-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 14:17

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja białko podawałam od początku, najpierw kawałek a potem już całe jajo i na szczescie nie ma alergii. Niestety jest u nas alergia na ryby i wołowinę,cielęcine ;/

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od samego poczatku podaje mojemu cale jajko, zaczal od jajecznicy, troche mu dalam jak jadlam i tak poszlo :)
    My nie mielismy w sumie zadnych problemow z jedzeniem. Juz nawet wiem od czego dostal tych suchych plam. Od plynu do kapieli. Kupilam mu inny dluzszy czas temu i dopiero z czasem go uczulil. Nie od razu. Odstawilam i juz nie ma suchych plam :)
    U nas ida gorne i dolne dwojki takze 4 zeby na raz, do tego przeziebienie. Mozecie sobie wyobrazic. Mieszkam z tesciami i wszyscy w 4 na koniec dnia padamy ze zmeczenia przy Filipie. Jak dobrze ze oni sa :)

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
  • Mama_Julka Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M. kończy dziś 10 m-cy. I zaczął raczkować, a od paru dni wstaje przy meblach :)

alisss87, Aneczka86, Ola_45, kasiakasia11 lubią tę wiadomość

ibm282c3634z9pi7.png
    Syn 10 lat <3
    [*]
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przeraza temat tego, ze za chwile mala skonczy roczek a co za tym idzie trzeba podjac decyzje co z praca. Dzis pojechalam do mojej pracy, mam urlop do 10 lutego a pozniej wybralam papiery na wychowawczy. Mam nadzieje, ze uda mi sie zajsc w ciaze do tego czasu.

Bylam dzis w lumpku gdzie mam troche znajomosci. Wydalam na mala prawie 200zl, ale przynioslam do domu wor ciuchow. Tam sa rzeczy dosc drogie (jak na szmateks) ale towar sortowany, wiekszosci z metkami. Kupilam 4 sukienki, wszystkie z fuuuuura tiulu, nowki, mala wyglada w nich cudownie. Akuratnie kreacje na roczek i swieta mam z glowy. Do tego futerko, kurtka, bezrekawnik i duuuuuzo innych rzeczy. Mega jestem zadowolona z zakupow :)

Mala moja juz nie chodzi, ona normalnie biega. Wszedzie jej pelno, ucieka z pokoju, ale tak jak Inso pisala jest o wiele lepiej,lzej dla mnie jak ona chodzi sama.

Ja tez daje juz cale jajko. Jak slysze o pokrzywce to mnie ciarki przechodza. U nas to cholerstwo 2 tyg sie utrzymywalo po antybiotyku.

Jystyna wracaj szybko do zdrowia!

iNso87, justyna14, Kava, Mama_Julka, Ola_45 lubią tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już pisałam, że wróciłam do pracy, ale aktualnie staramy się o drugie dziecko i wtedy chyba szybko uciekne na L4, choć chyba postanowiliśmy z mężem, że tym razem podzielimy się rodzicielskim, ja bede pół roku plus jakiś urlop pewnie, a on resztę. Ciekawa jestem czy wytrwamy w tym postanowieniu jak już przyjdzie co do czego :)

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • agat Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 13:45

• lilianna Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nareszcie odpoczywam. Nikola śpi, M* poszedł spać do drugiego pokoju, bo jutro wcześnie wstaje do pracy.
    U Nas sytuacja powoli się klaruje...jeszcze trochę i będzie dobrze :-)

Dzięki wielkie za wsparcie dziewczyny :-)

Agat,trzymam kciuki byś szybko znalazła przyczynę kupek :-)

Sabina kibicuje, by szybko udało się zaserduszkować ;-)

Ja nie wiem co to u Nas z tymi zębami będzie. Nikoli wyszły dwie jedynki na dole i od września cisza, nic się nie dzieje. Palcem nawet sprawdzałam i nic nie wyczuwam by coś z góry szło. Dziąsła lekko jakby spuchnięte a tak to nic.

Jedynie co, to mnie dzisiaj zszokowała bo zaczęła gadać i przegadała prawie cały dzień po swojemu. A nawet podczas obiadu wydzierała się- wołała AM AM AM i to w trybie rozkazującym, bym rzekła, aż teściowa przyleciała co ona tak krzyczy, że ją jak nigdy nawet na dół słychać :-)

sabinaaa, Ola_45, iNso87 lubią tę wiadomość

3i49p07wxglh0lzs.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ladnie Nikola zaczyna rzadzic :D
    U nas Filip tak nie robi przy jedzeniu ale jak chce zeby go wziac na rece a ja olewam to bo mam cos waznego do zrobienia i z nim na rekach nie dalabym rady, to tak krzyczy, to nie jest placz tylko krzyk, zebym na niego spojrzala a jak spojrze to robi taka podla mine hahaha :D Moj maly obrazalski :D

iNso87, lilianna lubią tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
  • Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso to co dobrego robisz?

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez powoli zaczynam myalec o urodzinach Szymonka. U nas bedzie ze 20 osob. Chyba ze nie wszyscy przyjada. Tydzien potem beda urodziny Maciusia. Myslalam zebysmy razem zrobili dla wspolnej czesci rodziny i dla mojej. A od strony Macka goacie by przyszli do nich na osobna impreze. Ale stwierdzilam niech kazdy robi sobie. Wiadomo ze nie wszyscy beda (zwlaszcza z tych zamiejscowych) na obu imprezach, ale nie szkodzi i tak bedzie duzo szykowania i tlok. Ze szwagierka sie umowilysmy ze kupujemy jeden prezent na urodziny i na swieta. Nie ma co sie rozdrabniac i wydawac kase a wiadomo ze w grudniu wydatkow jest duzo.

My dzis konczymy 11 msc. A wczorajszy wieczor byl chyba najgorszy dotychczas. Szymon o 19 juz spal bo byl zmeczony, ale potem budzil sie 3 razy ze strasznym placzem. Budzilismy go zeby sie troche ogarnal bo tak oczy zamkniete i placze. I znow nocka w wozku i ze mna na lozku... Masakra. Dzis przestawimy lozeczko na druga sciane, moze bedzie mu sie lepiej spalo

iNso87 lubi tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso jezu ile jedzenia.
    Bardzo dużo tego wszytskiego szykujesz.
    Ja wsłaśnie sie zastanawiam nad zimną płytą no i jakimś gorącym daniem bo o 17 msza wiec w domu tak koło 18 to przydałoby się jakąś ciepłą kolacje zjeść, tylko nie wiem co. no i w ogóle myśle czy ogarne sprawe, czy przypadkiem nie zamówić kateringu.

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso , poproszę przepis na karkówkę w sosie sojowo musztardowym.
    Mniamm

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso ale jedzenia :-) U mnie nie miał by kto tyle zjeść ;-)
    My urodziny planujemy zrobić tydzień przed świętami. Lene podrzuce do babci i z mężem bedziemy przygotowywać. Moj M jest bardzo pomocny w kuchni, więc zawsze nam to sprawnie wychodzi. A tort zamawiacie czy sami robicie?
    Prezentu specjalnego chyba nie bedziemy kupować, bo ma duzo wszystkiego a i tak tyle okazji w grudniu będzie, wiec i tak sporo sie uzbiera ;-)

A co u nas... Lena zaczęła jesc :-) Najwiecej to zjada sama, bo tak lubi najbardziej. Je praktycznie wszystko w taki sposob. Ostatnio nawet spaghetti wciagala.
    Mamy też kolejnego zęba, 2 na dole. Zauważyłam ją całkiem przypadkiem. Skupilam sie na górnych zębach, bo idą i wyjść nie mogą a tu taka niespodzianka :-)

iNso87 lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ta karkówka może być pyszna. ale narazie mam wstręt do mięs ;P
    Ja to się boje że mdłości mnie dopadną i migrena ciążowa i nic nie dam rady zrobić, dlatego po głowie chodzi mi catering. No ale wszystko kręci się wokół kasy, bedzie 20 osób, catering wyniesie koło 1000zł, a sądze że jak zrobię wszystko sama to napewno taniej bedzie.
    Tort też kupuje i szukam jakiejś dobrej cukierni.

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
‹‹ 2914 2915 2916 2917 2918 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ