Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
hej
zaraz Was zacznę nadrabiać, chciałam tylko dać znać, że my po wizycie, bez usg jedynie badanko, według mojego lekarza to cytuję "ciąża jak byk" i 8-9 tydzień na pewno, powiedział że duża. Dostałam zestaw badań do zrobienia i kolejna wizyta 1.06
Flakonik, Kate4, annielica, kwiatakacji, Anel, Dagietka lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyMam nadzieje ze nje wywolam tym klotni ale ja mam stanowcze zdanie juz co do karmienia. Nie bede karmic piersia tylko mm. Tak juz myslalam o tym zanim dowiedzialam sje o blizniakach a z blizniakami to juz w ogole nie wyobrazam sobie karmienia piersia.
Mozecie pisac co chcecie mnie nie przekonacie w tej sprawieHashija, kwiatakacji, Dagietka, Kourtney lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyannielica wrote:Alicja to niefajnie:/ na zdjęciu tak ciekawie się prezentowało, ale jak widać to tylko dobra reklama. Stosowałaś Niplette tak sama z siebie, czy może lekarz doradził?
Też byłam zachwycona zdjęciami i później początkowymi efektami.
Stosowałam ze względów estetycznych. Od zawsze miałam płaskie brodawki, a nawet lekko wciągnięte. Jednakże jak tylko lekko je dotykam to od razu robią się normlane, więc mam nadzieje, że nie będę miała problemów z karmieniemChciałam żeby były takie na stałe, dlatego zamówiłam Niplette. Niestety efekt tylko na chwile. Tzn przy stosowaniu ok. misiąca bez przerwy efekt utrzymywał się kolejny miesiąc, a póżniej wszystko wracało z podwójna siłą i sutki wyły jeszcze gorsze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 19:38
-
nick nieaktualnyAlicja u mnie też jak podrażnię robią się antenki ale nie aż takie jak widzę na zdjęciach. No zobaczymy, może akurat nie będziemy miały z tym problemu - oby
Flakonik fakt przy 2 dzieci karmienie piersią to wyzwanie. Teraz są tak świetne mleka modyfikowane, że nie ma się czym przejmować. A masz zamiar chociaż na początku trochę karmić tzn. Dopóki będzie leciała siara? -
annielica wrote:Dziewczyny jak to jest z liczeniem tych tygodni ciąży? Miesiąc to 4 tygodnie, zatem 3 miesiące (1 trymestr) powinien kończyć się z ostatnim dniem 12 tygodnia. A jednak Na Belly 2gi trymestr zaczyna się z końcem ostatniego dnia 13 tygodnia. To powoduje nieścisłość. To jak to w końcu jest ?7w3d 💔
-
nick nieaktualnyJa widzę plusy i minusy jednego i drugiego karmienia i nie mam stanowczych poglądów. Każdy robi jak mu dobrze. Sama chciałabym spróbować karmienia piersią, min dlatego, że sprzyja zrzucaniu pociążowych kilogramów, ale czy będę miała do tego siły, możliwości i cierpliwość to się okaże.
Anel lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:od kiedy miesiąc ma równo 4 tyg? maj ma 31 dni, a nie 28. Więc tu masz błąd w liczeniu. Trymestr trwa 3 miesiące, czyli jak np w moim wypadku pierwszy dzień ostatniej miesiączki miałam 14.03 to 2 trymestr zaczynam 14.06. Ja tak liczę, ale jak poszukasz w necie to tych przeliczeń jest sporo różnych.
No właśnie nie wiem jak liczyć, bo jeden miesiąc ma 31 dni inny 30 a luty miał 28... i dlatego w tym pogubić się już można. Znajomej ginekolog powiedziała, że 2gi trymestr zaczyna jak skończy się 12 tydzień, dlatego mnie to zdziwiło i pytam... -
nick nieaktualny
-
annielica dlatego ja miesiące liczę od pierwszego dnia ostatniej miesiączki a tygodnie oddzielnie liczy mi suwaczek
i 2 trymestr ja moim zdaniem zacznę 14.06. Grunt, żeby skończyć w grudniu tą ciążę
choć słonice 2 lata chodzą
a co do poznania płci i tego chłopcy tak wcześniej się ujawniają to mój pokazał się w 8 miesiącu, bo w 6 był dziewcznykąkwiatakacji lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
karmienie piersią jest ciężkie i nie ma co ukrywać, suty bolą, krwawią, a żarłok i tak co 2-3 godziny się podstawia. Mnie ratawała maść malantan czy jakoś tak i każdej polecam zaopatrzyć się w maść już do szpitala, jeśli chce karmić. Po każdym karmieniu warstwa maści nakładka i stanik i jakoś szło
po 2 miesiącach było lepiej
7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa zdaję sobie sprawę że karmienie piersią to droga przez mękę, ale mnie osobiście rozczula widok dzidzi przy piersi. W tej chwili też karmienie mnie przeraża, bo mam tak wrażliwe sutki, że każde podrażnienie wywołuje ból:( Jeśli tak będzie po porodzie to nici z tego...
Zresztą nie wiadomo jak będzie jeszcze z laktacją. Ostatnio przed ciążą robiłam prolaktynę to była baardzo wysoka, ale jak będzie kto wie...
-
nick nieaktualnyJa po wizycie
dzidzia ma 4,5 cm, pieknie bijace serduszko! Widac glowke, tłów, rączki, nóżki
i dwie plamki na główce- oczy
machała rączkami dzidzia:-) ale jestem szczesliwa!!! Gin powiedzial ze mozemy wspolzyc, moge na basen, mam zaczac odstawiac bromergon i luteine zmniejszyc do 1x1
nastepna wizyta 1.06- bedzie robione usg z mierzeniem przeziernosci:-) na testy prenatalne sie nie decydujemy.
Ps. A moze na ta liste wpisywac tylko na jeden najblizszy tydzien? Wtedy kazda np w weekend pisala kiedy ma wizyty w najblizszym tyg, byloby łatwiej Flakonikowi, bo liste uzupelnialaby raz-dwa w tyg, a nie codziennie po kilka razyFlakonik, Anel, alicja_, annielica, justyna14, kwiatakacji, Madzisek, ania14, Hashija, KASIA XXXX, Dagietka, fresa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nie nadrobię Was dziewczyny, przepraszam - jestem po 11h w pracy i nie myślałam, że mogę być kiedyś tak zmęczona...
Do tego w pracy złapały mnie mdłości.
A, no i najważniejsze - odwołali mi jutrzejszą wizytę! Przełożyli na środę na 07:20 rano, genialnie. Zgodziłam się, bo tak się denerwuję tym USG, a tu jeszcze jeden dzień. Naprawdę zaczyna mnie to wkurzać - Luxmed, prywatny abonament, a najpierw nie mogą mnie wcisnąć na wizytę u lekarza zgodnie z jego wymaganym terminem 2 tygodni, a jak dostaję termin 5 dni później to jeszcze przekładają na inny dzień. Nosz kurde.
Jeszcze mężowi zrobiłam awanturę nie wiadomo o co. To zdecydowanie nie był mój dzień.
Mam nadzieję, że u Was wszystko ok, postaram się chociaż w części nadrobić Was jutro
13.05.2015 - Aniołek 8/6 tc [*] -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny