X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi ja zaczełam łykać Femibion 1. Ale witaminy to i tak ściema bo słabo się wchłaniają. Najlepiej się zdrowo odżywiać-to najlepsze witaminy;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja juz wrocilam z imprezki :D oj dzialo sie. Przyjaciolki sie dowiedzialy i bardzo sie ucieszyly . Nie pomyslaly nawet ze je moze wkrecam. Wiedza ze z takim tematem bym nie zartowala.
    Dobrze ze jesrem w ciazy i nie pilam bo nie wiem kto by je ogarnial:D
    Ale ogolnie udany wieczor :)

naox, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora86 wrote:
    Witam. 30 marca zrobiłam test ciążowy i ujrzałam 2 kreskówki. Wiec dołączam do was bo wychodzi na to ze w grudniu po raz drugi zostanę mama.

Dora witamy i gratulacje! :* A na kiedy wychodzi ci termin porodu?

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    kochana czy ten pierwszy jest w innej kolorystyce? tzn. chodzi mi żeby był cały w jednolitym kolorze? Piękny jest!

Te wozki sa do wyboru na.bialym albo na czarnym stelazu. Wiec jak wezmiesz czarny na czarnym to bedziesz miala caly czarny :) Mi znowu podoba sie wlasnie taki kontrast

alicja_, Blair lubią tę wiadomość

• halwaya Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka wczoraj urodziła ;) Niezły żart jej synek zrobił (termin miała na 18 kwietnia)

W pracy w nocy mnie lekko mdliło. Bałam się, by nie rozkręciło się, bo bym musiała ładnie ściemniać przy koleżankach. Na razie jeszcze nic nikomu nie mówię.

Cieszę się - jeszcze tylko dziś ostatnia nocka i 4 dni wolnego :)

Sx0K.png
    ypbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    Witam :) wczoraj zobaczyłam na teście 2 nieśmiałe kreseczki, dziś kreska testowa jest już super wyraźna, zrobiłam tez bete (wyniki bedą jutro)ale prawdopodobnie jestem w ciąży :) . I co teraz? Jestem wogóle skołowana... :) Staraliśmy się, ale nie mamy wogóle wśród znajomych jeszcze maleństw i nawet nie mam kogo zapytać. Teraz wiadomo lekarz, ale lepiej prywatnie czy na NFZ, a moze i tak i tak? Co należy mi sie na fundusz? CZy moge sobie wybrać jakiego lekarza chce czy musi on być w moim szpitalu? Moze to podstawy ale proszę o cierpliwe instrukcje :)
    Pozdrawiam :)
    A tak wogóle to jestem 15 dni po owulacji.

Gratulacje i witamy w grudniowych mamuskach :*
    Na kiedy wychodzi ci termin? :) To zapisze na liste
    Co do nfz to sie nie wypowiem bo ja zdecydowalam sie akurat prywatnie. Ogolnie nie mam po prpstu jakos dobrych wspomniec z lekarzami na nfz. Zawsze jakos zle trafialam i od kilku lat tylko prywatnie :/
    Na pewno mozesz sobie wybrac kogo chcesz. To twoj wybor u kogo bedziesz prowadzila cala ciaze.Ja chodzilam do ginekologa tego samego przez kilka llat a ciaze zdecydowalam sie prowadzic u nowego ktorego wcale nie znam. Ale kierowalam sie dobrymi opiniami.

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje pieknych przyrostow bety :)
    Mnie oczywiscie mdli od rana niestety wymioty rowniez mnie mecza. Dziennie pije chyba 4l albo i wiecej bo boje sie odwodnienia i wyladowaniu w szpitalu

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    Bierzecie jakies witaminy już? Ja łykam kwas foliowy, a zaczełam go łykać od listopada. Do tego kompleks witamin dla kobiet w ciąży i wapno raz dziennie pije :)

a czy w witaminach dla kobiet w ciąży nie ma już odpowiedniej dawki kwasu foliowego?

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby ma.. Ale małą dawke. A osobno łykam kwas foliowy naturalny firmy Solgar. Jak skoncze te witamiy co biore to przerzucam sie na wit. prenatalne też tej firmy. Są ciutke droższe ale mają większą wchłanialność :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 15:15

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjia wlasnie jest albo witaminki dla kobiet albo sam kwas foliowy ja lykam feminowit +HDA

• halwaya Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę kompleks witamin dla ciężarnych z Centrum - tam jest 400mg kwasu foliowego, więc już dodatkowo nie biorę.

Sx0K.png
    ypbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W femibionie jest 800ug. I powiem Wam, że tyle powinna brać ciężarna. 400 to przy planowaniu.

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odpowiedź dziewczyny. Ja własnie się przerzucam na femibion Natal 1 i będę brać tylko to.

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    W femibionie jest 800ug. I powiem Wam, że tyle powinna brać ciężarna. 400 to przy planowaniu.
    U mnie jest 400 w witaminach dlatego biorę też osobno :)

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 08:05

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ta jak pisałam wcześniej gdzies,bralam feminatal 1 potem feminatal 2 7 lat temu i dlatego teraz tez biore femibion 1 a potem femibion 2 :) Zmienili nazwe :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    Tu mi wyliczyło ze poród 8 grudnia :) tak na mikołajki :)

COś czytałam wczoraj na wp.pl o zasiłkach dla kobiet (na umowie śmieciowej, bezrobotnych, ubezpieczonych w Krus i studentek) przez 12 miesięcy po urodzeniu. Słyszałyście cos może na ten temat ?
    Tu link do tego artykułu: http://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/dostaniesz-pieniadze-na-dziecko-ale-stracisz,193,0,1749185.html

Wiem ze na to wcześnie ale jakieś pieniążki zawsze by się przydały.
    Tez to czytałam.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i gratuluję nowym mamusiom:*

Dziewczyny jakie Wy oczytane i oblatane jesteście w tych tematach ja to zielona hehe Łykam tylko kwas foliowy ale może i się na coś jeszcze przerzucę;)

Ja dopiero wizytę mam 25 kwietnia - strasznie późno ale bardzo zależało mi na lekarzu więc nie chcę iść do byle kogo tylko po to żeby iść.

Oczywiście dopiero wstałam - musiałam się przespać 2 godziny i wcale nie miałam ochoty wstawać... masakra całe życie w końcu prześpię:P

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • kwiatuszek83 Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi wczoraj lekarz powiedział że mam łykac na razie tylko kwas foliowy, więc nie biore nic poza nim.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 16:25

pg7sjgt.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez biord tylko kwas foliowy 800 mg na dzien. Czekam na wizyte u gina az mi powie czy brac jakies witaminy inne. Ja ogolnie zdrowo sie odzyekam wiec nie powinno mi jakos czegos brakowac. Chociaz to nigdy i tak nie wiadomo.

Blair lubi tę wiadomość

‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ