Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola tez uwazam, ze nigdy nie ma idealnego momentu i zawsze znajdzie sie jakies ale. Ja mam termin na sam poczatek sierpnia. Chcielismy drugie dziecko, a jak sie udalo, to ogarnely mnie czarne mysli czy to nie za szybko. I pamietam jak mi Justyna pisala, ze nikt by mi nie zagwarantowal czy za rok czy dwa byloby mi lepiej i latwiej? I tego sie trzymam:) Wyszlam z zalozenia, ze odchowamy ta dwojke razem, bedzie ciezko, ale z roku na rok coraz lepiej
Moja kolezanka ma corke o rok starsza od naszych dzieci. Chca drugie, ale najpierw nie, bo corka za mala, poczekaja. Teraz w sumie tez nie, bo mala juz spi w nocy, jest im wygodnie i nie chce im sie w pieluchy wracac. I chyba z roku na rok coraz ciezej bedzie sie im zdecydowac.
-
Justyna, od razu na 3 lata. Ładnie
Gratuluję.
A Ty już zaczęłaś tą pracę czy jeszcze nie? Pisałaś, ze masz urlop niewykorzystany w poprzedniej firmie.
Mój okres próbny kończy się ostatniego dnia marca. Na pewno mi przedłużą umowę ale ciekawa jestem na jak długo dają umowę.
-
Inso tak szukalam i od razu sie trafilo
Kava juz pracuje od 1 marca w nowej firmie i rownoczesnie od 1 marca jestem na 3 miesiecznym wypowiedzeniu ze starej firmy tzn do konca majapytwlam ksiegowej - mozna miec kilka etatow wiec
numer stulecia
przez najblizsze 3 msc bede miec po 2 wyplaty
Kava, iNso87 lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
Powiem Wam ze gdyby za trzecim razem razem trafilby sie nam blizniaki to cieszylabym sie najbardziej bo taka pelna rodzina w obecnym moim odczucou to dwa plis cztery. Choc zawsze myslalam ze dwoje maks. Teraz ? Co Bog da! Maz ma inne podejscie niestety ale jestesmy w dobrej sytuacji bo mamy dom, kredyt na jeszcze 8 lat, zdrowe dzieci, dobre prace takze sa warunki i na kolejne pociechy
ostatnio mysle ze jestem szczesciara
Inso a jesli chodzi o finanse to nigdy nie ma ich za duzo ale zawsze jakos starcza wiec i dla jednej buzo wiecej wystarczydziecko to cud, jesli czujesz ze chcesz, to dzialajcie, zycie zawsze jakos sie uklada.z
Kava, Julia2015, iNso87 lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
iNso87 wrote:Justyna o super z ta praca wyszlo:))
My dzis u Tesciowej popoludniu jak bylismy to tez powiedziala pod nosem,ze bedzie i Marcel jak cos o porodach zaczelismy gadac i ciazach bo ona taka "wrozbitka" i wywrozyla.. Yhym okaze sie. A Siostrunia Malza ma termina nie na 5tego tylko 12.03 ...ona sama juz nie wie kiedy chyba ma:| wiec Ja dzis wprost zapytalam kiedy ma termin z OM to 12.03 ale lekarze Jej mowia,ze z usg na 20.03...takze juz nie chcialam pytac skad jej wczesniej sie wzielo 5? Albo chcialam powiedziec,ze pewnie miedzy 1-31.03 urodzi...:pppp
A pogoda dzis u nas super!!! Smart trike dzis w terenie byl:d bylismy po 11 i teraz jak wrocilismy od tesciowej to polazilismy kolo blokow i wlasnie weszlismy. Teraz jest cieplo i wiatru juz nie ma bo w dzien bylo cieplo i slonce grzalo ale wiaterek delikatny wial.oby jakos dzien zlecial
i korkow malo
A co do "siistruni malza" to coż, sadzac po tym co piazesz , to mozna by sie wszystkiego spodziewac.7w3d 💔 -
Witam sie w nowym tygodniu.
My w weekend bylismy w spa w Niechorzu. Niby 2 nocki a czulam sie jakby byl caly tydzien. Szymon byl bardzo grzeczny, bawil sie w bawialni, jadl posilki w restauracji, raczkami a co! No i uwaga! Spal prawie cale noce. Wstal tylko raz na jedzenie. Dzisiejszej nocy spal do 23.30 w lozeczku a potem co chwila sie zrywal z placzem, prawie piskiem. Nie wiem czy zly sen czy co. Na rekach tez sie krecil. O 24 wsadzilam go do wozka i spal do 7.
Ciesze sie bo moze uda mi sie go zaraz jakos odstawic od cyca.
Aha i mamy nowego zabka, dolna dwojka. Wiec mamy juz 7szt
-
Reklamowalyscie kiedys ciuchy w smyku nie majac paragonu? Moja siostra ostatnii kupila 5pak bodow. I sa tragiczne, rozwleczone rekawy, szerokie i dlugie. A Szymkowi jak cos przeszkadza to jeszcze bardziej bedzie ciagnal. Pierwszy raz takie widze, bo zawsze byly dosc waskie. Musze je oddac bo az wstyd go ubrac w takie rozwleczone ciuchy. Zalozylam mu narazie 2 pary, reszta lezy w opakowaniu. Myslicie ze mi przyjma lub wymienia?
A wy gdzie kupujecie body?
-
Natalka - bez paragonu to słabo może być z oddaniem:/ Ja bodziaki mam głównie po moich siostrzeńcach, jak widze że powoli Ola wyrasta, to mówie siostrze i mi daje następną rekamówe rzeczy na dany rozmiasr;) A jak już dokupuje coś czasami to albo w smyku na wyprzedaży i zawsze są super, albo gdzie się trafi akurat jakaś wyprzedaż. Ostatnio właśnie w smyku na wyprzedaży kupiłam 4 sztuki co prawda świąteczne, ale to wszystko jedno przecież po 10 zł dosłownie bo już ostatnie sztuki.
My bardzo rodzinny weekend mieliśmy, na dluuugaśnych spacerach byliśmy, ola się nabiegała i spala jak aniołeczek tylko z jedną pobudką na cyca;) -
Wlasnie ja kupowalam glownie w smyku bo wychodzi najtaniej i byly spoko te bodziaki. Troche tych bodow potrzeba bo teraz maly zaczyna jesc sam, albo babcia go karmi w dzien i codziennie przywozi plamy. Takze te co teraz nosil rozm 80 to juz sie nie beda nadawac zeby inne dziecko w nich chodzilo. Ja to dbam o te rzeczy ale babcia mowi ze jest stara juz dlatego jak go karmi to sie maly ubrudzi hehe.
Pierwszy raz takie porozciagane sie trafily.
Wiem ze w h&m zwracaja bez paragonu na karte podarunkowa. Napisze maila sie spytam bo mnie w miejscowosci nie ma smyka
-
natalka0887 wrote:
Aha i mamy nowego zabka, dolna dwojka. Wiec mamy juz 7szt
Czyli nie byłam na forum jedyną mamą której pociecha ma tylko 6 zębów?no ale teraz to już pewnie zostałam tą jedyną
Adasiowi baaardzo wolno idą zęby. We wrześniu wyskoczyły jedynki na dole a na górze jedynki i dwójki i od tamtej pory cisza.
Dziewczyny dajecie jeszcze w nocy mleko? Jak tak to jakim smoczkiem? Ja mam tommee tippee butelki więc daje smoczkiem nr "3" ale adaś już się chyba nim męczy. Tzn tak mi się wydaje... W dzień soczki i herbatki też z tego smoczka bo kubka lovi 360 w ogóle nie rozumie a niekapek też nie bardzo. Boję się że za długo pije już z tego smoczka. Próbowałam mu dawać wodę ze zwykłej butelki z tym takim pstrykanym" korkiem. Frajda jest, woda jest mniam ale tylko wtedy gdy sama naleje mu do buzi bo inaczej nie ma szansmartwię się że to moje dziecko jest jakieś "zacofane" w nauce picia
18.12.2015 Adam ❤️
04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
iNso87 wrote:Natalka tez mi sie wydaje,ze lipa bez paragonu a w h&m jak ja oddawalam to tez paragon chcieli i fakt na karte dostajesz zwrot ale.ze vez paragonu? Hmm..
A co do spania to Maly zmienil klimat,wyszalal sie troche moze dlatego dobrze spal;) u nas Lena po zabawie w Fabryce Misia tez sie wylatala i spala potem cala noc az sama sie przebudzilam pare razy zeby zobaczyc czy oddycha..
U Nas znowu sluz w kupie:/ hmmm..chyba do lekarza trzeba jednak zadzwonic. No a katar juz dzis tydzien ma ale on jest maly,ale jest.
-
natalka0887 wrote:Reklamowalyscie kiedys ciuchy w smyku nie majac paragonu? Moja siostra ostatnii kupila 5pak bodow. I sa tragiczne, rozwleczone rekawy, szerokie i dlugie. A Szymkowi jak cos przeszkadza to jeszcze bardziej bedzie ciagnal. Pierwszy raz takie widze, bo zawsze byly dosc waskie. Musze je oddac bo az wstyd go ubrac w takie rozwleczone ciuchy. Zalozylam mu narazie 2 pary, reszta lezy w opakowaniu. Myslicie ze mi przyjma lub wymienia?
A wy gdzie kupujecie body?
Ja rekalamowałam miliorn razy ale zawsze z paragonem.
Kiedyś też kupowałam w smyku ale wkurzały mnie właśnie te ciągłe reklamacje. Prawie zawsze było coś...
Ostatnio kupowałam w hm i reserved i te z hm najbardziej mi pasują.
-
alisss87 wrote:Czyli nie byłam na forum jedyną mamą której pociecha ma tylko 6 zębów?
no ale teraz to już pewnie zostałam tą jedyną
Adasiowi baaardzo wolno idą zęby. We wrześniu wyskoczyły jedynki na dole a na górze jedynki i dwójki i od tamtej pory cisza.
Dziewczyny dajecie jeszcze w nocy mleko? Jak tak to jakim smoczkiem? Ja mam tommee tippee butelki więc daje smoczkiem nr "3" ale adaś już się chyba nim męczy. Tzn tak mi się wydaje... W dzień soczki i herbatki też z tego smoczka bo kubka lovi 360 w ogóle nie rozumie a niekapek też nie bardzo. Boję się że za długo pije już z tego smoczka. Próbowałam mu dawać wodę ze zwykłej butelki z tym takim pstrykanym" korkiem. Frajda jest, woda jest mniam ale tylko wtedy gdy sama naleje mu do buzi bo inaczej nie ma szansmartwię się że to moje dziecko jest jakieś "zacofane" w nauce picia
Mój pije mleko w nocy 2 albo 3 razy. Też z butelki TT 3, ale ja mam wrażenie że jest ok.
TT ma też taki smoczek Y. Może z tym spróbuj, powinno mu szybciej lecieć. Oczywiście najpierw w dzień wyprobuj czy na pewno jest ok. Albo w smoczku 3 zrób minimalnie większą dziurkę.
A tym piciem sie nie przejmuj.
Mój jest zacofany jeśli chodzi o jedzenie...alisss87 lubi tę wiadomość
-
Czesc mamuski
U Was tez dzis taka cudowna pogoda? U nas piekna wiosna, Zuza 2 godz wyszalala sie na polu i spi jak susel. Po obiadku ciag dalszy szalenstw na spacerze:) Wozek jest beeee, najfajniej jest tuptac na swoich nozkach. Po 2 godz jak przyszlysmy do domu, to lezala na dywanie, bo ja chyba juz nogi bolaly
Dzis o 18 mam wizyte. Trzymajcie kciuki, zeby dziecko w koncu sie ujawnilo
-
Cześć
Aliss nie przejmuj się tym piciem, ja też się tak martwiłam, bo Lena tylko z butelki ze smoczkiem a niekapek służył do gryzienia. Przyszedł dzień i poprostu wzięła i wiedziała o co chodzi.
U nas Lena pije mleko tylko rano ze smoczka do gęstych pokarmów.
A my wczoraj kupiliśmy buty Lenie. Jak się okazało, ma rozm. 20. Od razu jej zmieniłam i biegała jak szalona . Haha
My dziś wybralysmy się z Leną za ciuszki ale nic nie kupilysmy. Poszukuję fajnych spodni dla niej. Coś polecicie?alisss87 lubi tę wiadomość
-
Pisalam do smyka. Napisali ze albo paragon, albo potwierdzenie z terminala jak byla platnosc karta, albo moze byc wydruk transakcji z bankowosci internetowej. Tylko moja siostra zaplacila bonem sodexo sie okazalo wiec nie moge zareklamowac. Masakra. Trudno po domu bedzie chodzil w tych bodach
-
Inso moja Lena powyrastala ze spodni właśnie. Jutro ma padać, więc pojedziemy do galerii..Oby nam się udało chociaż wejść do sklepu..Haha
A u nas całkowicie z nienacka pojawiła się kolejna czwórka. My tu czekamy na dolne trójki a tu czworeczka na górze wyszla
-
No wiec bedzie SYNEK!!! Mialam zaraz napisac, ale Zuza jak wrocilam to nie dawala mi spokoju. Tatus oszalal z radosci
Zadzwonilam i wydal taki okrzyk radosci, ze az Zuza sie przestraszyla i sie poplakala. Za chwile dzwonil, czy to juz pewne bo nie moze uwierzyc
Za tydzien mam polowkowe
Aneczka86, iNso87, Kava lubią tę wiadomość