X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja to niefajnie:/ na zdjęciu tak ciekawie się prezentowało, ale jak widać to tylko dobra reklama. Stosowałaś Niplette tak sama z siebie, czy może lekarz doradził?

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) zaraz Was zacznę nadrabiać, chciałam tylko dać znać, że my po wizycie, bez usg jedynie badanko, według mojego lekarza to cytuję "ciąża jak byk" i 8-9 tydzień na pewno, powiedział że duża. Dostałam zestaw badań do zrobienia i kolejna wizyta 1.06 :)

Flakonik, Kate4, annielica, kwiatakacji, Anel, Dagietka lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze nje wywolam tym klotni ale ja mam stanowcze zdanie juz co do karmienia. Nie bede karmic piersia tylko mm. Tak juz myslalam o tym zanim dowiedzialam sje o blizniakach a z blizniakami to juz w ogole nie wyobrazam sobie karmienia piersia.
    Mozecie pisac co chcecie mnie nie przekonacie w tej sprawie ;)

Hashija, kwiatakacji, Dagietka, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Alicja to niefajnie:/ na zdjęciu tak ciekawie się prezentowało, ale jak widać to tylko dobra reklama. Stosowałaś Niplette tak sama z siebie, czy może lekarz doradził?

Też byłam zachwycona zdjęciami i później początkowymi efektami.
    Stosowałam ze względów estetycznych. Od zawsze miałam płaskie brodawki, a nawet lekko wciągnięte. Jednakże jak tylko lekko je dotykam to od razu robią się normlane, więc mam nadzieje, że nie będę miała problemów z karmieniem :( Chciałam żeby były takie na stałe, dlatego zamówiłam Niplette. Niestety efekt tylko na chwile. Tzn przy stosowaniu ok. misiąca bez przerwy efekt utrzymywał się kolejny miesiąc, a póżniej wszystko wracało z podwójna siłą i sutki wyły jeszcze gorsze. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 19:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja u mnie też jak podrażnię robią się antenki ale nie aż takie jak widzę na zdjęciach. No zobaczymy, może akurat nie będziemy miały z tym problemu - oby :)

Flakonik fakt przy 2 dzieci karmienie piersią to wyzwanie. Teraz są tak świetne mleka modyfikowane, że nie ma się czym przejmować. A masz zamiar chociaż na początku trochę karmić tzn. Dopóki będzie leciała siara?

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Dziewczyny jak to jest z liczeniem tych tygodni ciąży? Miesiąc to 4 tygodnie, zatem 3 miesiące (1 trymestr) powinien kończyć się z ostatnim dniem 12 tygodnia. A jednak Na Belly 2gi trymestr zaczyna się z końcem ostatniego dnia 13 tygodnia. To powoduje nieścisłość. To jak to w końcu jest ?
    od kiedy miesiąc ma równo 4 tyg? maj ma 31 dni, a nie 28. Więc tu masz błąd w liczeniu. Trymestr trwa 3 miesiące, czyli jak np w moim wypadku pierwszy dzień ostatniej miesiączki miałam 14.03 to 2 trymestr zaczynam 14.06. Ja tak liczę, ale jak poszukasz w necie to tych przeliczeń jest sporo różnych.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widzę plusy i minusy jednego i drugiego karmienia i nie mam stanowczych poglądów. Każdy robi jak mu dobrze. Sama chciałabym spróbować karmienia piersią, min dlatego, że sprzyja zrzucaniu pociążowych kilogramów, ale czy będę miała do tego siły, możliwości i cierpliwość to się okaże.

Anel lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    od kiedy miesiąc ma równo 4 tyg? maj ma 31 dni, a nie 28. Więc tu masz błąd w liczeniu. Trymestr trwa 3 miesiące, czyli jak np w moim wypadku pierwszy dzień ostatniej miesiączki miałam 14.03 to 2 trymestr zaczynam 14.06. Ja tak liczę, ale jak poszukasz w necie to tych przeliczeń jest sporo różnych.

No właśnie nie wiem jak liczyć, bo jeden miesiąc ma 31 dni inny 30 a luty miał 28... i dlatego w tym pogubić się już można. Znajomej ginekolog powiedziała, że 2gi trymestr zaczyna jak skończy się 12 tydzień, dlatego mnie to zdziwiło i pytam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Siare chciaalaabym na poczatku odciagac i podawac . Ale zobaczzy sie jeszzce.
    Karmienie piersia przeraza mnie bardziej niz porpd...

Hashija, Kourtney lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica dlatego ja miesiące liczę od pierwszego dnia ostatniej miesiączki a tygodnie oddzielnie liczy mi suwaczek :) i 2 trymestr ja moim zdaniem zacznę 14.06. Grunt, żeby skończyć w grudniu tą ciążę :) choć słonice 2 lata chodzą :)

a co do poznania płci i tego chłopcy tak wcześniej się ujawniają to mój pokazał się w 8 miesiącu, bo w 6 był dziewcznyką :)

kwiatakacji lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmienie piersią jest ciężkie i nie ma co ukrywać, suty bolą, krwawią, a żarłok i tak co 2-3 godziny się podstawia. Mnie ratawała maść malantan czy jakoś tak i każdej polecam zaopatrzyć się w maść już do szpitala, jeśli chce karmić. Po każdym karmieniu warstwa maści nakładka i stanik i jakoś szło :) po 2 miesiącach było lepiej :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna dobre ze wszystko jest prawidlowo.
    To czekamy jeszczze na wiesci od Pchelki i Ali :)

justyna14, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://forum.parenting.pl/kalkulator-ciazy-porodu.html

Tutaj wpisałam datę OM i pokazało mi koniec 1 trymestru na 21 maja a Belly na 28.... Nic nie kumam, wybaczcie, co źródło to inne dane:/

justyna14 lubi tę wiadomość

• niezapominajka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Jak lekarz wykaże odrobinę ochoty i ma dobry sprzęt to będzie już widać na prenatalnych ;-)
    No chyba, że dzidziuś się zaprze i nie pokaże. Ja przy synku dowiedziałam sie dopiero w 20tyg ;)

1usajw4zj5vrwf30.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zdaję sobie sprawę że karmienie piersią to droga przez mękę, ale mnie osobiście rozczula widok dzidzi przy piersi. W tej chwili też karmienie mnie przeraża, bo mam tak wrażliwe sutki, że każde podrażnienie wywołuje ból:( Jeśli tak będzie po porodzie to nici z tego... :( Zresztą nie wiadomo jak będzie jeszcze z laktacją. Ostatnio przed ciążą robiłam prolaktynę to była baardzo wysoka, ale jak będzie kto wie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie :-) dzidzia ma 4,5 cm, pieknie bijace serduszko! Widac glowke, tłów, rączki, nóżki :-) i dwie plamki na główce- oczy :-) machała rączkami dzidzia:-) ale jestem szczesliwa!!! Gin powiedzial ze mozemy wspolzyc, moge na basen, mam zaczac odstawiac bromergon i luteine zmniejszyc do 1x1 :-) nastepna wizyta 1.06- bedzie robione usg z mierzeniem przeziernosci:-) na testy prenatalne sie nie decydujemy.

Ps. A moze na ta liste wpisywac tylko na jeden najblizszy tydzien? Wtedy kazda np w weekend pisala kiedy ma wizyty w najblizszym tyg, byloby łatwiej Flakonikowi, bo liste uzupelnialaby raz-dwa w tyg, a nie codziennie po kilka razy :-)

Flakonik, Anel, alicja_, annielica, justyna14, kwiatakacji, Madzisek, ania14, Hashija, KASIA XXXX, Dagietka, fresa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A prolaktyna ma związek z laktacją?

• minnie_ Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadrobię Was dziewczyny, przepraszam - jestem po 11h w pracy i nie myślałam, że mogę być kiedyś tak zmęczona...
    Do tego w pracy złapały mnie mdłości.
    A, no i najważniejsze - odwołali mi jutrzejszą wizytę! Przełożyli na środę na 07:20 rano, genialnie. Zgodziłam się, bo tak się denerwuję tym USG, a tu jeszcze jeden dzień. Naprawdę zaczyna mnie to wkurzać - Luxmed, prywatny abonament, a najpierw nie mogą mnie wcisnąć na wizytę u lekarza zgodnie z jego wymaganym terminem 2 tygodni, a jak dostaję termin 5 dni później to jeszcze przekładają na inny dzień. Nosz kurde.

Jeszcze mężowi zrobiłam awanturę nie wiadomo o co. To zdecydowanie nie był mój dzień.

Mam nadzieję, że u Was wszystko ok, postaram się chociaż w części nadrobić Was jutro :)

13.05.2015 - Aniołek 8/6 tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa super ze wszystko jest dobrze :* duza juz ta twoja dzidzia.

Dobry pomysl. bo ta lista jest juz coraz dluzsza.
    mysle ze na najblizsy tydzien bedzie ok ;)

Pchelkaa, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prolaktyna jest odpowiedzialna za laktację właśnie. I za wzrost brodawek sutkowych w ciąży.

Pchelkaa - pokaż fotkę małego ludka :D gratulacje ;)

‹‹ 342 343 344 345 346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ