Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mowie Wam sytuacja nie ciekawa, rozmawialam z dzieczywna na ktorej miejsce przyszlam, jest w sadzie od wrzesnia z tym bucem, byl wyrok, ale sie odwolal wiec i ona sie odwolala i teraz chyba czeka na ostateczny wyrok. Oczywiscie wyrok nanjej korzysc, bo miala umowe o prace i nie zaplacil jej za urlop i ostatniej pensji.
Z tego co mowila, to nie nas obie tak chcial wykiwac, jeszcze wczesniejsi pracownicy sie sadza. Takze dluga droga o pare groszy ale mu nie odpuszcze. Na szczedcie od 3 lutego juz zus mnie przejmuje na zasilek wiec kase bede miala na czas, o ile on zwolnienia do zusu bedzie dostarczal. Nie wiem jak ten punlt ominac, zeby nie musiec mu zwolnien wozic.7w3d 💔 -
Popros o elektroniczne przesylanie zwolnien. W wiekszosci przychodni i u lekarzy prywatnie mozna
wytlumacz jaka jest sytuacja i powinni ci pojsc na reke
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ?
Beta 11dpt - 145
12.06 - mamy ❤️
30.06 - kolejne USG
Został 1 ❄️ -
My mamy wybrane przedszkole, nie wiem czy jest dzien otwart, wiem ze od 20 jest poczatek rekrutacji. Filip na pewno sie dostanie, dyrektorka jest nasza znajoma, mama naszego przyjaciela więc o to sie nie martwie03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Beta 11dpt - 145
12.06 - mamy ❤️
30.06 - kolejne USG
Został 1 ❄️ -
kurde wyzerowalo mi sie konto....faktycznie jakbym pierwszy raz pisala....nie wiem czemu tak sie stalo....
mysny jednak postanowili ze ola nie pojdzie teraz do przedszkola. uwazam ze nie jest gotowa. ma swietna opiekunke,duzo sie uczy,kontakt z dziecmi ma staly wiec mysle ze nie robie jej krzywdy. ja chodzilam tylko do zerowki i zyje:DiNso87 lubi tę wiadomość
animka -
Tez tak mialam kiedys ze konto mi oszalalo
Ale to tylko chwilowe03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Beta 11dpt - 145
12.06 - mamy ❤️
30.06 - kolejne USG
Został 1 ❄️ -
Wszystk8ego najlepszego dziewczyny
iNso87, justyna14 lubią tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Beta 11dpt - 145
12.06 - mamy ❤️
30.06 - kolejne USG
Został 1 ❄️ -
animka wrote:kurde wyzerowalo mi sie konto....faktycznie jakbym pierwszy raz pisala....nie wiem czemu tak sie stalo....
mysny jednak postanowili ze ola nie pojdzie teraz do przedszkola. uwazam ze nie jest gotowa. ma swietna opiekunke,duzo sie uczy,kontakt z dziecmi ma staly wiec mysle ze nie robie jej krzywdy. ja chodzilam tylko do zerowki i zyje:D
Dziewczyny rzuccie pomyslem na prezent na 50 urodziny tescia, bo normalnie brak pomyslu. Zegarka nie lubi, narzedzi ma full, a chcemy cos ekstra na okragle urodziny.
-
Pisałam wcześniej że muszę się wybrać z Szymkiem do poradni wad postawy. Byliśmy tam na kontroli chodu rok temu. Teraz widzę że stawia prawa stopę do środka. Nie wiem czy może mu nie wygodnie w butach, może ma za małe. Ale pytam czy mu wygodnie mówi że tak. Teraz ma traperki Fila i śniegowce z Lidla. Może to wina tych butów. Wcześniej miał adidasa i wnęka. Ale stwierdziłam że chyba się przejmowałam zawsze za bardzo tymi butami. Wyluzowałam i... Masz babo placek
-
Dzieki dziewczyny za pomysly. Ta kamerka mi sie spodobala. Wiatrowke tez ma
Musze to jutro przedyskutowac z mezem, w koncu to jego tata.
Natalka powiem Ci, ze mojej Zuzce stopa tez delikatnie ucieka do srodka. Tzn pieta idzie do srodka. Widac to najbardziej po bucikach. Byla moja znajoma z corka 5 letnia w poradni z tym samym i dr jej powiedziala, ze poki co stopa jeszcze sie ksztaltuje i nic z tym robic nie bedzie. Jedynie co, to kupowac dziecku dobre buty. Tyle. Mi na bilansie dr tez powiedziala to samo. Ja od poczatku kupuje Zuzie dobre, skorzane buty. Czasem az zal wydac te 200zl na buty na jeden sezon, ale jak sa za male to czyszcze i wystawiam na olx i 50-60zl jeszcze biore za uzywki. Dzis wieczor wlasnie szorowalam 3 pary
-
Kasia moj tesc konczy 50 lat, a tesciowa 51. Maz w marcu skonczy 32, takze po prostu szybko rodzicami zostali
Babcia meza po 70 cos niewiele jest. Dla mnie szokiem bylo jak poznalam meza, przywiozl mnie do siebie, wchodze do pokoju a tam babcia gra w jakies gry na kompie
Fajnie miec takich mlodych rodzicow.
-
Ja też bardzo patrzę, by Leon nosił dobre buty.
Zazwyczaj są to Emelki albo Mrugały.
Kiedyś na początku kupiłam jedne używki bo mi sie bardzo spodobały. Poza tym 60 zł to nie 200...
Ale potem sie dowiedziałam, ze w tym wieku absolutnie nie wolno dziecku używanych butów kupować bo nóżka się właśnie dopiero kształtuje i może od używanego bucika nabawić się złej postawy.
Pewnie zależy ile ten bucik był noszony przez 1 właściciela i czy widać jakieś wady na nim.
Z drugiej strony jak myśle, ze będę miała kolejnego syna i jeśli któreś buty po bracie będą dla niego dobre to nie wyobrażam sobie ich nie wykorzystać -
Ja regularnie z Olkiem jestem u ortopedy i powiem Wam, ze nozki ksztaltuja sie nawet do 11 roku zycia, Olkowi schodza sie kolenka, dlatego poza sezonem zimowym, ma obuwie ortopedyczne, wyglada koszmarnie, swoje kosztuke, ale uslyszalam od ortopedy ze efekt i tak pewnie bedzie taki sam jakby w ogole w nich nie chodzil, bo taka wada zazwyczaj sama sie cofa wlasnie w miare rozwoju. Ale tez ciezko mi zostawic to losowi. Poli butow specjalnie drogich nie kupuje, bylam z nia na kontroli i wszystko jest dobrze. Skontrolujemy znow za rok. Od kilku ortopedow slyszalam, ze jesli nie ma wskazan, to nie szalec z butami, najlepiej na boso po domu. Takze ile lekarzy tyle opinii i badz tu madry.7w3d 💔