X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja byłam 2 tygodnie temu to widziałam ponad 2cm kropkę, mój lekarz pokazywał mi gdzie rączki i nóżki ale szczerze ja tego nie widziałam:) no ale teraz 27.05 zobaczę już wszystko :))

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnamalina- jeśli odziedziczy po mnie to też prościzna- na szczęście gęsta i bezproblemowa;), natomiast mąż był kiedyś jasnym blondynem z burzą loków- niestety widziałam tylko na zdjęciach, teraz strzyże się na zapałkę. za to teściowa ma bujne blond loki, takie lekkie afro, ale włosy cienkie.

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama mai - a to nie jest tak, ze teraz dzidzia się przesuwa do brzuszka i dlatego usg teraz robi się już przez brzuch ? Tak mi mówiła znajoma, która niedawno rodziła, że tak jej mówił ginekolog. Jeśli były to jelita to bardzo cwane i podstępne bo często się w nie wsłuchuję i aż takich numerów mi nie wycinały hehe :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie jestem ciekawa jakie nam połączenia wyjdą :) później sie pochwalimy czy bardziej po tacie czy po nas :)

Nadulka lubi tę wiadomość

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na pewno blond wlosy i niebieskie oczy , bo oboje z moim takie mamy, tzn ja farbuje na ciemny brąz teraz ale naturalnie jestem ciemną blondynką :P Tylko ciekawi mnie czy bedą loczki , bo mój jak był mały to miał burze loczków na głowie :P Tak mi dałyście do rozmyślania teraz :D No ale czekam na wizyte cała niecierpliwa juz chce wiedziec co tam sie dzieje w środku :-(

Nadulka lubi tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:17

Poz!omka. lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka jeszce 13 dni ;) teraz to już w sumie malo :) tak sobie zaplanowałam przyszły tydzień, że nawet się nie zorientuje a będzie środa:)

Poz!omka. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica powoli macica bedzie sie powiekszac i isc w gore, ale do pepka jeszcze jej zostalo pare cm ;) ja pierwsze ruchy poczylam ok 15-16 tc i czulam je w dole brzuch, a kopniaczki tekie typowo pod pepkiem dopiero ok 20tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Mai to nie było tuż pod pępkiem tylko niżej, napisałam pod, żeby nie było, że nad :P najprawdopodobniej to był mój wymysł, ale fajnie jest chociaż przez chwilę pomarzyć, że to mogłoby być to ;)

czarnamalina masz za 13 dni dopiero usg? To nie za późno na prenatalne ? Widzę, że jesteś prawie tydzień do przodu w porównaniu do mnie.

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnamaalina zazdroszcze :D Ja teraz duzo leniuchuje i czas mi sie dłuży :P

annielica ja tez mam za 13 dni dopiero usg, i nawet nie wiem czy to bedzie prenatalne, lekarz mi nic o tym nie mówił a chodzę prywatnie, więc nawet nie wiem czy sama mam wykupić takie badanie, czy lekarz sam to zaproponuje, to jest wgl obowiązkowe?

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w sumie podobnie i sama nie wiem czy będę miala prenatalne ;) mojego lekarza poleciła mi koleżanka i mówiła, że on robi prenatalne w cenie wizyty, wydaje mi się, że mi o tym mówił ale nie pamiętam ;) ogólnie wg. usg mam ciąże o tydzień młodsza i chyba dlatego tak późno:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam zwykłe badanie. Będziemy podglądac ile ma dzidzia bo chcemy żeby miała na prenatalne idealnie 6 cm żeby zobaczyć płec. Więc wszystko od tego zalezy ile będzie mieć jutro ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Ci zazdroszczę, że zobaczysz maleństwo:)

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prenatalne usg chyba jest obowiązkowe. Bo wchodzi w skład 3 refundowanych usg w trakcie trwania ciąży. To test PAPPA nie jest obowiązkowy raczej. Gin mi wyznaczył datę wizyty tak, żeby zbadać przezierność karkową itp. I mówił, że robi się je od 11 do 14 tygodnia. Później już nic nie widać. Jak chcecie mieć usg genetyczne to może upewnijcie się, że lekarz zerkną w kalendarz umawiając waszą wizytę.

Alicja czyli z prenatalnych czekacie aż do 6cm tak? A ile dzidzia miała ostatnio? Przy 6cm jest pewność, że będzie widać płeć?

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy te mdlosci przejdą sobie już .. przez nie chodze i jem,zaraz będę jak slonica ;/ zjadłam talerz zupy z młodej kapustki i po 10minutach poszlam jeszcze jesc z garnka lyzka tak żeby nikt nie widział :p mam ochote na jeszcze jejuuu..
    Jeszcze tydzień został u mnie do USG <3 nie mogę się doczekać.. :D

Anel, alicja_ lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Prenatalne usg chyba jest obowiązkowe. Bo wchodzi w skład 3 refundowanych usg w trakcie trwania ciąży. To test PAPPA nie jest obowiązkowy raczej. Gin mi wyznaczył datę wizyty tak, żeby zbadać przezierność karkową itp. I mówił, że robi się je od 11 do 14 tygodnia. Później już nic nie widać. Jak chcecie mieć usg genetyczne to może upewnijcie się, że lekarz zerkną w kalendarz umawiając waszą wizytę.

Alicja czyli z prenatalnych czekacie aż do 6cm tak? A ile dzidzia miała ostatnio? Przy 6cm jest pewność, że będzie widać płeć?
    No wlasnie i ja się zastanawiam o co chodzi z tym mierzeniem i usg prenatalnym? Ktos tu wcześniej pisal,ze Dzidzia niby rosnie codziennie co 1mm,niech mnie ktoś poprawi jak zle napisałam ale u mnie takie liczenie cos nie daje poprawnego wyniku bo wychodzi o polowe mniejsze Dzidzi niż mowia chociażby statytyki wiec nie wiem..

Edit: 30.04 miało 2,4cm wiec na moich prenatalnych będzie miało tylko 4,5cm(21.05)? gdzie na dzień dzisiejszy belly pokazuje,ze Dzidzia może już mniec ponad 6cm.. cos tu nie tak.?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 12:58

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica - Przy 6cm jak się dzidzia obróci to widać płeć.
    Penatalne można robić od 4,5cm ale wtedy raczej nie zobaczymy płci.
    Nie jest ono obowiązkowe, no coś Ty. Nikogo niemożna zmusić do tego badania, a refundowane jest tylko wtedy jak jest podejrzenie wady genetycznej, albo kobieta ma powyżej 35 lat --> Wtedy tak czy inaczej nie jest obowiazkowe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso mi się wydaje, że wcześniej tyle rosła, a teraz już szybciej to logika. Jakby miała cały czas rosnąć 1mm dziennie to nie wiem ile miałaby ciąża trwać:P ale to też pewnie zależy od dzidzi ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzidzia rosnie OKOŁO 1mm dziennie i to zależy w ktorym okresie.
    Moja na na dzien dzisiejszy rośnie ok 1,7mm dziennie, a jeszcze kilka tygodni temu rosła tylko 0,5mm dziennie. Nie ma reguły :)
    Annielica - tydzień temu miała 2,63 cm :)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Inso mi się wydaje, że wcześniej tyle rosła, a teraz już szybciej to logika. Jakby miała cały czas rosnąć 1mm dziennie to nie wiem ile miałaby ciąża trwać:P ale to też pewnie zależy od dzidzi ;)
    No wlasnie nie pomyslalam do kiedy niby ma rosnąć co 1mm,a przynajmniej nikt na forum nie okreslil :P

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 369 370 371 372 373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ