X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola tez uwazam, ze nigdy nie ma idealnego momentu i zawsze znajdzie sie jakies ale. Ja mam termin na sam poczatek sierpnia. Chcielismy drugie dziecko, a jak sie udalo, to ogarnely mnie czarne mysli czy to nie za szybko. I pamietam jak mi Justyna pisala, ze nikt by mi nie zagwarantowal czy za rok czy dwa byloby mi lepiej i latwiej? I tego sie trzymam:) Wyszlam z zalozenia, ze odchowamy ta dwojke razem, bedzie ciezko, ale z roku na rok coraz lepiej :) Moja kolezanka ma corke o rok starsza od naszych dzieci. Chca drugie, ale najpierw nie, bo corka za mala, poczekaja. Teraz w sumie tez nie, bo mala juz spi w nocy, jest im wygodnie i nie chce im sie w pieluchy wracac. I chyba z roku na rok coraz ciezej bedzie sie im zdecydowac.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) ja gdzies z tylu glowy jak inso mysle o trzecim. Teraz dostalam umowe na 3 lata wiec jesli bysmy sie mieli zdecydowac to w ciagu najblizszych miesiecy :-)

7w3d 💔
  • Kava Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, od razu na 3 lata. Ładnie :)
    Gratuluję.
    A Ty już zaczęłaś tą pracę czy jeszcze nie? Pisałaś, ze masz urlop niewykorzystany w poprzedniej firmie.

Mój okres próbny kończy się ostatniego dnia marca. Na pewno mi przedłużą umowę ale ciekawa jestem na jak długo dają umowę.

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso tak szukalam i od razu sie trafilo :-)

Kava juz pracuje od 1 marca w nowej firmie i rownoczesnie od 1 marca jestem na 3 miesiecznym wypowiedzeniu ze starej firmy tzn do konca maja :-) pytwlam ksiegowej - mozna miec kilka etatow wiec :-) numer stulecia :-) przez najblizsze 3 msc bede miec po 2 wyplaty :-)

Kava, iNso87 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam ze gdyby za trzecim razem razem trafilby sie nam blizniaki to cieszylabym sie najbardziej bo taka pelna rodzina w obecnym moim odczucou to dwa plis cztery. Choc zawsze myslalam ze dwoje maks. Teraz ? Co Bog da! Maz ma inne podejscie niestety ale jestesmy w dobrej sytuacji bo mamy dom, kredyt na jeszcze 8 lat, zdrowe dzieci, dobre prace takze sa warunki i na kolejne pociechy :-) ostatnio mysle ze jestem szczesciara :-)

Inso a jesli chodzi o finanse to nigdy nie ma ich za duzo ale zawsze jakos starcza wiec i dla jednej buzo wiecej wystarczy :-) dziecko to cud, jesli czujesz ze chcesz, to dzialajcie, zycie zawsze jakos sie uklada.z

Kava, Julia2015, iNso87 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Justyna o super z ta praca wyszlo:))
    My dzis u Tesciowej popoludniu jak bylismy to tez powiedziala pod nosem,ze bedzie i Marcel jak cos o porodach zaczelismy gadac i ciazach bo ona taka "wrozbitka" i wywrozyla.. Yhym okaze sie. A Siostrunia Malza ma termina nie na 5tego tylko 12.03 ...ona sama juz nie wie kiedy chyba ma:| wiec Ja dzis wprost zapytalam kiedy ma termin z OM to 12.03 ale lekarze Jej mowia,ze z usg na 20.03...takze juz nie chcialam pytac skad jej wczesniej sie wzielo 5? Albo chcialam powiedziec,ze pewnie miedzy 1-31.03 urodzi...:pppp

A pogoda dzis u nas super!!! Smart trike dzis w terenie byl:d bylismy po 11 i teraz jak wrocilismy od tesciowej to polazilismy kolo blokow i wlasnie weszlismy. Teraz jest cieplo i wiatru juz nie ma bo w dzien bylo cieplo i slonce grzalo ale wiaterek delikatny wial.
    Inso u nas tez pogoda fajna byla wczoraj i sporo na dworze ale juz w nocy Pola spac nie mogla bo nosek sie przytykal wiec jej o 2 czyscilam. Ale potem grzecznie poszla spac ja wlasnie kawke poranna koncze i zaraz do pracy ruszam. Ciekawe jak dzis z korkami, pogoda marna , leje u mnie :-( oby jakos dzien zlecial :-) i korkow malo :-)

A co do "siistruni malza" to coż, sadzac po tym co piazesz , to mozna by sie wszystkiego spodziewac.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah no i zycze Ci z calego serca Marcelka :-)

iNso87, Kava lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w nowym tygodniu.
    My w weekend bylismy w spa w Niechorzu. Niby 2 nocki a czulam sie jakby byl caly tydzien. Szymon byl bardzo grzeczny, bawil sie w bawialni, jadl posilki w restauracji, raczkami a co! No i uwaga! Spal prawie cale noce. Wstal tylko raz na jedzenie. Dzisiejszej nocy spal do 23.30 w lozeczku a potem co chwila sie zrywal z placzem, prawie piskiem. Nie wiem czy zly sen czy co. Na rekach tez sie krecil. O 24 wsadzilam go do wozka i spal do 7.
    Ciesze sie bo moze uda mi sie go zaraz jakos odstawic od cyca.

Aha i mamy nowego zabka, dolna dwojka. Wiec mamy juz 7szt :-D

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reklamowalyscie kiedys ciuchy w smyku nie majac paragonu? Moja siostra ostatnii kupila 5pak bodow. I sa tragiczne, rozwleczone rekawy, szerokie i dlugie. A Szymkowi jak cos przeszkadza to jeszcze bardziej bedzie ciagnal. Pierwszy raz takie widze, bo zawsze byly dosc waskie. Musze je oddac bo az wstyd go ubrac w takie rozwleczone ciuchy. Zalozylam mu narazie 2 pary, reszta lezy w opakowaniu. Myslicie ze mi przyjma lub wymienia?

A wy gdzie kupujecie body?

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka - bez paragonu to słabo może być z oddaniem:/ Ja bodziaki mam głównie po moich siostrzeńcach, jak widze że powoli Ola wyrasta, to mówie siostrze i mi daje następną rekamówe rzeczy na dany rozmiasr;) A jak już dokupuje coś czasami to albo w smyku na wyprzedaży i zawsze są super, albo gdzie się trafi akurat jakaś wyprzedaż. Ostatnio właśnie w smyku na wyprzedaży kupiłam 4 sztuki co prawda świąteczne, ale to wszystko jedno przecież po 10 zł dosłownie bo już ostatnie sztuki.
    My bardzo rodzinny weekend mieliśmy, na dluuugaśnych spacerach byliśmy, ola się nabiegała i spala jak aniołeczek tylko z jedną pobudką na cyca;)

201512131765.png

201909081765.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie ja kupowalam glownie w smyku bo wychodzi najtaniej i byly spoko te bodziaki. Troche tych bodow potrzeba bo teraz maly zaczyna jesc sam, albo babcia go karmi w dzien i codziennie przywozi plamy. Takze te co teraz nosil rozm 80 to juz sie nie beda nadawac zeby inne dziecko w nich chodzilo. Ja to dbam o te rzeczy ale babcia mowi ze jest stara juz dlatego jak go karmi to sie maly ubrudzi hehe.
    Pierwszy raz takie porozciagane sie trafily.

Wiem ze w h&m zwracaja bez paragonu na karte podarunkowa. Napisze maila sie spytam bo mnie w miejscowosci nie ma smyka

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:

Aha i mamy nowego zabka, dolna dwojka. Wiec mamy juz 7szt :-D

Czyli nie byłam na forum jedyną mamą której pociecha ma tylko 6 zębów? ;) no ale teraz to już pewnie zostałam tą jedyną :) Adasiowi baaardzo wolno idą zęby. We wrześniu wyskoczyły jedynki na dole a na górze jedynki i dwójki i od tamtej pory cisza.

Dziewczyny dajecie jeszcze w nocy mleko? Jak tak to jakim smoczkiem? Ja mam tommee tippee butelki więc daje smoczkiem nr "3" ale adaś już się chyba nim męczy. Tzn tak mi się wydaje... W dzień soczki i herbatki też z tego smoczka bo kubka lovi 360 w ogóle nie rozumie a niekapek też nie bardzo. Boję się że za długo pije już z tego smoczka. Próbowałam mu dawać wodę ze zwykłej butelki z tym takim pstrykanym" korkiem. Frajda jest, woda jest mniam ale tylko wtedy gdy sama naleje mu do buzi bo inaczej nie ma szans :/ martwię się że to moje dziecko jest jakieś "zacofane" w nauce picia :(

18.12.2015 Adam ❤️
    04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Natalka tez mi sie wydaje,ze lipa bez paragonu a w h&m jak ja oddawalam to tez paragon chcieli i fakt na karte dostajesz zwrot ale.ze vez paragonu? Hmm..

A co do spania to Maly zmienil klimat,wyszalal sie troche moze dlatego dobrze spal;) u nas Lena po zabawie w Fabryce Misia tez sie wylatala i spala potem cala noc az sama sie przebudzilam pare razy zeby zobaczyc czy oddycha.. ;)

U Nas znowu sluz w kupie:/ hmmm..chyba do lekarza trzeba jednak zadzwonic. No a katar juz dzis tydzien ma ale on jest maly,ale jest.
    Chyba sie tak wybawil dlatego spal. Klimatu nie zmienilismy za bardzo bo my mieszkamy 22km od Niechorza ;)

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Reklamowalyscie kiedys ciuchy w smyku nie majac paragonu? Moja siostra ostatnii kupila 5pak bodow. I sa tragiczne, rozwleczone rekawy, szerokie i dlugie. A Szymkowi jak cos przeszkadza to jeszcze bardziej bedzie ciagnal. Pierwszy raz takie widze, bo zawsze byly dosc waskie. Musze je oddac bo az wstyd go ubrac w takie rozwleczone ciuchy. Zalozylam mu narazie 2 pary, reszta lezy w opakowaniu. Myslicie ze mi przyjma lub wymienia?

A wy gdzie kupujecie body?

Ja rekalamowałam miliorn razy ale zawsze z paragonem.

Kiedyś też kupowałam w smyku ale wkurzały mnie właśnie te ciągłe reklamacje. Prawie zawsze było coś...
    Ostatnio kupowałam w hm i reserved i te z hm najbardziej mi pasują.

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Kava Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss87 wrote:
    Czyli nie byłam na forum jedyną mamą której pociecha ma tylko 6 zębów? ;) no ale teraz to już pewnie zostałam tą jedyną :) Adasiowi baaardzo wolno idą zęby. We wrześniu wyskoczyły jedynki na dole a na górze jedynki i dwójki i od tamtej pory cisza.

Dziewczyny dajecie jeszcze w nocy mleko? Jak tak to jakim smoczkiem? Ja mam tommee tippee butelki więc daje smoczkiem nr "3" ale adaś już się chyba nim męczy. Tzn tak mi się wydaje... W dzień soczki i herbatki też z tego smoczka bo kubka lovi 360 w ogóle nie rozumie a niekapek też nie bardzo. Boję się że za długo pije już z tego smoczka. Próbowałam mu dawać wodę ze zwykłej butelki z tym takim pstrykanym" korkiem. Frajda jest, woda jest mniam ale tylko wtedy gdy sama naleje mu do buzi bo inaczej nie ma szans :/ martwię się że to moje dziecko jest jakieś "zacofane" w nauce picia :(

Mój pije mleko w nocy 2 albo 3 razy. Też z butelki TT 3, ale ja mam wrażenie że jest ok.
    TT ma też taki smoczek Y. Może z tym spróbuj, powinno mu szybciej lecieć. Oczywiście najpierw w dzień wyprobuj czy na pewno jest ok. Albo w smoczku 3 zrób minimalnie większą dziurkę.
    A tym piciem sie nie przejmuj.
    Mój jest zacofany jeśli chodzi o jedzenie...

alisss87 lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamuski :) U Was tez dzis taka cudowna pogoda? U nas piekna wiosna, Zuza 2 godz wyszalala sie na polu i spi jak susel. Po obiadku ciag dalszy szalenstw na spacerze:) Wozek jest beeee, najfajniej jest tuptac na swoich nozkach. Po 2 godz jak przyszlysmy do domu, to lezala na dywanie, bo ja chyba juz nogi bolaly ;)

Dzis o 18 mam wizyte. Trzymajcie kciuki, zeby dziecko w koncu sie ujawnilo :)

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-)

Aliss nie przejmuj się tym piciem, ja też się tak martwiłam, bo Lena tylko z butelki ze smoczkiem a niekapek służył do gryzienia. Przyszedł dzień i poprostu wzięła i wiedziała o co chodzi.
    U nas Lena pije mleko tylko rano ze smoczka do gęstych pokarmów.

A my wczoraj kupiliśmy buty Lenie. Jak się okazało, ma rozm. 20. Od razu jej zmieniłam i biegała jak szalona . Haha :-)
    My dziś wybralysmy się z Leną za ciuszki ale nic nie kupilysmy. Poszukuję fajnych spodni dla niej. Coś polecicie?

alisss87 lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisalam do smyka. Napisali ze albo paragon, albo potwierdzenie z terminala jak byla platnosc karta, albo moze byc wydruk transakcji z bankowosci internetowej. Tylko moja siostra zaplacila bonem sodexo sie okazalo wiec nie moge zareklamowac. Masakra. Trudno po domu bedzie chodzil w tych bodach

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso moja Lena powyrastala ze spodni właśnie. Jutro ma padać, więc pojedziemy do galerii..Oby nam się udało chociaż wejść do sklepu..Haha

A u nas całkowicie z nienacka pojawiła się kolejna czwórka. My tu czekamy na dolne trójki a tu czworeczka na górze wyszla ;-)

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec bedzie SYNEK!!! Mialam zaraz napisac, ale Zuza jak wrocilam to nie dawala mi spokoju. Tatus oszalal z radosci :) Zadzwonilam i wydal taki okrzyk radosci, ze az Zuza sie przestraszyla i sie poplakala. Za chwile dzwonil, czy to juz pewne bo nie moze uwierzyc :) Za tydzien mam polowkowe :)

Aneczka86, iNso87, Kava lubią tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
‹‹ 2974 2975 2976 2977 2978 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ