Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Z tego co ja słyszałam to te skórne po 3rż.
Natomiast teraz jak byłam z małym w szpitalu to miał robione testy alergiczne z krwi. Nie wiem na czym to dokładnie polega ale ma stwierdzoną alergię na kilka produktów spożywczych.syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
sabinaaa wrote:Dziewczyny kurde juz nie wiem co robic z Kubusiem, tzn z ta jego pokrzywka. 2 tyg temu dostal 1 raz, wtedy co bylam z nim na sorze. Dostal clemastinum i zaraz bylo po wszystkim. W przeciagu tych 2 tyg byl dzien, ze nie bylo jej wcale, a czasami pojawilo sie kilka plamek. Wczoraj tak go obsypalo, ze na plecach mial plamy wielkosci mojej reki. Okropnie to wygladalo. Dostal znowu clemastinum i po godzinie nie bylo sladu. Nie mam pojecia co moze go tak uczulac. Boje sie juz cokolwiek mu dawac do jedzenia. Nie wiecie od kiedy mozna robic testy alergiczne?7w3d 💔
-
Aneczka86 wrote:Sabina z tego co pamiętam to testy są jakoś od 4 lat.
A nie zmieniłaś może ostatnio proszku? A może ma kontakt z jakimś zwierzęciem?7w3d 💔 -
Tez obstawiam, ze to pokarmowa alergia. Typuje czekolade albo ser zolty. Jedlismy wczoraj tosty na sniadanie i Kubus zjadl dosc duzo. Czekolady to wiadomo, ze nie daje za wiele, ale nie raz cos kawalek zjadl i nic. Wczoraj zjadl ciastko , taki herbatnik, z jednej strony troszke czekolady i posypane wiorkami kokosowymi. Po tym ciasku, za chwile byl obsypany. Jadl go juz wczesniej i nic sie nie dzialo takze kurde nie wiem co o tym myslec. Jutro jade do lekarza.
-
sabinaaa wrote:Tez obstawiam, ze to pokarmowa alergia. Typuje czekolade albo ser zolty. Jedlismy wczoraj tosty na sniadanie i Kubus zjadl dosc duzo. Czekolady to wiadomo, ze nie daje za wiele, ale nie raz cos kawalek zjadl i nic. Wczoraj zjadl ciastko , taki herbatnik, z jednej strony troszke czekolady i posypane wiorkami kokosowymi. Po tym ciasku, za chwile byl obsypany. Jadl go juz wczesniej i nic sie nie dzialo takze kurde nie wiem co o tym myslec. Jutro jade do lekarza.7w3d 💔
-
justyna14 wrote:Wiesz co z tymi uczuleniami to tak jest że raz drugi trzeci nie uczuli ale zostaje w organizmie i jak będzie jakiś za wysoki poziom alergenu to pojawi się reakcja np wysypka
justyna14 lubi tę wiadomość
-
Kurcze wygląda strasznie! Sabina musiałaby trafić na jakiegoś porządnego lekarza bo to musi być jakiś bardzo silny alergen. Piaalas że ciastko było z kokosem. Kokos jest silnie uczulający. Ja znam dziecko które ma taką reakcję alergiczna na orzechy. I to wystarczy że sladowa ilość i zaraz cały w plamach.... Ktoś musiałby go bardzo dokładnie zbadac
-
Sabina, ja tez czegos takiego nie widzialam a sama mam uczulenia nierozpoznane na co. U mnie kednak zawsze to delikatniej wychodzilo. Mysle ze jak najszybciej idz do alergologa i zrob tedty, u takiego maluszka moze sie kumulowac alergen, to wyniszcza flore bakteryjna i moze sam sie uczulic na dotatkowe rzeczy, ktore akurat zje. Mynidziemy w listopadzie na testy, na nfz nawet, mala bedzie miala niecale 14 miesięcy wtedy. 2 tygodnie przed badaniami dziecko nie moze przyjmowac lekow antyhistaminowych i zawierajacych wapno.
-
Wlasnie wrocilam. Wyzebralam wizyte, bo oczywiscie o 7.30 juz miejsc nie bylo. Kubus nie ma teraz zadnej pokrzywki, takze pokazalam tylko zdjecie. Dr stwierdzila, ze poki co calkowicie odstawic czekolade, orzechy i miod. I bledem bylo to, ze na pogotowiu wtedy co z nim bylismy, to kazali dawac clemastinum tylko doraznie. Mamy mu dawac 2 razy dziennie przez 7 dni. Jezeli po 7 dniach dalej bedzie pokrzywka, to wtedy juz trzeba robic badania. Mowilam, ze generalnie nie zjadl nic nowego. Czekolady cos tam czasami odrobine dostal i nigdy nic nie bylo. Mowila, ze po prostu moze sie skumulowalo cos, moze byly orzechy w czekoladzie. Poki co, to troche mnie uspokoila, bo nie spie juz po nocach przez to. A dr taka ktorej ufam, takze obym i teraz sie nie zawiodla.
-
Hej!
Oj Sabina no straszna pokrzywkadobrze,ze juz zeszla. Faktycznie moze to orzechy w czekoladzie zawarte? Duzo teraz rzeczy jest w skladzie:/ Z reszta wiekszosc rzeczy tez dzieci uczula.
Ja dzis zamalowalam drzewo w holu;p juz mi sie znudzilo. Ale juz koniec remontow. Znioslam wszystkie rzeczy z Lena do piwnicy. Teraz czekac na meble tylko.
Przyszla dzis mi tapicerka do gondolkiodrazu na rame zaczepilam i czekam na stelaz z kolami jupiii!!
FotoWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 19:59
-
Sabina - Strasznie wyglada ta pokrzywka. Powiem Ci tak, my nigdy nie mielismy, jedynie wysypke straszna na plecach, klatce piersiowej, udach, pupie, rączkach. Tez nie wiedzialam od czego, duzo osob sugerowalo czekolade ale on ja jadl i nic sie nie dzialo, orzechy jadł - raz go wysypało po nich ale innym razem w ogole -.-
Takze z tym jedzeniem to tez jest loteria. Ja mojemu dawalam jakis silny syfop na alergie, nie pamietam nazwy, nie ma mnie w domu nawet zeby zerknac (Na Delegacji jestem) ale pomagał bardzo
Tak jak wspomnialam przy okazji jestem na delegacji od czwartku do srodyJest super, troche ciezko, jestem lekko przeziebiona wiec dlatego tak ciezko, czuje juz ze lada dzień dostane okres, powinnam dostac w srode. Jeszcze do niedawna sie ludzilam ze nie dostane ale dzisiaj juz czuje bole okresowe wiec franca sie zbliza. Ja juz nie wiem czy bedzie mi kiedykolwiek dane zostać kolejny raz mamą
Jak mnie to wkurza jak niektorzy od tak nagle decyduja sie na dziecku i Buum, jest. -
Macie jakies sprawdzone dobre spiworki zimowe do spacerowki? Ja mam espiro magic i nie wiem czy wiekszosc tych z allegro jest uniwersalnych?
-
Julia2015 wrote:Macie jakies sprawdzone dobre spiworki zimowe do spacerowki? Ja mam espiro magic i nie wiem czy wiekszosc tych z allegro jest uniwersalnych?
mysle,ze te spiworki sa uniwersalne. Kwestia dlugosci im dluzszy tym dluzej posluzy. Ja nawet nie wiem ile cm ma ten spiwor. Nawet nie przyszlo mi wtedy do glowy zapytac do jakiego wozka pasuje:D
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 19:27
Julia2015 lubi tę wiadomość