Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLips dokladnie wiem o czym mowisz. Moj tata jest rolnikiem i jestem na bierzaco z Krus i widze jak rolnicy sa dyskryminowani. Ludzie mysla, ze jak rolnik ma troche ziemii i piekny nowy ciagnik to ze jest nie wiadomo jakim bogaczem. Tylko co z tego, skoro ciagnik jest na gigantyczny kredyt ktory trzeba splacac a zarobek rolnik ma tylko w sezonie i to tez nie co roku taki sam, bo to wszystko zalezy od pogody i od tego ile uda mu sie zebrac. Jeszcze odbiorcy warzyw czy zboza placa jak chca, a czasami wogole. Moj tata stracil ogromne pieniadze na takim nieuczciwym odbiorcy.
a najbardziej ludzi bola te doplaty z Unii, bo to przeciez tyle pieniedzy. Tylko ze te pieniadze ida w nasiona, nawozy, opryski a i tak trzeba do tego ineteresu dokladac bo to jest kropla w morzu potrzeb.
A i tak rolnikow traktuje sie jak nierobow bo w zime nie maja pracy i siedza na dupie... -
nick nieaktualnyNie wiem jak w innych krajach, ale moim zdaniem Polska jest krajem szczegolnie zawistnym i zaborczym:(....nie chce tu do nikogo sie odnosic ani urazic, ale wiele grup społecznych komentuje jak nie górników to rolników, jak nie nauczycieli to policjantów itd, że ci to zawsze maja full wypas korzyści, zawsze lepiej, wierza mediom które kłamią i podaja zawyżone informacje, a naród tylkohuczy i huczy a na własną dupe juz nie patrza. Szkoda bo pewnie gdyby zaznali tej pracy sami to moze by zamkneli geby. Brrr...ale tacy ludzie:) komuś lepiej sie powodzi to od razu spisek i konspiracje.
Hashija, Madzisek lubią tę wiadomość
-
Hashija ja nie wiem bo wogóle się tym nie interesowałam ale któraś z dziewczyn cyowała że świadczenie będzie się należało jeżli żadne z rodziców nie będzie mieć prawa do macierzyńskiego - czyli jak facet pracuje to może mieć prawo czyli że wtedy nie - ja to tak rozumiem ale nie wiem
Dokładnie MeGi... Mój mąż pracuje na kopalni więc niestety wiem jak to wygląda od kuchni ale media podają że górnicy nic nie robią i śpią na kasie. a nawet w 1% nie ma się to do prawdy... Tak jest niestety... -
Acikk wrote:Hashija ja nie wiem bo wogóle się tym nie interesowałam ale któraś z dziewczyn cyowała że świadczenie będzie się należało jeżli żadne z rodziców nie będzie mieć prawa do macierzyńskiego - czyli jak facet pracuje to może mieć prawo czyli że wtedy nie - ja to tak rozumiem ale nie wiem
Dokładnie MeGi... Mój mąż pracuje na kopalni więc niestety wiem jak to wygląda od kuchni ale media podają że górnicy nic nie robią i śpią na kasie. a nawet w 1% nie ma się to do prawdy... Tak jest niestety...
Jeju ja bym się bala,zeby mój Małż pracowal w kopalni;/ teraz jak posluchalam jak wyciągali tych zakopanych ludzi:/ eh -
MeGi2986 wrote:Nie wiem jak w innych krajach, ale moim zdaniem Polska jest krajem szczegolnie zawistnym i zaborczym:(....nie chce tu do nikogo sie odnosic ani urazic, ale wiele grup społecznych komentuje jak nie górników to rolników, jak nie nauczycieli to policjantów itd, że ci to zawsze maja full wypas korzyści, zawsze lepiej, wierza mediom które kłamią i podaja zawyżone informacje, a naród tylkohuczy i huczy a na własną dupe juz nie patrza. Szkoda bo pewnie gdyby zaznali tej pracy sami to moze by zamkneli geby. Brrr...ale tacy ludzie:) komuś lepiej sie powodzi to od razu spisek i konspiracje.
Suerte, Eve_84, kwiatakacji lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
iNso87 wrote:Justyna jeśli mówisz o strazy miejskiej to wg mnie ja nie wiem po co wogole istnieje cos takiego jak straz miejska...zawsze oglądam na tvn turbo Emila lowcy radarow to tam komedia z ta straza miejska tylko7w3d 💔
-
iNso87 wrote:Ja rozumiem,ze może pracować ale umowa zlecenia,o dzielo no bo przecież tu się nie naleza urlopy?
Jeju ja bym się bala,zeby mój Małż pracowal w kopalni;/ teraz jak posluchalam jak wyciągali tych zakopanych ludzi:/ eh
Nie no wtedy to tak bo wtedy nie ma żadne prawa do urlopu macierzyńskiego.
Ja też się boję zwłaszcza że mój codziennie na dół zjeżdża ale co mam zrobić?
Jakoś trzeba żyćA prawda taka że wszędzie coś złego może się stać...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJustyna14 masz prawo miec swoje zdanie:)
Tylko nie wrzucaj wszystkich do jednego wora, nie wszyscy strazacy czy policjanci to nieroby bez kondycji, ktorzy sie tylko woza radiowozem. Jak tak kazdy by podchodzil to zaden zawod nie zasluzylby na swoje przywileje bo wszyscy uwazali by wszystkich za chuj...lekarzy i pielegniarki, wrednych niedouczonych nauczycieli, gornikow czy rolnikow co tylko umieja krzyczec, czy kasjerzy co sa wiecznie niezadowoleni. W kazdym zawodzie sa osoby z powolania i te ktore tam sa z przymusu. Nie bede sie o to klocic ani na sile przekonywac. Jak juz powiedzialam wczesniej kazdemu latwo powiedzoec jak wie cos z zewnatrz ale sam w tym nie siedzi.
I nie denerwuj sie justa bo to nie wskazane:)Hashija lubi tę wiadomość
-
MeGi nie mówie że każdy, ale akurat w tych zawodach są stanowiska które wcześniejszej emerytury nie wymagają a jednak są przyznawane co dla mnie jest niesprawiedliwe. Np nauczyciele mają pracować do tego 67 roku życia, wyobraź sobie teraz babcie 65 lat z 25cioma 6 latkami. Przecież to kpina. Ten nasz system jest do niczego, nie mówie, że to wina ludzi, to wina rządu.7w3d 💔
-
Justyna no niestety mnie tez często gesto policja zaskakuje jak pooglądam filmiki na youtubie czy widze jakies dziwne akcje..Nie mowie,ze wszyscy ale większość jest dla mnie nie do zrozumienia.. Ja ostatnio z Małżem dość często sledze wywiady Pana Stonogi
hehe
Acikk rozumiem,nic nie zrobisz bo jak jest praca to trzeba Jej się trzymać. U mnie mój Małż pracuje na magazynie centralnym w jednym ze znanych sieci sklepow. Tam w sumie co chwile ktoś cos sobie zrobi,jak nie wozkiem to paleta,teraz gościu tez na zw bo noge przycisną tak,ze polamal. Z reszta mój Wujek ś.p. zgina z pracy w podobnym miejscu powiedzmy, specjalna szafa 3 tonowa która przenosili gora na jakich paskach(?) odczepila się i spadla a,ze to sekundy były to mojemu Wujkowi przyszlo do glowy ja lapac...i niestety smierc na miejscu,jak spadla na Niego.justyna14 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mnie zawsze zaskakuje to,ze Prezydent "porzadzi" swoja kadencje i ma już wyjebane do końca zycia..to się nazywa emeryturka
hehe
zjadłam arbuza z jogurtem naturalnym a teraz chakalaka crunchipsy..zapachnialy w szafce hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 11:32
Suerte, justyna14 lubią tę wiadomość
-
No więc właśnie inso, wszędzie coś się może stać tylko na kopalni po prostu okoliczności przeważnie są o wiele bardziej dramatyczne - ale wypadek to wypadek a śmierć to śmierć
Staram się o tym nie myśleć bo bym zwariowała.
Ale łatwo nie jest zwłaszcza że mój rzadko wraca do domu o czasie a wiadomo jak jest na dole to jesteśmy bez kontaktu... -
Acikk wrote:No więc właśnie inso, wszędzie coś się może stać tylko na kopalni po prostu okoliczności przeważnie są o wiele bardziej dramatyczne - ale wypadek to wypadek a śmierć to śmierć
Staram się o tym nie myśleć bo bym zwariowała.
Ale łatwo nie jest zwłaszcza że mój rzadko wraca do domu o czasie a wiadomo jak jest na dole to jesteśmy bez kontaktu...