X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja to niefajnie:/ na zdjęciu tak ciekawie się prezentowało, ale jak widać to tylko dobra reklama. Stosowałaś Niplette tak sama z siebie, czy może lekarz doradził?

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) zaraz Was zacznę nadrabiać, chciałam tylko dać znać, że my po wizycie, bez usg jedynie badanko, według mojego lekarza to cytuję "ciąża jak byk" i 8-9 tydzień na pewno, powiedział że duża. Dostałam zestaw badań do zrobienia i kolejna wizyta 1.06 :)

Flakonik, Kate4, annielica, kwiatakacji, Anel, Dagietka lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze nje wywolam tym klotni ale ja mam stanowcze zdanie juz co do karmienia. Nie bede karmic piersia tylko mm. Tak juz myslalam o tym zanim dowiedzialam sje o blizniakach a z blizniakami to juz w ogole nie wyobrazam sobie karmienia piersia.
    Mozecie pisac co chcecie mnie nie przekonacie w tej sprawie ;)

Hashija, kwiatakacji, Dagietka, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Alicja to niefajnie:/ na zdjęciu tak ciekawie się prezentowało, ale jak widać to tylko dobra reklama. Stosowałaś Niplette tak sama z siebie, czy może lekarz doradził?

Też byłam zachwycona zdjęciami i później początkowymi efektami.
    Stosowałam ze względów estetycznych. Od zawsze miałam płaskie brodawki, a nawet lekko wciągnięte. Jednakże jak tylko lekko je dotykam to od razu robią się normlane, więc mam nadzieje, że nie będę miała problemów z karmieniem :( Chciałam żeby były takie na stałe, dlatego zamówiłam Niplette. Niestety efekt tylko na chwile. Tzn przy stosowaniu ok. misiąca bez przerwy efekt utrzymywał się kolejny miesiąc, a póżniej wszystko wracało z podwójna siłą i sutki wyły jeszcze gorsze. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 19:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja u mnie też jak podrażnię robią się antenki ale nie aż takie jak widzę na zdjęciach. No zobaczymy, może akurat nie będziemy miały z tym problemu - oby :)

Flakonik fakt przy 2 dzieci karmienie piersią to wyzwanie. Teraz są tak świetne mleka modyfikowane, że nie ma się czym przejmować. A masz zamiar chociaż na początku trochę karmić tzn. Dopóki będzie leciała siara?

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Dziewczyny jak to jest z liczeniem tych tygodni ciąży? Miesiąc to 4 tygodnie, zatem 3 miesiące (1 trymestr) powinien kończyć się z ostatnim dniem 12 tygodnia. A jednak Na Belly 2gi trymestr zaczyna się z końcem ostatniego dnia 13 tygodnia. To powoduje nieścisłość. To jak to w końcu jest ?
    od kiedy miesiąc ma równo 4 tyg? maj ma 31 dni, a nie 28. Więc tu masz błąd w liczeniu. Trymestr trwa 3 miesiące, czyli jak np w moim wypadku pierwszy dzień ostatniej miesiączki miałam 14.03 to 2 trymestr zaczynam 14.06. Ja tak liczę, ale jak poszukasz w necie to tych przeliczeń jest sporo różnych.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widzę plusy i minusy jednego i drugiego karmienia i nie mam stanowczych poglądów. Każdy robi jak mu dobrze. Sama chciałabym spróbować karmienia piersią, min dlatego, że sprzyja zrzucaniu pociążowych kilogramów, ale czy będę miała do tego siły, możliwości i cierpliwość to się okaże.

Anel lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    od kiedy miesiąc ma równo 4 tyg? maj ma 31 dni, a nie 28. Więc tu masz błąd w liczeniu. Trymestr trwa 3 miesiące, czyli jak np w moim wypadku pierwszy dzień ostatniej miesiączki miałam 14.03 to 2 trymestr zaczynam 14.06. Ja tak liczę, ale jak poszukasz w necie to tych przeliczeń jest sporo różnych.

No właśnie nie wiem jak liczyć, bo jeden miesiąc ma 31 dni inny 30 a luty miał 28... i dlatego w tym pogubić się już można. Znajomej ginekolog powiedziała, że 2gi trymestr zaczyna jak skończy się 12 tydzień, dlatego mnie to zdziwiło i pytam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Siare chciaalaabym na poczatku odciagac i podawac . Ale zobaczzy sie jeszzce.
    Karmienie piersia przeraza mnie bardziej niz porpd...

Hashija, Kourtney lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica dlatego ja miesiące liczę od pierwszego dnia ostatniej miesiączki a tygodnie oddzielnie liczy mi suwaczek :) i 2 trymestr ja moim zdaniem zacznę 14.06. Grunt, żeby skończyć w grudniu tą ciążę :) choć słonice 2 lata chodzą :)

a co do poznania płci i tego chłopcy tak wcześniej się ujawniają to mój pokazał się w 8 miesiącu, bo w 6 był dziewcznyką :)

kwiatakacji lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmienie piersią jest ciężkie i nie ma co ukrywać, suty bolą, krwawią, a żarłok i tak co 2-3 godziny się podstawia. Mnie ratawała maść malantan czy jakoś tak i każdej polecam zaopatrzyć się w maść już do szpitala, jeśli chce karmić. Po każdym karmieniu warstwa maści nakładka i stanik i jakoś szło :) po 2 miesiącach było lepiej :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna dobre ze wszystko jest prawidlowo.
    To czekamy jeszczze na wiesci od Pchelki i Ali :)

justyna14, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://forum.parenting.pl/kalkulator-ciazy-porodu.html

Tutaj wpisałam datę OM i pokazało mi koniec 1 trymestru na 21 maja a Belly na 28.... Nic nie kumam, wybaczcie, co źródło to inne dane:/

justyna14 lubi tę wiadomość

• niezapominajka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Jak lekarz wykaże odrobinę ochoty i ma dobry sprzęt to będzie już widać na prenatalnych ;-)
    No chyba, że dzidziuś się zaprze i nie pokaże. Ja przy synku dowiedziałam sie dopiero w 20tyg ;)

1usajw4zj5vrwf30.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zdaję sobie sprawę że karmienie piersią to droga przez mękę, ale mnie osobiście rozczula widok dzidzi przy piersi. W tej chwili też karmienie mnie przeraża, bo mam tak wrażliwe sutki, że każde podrażnienie wywołuje ból:( Jeśli tak będzie po porodzie to nici z tego... :( Zresztą nie wiadomo jak będzie jeszcze z laktacją. Ostatnio przed ciążą robiłam prolaktynę to była baardzo wysoka, ale jak będzie kto wie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie :-) dzidzia ma 4,5 cm, pieknie bijace serduszko! Widac glowke, tłów, rączki, nóżki :-) i dwie plamki na główce- oczy :-) machała rączkami dzidzia:-) ale jestem szczesliwa!!! Gin powiedzial ze mozemy wspolzyc, moge na basen, mam zaczac odstawiac bromergon i luteine zmniejszyc do 1x1 :-) nastepna wizyta 1.06- bedzie robione usg z mierzeniem przeziernosci:-) na testy prenatalne sie nie decydujemy.

Ps. A moze na ta liste wpisywac tylko na jeden najblizszy tydzien? Wtedy kazda np w weekend pisala kiedy ma wizyty w najblizszym tyg, byloby łatwiej Flakonikowi, bo liste uzupelnialaby raz-dwa w tyg, a nie codziennie po kilka razy :-)

Flakonik, Anel, alicja_, annielica, justyna14, kwiatakacji, Madzisek, ania14, Hashija, KASIA XXXX, Dagietka, fresa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A prolaktyna ma związek z laktacją?

• minnie_ Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadrobię Was dziewczyny, przepraszam - jestem po 11h w pracy i nie myślałam, że mogę być kiedyś tak zmęczona...
    Do tego w pracy złapały mnie mdłości.
    A, no i najważniejsze - odwołali mi jutrzejszą wizytę! Przełożyli na środę na 07:20 rano, genialnie. Zgodziłam się, bo tak się denerwuję tym USG, a tu jeszcze jeden dzień. Naprawdę zaczyna mnie to wkurzać - Luxmed, prywatny abonament, a najpierw nie mogą mnie wcisnąć na wizytę u lekarza zgodnie z jego wymaganym terminem 2 tygodni, a jak dostaję termin 5 dni później to jeszcze przekładają na inny dzień. Nosz kurde.

Jeszcze mężowi zrobiłam awanturę nie wiadomo o co. To zdecydowanie nie był mój dzień.

Mam nadzieję, że u Was wszystko ok, postaram się chociaż w części nadrobić Was jutro :)

13.05.2015 - Aniołek 8/6 tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa super ze wszystko jest dobrze :* duza juz ta twoja dzidzia.

Dobry pomysl. bo ta lista jest juz coraz dluzsza.
    mysle ze na najblizsy tydzien bedzie ok ;)

Pchelkaa, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prolaktyna jest odpowiedzialna za laktację właśnie. I za wzrost brodawek sutkowych w ciąży.

Pchelkaa - pokaż fotkę małego ludka :D gratulacje ;)

‹‹ 342 343 344 345 346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ