X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulisia, dobrze, że znajdujesz tyle siły w modlitwie, w mężu. Dobrze, że są przyjaciele, którzy okazali się prawdziwymi przyjaciółmi.
    Każde doświadczenie gdzieś w nas zostaje, na zawsze. Jeśli nas umacnia to dobrze, jeśli osłabia to też dobrze, bo jednocześnie uczy nas gdzie dalej szukać siły, żeby zmierzyć się z kolejnym dniem.
    Wierzę, że wszystko się ułoży, że już niedługo będziesz najwspanialszą mamą na świecie.

• Anka 89 Koleżanka

Wysłany: 16 czerwca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A masz jakaś dokumentacje od lekarza ginekologa? Bo wiesz sama ciąża to nie choroba, na tej podstawie Ci napewno nie przedłużą :/

Tak mam badania kartę c itp

8p3orjjgvqnt5wr9.png
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulisia wrote:
    Wiem :) i przyjaciół i rodzinę na których mogłam liczyć nawet o 2 w nocy...byli gotowi jechać 20 km i się wbić do szpitala hehe a mąż nie mam słów żeby opisać jego miłość i nie miałam pojęcia, że facet też może tak przeżywać...coś strasznego było czuć jego łzy na piersi...mocno nas to przeżycie związało...A Wy babeczki się cieszcie bo już jesteście w bezpiecznym czasie :)

Przeżyliśmy to z mężem w ubiegłym roku i też nie spodziewałam się od mężczyzny takiego zachowania, współpczucia, oparcia i pomocy....I masz rację takie sytuacje bardzo nas zbliżyły....moze to sa takie sprawdziany życiowe....ja to tak traktowałam...

f2wlanlibm0fi1og.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żegnam się dzisiaj dziewczynki z mega mdłościami :-( idę spać to może będzie trochę lepiej. Masakra kiedy to się skończy :-(
    Dobranoc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 21:26

1usap07w9hybl9h9.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbijam pytanie gdzie oglądacie seriale:)? Szukam zdesperowanych kur domowych, gry o tron 5 sezonu, oraz innych dobrych;)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na serialeonline.pl a filmy na zalukaj.pl

7w3d 💔
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    e tam, nie ma co dalej ciągnąć tej dyskusji o zawodach :)

ja jedynie zazdroscilam zawsze nauczycielom, że święta i wakacje maja "spokojniejsze" :)
    i wkurzalam, że politycy tyle kasy za nic biorą, ale tego się nie zmieni ;)
    Ja jestem nauczycielką i nie zazdroszczę sobie kontaktu z coraz głupszymi rodzicami... Naprawdę nie jest lekko :/
    A tak w ogóle jak się czujecie?
    Ja odebrałam wczoraj wyniki hist-pat po zabiegu i nic z nich nie wynika... "pozostałosci po poronieniu" - tyle napisali :/
    Wracamy do starań, miałam męża kilka dni i jakoś mi lepiej :)
    Życzę Wam spokojnych ciąż, zdrowych dzieciaczków. Będę zagladać do Was, jeśli pozwolicie

Hashija, Mama_Mai, kwiatakacji, bella88, Madzisek, MeGi2986 lubią tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Podbijam pytanie gdzie oglądacie seriale:)? Szukam zdesperowanych kur domowych, gry o tron 5 sezonu, oraz innych dobrych;)
    Ja na kinomantv

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogladam na kinoman.tv ale tylko na tablecie mi dziala ten portal. A tak to na cda.pl mozna filmy ogladac, na zalukaj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 21:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka po poronieniu niestety wiecej nie pisza na wyniku histt-pat :/
    ciesze sie ze wracacie do staran :) i zycze powodzenia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulisia trzymaj sie :-* jestes bardzo dzielna :-)
    Z tym bezpiecznym czasem w ciazy to roznie. Na sali lezy ze mna dziewczyna 15 tydz, wody jej odeszly, probuja uzupelniac je kroplowkami, ale sacza sie caly czas. Lek poqiedzieli ze albo dotrzyma do 20 tyg, na kroplowkach i lezeniu albo dziecko sie udusi :-( :-( nie wyciagaja takich maluszkow, dopiero od 20 tyg cesarke robia.

Ja ide spac, milej nocki zycze ;-)

• bella88 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero od 20 tygodnia? Dla mnie to JUŻ :-P kurcze... Naprawdę szybko.

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, że tak zapodam ,śmierdzący temat - jak u was z wypróżnieniami? Macie jakieś sposoby, żeby to jakoś polepszyć ? Bo u mnie jest masakra od samego początku, a teraz jeszcze dostałam żelazo i już widzę , że hemoroidy się zaczną a to dopiero 17 tydzień.
    Ktoś coś może poradzić ? - Oczywiście piję dużo wody ok 3 l dziennie.

• Kika428 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2015, 02:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Żegnam się dzisiaj dziewczynki z mega mdłościami :-( idę spać to może będzie trochę lepiej. Masakra kiedy to się skończy :-(
    Dobranoc
    Mnie mdlosci tez jeszcze mecza I nie moge sie do czekac kiedy wkoncu Mina jak dluzszy czas mam spokoj to bangle shawarma sie z nienacka tak jak w sobote I wczoraj... Moja kibelek teskni I czasem potrzebujemy blizszych kontaktow... :/ Takie zwykle mu Niestety nie wystarczaja :)

Maksymilian
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak lubicie Gotowe na wszystko to polecał Devious Maids, jest genialnym serialem:)

kwiatakacji lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Dziewczyny, że tak zapodam ,śmierdzący temat - jak u was z wypróżnieniami? Macie jakieś sposoby, żeby to jakoś polepszyć ? Bo u mnie jest masakra od samego początku, a teraz jeszcze dostałam żelazo i już widzę , że hemoroidy się zaczną a to dopiero 17 tydzień.
    Ktoś coś może poradzić ? - Oczywiście piję dużo wody ok 3 l dziennie.

Ja miałam ten sam problem. Dostałam od mojej gin syrop Lactulosum.
    Mi bardzo pomógł i pomaga do dziś.

Jest bezpieczny w ciązy.

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki :D
    Coś ostatnio wogóle się nie prezentujecie na początku każda doszukiwała się brzucha a teraz cisza :D

To ja pierwsza to my dziś pod koniec 16 tyg :D

Pomału nie da się ukryć :)
    Miłego dnia wszystkim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 08:31

Pchełka, MeGi2986, Madzisek, maya34, Klara87, bella88 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwaitakacji- na mnie działa duże spożycie surowych owoców. Zjadam dziennie duży kubek truskawek, jabłko/gruszkę, banana i następnego dnia rano nie mam problemów. Natomiast jeśli rezygnuję z owoców jednego dnia, to od razu to odczuwam i zaczyna się problem.

Sposób banalny, na mnie na szczęście działa i nie miałam z tym problemów od 6 tygodnia ciąży. Może na Ciebie też zadziała.

rewelka, kwiatakacji lubią tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Hej Dziewczynki :D
    Coś ostatnio wogóle się nie prezentujecie na początku każda doszukiwała się brzucha a teraz cisza :D

To ja pierwsza to my dziś pod koniec 16 tyg :D
    x1nltf.jpg
    Pomału nie da się ukryć :)
    Miłego dnia wszystkim :)

No piękny brzunio :-) Nie da się ukryć absolutnie.

My jutro się widzimy z maleństwem na prenatalnym. Nie mogę się doczekać

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk ale śliczny masz brzuszek taki duży !!! też już czekam na taki

‹‹ 554 555 556 557 558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ