WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • moni1403 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego napisałam czy ciąża jest pierwsza.... nie jestem ginekologiem ..... z takimi pytaniami powinno udawać się do specjalistów ... znam dziewczynę która była po poronieniu i czynnik rh ma ujemny jest obecnie w ciaży bez żadnych ko plikacji.
    Są strony internetowe gdzie można zadać pytanie do specjalistów. Najlepiej skontaktować się ze swoim ginekologiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 11:43

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • moni1403 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już 12 a od Anko żadnych wieści......

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko trzymam kciuki. Musi być dobrze <3

Duże już te wasze brzuszki. Mój też już nawet spory i czasami czuje łaskotanie od środka. Już nie mogę się doczekać takiego porządnego kopniaczka żeby i mój poczuł :)

Nadulka lubi tę wiadomość

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko trzymam kciuki.
    Ja dopiero wstałam :)Śpioch ze mnie straszny , ale też doczytałam gdzieś , że przez to mogę mieć ciała ketonowe w moczu , bo mam za długie przerwy między posiłakmi.

Po południu będę dzwonić czy są moje wyniki Nifty - trzymajcie kciuki dziewczyny.

Jutro o 7:30 mam wizytę - zdjęciem się nie pochwalę , bo to wizyta bez usg - tylko serduszko sprawdzą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc;)
    Anko mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze;)

kwiatakacji ja tez jestem spioch i teraz postraszyłas mnie tym moczem ze chyba bede wczesniej wstawac;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty;)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    dziewczyny szukam odpowiedzi na pytanie co się dzieje gdy występuje konflikt serologiczny matki i płodu? Robiłam dzisiaj badania, czekam na wyniki i zastanawiam się co jeśli. Tym bardziej, że u mnie jest to mozliwe ponieważ Maz Rh+ a ja Rh-
    dostaniesz zastrzyk po porodzie tyle wiem
    edit: kiedyś pare lat temu, po każdej ciąży dawali satrzyk, teraz nie wiem jak jest. Ja mam rh + i mąż też :) ale jak zapytasz gina to Ci na pewno wszystko wyjaśni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 13:02

Suerte lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Patka to Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, chciałabym się z wami podzielić bo nie daje rady, mój partner jestem z nim pięć lat będziemy w grudniu mieli maleństwo, bardzo się cieszył pisał że mnie kocha, nigdy nie mieliśmy problemów, zawsze byliśmy szczęśliwi do momentu gdzie okazało się ze pisał do jakiejś dziewczyny,był u niej trzy razy, ona nic od niego nie chce dlatego o tym mi napisała bo widziała ze jesteśmy szczęśliwi, byłam w szoku, w momencie gdzie wybieralismy imie pisał że mnie kocha ona pięć minut później dostawała sms ze jest uzależniony od jej osoby ze nie może przestać myśleć o niej... Byłam w szoku, powiedziałam ze się wyprowadzam, pobił mnie, ma zakaz zbliżania się do mnie.. Jednak pisze i dzwoni ze żałuję, że zrozumiał co mógł zrobić, że chce stworzyć normalna rodzinę, Mama powiedziała ze mam nie reagować i jak do niego wrócę to do domu powrotu Nie mam... Co mam robić..

Patka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:30

justyna14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka nie wiem co ci powiedziec :( ale dobrze sie zastanow. Facet, ktory uderzyl raz zrobi to znowu predzej czy pozniej. Musi ci byc ciezko bardzo :( ale przemysl na spokojnie, co jest najlepsze dla ciebie i twojego dziecka.
    wedlug mnie mezczyzna, ktory podnosi reke na kobiete, tym bardziej w ciazy nie zasluguje na twoja milosc. Pamietaj o tym, ze mogl zrobic krzywde nie tylko tobie, ale i dziecku!!!
    Decyzja nalezy do ciebie. Badz dzielna :*

Hashija, kwiatakacji, Suerte, Patka to, Madzia890722 lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka to wrote:
    Hej, chciałabym się z wami podzielić bo nie daje rady, mój partner jestem z nim pięć lat będziemy w grudniu mieli maleństwo, bardzo się cieszył pisał że mnie kocha, nigdy nie mieliśmy problemów, zawsze byliśmy szczęśliwi do momentu gdzie okazało się ze pisał do jakiejś dziewczyny,był u niej trzy razy, ona nic od niego nie chce dlatego o tym mi napisała bo widziała ze jesteśmy szczęśliwi, byłam w szoku, w momencie gdzie wybieralismy imie pisał że mnie kocha ona pięć minut później dostawała sms ze jest uzależniony od jej osoby ze nie może przestać myśleć o niej... Byłam w szoku, powiedziałam ze się wyprowadzam, pobił mnie, ma zakaz zbliżania się do mnie.. Jednak pisze i dzwoni ze żałuję, że zrozumiał co mógł zrobić, że chce stworzyć normalna rodzinę, Mama powiedziała ze mam nie reagować i jak do niego wrócę to do domu powrotu Nie mam... Co mam robić..
    twoja mama ma racje, uderzył raz to uderzy i drugi, a moze nie ciebie tylko niemowlaka. Dasz sobie rade i na pewno spotkasz kogos wartosciowego, o tym bydlaku zapomnij

Hashija, kwiatakacji, Suerte, Pchelkaa, Patka to lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Jestem ze ''styczniówek 2016'' i mam do Was pytanie, jako do bardziej doświadczonych mamus, czy usg prenatalne w 13 tc jest robione dopochwowo czy prze brzuch? Jak je miałyscie robione? Prosze o odpowiedz.Pozdrawiam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 13:20

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka to wrote:

Patka... Nad czym Ty sie zastanawiasz chłopak Cie pobił w ciąży... Widocznie nie byliście tak szczęśliwi jak Ci się wydawąło skoro myślami był z inną...
    Przykre ale prawdziwe :/
    Znajdziesz kogoś kto pokocha Ciebie i Maleństwo! I napewno ani dla Ciebie ani dla dzieciątka nie będzie dobrze jak będziecie razem. Wszyscy będą się męczyć. Takie moje zdanie. Każdy związek ma wzloty i upadki ale pobicie... Nie ma przebaczenia wg. mnie.
    Trzymaj się.

Hashija, kwiatakacji, Patka to lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wrote:
    Hej, Jestem ze ''styczniówek 2016'' i mam do Was pytanie, jako do bardziej doświadczonych mamus, czy usg prenatalne w 13 tc jest robione dopochwowo czy prze brzuch? Jak je miałyscie robione? Prosze o odpowiedz.Pozdrawiam :)

Przez brzuch :)
    Słyszałam że robi sie dopochwowo jedynie w przypadku dużej nadwagi ale nie wiem ile w tym prawdy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 13:25

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wrote:
    zazwyczaj już przez brzuch, ale pewnie jak będzie słabo widać to zrobi dopochwowo.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wrote:
    ja mialam najpierw przez brzuch ale ,ze dzidzia byla zle ulozona zrobila mi chwile pozniej dopochwowo,wiec zalezy :)

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka nie brnij w to...

Patka to lubi tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wrote:

Ja mialam przez brzuch, ale zle bylo widac wiec zrobil dodatkowo przez pochwe.

• Hashija Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka to jednogłośnie- zapomnij o nim! W ciazy Cie pobil! Nie narażaj dziecka ani siebie, bez niego bedziecie szcześliwsi. Stwórz dziecku cudowny dom bez przemocy.

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka to wrote:
    Patka facet jak uderzył raz to uderzy też drugi a pomyśl o tym że potem może uderzyć też dziecko, czy chciałabyś w telewizji słyszeć swoją historię że w szpitalu leży dziecko pobite przez ojca. Naprawdę się zastanów bo facet po tym co opisałaś nie jest wart nawet tego żeby na niego spojrzeć. Dla mnie facet jest skończony jak zdradzi albo podniesie rękę na kobietę a ty jeszcze dodatkowo w ciąży jesteś to już wogóle masakra. Trzymam kciuki za mądre decyzje.

Pchelkaa, Patka to lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
‹‹ 518 519 520 521 522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ