X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatakacji mam ten sam problem, mi nie pomaga woda, owoce, ale zauwazylam ze lepiej mi idzie po jedzeniu dan ciut ostrzejszych w smaku. Zazwyczaj takich nie lubie, ale odrobine pikantnosci i dziala pozytywnie:)
    Bullisia niezapominajka 3majcie sie ciepło, dajecie sobie super rade i mysle ze niebawem spotka Was ponownie szczescie:*
    Dziewczyny ja dzis wizytuje o 15.20 prosze 3majcie kciuki, 4 tyg nie widzialam sie z kropkiem, wierze ze dobrze mu tam u mamuni:)

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to niesamowite, że niektóre z nas za chwilę będą miały za sobą połówkę ciąży Jak ten czas leci ;););)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:45

Pchełka, Madzisek, kwiatakacji lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od ostatniej wizyty minęło u nas 3,5 tygodnia a mi się wydaje jakby cała wieczność minęła :-/

Ja to bym mogła wizytować co 2 tygodnie :-D Albo co tydzień ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    A ja podglądam małe za 30min u lekarza na NFZ :D

myślisz że uda się już podejrzeć co ma między nóżkami?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marik wrote:
    myślisz że uda się już podejrzeć co ma między nóżkami?

No właśnie Matleena, podpytaj czy coś tam już widać ;-)

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na początku 12 jeszcze nic nie było widać;), ale zyczę powodzenia

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    U mnie na początku 12 jeszcze nic nie było widać;), ale zyczę powodzenia

Matleena końćzy już 13 tydzień, więc jakieś szanse są ;-)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marik wrote:
    Acikk ale śliczny masz brzuszek taki duży !!! też już czekam na taki
    Marik ja to bym chciała żeby już taki został ha ha strasznie sie boję jak to będzie z brzuchem żeby nie wyglądać jak czołg :P i ile będę ważyć...

Ja byłam na początku 13 tyg i też nie było widać płci. tzn było widać dziewczynkę która okazała się chłopokiem :D ha :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,witam sie jeszcze z lozka,jestem taka glodna... :D czuje jak mnie ssie normalnie. Wczoraj patrzylam na necie gdzie by tu wyruszyc w sierpniu na tygodniowe wakacje,drugi tydzien poswiecimy na pomieszkanie w nowym domku i parapetowach;) Mysle albo o Jaroslawcu,Helu,Łebie,Uniesciu(choc juz bylam) i nie wiem..:) Chcemy jakis domek wynajac,pelno ich takze mysle,ze w tym terminie coa jeszcze znajdziemy.
    U mnie z wyproznianiem to ostatnio na raty... smiesznie to zabrzmi ale po malej doslownie malusiej kuleczce,mimo,ze mi sie chce. U mnie tez dojdzie zelazo od czwartku i nie wiem co to bedzie.. Mialam juz problem z hemoroidami tazke nie zdziwie sie... nie bede konczyc;)
    Alicja widzialam,ze bys,czemu nic nie napisalas?:p

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, odebrałam wyniki analizy moczu (wizytę mam w poniedziałęk wiec juz całkiem niedługo na szczęscie). Co oznacza :
    bakterie- liczne w polu widzenia
    nabłonki wielokątne - liczne w polu widzenia

To znaczy że mam infekcje ?

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Marik ja to bym chciała żeby już taki został ha ha strasznie sie boję jak to będzie z brzuchem żeby nie wyglądać jak czołg :P i ile będę ważyć...

Ja byłam na początku 13 tyg i też nie było widać płci. tzn było widać dziewczynkę która okazała się chłopokiem :D ha :D
    Ja będę w pierwszym dniu 14 tygodnia wg OM a wg USG dzidzia starsza.
    Liczę, że coś zobaczę ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Dziewczyny, że tak zapodam ,śmierdzący temat - jak u was z wypróżnieniami? Macie jakieś sposoby, żeby to jakoś polepszyć ? Bo u mnie jest masakra od samego początku, a teraz jeszcze dostałam żelazo i już widzę , że hemoroidy się zaczną a to dopiero 17 tydzień.
    Ktoś coś może poradzić ? - Oczywiście piję dużo wody ok 3 l dziennie.
    Ja niestety tez zaczynam cierpiec .Przeczytalam ,ze pomagaja namoczone sliwki suszone .Sliwki zslewa sie wrzac woda i po ostygnieciu zjada sie je i wypija wode.Ja zrobilam sobie wczoraj wieczorem i dzisiaj wlasnie na czczo zjdlam .Dam zna jak pomoze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 08:34

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka trzymam kciuki za dziewczynkę :D - należy Ci się :) ;)

Pchełka lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso- polecam Hel. Moje ukochane miejsce nad polskim morzem. Wybieramy się tam na początku września:)

iNso87 lubi tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    Hej, odebrałam wyniki analizy moczu (wizytę mam w poniedziałęk wiec juz całkiem niedługo na szczęscie). Co oznacza :

Też mam bakterie i do tego kryształki szczawianow wapnia, dziś się dowiem o co chodzi, i czy trzeba dodatkowe badania.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:

Lips ja na swoim badaniu nawet nie mam wymienionych tych dwóch nazw,ale zapewne cos się dzieje u Ciebie,mozliwe,ze jakas drobna infekcja.

rewelka ja wiem,ze jak stężenie jest za wysokie to moze prowadzic do kamicy nerkowej.

asiowa no wlasnie nie mogę się zdecydować,chcialabym żeby w okolicy niedaleko tez większe miasto było,zeby Mala pozdwiedzala ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 08:42

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso nie pamietam czy to ty pisalas o polowkowym wczoraj :) ja umowilam sie juz tydzien temu na to usg :D i jade na nie do lodzi 17.07 :)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Inso nie pamietam czy to ty pisalas o polowkowym wczoraj :) ja umowilam sie juz tydzien temu na to usg :D i jade na nie do lodzi 17.07 :)
    Ja :D ooo fajnie :D to ja zaraz chyba jednak tez zadzwonię :PP ehehehe bo mi wychodzi tez 20tydz kolo 17.07 :))

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na wakacje polecam Lebe :) jezdzimy tam z mezem co roku i zawsze wracamy zadowoleni :)

‹‹ 555 556 557 558 559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ