Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
czarnamalina- jeśli odziedziczy po mnie to też prościzna- na szczęście gęsta i bezproblemowa;), natomiast mąż był kiedyś jasnym blondynem z burzą loków- niestety widziałam tylko na zdjęciach, teraz strzyże się na zapałkę. za to teściowa ma bujne blond loki, takie lekkie afro, ale włosy cienkie.
-
nick nieaktualnyMama mai - a to nie jest tak, ze teraz dzidzia się przesuwa do brzuszka i dlatego usg teraz robi się już przez brzuch ? Tak mi mówiła znajoma, która niedawno rodziła, że tak jej mówił ginekolog. Jeśli były to jelita to bardzo cwane i podstępne bo często się w nie wsłuchuję i aż takich numerów mi nie wycinały hehe
-
nick nieaktualny
-
U mnie na pewno blond wlosy i niebieskie oczy , bo oboje z moim takie mamy, tzn ja farbuje na ciemny brąz teraz ale naturalnie jestem ciemną blondynką
Tylko ciekawi mnie czy bedą loczki , bo mój jak był mały to miał burze loczków na głowie
Tak mi dałyście do rozmyślania teraz
No ale czekam na wizyte cała niecierpliwa juz chce wiedziec co tam sie dzieje w środku
Nadulka lubi tę wiadomość
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMama Mai to nie było tuż pod pępkiem tylko niżej, napisałam pod, żeby nie było, że nad
najprawdopodobniej to był mój wymysł, ale fajnie jest chociaż przez chwilę pomarzyć, że to mogłoby być to
czarnamalina masz za 13 dni dopiero usg? To nie za późno na prenatalne ? Widzę, że jesteś prawie tydzień do przodu w porównaniu do mnie. -
czarnamaalina zazdroszcze
Ja teraz duzo leniuchuje i czas mi sie dłuży
annielica ja tez mam za 13 dni dopiero usg, i nawet nie wiem czy to bedzie prenatalne, lekarz mi nic o tym nie mówił a chodzę prywatnie, więc nawet nie wiem czy sama mam wykupić takie badanie, czy lekarz sam to zaproponuje, to jest wgl obowiązkowe?Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
nick nieaktualnyJa mam w sumie podobnie i sama nie wiem czy będę miala prenatalne
mojego lekarza poleciła mi koleżanka i mówiła, że on robi prenatalne w cenie wizyty, wydaje mi się, że mi o tym mówił ale nie pamiętam
ogólnie wg. usg mam ciąże o tydzień młodsza i chyba dlatego tak późno:)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPrenatalne usg chyba jest obowiązkowe. Bo wchodzi w skład 3 refundowanych usg w trakcie trwania ciąży. To test PAPPA nie jest obowiązkowy raczej. Gin mi wyznaczył datę wizyty tak, żeby zbadać przezierność karkową itp. I mówił, że robi się je od 11 do 14 tygodnia. Później już nic nie widać. Jak chcecie mieć usg genetyczne to może upewnijcie się, że lekarz zerkną w kalendarz umawiając waszą wizytę.
Alicja czyli z prenatalnych czekacie aż do 6cm tak? A ile dzidzia miała ostatnio? Przy 6cm jest pewność, że będzie widać płeć? -
Kiedy te mdlosci przejdą sobie już .. przez nie chodze i jem,zaraz będę jak slonica ;/ zjadłam talerz zupy z młodej kapustki i po 10minutach poszlam jeszcze jesc z garnka lyzka tak żeby nikt nie widział :p mam ochote na jeszcze jejuuu..
Jeszcze tydzień został u mnie do USGnie mogę się doczekać..
Anel, alicja_ lubią tę wiadomość
-
annielica wrote:Prenatalne usg chyba jest obowiązkowe. Bo wchodzi w skład 3 refundowanych usg w trakcie trwania ciąży. To test PAPPA nie jest obowiązkowy raczej. Gin mi wyznaczył datę wizyty tak, żeby zbadać przezierność karkową itp. I mówił, że robi się je od 11 do 14 tygodnia. Później już nic nie widać. Jak chcecie mieć usg genetyczne to może upewnijcie się, że lekarz zerkną w kalendarz umawiając waszą wizytę.
Alicja czyli z prenatalnych czekacie aż do 6cm tak? A ile dzidzia miała ostatnio? Przy 6cm jest pewność, że będzie widać płeć?
Edit: 30.04 miało 2,4cm wiec na moich prenatalnych będzie miało tylko 4,5cm(21.05)? gdzie na dzień dzisiejszy belly pokazuje,ze Dzidzia może już mniec ponad 6cm.. cos tu nie tak.?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 12:58
-
nick nieaktualnyAnnielica - Przy 6cm jak się dzidzia obróci to widać płeć.
Penatalne można robić od 4,5cm ale wtedy raczej nie zobaczymy płci.
Nie jest ono obowiązkowe, no coś Ty. Nikogo niemożna zmusić do tego badania, a refundowane jest tylko wtedy jak jest podejrzenie wady genetycznej, albo kobieta ma powyżej 35 lat --> Wtedy tak czy inaczej nie jest obowiazkowe.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
annielica wrote:Inso mi się wydaje, że wcześniej tyle rosła, a teraz już szybciej to logika. Jakby miała cały czas rosnąć 1mm dziennie to nie wiem ile miałaby ciąża trwać
ale to też pewnie zależy od dzidzi