Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam, w tych czasach to można mieć alergię na wszystko.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam jakiś czas temu, że dziecko bez upadku się nie uchowa i wtedy pisałam, też, że u nas jeszcze upadku nie było.

Zmieniło to się przedwczoraj. Zaliczyła upadek z kanapy na podłogę. Na szczęście jakoś bokiem i nawet prawie nie przywaliła głową.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• Kava Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss87 wrote:
    Dziewczyny a to nie można dawać jeszcze całego jajka? Przyznam szczerze że nie wiedziałam o tym. Tutaj pewnie chodzi o alergię tak? Jak byliśmy nad morzem to rano zawsze dawałam Adasiowi rozgniecione jajko z twarożkiem, wcinał z uśmiechem na buzi. Ja to dopiero jestem wyrodna matka-nawet mi do głowy nie przyszło że coś może się stać :/

Można, nie można... kto to wie? ;)
    Ja już dawno daje całe jajko.

alisss87 lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja po długim weekendzie złapałam katar, zachciało mi się w poniedziałek myć okno balkonowe. ehhh... ratuje się czym moge i modle , żeby dzieci się nie zaraziły

U nas ostatnio dominuje temat co dalej ze mną i dziećmi, czy 3, czy nie, czy praca czy wychowawczy generalnie jesteśmy w kropce i jakoś nie ma sensowego rozwiązania.

Na 3 dzicko chyba jeszcze nie jesteśmy gotowi, ja chcialabym do pracy pójść po wykorzystaniu zaległego urlopu ale tyle co zarobie to chyba bede musiałą opiekunce dać albo Polę do żłobka dać a tego nie chce :/ teraz myślę, że może poszukmam czegoś blizej bo 10 godz dziennie bez dzieci to za dużo, ale czy coś znajde .... :/

7w3d 💔
  • Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś kończymy 11 miesięcy....
    dziewczyny kiedy to zleciało???? za pasem roczek :)
    patrzeć jak zachwile bedzie czerwiec i bede rodzić :D

alisss87, kasiakasia11, Aneczka86, justyna14, Julia2015, Ola_45, Mama_Julka, iNso87 lubią tę wiadomość

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz dawno podaje cale jajko. Pewnego razu poproatu zrobilam jajecznice. Na szczescie zadnej alergii na jajko ani na nic innego u malego nie widac

Dzis na spacerze zlal nas deszcz. Ja walcze z wiatrem i parasolka, malego przykrylam folia i zagladam a on spi. W sumie godzine z nim godzilam jak zobaczylam go spiacego. Mimo ze co chwila padalo ale dalam rade. A jemu za folia nie wialo to usnal:-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 14:17

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja białko podawałam od początku, najpierw kawałek a potem już całe jajo i na szczescie nie ma alergii. Niestety jest u nas alergia na ryby i wołowinę,cielęcine ;/

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od samego poczatku podaje mojemu cale jajko, zaczal od jajecznicy, troche mu dalam jak jadlam i tak poszlo :)
    My nie mielismy w sumie zadnych problemow z jedzeniem. Juz nawet wiem od czego dostal tych suchych plam. Od plynu do kapieli. Kupilam mu inny dluzszy czas temu i dopiero z czasem go uczulil. Nie od razu. Odstawilam i juz nie ma suchych plam :)
    U nas ida gorne i dolne dwojki takze 4 zeby na raz, do tego przeziebienie. Mozecie sobie wyobrazic. Mieszkam z tesciami i wszyscy w 4 na koniec dnia padamy ze zmeczenia przy Filipie. Jak dobrze ze oni sa :)

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️
    17.01.2026 ❤️Zdrowy chłopiec 👶🏻
  • Mama_Julka Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M. kończy dziś 10 m-cy. I zaczął raczkować, a od paru dni wstaje przy meblach :)

alisss87, Aneczka86, Ola_45, kasiakasia11 lubią tę wiadomość

ibm282c3634z9pi7.png
    Syn 10 lat <3
    [*]
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przeraza temat tego, ze za chwile mala skonczy roczek a co za tym idzie trzeba podjac decyzje co z praca. Dzis pojechalam do mojej pracy, mam urlop do 10 lutego a pozniej wybralam papiery na wychowawczy. Mam nadzieje, ze uda mi sie zajsc w ciaze do tego czasu.

Bylam dzis w lumpku gdzie mam troche znajomosci. Wydalam na mala prawie 200zl, ale przynioslam do domu wor ciuchow. Tam sa rzeczy dosc drogie (jak na szmateks) ale towar sortowany, wiekszosci z metkami. Kupilam 4 sukienki, wszystkie z fuuuuura tiulu, nowki, mala wyglada w nich cudownie. Akuratnie kreacje na roczek i swieta mam z glowy. Do tego futerko, kurtka, bezrekawnik i duuuuuzo innych rzeczy. Mega jestem zadowolona z zakupow :)

Mala moja juz nie chodzi, ona normalnie biega. Wszedzie jej pelno, ucieka z pokoju, ale tak jak Inso pisala jest o wiele lepiej,lzej dla mnie jak ona chodzi sama.

Ja tez daje juz cale jajko. Jak slysze o pokrzywce to mnie ciarki przechodza. U nas to cholerstwo 2 tyg sie utrzymywalo po antybiotyku.

Jystyna wracaj szybko do zdrowia!

iNso87, justyna14, Kava, Mama_Julka, Ola_45 lubią tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już pisałam, że wróciłam do pracy, ale aktualnie staramy się o drugie dziecko i wtedy chyba szybko uciekne na L4, choć chyba postanowiliśmy z mężem, że tym razem podzielimy się rodzicielskim, ja bede pół roku plus jakiś urlop pewnie, a on resztę. Ciekawa jestem czy wytrwamy w tym postanowieniu jak już przyjdzie co do czego :)

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • agat Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 13:45

• lilianna Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nareszcie odpoczywam. Nikola śpi, M* poszedł spać do drugiego pokoju, bo jutro wcześnie wstaje do pracy.
    U Nas sytuacja powoli się klaruje...jeszcze trochę i będzie dobrze :-)

Dzięki wielkie za wsparcie dziewczyny :-)

Agat,trzymam kciuki byś szybko znalazła przyczynę kupek :-)

Sabina kibicuje, by szybko udało się zaserduszkować ;-)

Ja nie wiem co to u Nas z tymi zębami będzie. Nikoli wyszły dwie jedynki na dole i od września cisza, nic się nie dzieje. Palcem nawet sprawdzałam i nic nie wyczuwam by coś z góry szło. Dziąsła lekko jakby spuchnięte a tak to nic.

Jedynie co, to mnie dzisiaj zszokowała bo zaczęła gadać i przegadała prawie cały dzień po swojemu. A nawet podczas obiadu wydzierała się- wołała AM AM AM i to w trybie rozkazującym, bym rzekła, aż teściowa przyleciała co ona tak krzyczy, że ją jak nigdy nawet na dół słychać :-)

sabinaaa, Ola_45, iNso87 lubią tę wiadomość

3i49p07wxglh0lzs.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ladnie Nikola zaczyna rzadzic :D
    U nas Filip tak nie robi przy jedzeniu ale jak chce zeby go wziac na rece a ja olewam to bo mam cos waznego do zrobienia i z nim na rekach nie dalabym rady, to tak krzyczy, to nie jest placz tylko krzyk, zebym na niego spojrzala a jak spojrze to robi taka podla mine hahaha :D Moj maly obrazalski :D

iNso87, lilianna lubią tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️
    17.01.2026 ❤️Zdrowy chłopiec 👶🏻
  • Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso to co dobrego robisz?

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez powoli zaczynam myalec o urodzinach Szymonka. U nas bedzie ze 20 osob. Chyba ze nie wszyscy przyjada. Tydzien potem beda urodziny Maciusia. Myslalam zebysmy razem zrobili dla wspolnej czesci rodziny i dla mojej. A od strony Macka goacie by przyszli do nich na osobna impreze. Ale stwierdzilam niech kazdy robi sobie. Wiadomo ze nie wszyscy beda (zwlaszcza z tych zamiejscowych) na obu imprezach, ale nie szkodzi i tak bedzie duzo szykowania i tlok. Ze szwagierka sie umowilysmy ze kupujemy jeden prezent na urodziny i na swieta. Nie ma co sie rozdrabniac i wydawac kase a wiadomo ze w grudniu wydatkow jest duzo.

My dzis konczymy 11 msc. A wczorajszy wieczor byl chyba najgorszy dotychczas. Szymon o 19 juz spal bo byl zmeczony, ale potem budzil sie 3 razy ze strasznym placzem. Budzilismy go zeby sie troche ogarnal bo tak oczy zamkniete i placze. I znow nocka w wozku i ze mna na lozku... Masakra. Dzis przestawimy lozeczko na druga sciane, moze bedzie mu sie lepiej spalo

iNso87 lubi tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso jezu ile jedzenia.
    Bardzo dużo tego wszytskiego szykujesz.
    Ja wsłaśnie sie zastanawiam nad zimną płytą no i jakimś gorącym daniem bo o 17 msza wiec w domu tak koło 18 to przydałoby się jakąś ciepłą kolacje zjeść, tylko nie wiem co. no i w ogóle myśle czy ogarne sprawe, czy przypadkiem nie zamówić kateringu.

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso , poproszę przepis na karkówkę w sosie sojowo musztardowym.
    Mniamm

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso ale jedzenia :-) U mnie nie miał by kto tyle zjeść ;-)
    My urodziny planujemy zrobić tydzień przed świętami. Lene podrzuce do babci i z mężem bedziemy przygotowywać. Moj M jest bardzo pomocny w kuchni, więc zawsze nam to sprawnie wychodzi. A tort zamawiacie czy sami robicie?
    Prezentu specjalnego chyba nie bedziemy kupować, bo ma duzo wszystkiego a i tak tyle okazji w grudniu będzie, wiec i tak sporo sie uzbiera ;-)

A co u nas... Lena zaczęła jesc :-) Najwiecej to zjada sama, bo tak lubi najbardziej. Je praktycznie wszystko w taki sposob. Ostatnio nawet spaghetti wciagala.
    Mamy też kolejnego zęba, 2 na dole. Zauważyłam ją całkiem przypadkiem. Skupilam sie na górnych zębach, bo idą i wyjść nie mogą a tu taka niespodzianka :-)

iNso87 lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ta karkówka może być pyszna. ale narazie mam wstręt do mięs ;P
    Ja to się boje że mdłości mnie dopadną i migrena ciążowa i nic nie dam rady zrobić, dlatego po głowie chodzi mi catering. No ale wszystko kręci się wokół kasy, bedzie 20 osób, catering wyniesie koło 1000zł, a sądze że jak zrobię wszystko sama to napewno taniej bedzie.
    Tort też kupuje i szukam jakiejś dobrej cukierni.

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
‹‹ 2914 2915 2916 2917 2918 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ