X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatakacji mam ten sam problem, mi nie pomaga woda, owoce, ale zauwazylam ze lepiej mi idzie po jedzeniu dan ciut ostrzejszych w smaku. Zazwyczaj takich nie lubie, ale odrobine pikantnosci i dziala pozytywnie:)
    Bullisia niezapominajka 3majcie sie ciepło, dajecie sobie super rade i mysle ze niebawem spotka Was ponownie szczescie:*
    Dziewczyny ja dzis wizytuje o 15.20 prosze 3majcie kciuki, 4 tyg nie widzialam sie z kropkiem, wierze ze dobrze mu tam u mamuni:)

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to niesamowite, że niektóre z nas za chwilę będą miały za sobą połówkę ciąży Jak ten czas leci ;););)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:45

Pchełka, Madzisek, kwiatakacji lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od ostatniej wizyty minęło u nas 3,5 tygodnia a mi się wydaje jakby cała wieczność minęła :-/

Ja to bym mogła wizytować co 2 tygodnie :-D Albo co tydzień ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    A ja podglądam małe za 30min u lekarza na NFZ :D

myślisz że uda się już podejrzeć co ma między nóżkami?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marik wrote:
    myślisz że uda się już podejrzeć co ma między nóżkami?

No właśnie Matleena, podpytaj czy coś tam już widać ;-)

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na początku 12 jeszcze nic nie było widać;), ale zyczę powodzenia

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    U mnie na początku 12 jeszcze nic nie było widać;), ale zyczę powodzenia

Matleena końćzy już 13 tydzień, więc jakieś szanse są ;-)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marik wrote:
    Acikk ale śliczny masz brzuszek taki duży !!! też już czekam na taki
    Marik ja to bym chciała żeby już taki został ha ha strasznie sie boję jak to będzie z brzuchem żeby nie wyglądać jak czołg :P i ile będę ważyć...

Ja byłam na początku 13 tyg i też nie było widać płci. tzn było widać dziewczynkę która okazała się chłopokiem :D ha :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,witam sie jeszcze z lozka,jestem taka glodna... :D czuje jak mnie ssie normalnie. Wczoraj patrzylam na necie gdzie by tu wyruszyc w sierpniu na tygodniowe wakacje,drugi tydzien poswiecimy na pomieszkanie w nowym domku i parapetowach;) Mysle albo o Jaroslawcu,Helu,Łebie,Uniesciu(choc juz bylam) i nie wiem..:) Chcemy jakis domek wynajac,pelno ich takze mysle,ze w tym terminie coa jeszcze znajdziemy.
    U mnie z wyproznianiem to ostatnio na raty... smiesznie to zabrzmi ale po malej doslownie malusiej kuleczce,mimo,ze mi sie chce. U mnie tez dojdzie zelazo od czwartku i nie wiem co to bedzie.. Mialam juz problem z hemoroidami tazke nie zdziwie sie... nie bede konczyc;)
    Alicja widzialam,ze bys,czemu nic nie napisalas?:p

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, odebrałam wyniki analizy moczu (wizytę mam w poniedziałęk wiec juz całkiem niedługo na szczęscie). Co oznacza :
    bakterie- liczne w polu widzenia
    nabłonki wielokątne - liczne w polu widzenia

To znaczy że mam infekcje ?

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Marik ja to bym chciała żeby już taki został ha ha strasznie sie boję jak to będzie z brzuchem żeby nie wyglądać jak czołg :P i ile będę ważyć...

Ja byłam na początku 13 tyg i też nie było widać płci. tzn było widać dziewczynkę która okazała się chłopokiem :D ha :D
    Ja będę w pierwszym dniu 14 tygodnia wg OM a wg USG dzidzia starsza.
    Liczę, że coś zobaczę ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Dziewczyny, że tak zapodam ,śmierdzący temat - jak u was z wypróżnieniami? Macie jakieś sposoby, żeby to jakoś polepszyć ? Bo u mnie jest masakra od samego początku, a teraz jeszcze dostałam żelazo i już widzę , że hemoroidy się zaczną a to dopiero 17 tydzień.
    Ktoś coś może poradzić ? - Oczywiście piję dużo wody ok 3 l dziennie.
    Ja niestety tez zaczynam cierpiec .Przeczytalam ,ze pomagaja namoczone sliwki suszone .Sliwki zslewa sie wrzac woda i po ostygnieciu zjada sie je i wypija wode.Ja zrobilam sobie wczoraj wieczorem i dzisiaj wlasnie na czczo zjdlam .Dam zna jak pomoze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 08:34

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka trzymam kciuki za dziewczynkę :D - należy Ci się :) ;)

Pchełka lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso- polecam Hel. Moje ukochane miejsce nad polskim morzem. Wybieramy się tam na początku września:)

iNso87 lubi tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    Hej, odebrałam wyniki analizy moczu (wizytę mam w poniedziałęk wiec juz całkiem niedługo na szczęscie). Co oznacza :

Też mam bakterie i do tego kryształki szczawianow wapnia, dziś się dowiem o co chodzi, i czy trzeba dodatkowe badania.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:

Lips ja na swoim badaniu nawet nie mam wymienionych tych dwóch nazw,ale zapewne cos się dzieje u Ciebie,mozliwe,ze jakas drobna infekcja.

rewelka ja wiem,ze jak stężenie jest za wysokie to moze prowadzic do kamicy nerkowej.

asiowa no wlasnie nie mogę się zdecydować,chcialabym żeby w okolicy niedaleko tez większe miasto było,zeby Mala pozdwiedzala ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 08:42

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso nie pamietam czy to ty pisalas o polowkowym wczoraj :) ja umowilam sie juz tydzien temu na to usg :D i jade na nie do lodzi 17.07 :)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Inso nie pamietam czy to ty pisalas o polowkowym wczoraj :) ja umowilam sie juz tydzien temu na to usg :D i jade na nie do lodzi 17.07 :)
    Ja :D ooo fajnie :D to ja zaraz chyba jednak tez zadzwonię :PP ehehehe bo mi wychodzi tez 20tydz kolo 17.07 :))

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na wakacje polecam Lebe :) jezdzimy tam z mezem co roku i zawsze wracamy zadowoleni :)

‹‹ 555 556 557 558 559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ