Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dostałam na wiosnę dla małego buciki takie adidaski Kornecki i poza tym kupię zabudowane za kostkę i kalosze. Mam nadzieję że mu noga bardzo nie urośnie i że starczy. Póki co chodzi w pantofelkach po domu 21 bo 20 z Befado chyba zaczęły to uciekać i nie chciał już ich, zimowe ma 22. Mysle że te na wiosnę 22 będą akurat.
-
justyna14 wrote:ja dostałam od pracodawcy i z zusu 11A. Do konca lutego mają czas.A z zusu nic nie dostawałąś w 2016?
-
sabinaaa wrote:No wlasnie, jakie buciki kupujecie dzieciom na wiosne? Bo wlasnie ten temat u mnie na tapecie. I wlasnie mamy dziewczynek maja przewalone jak Natalka pisze. Szukam i adidaskow i nie wiem czy kupowac jakies trzewiczki czy od razu balerinki jakies bardziej zabudowane. Mam jeszcze conversy, ale to udalo sie kupic nowe za 7,5 na szmatkach
W zasadzie moze byc cieplo juz w marcu, albo dopiero w kwietniu, ale ziemia bedzie i tak zimna. Czasem mi w balerinach jest za chlodno, a co dopiero takiej malej stopie. No i to sa wlasnie takie dylematy...
-
Hej!
Co do butów to my kupiliśmy takie: http://www.sklep.emel.com.pl/PL/shoe,7948,0,0.html
I ja planuje kupić jeszcze sandałki w lato. Bo te pasują też do sukieneczki także po problemie:) Ola musi mieć porządne butki, prozdrowotne bo ma tendencje do koślawości stóp więc nie chce jje psuć tego co wyrehabilitowałyśmy;) -
U nas dzis prawdziwa wiosna. Z twj okazji wybralam sie z Zuzia na poszukiwania butow. Ba nogach miala z 10 par, az w koncu kupilysmy takie
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6679375651 Bardzo zadowolona jestem. Na nozce wygladaja super. Chcialam kupic jej buty Bartka, ale te buty maja tak masywne przody, ze wygladala jak w kajakach. Zuza w sklepie przy kazdej parze butow gonila do lustra zobaczyc jak wyglada. Ekspedientki sie smialy, ze prawdziwa kobieta w sklepie obuwniczym
Inso Twoja Lenka ma taka duza stope, ze 25 juz beda dobre? Ja kupilam dzis 22alisss87 lubi tę wiadomość
-
Sabina śliczne buciki. Wyglądają na wygodne.
My jeszcze nie kupujemy butów. Lencia chodzi w trzewiczkach ocieplanych i jak narazie zimna ziemia to się wstrzymujemy.
A dziś wiosna nas zaskoczyła i byłyśmy z Leną za czapką. Niestety zakupy się nie udały, bo biegałam jedynie za LenąPotem pojechałyśmy do mojej pracy i mówię, że takie ciepło a my w zimowce i koleżanka powiedziała, że uszyje i już uszyłam. Mam jutro do odebrania 2 komplety - jeden z chustka drugi z kominem
Mam nadzieję, że ta wiosna z nami już zostanie, bo dziś było tak piękniesabinaaa lubi tę wiadomość
-
Tez mam nadzieje, ze bedzie juz tylko coraz to cieplej. Tylko, ze w marcu to jeszcze roznie moze byc. Zuzka tez jeszcze w ocieplanych chwilke bedzie chodzic, ale kilka dni ciepla i juz wiosenne buciki schodza, a potem bedzie problem z rozmiarowka.
Dziewczyny jakie stopy maja Wasze dzieci? W sensie rozmiar bucikow? Bo nie wiem czy Lenka Inso ma taka duza stopke, czy Zuzia ma taka strasznie malutka
-
U nas też wiosna
niestety Adasia wózek w tyłek parzy od jakiegoś czasu więc w naszym przypadku był tylko krótki spacer na nóżkach blisko domu.
Ja Adasiowi na zime kupywałam rozmiar 21, teraz kaputki już 22.
Jutro o 6 rano jedziemy na EEG. Trzymajcie kciuki żeby dał sobie zrobić bo to by bardzo ułatwiło diagnozę co do jego nocnego rzucania i machania główką. Chociaż ja tam jestem prawie pewna że badanie się nie powiedzie. Głupia, zamiast myśleć optymistycznie to się nakręcam że nic nie wyjdzie. No ale cóż, po prostu zbyt dobrze znam swoje dziecko...18.12.2015 Adam ❤️
04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
Aliss mocno trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte! Oby sie udala! Jak juz wrocicie do domu, to daj znac koniecznie jak poszlo.
Czyli moja Zuza ma mniej wiecej standardowa noge. Tez zimowki miala 21, teraz 22.
Dzis wiekszosc dnia spedzilysmy na polu. Od razu widac roznice po dziecku. Caly wieczor grzecznie sie bawila, mycie, mleko i spanie. A tak jak siedziala w domu to nudy, jeczenie, stekanie, marudzenie itp. Cudownie jest czuc juz ta wiosne w powietrzu.tysiaa93 lubi tę wiadomość
-
animka899 wrote:Hej!
Co do butów to my kupiliśmy takie: http://www.sklep.emel.com.pl/PL/shoe,7948,0,0.html
Fajne
natalka0887 wrote:Ma ok 12,5cm stopke
Moja ma stopę 12cm, właśnie zmierzyłam.
alisss87 wrote:
Jutro o 6 rano jedziemy na EEG. Trzymajcie kciuki żeby dał sobie zrobić bo to by bardzo ułatwiło diagnozę co do jego nocnego rzucania i machania główką. Chociaż ja tam jestem prawie pewna że badanie się nie powiedzie. Głupia, zamiast myśleć optymistycznie to się nakręcam że nic nie wyjdzie. No ale cóż, po prostu zbyt dobrze znam swoje dziecko...
Mam nadzieję, że się powiodło. Kciuki u mnie były zaciśnięte.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 10:43
syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
UDAŁO SIĘ
Ale nie było łatwo. Także dzięki za kciuki!Adaś na początku tak płakał że samej mi go żal było. Gdyby nie mąż to pewnie i tak nic by nie wyszło bo ja bym się poddała i wyszła stamtąd. Jak babka zaczęła mi pokazywać co ona musi założyć mu na głowę to już wtedy chciałam stamtąd uciec z moim Adasiem. Najpierw plastikowy czepek, zapinany pod brodą (zwróćcie uwagę jak ona musiała go mocno zacisnąć, adaś nawet łykać herbaty nie mógł), potem pod ten czepek wsuwała ok 40 niebieskich diod, potem każdą diodę podłączała pod kabelek i na koniec pod każdą diodę musiała napaćkać żelu. Ja się bardziej upociłam niż Adaś! Na szczęście pomogły bajki na laptopie, ulubione zabawki, smoczek, mleko, smartfon i tatuś udawający małpę
Zapis się udał. Wyniki za tydzień. Adaś wytrzymał 20 minut w tym "kasku" a ja mając go na kolanach cała zdrętwiałam bo nie mogłam nawet drgnąć. Płakał w sumie tylko przy zakładaniu i przy ściąganiu bo ma bujną czuprynkę z tyłu a te diody mu się wplątały razem z żelem i pani go trochę potargała. W domu musiałam go wykąpać bo miał tyle żelu że skorupa mu się zrobiła.
Na końcu mąż podsumował "cieszmy się że tylko na takie badanie jechaliśmy do tego szpitala". I miał rację...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 19:38
tysiaa93, Kava, kasiakasia11, agniesia2569, iNso87 lubią tę wiadomość
18.12.2015 Adam ❤️
04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
natalka0887 wrote:A bylyscie juz u ortopedy na kontroli chodu? U nas lekarze kaza przyjsc dopiero jak dziecko chodzi 3-4miesiace. Wiec idziemy dopiero 5 kwietnia