X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie to przeraża, ponieważ przed ciażą jadałam sniadanie, 2 sniadanie i obiad (około 16), a teraz jeszcze podwieczorek i jakaś lekka kolacja są konieczne.....

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa ja tez bym teraz jadła na okrągło, oprócz wczorajszego dnia z mdłościami, a tak to mam takie ssanie ze szok, na następnej wizycie chyba się przeżegnam jak wejdę na wagę :P

1usap07w9hybl9h9.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tyle dobrze, że staram się zapychać owocami, a nie słodkimi bułkami...

Muszę wyskoczyć kiedyś na targ, po swieże warzywa i zmienić dietę na bardziej light z duuuża ilością witamin. Mięso i warzywa... Ale ja ciągle mam ochotę na pizze!

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja tylko przypominam, że w ciąży nie bierzemy gorących kąpieli. Pewnie większość z Was o tym wie, ale tak dla przypomnienia ;-)

Flakonik, naprawdę, uważaj na siebie i swój brzuszkowy babiniec ;-)

Alicja, odezwij się. Tęskno za Tobą. Ja lubię jak wszyscy są w domu i wiem co u kogo na bieżąco ;-)

Acikk, też uważam, że córa mi się w końcu należy :-D
    Już przy tych moich facetach robię się babochłopem :-D Oglądam z nimi mecze, chodzę na żużel, ledwie nadążam za modą chłopięcą mojego 12-latka.
    Najmłodszy ostatnio płakał, żeby mu też paznokcie pomalować i pół dnia mu tłumaczyłam, że tylko dziewczyny malują. To stwierdził, że on się z dziewczynami nie zadaje :-)

• rewelka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z jedzeniem mam odwrotnie, mogłoby dla mnie nie istnieć, a mięso... to już w ogóle, przed ciążą jak dwa dni kotleta nie zjadłam to mi brakowało, teraz mogę nie tykać.
    Jak na razie cały czas jestem jakieś -1,5 kg od początku ciąży (mdłości mnie nie męczyły), staram się jeść to co dobre i wartościowe, ale zazwyczaj na siłę :\
    Brzuszek mi fajnie rośnie, a reszta chudnie.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ten wilczy apetyt już trochę mam za sobą, ale tak w okolicy 9 tygodnia to był dramat. Żarłam na potęgę, bez przerwy byłam głodna, przez co mnie mdliło. Niekiedy musiałam coś zjeść ok 22, bo inaczej nie bylo opcji zebym zasnęła. No to była masakra :) Teraz jest lepiej, jem więcej, ale nie aż tyle. No i tak jak pisała Asiowa zapychałam się owocami, warzywami i wodą. Teraz również jem bardzo dużo owoców( truskawki, arbuz, jabłka) bo poprostu mam na nie ochotę. Cieszę się ze nie mam ochoty na słodkie :) Dzięki temu póki co dopiero mam + 2kg na wadze. Nie wiem czy to dużo czy mało przy moich bliźniakach, mnie się wydaje że OK :)

Bliźniaki są z nami :*
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka- też bym chciała aby mnie tak nie korciło do jedzenia, bo ja zawsze miałam fioła na punkcie ilości jedzenia oraz ruchy. Osiągnęłam wagę jaką chciałam, mocno ćwiczyłam, a teraz ruch w zasadzie minimalny, bo wracając z pracy i ogarniając troche dom jestem już poźniej zmęczona. Znalazłam sobie jakieś cwiczenia w interneci tylko stale niedobór energi i brak bodźca aby jeszcze coś zrobic.

W końcu muszę się za siebie zabrać...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie postanowilam ze po ddzisiejszych prenatalnych ktore musza wyjsc dobrze;) wezme sie za jakies cwiczenia dla ciezarowek:) plan jest, zobaczymy jak z realizacja.

• rewelka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że tak i tak nie jest dobrze, bo cały czas się zastanawiam, czy nie jem za mało, żeby dzieciaczek dostawał wszystko czego potrzeba, zobaczymy czy mi dziś doktorek coś powie na to, że nie przybieram na wadze.

Zai z tego co gdzieś coś czytałam 2kg to w sam raz, nawet mogłoby być ciut więcej :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jeszcze dorzucę swoje trzy grosze dla tych, co zastanawiają się nad wyjazdem na Hel. Mało osób w ogóle o tym wie, że na Helu co roku odbywa się rekonstrukcja lądowania na Normandii w trakcie II wojny światowej. Mój mąż jest rekonstruktorem i jeździliśmy na to wydarzenie, ale niestety nie wiem jak będzie w tym roku, bo ma nawał pracy. :(
    W każdym razie całość trwa tydzień, w całym mieście pełno żołnierzy drugowojennych, samochodów, maszyn, czołgów, organizowane są parady. A samo lądowanie, czyli najważniejszy punkt programu, odbywa się pod koniec całego wydarzenia. Nawet jeśli się nie interesujecie tymi tematami, to jest to naprawdę zjawiskowe, wszystko dzieje się na plaży, są wybuchy i wszystko wygląda naprawdę realistycznie. Całość nazywa się D-Day Hel. :)

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • muamua Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nic nie przytyłam, ale powoli wracam do wagi wyjściowej. Dzisiaj kończę 16 tc i niestety, wciąż wymiotuję, mimo że czuję się już ogólnie lepiej.

Trzymajcie się :)

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus, tak wiem o tym. Kilka razy się nawet załapałam na tą imprezę. Dzięki za przypomnienie, niestety na początku września będzie już po wszystkim. No ale pod koniec 2 trymestru pojade tam tylko ODPOCZYWAĆ i nawdychać się morza. Dawno mnie już nad polskim nie było- a z Męzem pojadę po raz pierwszy

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus wrote:
    To ja jeszcze dorzucę swoje trzy grosze dla tych, co zastanawiają się nad wyjazdem na Hel. Mało osób w ogóle o tym wie, że na Helu co roku odbywa się rekonstrukcja lądowania na Normandii w trakcie II wojny światowej. Mój mąż jest rekonstruktorem i jeździliśmy na to wydarzenie, ale niestety nie wiem jak będzie w tym roku, bo ma nawał pracy. :(
    W każdym razie całość trwa tydzień, w całym mieście pełno żołnierzy drugowojennych, samochodów, maszyn, czołgów, organizowane są parady. A samo lądowanie, czyli najważniejszy punkt programu, odbywa się pod koniec całego wydarzenia. Nawet jeśli się nie interesujecie tymi tematami, to jest to naprawdę zjawiskowe, wszystko dzieje się na plaży, są wybuchy i wszystko wygląda naprawdę realistycznie. Całość nazywa się D-Day Hel. :)
    Piegus, jeśli będzie już wiadomo coś o dacie, jak to będzie w tym roku z D-Day Hel, to daj proszę znać, bo mój najstarszy syn bardzo się interesuje II Wojną Światową i wszystkim co z nią związane ;-)

• Piegus Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Data już jest ustalona, 14-23 sierpnia. Tylko jeszcze nie ma dokładnego programu. Generalnie chyba najlepiej przyjechać na kilka ostatnich dni, bo wtedy dzieją się najciekawsze rzeczy. :)

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pod koniec sierpnia tez planujemy wyjazd nad morze, nie mamy określonego miejsca, wszystko tez zalezy od pogody.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) powodzenia na dzisiejszych wizytach :)
    na zaparcia najlepsza jest zmiana diety - na wysoko błonnikową, błonnik można kupić nawet w aptece i dodawać sobie do jedzenia, chlebek tylko z ziarnem ciemny, rano naczczo polecam zjeść 2 sztuki kiwi.

kwiatakacji lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach:-) czekam na zdj maluchow;-)
    Co do jedzenia moge jesc na okraglo! Budze sie o 6 z glodu zjadam jakis jogurt i bule, ok 8-9 sniadanie najczesciej 2 kanapki albo jajecznica z 3 jajek, pozniej po 10 jakies platki, ok 13 obiad, 17 znow jakas przekaska, ostatni posilek jem ok 22. Najadam sie na bardzo krotko, ok 2 godz po posilku juz jestem glodna. A najgorsze jak widze jak ktos je :-S ale z wyproznianiem tez nie mam problemow, coddzienna wizyta w toalecie w tej sprawie to norma. No ale na wadze +4kg!

• Acikk Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, mi to sie też tak chce jeść... I wszystko mi smakuje :P Ale staram się nie szaleć - rano jak wstaję to płatki z mlekiem, w pracy 3 kanapki i potem obiad ok 16. Potem już raczej nic nie jem większego - jakiegoś owoca, loda albo coś takiego :) Z kibelkiem na szczęście nie mam na razie problemów może to przez to mleko na czczo - zawsze przed wyjściem do pracy obowiązkowo kibelek :D Może spróbujcie :P

kwiatakacji lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to my :) 14t3d
    nx01up.jpg

Matleena, iNso87, bella88, Klara87, Flakonik lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha pierwszy raz udało mi się wkleić zdjęcie :P na przyszłość wiem żeby zdjęcie zmniejszyć :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 12:36

1usap07w9hybl9h9.png
‹‹ 557 558 559 560 561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ