X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz 28 wracamy, maz ma urlop tydzień i wraca sam. My jedziemy w sierpniu, raczej pod koniec miesiaca

justyna14 lubi tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    2025r
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wasze córeczki były malutkie i latem zakładaliście sukienki to zakładaliście jakieś majteczki na pampersa? Bo jak jest sukienka z body to nie ma problemu ale sama sukienka?

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Dziewczyny jak wasze córeczki były malutkie i latem zakładaliście sukienki to zakładaliście jakieś majteczki na pampersa? Bo jak jest sukienka z body to nie ma problemu ale sama sukienka?
    tak, ja zakładłam takie jakby bufiate majty - śmieszne wyglądała :) ale to pampa lepiej nie trzymało :/

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka- ja też miałam takie falbaniaste majty i zakładała Oli

iNso87 lubi tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też zakladalismy majteczki choć Lena częściej była ubranka w bluzeczke i spodenki.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka ja w sumie nie pamietam ale znajac mnie to, Lena chodzila w geterkach,spodenkach i w bluzce badz tunice. Jakos tak mi sukienki nie lezaly. Albo w rampersach krotkich.

Justyna jeszcze nie remontuje ;p dopiero wczoraj zamowilam lozko,ktore dopiero w polowie czerwca moze bedzie. Do tego Siostrunia Malza zabiera meble po Laurze i tez ciekawe kiedy? 🤔 Dopiero wtedy zamawiam meble dla Laury z Ikei. Dobrze,ze w biedrze trafilam znowi na to lustro z oswietleniem led;D kiedys nie kupilam, to teraz akurat jak znalazl do toaletki dla Laury. ;D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    Natalka- ja też miałam takie falbaniaste majty i zakładała Oli
    Hehehe nacisnelam wyslij post i strona mi przeskoczyla i wcisnelam lubie;p

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Inso a jakiś szumis, bądź szum z yt czy jakiejś apki?
    U nas trochę pomaga teraz na spacerze Ale musi być yt. Bo jak nie śpi to jest katastrofa na dworze. Już jest tak ciekawa świata. Coś czuję, że spacerowa pójdzie w ruch tak szybko jak przy Lenie. A Lena miała 4,5 miesiąca. Oczywiście nie na siedząco 🙂
    Co do kp.. Ja akurat Cię rozumiem.

Inso...A kiedy zaczynasz rozszerzanie diety? Bo pamiętam, że przy Lenie to jakoś szybko poszło.
    Szumisia w sumie nie bralam na spacer ale mam zaczepionego konika z melodyjka na dobranoc,pozytywka, i dupa:D ciezko Jej poprostu zasnac..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Szumisia w sumie nie bralam na spacer ale mam zaczepionego konika z melodyjka na dobranoc,pozytywka, i dupa:D ciezko Jej poprostu zasnac..
    U nas w ostatnich dniach działa szum. Myślę, że moledyjke też by miała gdzieś 😂 Wypróbuj.
    Ogólnie u nas chyba skok.

iNso87 lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś w przedszkolu odbył się dzień mamy i taty.. Ale wzruszający moment 😊☺😊
    Ogólnie zauważyłam, że od kiedy Lena wróciła do przedszkola to bardzo się zmieniła. Zrobiła się bardziej otwarta, rozmowna. Jestem pod wrażeniem. Jeszcze na dzień babci i dziadka nie chciała za bardzo uczestniczyć A dziś pięknie śpiewała i nawet wierszyk mówiła. No po prostu duma mnie rozpiera 😊

No a po obiadku Laura zasnęła A ja zabrałam Leneczke do kosmetyczki i mamy w końcu kolczyki 😁

sabinaaa lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fd7f4641d81d5f4cmed.jpg
    Inso takie masz lustro? Haha :D

Aneczka86, iNso87 lubią tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do sukienek tez zakladalam majteczki, ale nie zawsze. Zdarzalo sie, ze byla w samym pampku. Ogolnie to w ogole lubie zakladac Zuzi kiecki i ona tez lubi. Na lato mamy full sukieneczek takich zwyklych, bawelnianych. Tylko gdzie to lato???

Aneczka, zazdroszcze tego dnia mamy :) I witamy w gronie dziewczynek z kolczykami ;)

Aneczka86 lubi tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam sukienki. Teraz trochę ubolewam bo większość mam z dekoltem pod szyję i w takiej nie pojadę nigdzie bo nie nakarmię małej. Dwie mam tylko takie kopertowe. Dziś widziałam w jednym sklepie internetowym nowe ciuchy wrzucili j takie fajne sukienki mają. Tylko oczywiście 150zl trzeba wyłożyć.

Pola dostała dużo spódniczek i sukienek więc jej będę ubierać a co. Tylko właśnie taki maluszek co jeszcze nawet nie siedzi to mu w sukience nie wygodnie bo się podwija itp. lepiej body i leginsy.

Teraz się cieszę że mogę jej zakładać leginsy bo Szymkowi musiałam zakładać dresiki a on był drobny a te dresy często takie szerokie. A ja nie lubię jak chiuchy dla dzieci są workowate. Do dziś jak kupuje Szymonowi spodnie patrzę czy nogawki są wąskie czy nie.

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka- domyslam się że to bardzo wzruszające te występy. Moja Ola dzisiaj miała występ z tych zajęć muzycznych chodzimy i normalnie łzy mi prawie leciały:p a ona tylko na cymbalkach grała:p

My dzisiaj przyjechaliśmy na 4dnj w góry. Piękna pogoda się wreszcie zrobiła. Ola tak wymeczona spacerem i basenem że padła w kilka sekund;)

sabinaaa lubi tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Animka to odpoczywajcie ile sie da :)

U nas standardowa sobota, czyli sprzatanie, pranie i koszenie trawy. Miedzy czasie maz rozpalil grilla, a pod wieczor przejazdzka z dziecmi na rowerach. Takze sobota chociaz pracowita to bardzo fajna. No i w koncu sloneczna... Jutro siedze w komisjii wyborczej, takze maz zostaje z ekipa w domu.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinaaa taak! Tez ;D patrze,ze i u Was sie sprawdza :D ja mam nadzieje,ze Lena po toaletce Laury szabrowac nie bedzie, ma swoja taka zabawkowa,choc sadze,ze ona za mala na Nia..no ale cos,Mikolaj taka przyniosl. Lidka skorzysta za rok ;p

Wszystkiego Naj Mamuski!:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2019, 20:26

Ola_45 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina świetne to lustro, a Zuzia jaka słodka 😊 Czy ja widzę też tam kawałek łóżka? 😁

A Lena wszystkim chwali się kolczykami. W sobotę rano był płacz, bo ona chce do przedszkola pokazać Pani Ewie kolczyki. I gdzie nie idziemy to się chwali 😂

A my mamy od dłuższego czasu problem z wózkiem, bo jedna część się poluzowala i gondola ma lekki skos ☹ No i Laura zwyczajnie mi się zsuwa. I teraz jak jest większa to już wogole. Wysłaliśmy zapytanie do producenta i sama czesc to koszt 200zl plus wysyłka plus wymiana.. A podobno to się szybko psuje. No i dupa. Jutro pożyczony wózek od szwagierki.. dobrze, że nam pożyczy..bo inaczej nie wiem co byśmy zrobili..bo przecież niedługo i tak spacerowka.

A tak Laura się zsuwa..
    13z3cq0.jpg

iNso87, justyna14, sabinaaa lubią tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka hehe ale widac Jej pasuje taka zabawa :D hehehe a co kolczykow, dzis przeklulam uszy dla Leny na spontanie :D ale niestety dwa podejscia mialysmy :) oczywiscie za pierwszym razem poszlo gladko,nie wiedziala o co kaman to siedziala grzecznie. Jak juz przebila Jej to wisk na pol osiedla ;D Musialam wrocic do domu, z jednym przebitym uszkiem,drugi nawet nie ma mowy...jak wrocilam to Lena odrazu zasnela z tego wszystkiego. Jak wstala to poszlysmy drugi raz i szybko poszlo. Tez sie poplakala ale juz nie tak i jak poleciala odrazu na plac zabaw to zapomniala :D Bede chyba tylko rumiankiem przemywala Jej te uszy platkiem badz patyczkiem.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak przebijaliśmy uszy męża chrzestnicy, miała wtedy chyba 11 lat to kosmetyczka kazała smarować tribiotic i to było dobre bo ta maść też dawała smarowanie w uchu. Ja sobie przemywalam woda utleniona, a tam ciągle podrażnione było, robił się strupek, potem ja ruszałam i zaś się ranka robiła . A jej się normalnie uszy obierały że skóry koło kolczyka. Taka dziura się zrobiła ze kolczyk właził do środka. Masakra ale się wyleczyło
    I jak mogę doradzić to noście długo te kolczyki od kosmetyczki. Bo Kaja zmieniła po miesiącu na złote i jej się papralo tak mocno. Aż w końcu kazałam jej zmienić na te "lecznicze" i w końcu się ucho zrobiło normalne.

Aneczka Laura taka słodka, podobna do Leny chyba czy nie mam racji?

Co do wózka, ja w swojej barlettcie też tak mam że gondola i spacerówka na tych zaczepach się rusza i mała się zsuwa w moim kierunku, ale u nas tak było od początku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 21:44

iNso87 lubi tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam sasiadke kosmetyczke, ktora byla na szkoleniu dotyczacym przebijaniu uszu. Nie wiem jakie macie kolczyki, my mamy blomdahl. Kosmetyczka mi mowila, ze po 6 tyg moge zmienic na inne. Sasiadka doradzila, zeby absolutnie nie zmieniac. Te kolczyki musza byc przynajmniej pol roku na uszkach, a najlepiej rok, bo tyle goja sie uszy. Zuzia ma kolczyki od poczatku wrzesnia i jeszcze je nosi. Sa sliczne, takze nie mam parcia, zeby zmieniac. Kolezanka zmienila na zlote po 6 tyg, pozniej corka jej zgubila kolczyka. Po kilku dniach jak znalezli juz nie dalo sie go wlozyc. Takze nie zmieniajcie szybko tych kolczykow. A do przemywania najlepszy jest po prostu ocenisept.

Aneczka, tak lustro wisi obok lozka. Jeszcze troche dodatkow nam brakuje i wrzuce foto pokoju ;)

iNso87 lubi tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
‹‹ 3482 3483 3484 3485 3486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ