X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina z tego co pamiętam to testy są jakoś od 4 lat.
    A nie zmieniłaś może ostatnio proszku? A może ma kontakt z jakimś zwierzęciem?

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co ja słyszałam to te skórne po 3rż.

Natomiast teraz jak byłam z małym w szpitalu to miał robione testy alergiczne z krwi. Nie wiem na czym to dokładnie polega ale ma stwierdzoną alergię na kilka produktów spożywczych.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabinaaa wrote:
    Dziewczyny kurde juz nie wiem co robic z Kubusiem, tzn z ta jego pokrzywka. 2 tyg temu dostal 1 raz, wtedy co bylam z nim na sorze. Dostal clemastinum i zaraz bylo po wszystkim. W przeciagu tych 2 tyg byl dzien, ze nie bylo jej wcale, a czasami pojawilo sie kilka plamek. Wczoraj tak go obsypalo, ze na plecach mial plamy wielkosci mojej reki. Okropnie to wygladalo. Dostal znowu clemastinum i po godzinie nie bylo sladu. Nie mam pojecia co moze go tak uczulac. Boje sie juz cokolwiek mu dawac do jedzenia. Nie wiecie od kiedy mozna robic testy alergiczne?
    sądze, że to pokarmowe. Zrezygnuj z przypraw gotowych typu kucharek, zero kostek rosołowych i czytaj czy w produktach nie ma np benzoesanu sodu bo mega uczula. Clemastinum podawaj chociaż 5 dni i wprowadz na miesiac choc jakis probiotyk. powinno pomóc na dłużej.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Sabina z tego co pamiętam to testy są jakoś od 4 lat.
    A nie zmieniłaś może ostatnio proszku? A może ma kontakt z jakimś zwierzęciem?
    testy te nakłuwane są od 3 lat, z krwii możesz zrobić już, pryawatnie, za taki mieszany pakiet troche jedzenia troche jakichś grzybów, pylących roślin płaciłam niecałe 200 zł.

7w3d 💔
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez obstawiam, ze to pokarmowa alergia. Typuje czekolade albo ser zolty. Jedlismy wczoraj tosty na sniadanie i Kubus zjadl dosc duzo. Czekolady to wiadomo, ze nie daje za wiele, ale nie raz cos kawalek zjadl i nic. Wczoraj zjadl ciastko , taki herbatnik, z jednej strony troszke czekolady i posypane wiorkami kokosowymi. Po tym ciasku, za chwile byl obsypany. Jadl go juz wczesniej i nic sie nie dzialo takze kurde nie wiem co o tym myslec. Jutro jade do lekarza.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabinaaa wrote:
    Tez obstawiam, ze to pokarmowa alergia. Typuje czekolade albo ser zolty. Jedlismy wczoraj tosty na sniadanie i Kubus zjadl dosc duzo. Czekolady to wiadomo, ze nie daje za wiele, ale nie raz cos kawalek zjadl i nic. Wczoraj zjadl ciastko , taki herbatnik, z jednej strony troszke czekolady i posypane wiorkami kokosowymi. Po tym ciasku, za chwile byl obsypany. Jadl go juz wczesniej i nic sie nie dzialo takze kurde nie wiem co o tym myslec. Jutro jade do lekarza.
    Wiesz co z tymi uczuleniami to tak jest że raz drugi trzeci nie uczuli ale zostaje w organizmie i jak będzie jakiś za wysoki poziom alergenu to pojawi się reakcja np wysypka

7w3d 💔
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Wiesz co z tymi uczuleniami to tak jest że raz drugi trzeci nie uczuli ale zostaje w organizmie i jak będzie jakiś za wysoki poziom alergenu to pojawi się reakcja np wysypka
    Tak, nam lekarz tak samo powiedział jak Lena miała wysypke.

justyna14 lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Tak, nam lekarz tak samo powiedział jak Lena miała wysypke.
    Dlatego leki odczulające stosuje się długotrwałe. My jak Olek miał AZS to probiotyk podawaliśmy 3 MSC aż żeby doszedł układ do formy

7w3d 💔
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wysypka nie musi wystąpić od razu tylko nawet do dqoch tygodni po.

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• sabinaaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7450c38d70117a42m.jpg
    U nas nie ma wysypki. U nas byla gigantyczna pokrzywka. Dzis juz na szczescie malutkie plamki, ktore zaraz znikaja po fenistilu.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej wygląda strasznie.

Nigdy czegoś takiego nie widziałam
    Niestety nie pomogę.

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• animka899 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze wygląda strasznie! Sabina musiałaby trafić na jakiegoś porządnego lekarza bo to musi być jakiś bardzo silny alergen. Piaalas że ciastko było z kokosem. Kokos jest silnie uczulający. Ja znam dziecko które ma taką reakcję alergiczna na orzechy. I to wystarczy że sladowa ilość i zaraz cały w plamach.... Ktoś musiałby go bardzo dokładnie zbadac

201512131765.png

201909081765.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina, ja tez czegos takiego nie widzialam a sama mam uczulenia nierozpoznane na co. U mnie kednak zawsze to delikatniej wychodzilo. Mysle ze jak najszybciej idz do alergologa i zrob tedty, u takiego maluszka moze sie kumulowac alergen, to wyniszcza flore bakteryjna i moze sam sie uczulic na dotatkowe rzeczy, ktore akurat zje. Mynidziemy w listopadzie na testy, na nfz nawet, mala bedzie miala niecale 14 miesięcy wtedy. 2 tygodnie przed badaniami dziecko nie moze przyjmowac lekow antyhistaminowych i zawierajacych wapno.

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabinaaa wrote:
    7450c38d70117a42m.jpg
    U nas nie ma wysypki. U nas byla gigantyczna pokrzywka. Dzis juz na szczescie malutkie plamki, ktore zaraz znikaja po fenistilu.
    O matko! Wygląda strasznie. Olek nigdy nic podobnego nie miał. Koniecznie idź do lekrza

7w3d 💔
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina jak tam? Byłaś już u lekarza?

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• sabinaaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wrocilam. Wyzebralam wizyte, bo oczywiscie o 7.30 juz miejsc nie bylo. Kubus nie ma teraz zadnej pokrzywki, takze pokazalam tylko zdjecie. Dr stwierdzila, ze poki co calkowicie odstawic czekolade, orzechy i miod. I bledem bylo to, ze na pogotowiu wtedy co z nim bylismy, to kazali dawac clemastinum tylko doraznie. Mamy mu dawac 2 razy dziennie przez 7 dni. Jezeli po 7 dniach dalej bedzie pokrzywka, to wtedy juz trzeba robic badania. Mowilam, ze generalnie nie zjadl nic nowego. Czekolady cos tam czasami odrobine dostal i nigdy nic nie bylo. Mowila, ze po prostu moze sie skumulowalo cos, moze byly orzechy w czekoladzie. Poki co, to troche mnie uspokoila, bo nie spie juz po nocach przez to. A dr taka ktorej ufam, takze obym i teraz sie nie zawiodla.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Oj Sabina no straszna pokrzywka :/ dobrze,ze juz zeszla. Faktycznie moze to orzechy w czekoladzie zawarte? Duzo teraz rzeczy jest w skladzie:/ Z reszta wiekszosc rzeczy tez dzieci uczula.

Ja dzis zamalowalam drzewo w holu;p juz mi sie znudzilo. Ale juz koniec remontow. Znioslam wszystkie rzeczy z Lena do piwnicy. Teraz czekac na meble tylko.
    Przyszla dzis mi tapicerka do gondolki :D odrazu na rame zaczepilam i czekam na stelaz z kolami jupiii!!:D
    Foto

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 19:59

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Ola454 Ekspertka

Wysłany: 22 października 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina - Strasznie wyglada ta pokrzywka. Powiem Ci tak, my nigdy nie mielismy, jedynie wysypke straszna na plecach, klatce piersiowej, udach, pupie, rączkach. Tez nie wiedzialam od czego, duzo osob sugerowalo czekolade ale on ja jadl i nic sie nie dzialo, orzechy jadł - raz go wysypało po nich ale innym razem w ogole -.-
    Takze z tym jedzeniem to tez jest loteria. Ja mojemu dawalam jakis silny syfop na alergie, nie pamietam nazwy, nie ma mnie w domu nawet zeby zerknac (Na Delegacji jestem) ale pomagał bardzo ;)

Tak jak wspomnialam przy okazji jestem na delegacji od czwartku do srody :) Jest super, troche ciezko, jestem lekko przeziebiona wiec dlatego tak ciezko, czuje juz ze lada dzień dostane okres, powinnam dostac w srode. Jeszcze do niedawna sie ludzilam ze nie dostane ale dzisiaj juz czuje bole okresowe wiec franca sie zbliza. Ja juz nie wiem czy bedzie mi kiedykolwiek dane zostać kolejny raz mamą :(
    Jak mnie to wkurza jak niektorzy od tak nagle decyduja sie na dziecku i Buum, jest.

• Julia2015 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakies sprawdzone dobre spiworki zimowe do spacerowki? Ja mam espiro magic i nie wiem czy wiekszosc tych z allegro jest uniwersalnych?

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia2015 wrote:
    Macie jakies sprawdzone dobre spiworki zimowe do spacerowki? Ja mam espiro magic i nie wiem czy wiekszosc tych z allegro jest uniwersalnych?
    Julia ja odkupilam 2 lata temu od Pani fajny na olxie. Ma z tylu wyciecia na pasy i pasowal do starej rozowej spacerowki ;) mysle,ze te spiworki sa uniwersalne. Kwestia dlugosci im dluzszy tym dluzej posluzy. Ja nawet nie wiem ile cm ma ten spiwor. Nawet nie przyszlo mi wtedy do glowy zapytac do jakiego wozka pasuje:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 19:27

Julia2015 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 3288 3289 3290 3291 3292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ