X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi ja zaczełam łykać Femibion 1. Ale witaminy to i tak ściema bo słabo się wchłaniają. Najlepiej się zdrowo odżywiać-to najlepsze witaminy;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja juz wrocilam z imprezki :D oj dzialo sie. Przyjaciolki sie dowiedzialy i bardzo sie ucieszyly . Nie pomyslaly nawet ze je moze wkrecam. Wiedza ze z takim tematem bym nie zartowala.
    Dobrze ze jesrem w ciazy i nie pilam bo nie wiem kto by je ogarnial:D
    Ale ogolnie udany wieczor :)

naox, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora86 wrote:
    Witam. 30 marca zrobiłam test ciążowy i ujrzałam 2 kreskówki. Wiec dołączam do was bo wychodzi na to ze w grudniu po raz drugi zostanę mama.

Dora witamy i gratulacje! :* A na kiedy wychodzi ci termin porodu?

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    kochana czy ten pierwszy jest w innej kolorystyce? tzn. chodzi mi żeby był cały w jednolitym kolorze? Piękny jest!

Te wozki sa do wyboru na.bialym albo na czarnym stelazu. Wiec jak wezmiesz czarny na czarnym to bedziesz miala caly czarny :) Mi znowu podoba sie wlasnie taki kontrast

alicja_, Blair lubią tę wiadomość

• halwaya Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka wczoraj urodziła ;) Niezły żart jej synek zrobił (termin miała na 18 kwietnia)

W pracy w nocy mnie lekko mdliło. Bałam się, by nie rozkręciło się, bo bym musiała ładnie ściemniać przy koleżankach. Na razie jeszcze nic nikomu nie mówię.

Cieszę się - jeszcze tylko dziś ostatnia nocka i 4 dni wolnego :)

Sx0K.png
    ypbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    Witam :) wczoraj zobaczyłam na teście 2 nieśmiałe kreseczki, dziś kreska testowa jest już super wyraźna, zrobiłam tez bete (wyniki bedą jutro)ale prawdopodobnie jestem w ciąży :) . I co teraz? Jestem wogóle skołowana... :) Staraliśmy się, ale nie mamy wogóle wśród znajomych jeszcze maleństw i nawet nie mam kogo zapytać. Teraz wiadomo lekarz, ale lepiej prywatnie czy na NFZ, a moze i tak i tak? Co należy mi sie na fundusz? CZy moge sobie wybrać jakiego lekarza chce czy musi on być w moim szpitalu? Moze to podstawy ale proszę o cierpliwe instrukcje :)
    Pozdrawiam :)
    A tak wogóle to jestem 15 dni po owulacji.

Gratulacje i witamy w grudniowych mamuskach :*
    Na kiedy wychodzi ci termin? :) To zapisze na liste
    Co do nfz to sie nie wypowiem bo ja zdecydowalam sie akurat prywatnie. Ogolnie nie mam po prpstu jakos dobrych wspomniec z lekarzami na nfz. Zawsze jakos zle trafialam i od kilku lat tylko prywatnie :/
    Na pewno mozesz sobie wybrac kogo chcesz. To twoj wybor u kogo bedziesz prowadzila cala ciaze.Ja chodzilam do ginekologa tego samego przez kilka llat a ciaze zdecydowalam sie prowadzic u nowego ktorego wcale nie znam. Ale kierowalam sie dobrymi opiniami.

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje pieknych przyrostow bety :)
    Mnie oczywiscie mdli od rana niestety wymioty rowniez mnie mecza. Dziennie pije chyba 4l albo i wiecej bo boje sie odwodnienia i wyladowaniu w szpitalu

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    Bierzecie jakies witaminy już? Ja łykam kwas foliowy, a zaczełam go łykać od listopada. Do tego kompleks witamin dla kobiet w ciąży i wapno raz dziennie pije :)

a czy w witaminach dla kobiet w ciąży nie ma już odpowiedniej dawki kwasu foliowego?

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby ma.. Ale małą dawke. A osobno łykam kwas foliowy naturalny firmy Solgar. Jak skoncze te witamiy co biore to przerzucam sie na wit. prenatalne też tej firmy. Są ciutke droższe ale mają większą wchłanialność :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 15:15

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjia wlasnie jest albo witaminki dla kobiet albo sam kwas foliowy ja lykam feminowit +HDA

• halwaya Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę kompleks witamin dla ciężarnych z Centrum - tam jest 400mg kwasu foliowego, więc już dodatkowo nie biorę.

Sx0K.png
    ypbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W femibionie jest 800ug. I powiem Wam, że tyle powinna brać ciężarna. 400 to przy planowaniu.

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odpowiedź dziewczyny. Ja własnie się przerzucam na femibion Natal 1 i będę brać tylko to.

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    W femibionie jest 800ug. I powiem Wam, że tyle powinna brać ciężarna. 400 to przy planowaniu.
    U mnie jest 400 w witaminach dlatego biorę też osobno :)

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 08:05

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ta jak pisałam wcześniej gdzies,bralam feminatal 1 potem feminatal 2 7 lat temu i dlatego teraz tez biore femibion 1 a potem femibion 2 :) Zmienili nazwe :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    Tu mi wyliczyło ze poród 8 grudnia :) tak na mikołajki :)

COś czytałam wczoraj na wp.pl o zasiłkach dla kobiet (na umowie śmieciowej, bezrobotnych, ubezpieczonych w Krus i studentek) przez 12 miesięcy po urodzeniu. Słyszałyście cos może na ten temat ?
    Tu link do tego artykułu: http://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/dostaniesz-pieniadze-na-dziecko-ale-stracisz,193,0,1749185.html

Wiem ze na to wcześnie ale jakieś pieniążki zawsze by się przydały.
    Tez to czytałam.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i gratuluję nowym mamusiom:*

Dziewczyny jakie Wy oczytane i oblatane jesteście w tych tematach ja to zielona hehe Łykam tylko kwas foliowy ale może i się na coś jeszcze przerzucę;)

Ja dopiero wizytę mam 25 kwietnia - strasznie późno ale bardzo zależało mi na lekarzu więc nie chcę iść do byle kogo tylko po to żeby iść.

Oczywiście dopiero wstałam - musiałam się przespać 2 godziny i wcale nie miałam ochoty wstawać... masakra całe życie w końcu prześpię:P

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • kwiatuszek83 Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi wczoraj lekarz powiedział że mam łykac na razie tylko kwas foliowy, więc nie biore nic poza nim.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 16:25

pg7sjgt.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez biord tylko kwas foliowy 800 mg na dzien. Czekam na wizyte u gina az mi powie czy brac jakies witaminy inne. Ja ogolnie zdrowo sie odzyekam wiec nie powinno mi jakos czegos brakowac. Chociaz to nigdy i tak nie wiadomo.

Blair lubi tę wiadomość

‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ