X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to zabrzmi brzydko ale "te stare baby" to najgorsze;/ najmądrzejsze i wogole..mi to czasem swojej babci nie chce się sluchac opowieści z 40tego roku jak to..kiedyś tak nie było,zeby dziewczyna do lozka przed slubem się pchala..jejuuu..kiedyś inne czasy były.. Ja modle się tylko,zebym ja nie była taka upierdliwa na stare lata ;/

justyna14, Hashija, MeGi2986, kwiatakacji, balbo lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Może to zabrzmi brzydko ale "te stare baby" to najgorsze;/ najmądrzejsze i wogole..mi to czasem swojej babci nie chce się sluchac opowieści z 40tego roku jak to..kiedyś tak nie było,zeby dziewczyna do lozka przed slubem się pchala..jejuuu..kiedyś inne czasy były.. Ja modle się tylko,zebym ja nie była taka upierdliwa na stare lata ;/
    taaa sranie w banie, czasy były zawsze inne, ale też był seks przed małżeński, dzieci przed ślubem, nic się nie zmieniło, teraz tylko mówi się o tym głośno, bo przecież co to takiego, a kiedyś to cisza, szybko ślub i ciąża trwała po prostu 6 miesięcy zamiast 9 :)

Suerte, bella88, iNso87, kwiatakacji lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • lips Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja osobiście nikomu nie zazdroszczę, każda praca jest ciężka i na swój sposób niebezpieczna. Niewobrażam sobie żeby mój maż był górnikiem i zjeżdżał w dół do kopalni, ogromny stres. Nie chciałabym mieć też męza policjanta, bo moze być "nudno" przez 15 lat a później trafi sie świra i też niedużo trzeba. Pamiętam że jedna z nas tutaj ma męża marynarza, też ciężko znaleźc plusy gdy sie ma męża przez większość czasu na morzu, albo za granicą.
    Mi po prostu chodzi o to żeby prawo traktowało wszystkich tak samo. Wiadomo zarobki są różne bo prace też są różne ale prawo powinno być dla wszystkich równe.
    Niedawno w takim wieczornym programie na TVP1 (prowadzi Młynarska) mówiono o nowotworze skóry. Oczywiście był specjalista który zalecał unikanie słońca i wysokie filtry. Jakaś kobieta która była gościem zadała pytanie jak się maja chronić rolnicy którzy są na pełnym słońcu prze 12 godzin dziennie. I wiecie co sie dowiedziałam? Że tego dowiemy sie w programie Rolnik szuka żony i oczywiście wszyscy śmiech. Strajk rolników też nie przyniósł żadnych efektów prócz kpin i kar za blokady.
    A ja mimo że w 4 miesiącu ciaży czekam na wieczór żeby było chłodniej i wybieram sie w pole ścinać. Teściowie juz za starzy, mąż sam niewiele zrobi więc niestety trzeba na siebie i dziecko uważać ale pracować muszę. To nie są moje żale to jest rzeczywistość.

bella88, kwiatakacji, Matleena lubią tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie najgorsze takie ale nie ma na to rady a w ciazy ciezko jest sie nie przejmowac kiedy najprostsze glupstwa potrafia zdenerwowac :)Jeszcze mam nadzieje miesiac i poznamy plec naszego malenstwo a juz bym chciala zaczac kompletowac wszystko a niechce kupywac uniwersalnych :) A jak wasze brzuszki bo moj juz jest duzy strasznie i az nie patrze w lustra a co bedzie dalej:)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:37

• Hashija Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Hashija u Ciebie Maly ma 6 lat jak pamiętam.powiedz mi czy puszczasz go gdziekolwiek samego? do sklepu np.? Mój Małż powiedział,ze ja jestem przewrazliwiona i strasznie za nadto opiekuncza..;/ może poniekąd to prawda ale ja po prostu o dziecko się boje ;)

My mieszkamy przy glownej ulicy, ale jedyne gdzie go puszczam samego to ze sklepu pod blokiem do domu. Do sklepu samego go nie wysylam, bo nie zna sie jeszcze tak dobrze na pieniądzach i to jest samoobslugowy.
    Mąż tez go samego nigdzie nie puszcza. Postanowilismy, ze dopiero ze szkoly bedzie mogl wracac sam powiedzmy jak juz urodze, albo dopiero w 2 klasie. Moj ma sierpniu 6 lat.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do "mocherków" to zawsze mnie szokuje że w autobusie czy w kolejce to ustąp, przepuść, bo bez sił, a w kościele do komunii to leci na złamanie karku, rozpycha się łokciami i nic ją nie rusza. Eh obym ja taka nie była, tego sobie życzę :)

a tak w ogóle to dziś mam imieniny a dwa dni temu miałam urodziny i z tych okazji moje dziecię nr 2 zaczęło mnie lekko szturchać :) czuję czasem jak tam pływa :)

Suerte, Madzisek, bella88, kwiatakacji lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    taaa sranie w banie, czasy były zawsze inne, ale też był seks przed małżeński, dzieci przed ślubem, nic się nie zmieniło, teraz tylko mówi się o tym głośno, bo przecież co to takiego, a kiedyś to cisza, szybko ślub i ciąża trwała po prostu 6 miesięcy zamiast 9 :)
    o to to wlasnie dokładnie! Teraz tv to naglasnia jeszcze w tych czasach i tyle,aha no i kiedyś to był wstyd zajść w ciaze przed slubem to o tym nie mowily nasze Babcie a teraz te nasze Babcie wlasnie plotkują wokoło na tamta i ta co zaszla w ciaze corki sasiadke itp. i przyczyniają się do tego,ze teraz o tym glosno. Eh ludzie ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego najlepszy prezent od dzidzi :) Ja z moim mamyurodziny za 3 tyg i bedzie to moj 19 tydzien wiec tez mam nadzieje ze na prezent dostaniemy mocne kopniaki ktore moj M tez poczuje :)

justyna14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna14 wiec wszystkiego co najlepsze, spełnienia marzeń, samych słonecznych dni i radości z życia:)
    Ja mam cicha nadzieje ze moze przetrzymam do 1 stycznia, wtedy bylby to dla mnie najpiekniejszy prezent na urodzinki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 13:38

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija ja nawet do szkoły nie puszcze samej bo to za daleko i trzeba ze 3-4przystanki podjechać..także nie wiem;p hehe

justyna to 100lat! :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:37

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    mam dzień w dzień migrenę. od południa do nocy. paracetamol nie pomaga, Mąż mi kupił nawet Amol, wcieram w skronie, ale nic... jakieś rady? :(
    do lekarza, migreny zdarzają się w ciąży ponoć często, choć ja nie miałam. Nie ma co się męczyć a zwykły paracetamol takiego bólu nie uśmierzy. Lekarz na pewno powie Ci co jak i coś Ci da bezpiecznego ale bardziej skutecznego. Współczuję i trzymaj się.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    mam dzień w dzień migrenę. od południa do nocy. paracetamol nie pomaga, Mąż mi kupił nawet Amol, wcieram w skronie, ale nic... jakieś rady? :(
    Mam często takie dni, mi rowniez nic nie pomaga, na chwile ulge przynosza zimne okłady, leżenie, nic poza tym....czekam aż samo minie...

• Hashija Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso my szkole mam na ulicy prostopadlej do tej co miezkamy wiec blisko i na przejsciu jest stopka, co przeprowadza dzieci przez ulice. Ale poki bede mogla to bede prowadzac do szkoly i przyprowadzac. Sasiadka tez sie oferowala, ze po porodzie moze brac mojego i go prowadzic do szkly bo nasi synowie sa w tym samym wieku i do tej samej szkoly pojda. Moze nawet do tej samej klasy, ale to w sierpniu sie dowiemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 13:47

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    Suerte ja miałam bole okropne glowy przed ciaza,poprostu czasem nawet nie dalam rady zasnąć,jak przyciskałam glowe to jakby odpuszczalo deko,nie wiem jak to wyjasnic. Tez myslalam,ze to migrena jakas,ale przestala mnie bolec jak wykryłam,ze mam anemie i zaczela brac zelazo wlasnie. Sprobuj zrobić wyniki wszystkie,moze i u Ciebie to jest po prostu tylko objaw a przyczyna lezy gdzie indziej.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Inso my szkole mam na ulicy prostopadlej do tej co miezkamy wiec blisko i na przejsciu jest stopka, co przeprowadza dzieci przez ulice. Ale poki bede mogla to bede prowadzac do szkoly i przyprowadzac. Sasiadka tez sie oferowala, ze po porodzie moze brac mojego i go prowadzic do szkly bo nasi synowie sa w tym samym wieku i do tej samej szkoly pojda. Moze nawet do tej samej klasy, ale to w sierpniu sie dowiemy.
    Hashija to masz dobrze ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja w szpitalu wyladowalam. Kilka dni temu pisalam o silnych bolach brzucha po lewej stronie, pobolewalo codziennie, ale dzis masakra ok 9 taki bol ze myslalam ze zemdleje w pracy ryczalam z bolu, szybko na IP, prawdopodobnie kolka nerkowa, leze pod kroplowka, badania porobili, ale juz lepiej jest. Widzialam dzidzie:-) ale pomiarow nie znam- przeciez w szpitalu nic Ci nie powiedza :-S

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej pchełka to uważaj na siebie. Dawaj znać co i jak. I nie denerwuj się szwagierką bo nic dobrego z tego nie będzie :-*

1usap07w9hybl9h9.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełkaa dobrze że już lepiej i z dzidzią ok. Trzymaj się tam i zdrówka:)

7w3d 💔
‹‹ 552 553 554 555 556 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ