Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Chce się z wami podzielić moimi dzisiejszymi przeżyciami. Wczoraj na wizycie lekarz stwierdził odklejanie się kosmowki i krwiaka, nic mi nie zalecił. Wiec dziś w nerwach byłam po przeczytaniu dokladniejszym o odklejonej kosmowce. Postanowiłam pojechać na ostry dyżur nic nie mówiąc o wczorajszej wizycie. Efekt jest taki, że zrobiono mi usg (powiedziałam ze mam bóle brzucha) i ŻADNYCH zmian typu krwiak nie ma.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 20:47
Ala -
Dzisiaj i ja byłam u lekarza. Maluch ma 19mm, wg usg 8tydzien i 3 dzien więc o tydzień starszy niż wynika z wykresów. Mam nadzieję, że to tylko chwilowy przerost bo inaczej będę rodzić wielkoluda!!
fresa, Hashija, kwiatakacji, KASIA XXXX, lilianna, Madzisek, alicja_, Zgredek, iNso87, Flakonik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnia na prenatalnych gin bedzie sprawdzal czy dziecko nie ma wad genetycznych(na pewno bedzie mierzyl przeziernosc karkowa ), wad serduszka.
Bedzue ocenial narzady , serduszko. Czy wszystko z nim w porzadku. Na tym etapie mozna juz stwierdzic niektore choroby i mozna zaczac leczyc albo przygotowac sie psychicznie. Nikomu nizycze.
Mam nadzieje ze po prenatalnych wszystkie wrocimy uspokojone ze z naszymi fasolkami wszystko ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 21:48
ania14, Hashija, genoweffa, Kourtney lubią tę wiadomość
-
Flakonik wrote:Ania na prenatalnych gin bedzie sprawdzal czy dziecko nie ma wad genetycznych, wad serduszka.
Bedzue ocenial narzady , serduszko. Czy wszystko z nim w porzadku. Na tym etapie mozna juz stwierdzic niektore choroby i mozna zaczac leczyc albo przygotowac sie psychicznie. Nikomu nizycze.
Mam nadzieje ze po prenatalnych wszystkie wrocimy uspokojone ze z naszymi fasolkami wszystko ok.
ja się pewnie umówie do gina prywatnie na te badania bo tam mają dużo lepszy sprzęt, ten szpitalny to masakra ;/ ale jak wypisuje skierowanie na badania to wole byc na wizycie z nfz
też mam taką nadzieje i każdej życze zebysmy wrociły tu po tych badaniach szczesliwe i uspokojone -
nick nieaktualny
-
kurcze ja jestem umówiona do gin na prenatalne, ale nic nie mówił o cenie (a zawsze mówił jak miałam badania rozważyć dodatkowo płatne), więc domniemam, że cena będzie taka co zwykle. wg mnie jak lekarz sam będzie chciał się upewnić to na pewno na chwile włączy 3D do diagnostyki a tak, żeby była pamiątka to wg mnie za szybko. no ale zobaczymy jak prenatalne będą przebiegać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 22:00
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziwne. Ostatnio tak nam muli internet. Zwlaszcza do poludnia. Potem wieczorem juz wszystko normalnie dziala. A rano nie da sie nic zrobic. Niby dziala ale tak wolno ze masakra. Nie woem dlaczego ale zaczyna mnie to juz wnerwiac.
Kourtney lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj dokładnie słuchałam pani z rejestracji bo akurat telefonicznie umawiala dziewczyny na prenatalne i chodzi o to że jak badania z krwi się zrobi do 13 tyg i 6 dnia to przy podpisanej umowie Refundację je NFZ a jakbym jest po tym czasie to już w każdym przypadku za takie badanie trzeba zapłacić i jeżeli dobrze zrozumiałam to przy wykonaniu badań właśnie do 13t6d przy wykryciu wad kobieta ma prawo do aborcji, jeżeli badania są zrobione później to już wtedy chyba nie
nie. Zastrzegam że piszę "o ile dobrze Zrozumiałam" -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyalicja_ wrote:Menka! Gdzie to takie cuda?! Ty jesteś chyba z Katowic z tego co pamiętam?! Ja też! Chętnie się dowiem , bo dobry lekarz to teraz rzadkość
Pchelkaa – myślisz, że to sprawa luteiny? A jaką dawkę bierzesz? Ja od wczoraj biorę jedną tabletkę mniej – lekarz mi poradził, że stopniowo będziemy odstawiac.[/QUOTEb]
dabrowa gornicza dokładniejprzychodnia san-vita aktualnie lekarz idzie na urlop i wraca 8 czerwca jak coś to na priv bo ja tu rzadko zaglądam i nie jestem w stanie wszystkiego przeczytać bo duuuzo piszecie