Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso- wodolotem do Gdyni jest moment;)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja sie zapisalam na 20t+0d bo w tej klinice robia badanie od 20 tc a lekarz ktory wykonuje usg idzie na 2 tygodnie urlopu, a ja mam miec to na NFZ i troche sie boje czy mi uznaja... no coz pojade i sie dowiem ;)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde no to dalyscie mi teraz rozkminke :D hehe zobaczę gdzie noclegi w sumie w miare tansze bo przez remont to trzeba deko skromnie,choc się smiejemy bo w tamtym roku po wakacjach zaczelismy wrzucać jakies "drobne" we trojke i musze Wam powiedzieć,ze nawet niezla sumka się zebrala bo ok 600zl ;) tazke w ta i spowrotem jest ;p

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    No ja sie zapisalam na 20t+0d bo w tej klinice robia badanie od 20 tc a lekarz ktory wykonuje usg idzie na 2 tygodnie urlopu, a ja mam miec to na NFZ i troche sie boje czy mi uznaja... no coz pojade i sie dowiem ;)
    Ja na nfz to nie wiem kiedy będę miała jeszcze,pewnie jutro się dowiem u gina bo znowy wysle mnie na 5 min badanie..;) tak jak w 12 tyg :) Ale chce jeszcze prywatnie :D podejrzeć Dzidzie :D

edit.
    no wlasnie poczekam do jutro,zobacze kiedy gin wysle bo jeszcze o tej samej porze tego samego dnia ;) jak jutro mi poda date to jutro zadzwonię do prywatnej kliniki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 08:49

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso tak to prowadzi do kmicy nerkowej, moja mama i babcia miała, a po mamie wszystkie choroby dziedzicze, więc się w sumie wynikiem nie zdziwiłam, dobrze że w krwi ok:)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka będzie dobrze,nie musisz akurat mieć;)
    Kto jeszcze dziś wizytuje?

Ja już patrze Kto jutro ze mna się stawia na wizytacje :D
    inso 9:00
    pchełka 9:30
    halwaya 15:30
    ktoś jeszcze się zgłasza?:)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:42

iNso87 lubi tę wiadomość

l22ntv73ogvn473k.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie wytrzymałam :D umowilam się do Arciszewskich prywatnie na USG polowkowe 20.07 na 17:00 :D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją jeszcze dziś mam wizytę 17:15 :)

My z mężem w tym roku jedziemy do Wladyslawowa, ale na wycieczki planujemy jeszcze trójmiasto i Hel, polecacie coś jeszcze?

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • kwiatuszek83 Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    Hej, odebrałam wyniki analizy moczu (wizytę mam w poniedziałęk wiec juz całkiem niedługo na szczęscie). Co oznacza :
    bakterie- liczne w polu widzenia
    nabłonki wielokątne - liczne w polu widzenia

To znaczy że mam infekcje ?

LIPS ja miałam w poprzedniej ciąży liczne bakterie w moczu, dostałam nawet na to antybiotyk dopochwowy. Ale bakterie i tak wróciły. Połowe ciąży męczyłam się z nimi. Polecam jeść suszoną żurawinę i pić wodę z cytryną. Bardzo pomaga, odkąd jem żurawinę, problemy z bakteriami zniknęły :) A bakterie lepiej jak najszybciej wyleczyć.

pg7sjgt.png[/url
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :) I ja dziś wizytuję z moimi bliźniakami(o 19) :) Dziś ważna wizyta bo to prenatalne. Mam jakieś obawy :/ oby wszystko tylko było dobrze. Cholera cały czas czuję jakąś infekcję intymną- przez tą luteine. Laktovaginal nie pomaga. Łykam co dwa dni Trivagin i po nim trochę lepiej, ale ogólnie to nie jest fajnie.
    Myślicie że dziś lekarz powie mi płeć moich maluchów? Jestem w 14t, ale maluszki są tydzień młodsze (w związku z długim protokołem, którym szłam). Powodzenia dla wizytujących :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Bliźniaki są z nami :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wyszliśmy ze szpitala i bylismy na wizycie u gina. Z dziewczynkami wszystko w porządku. Pieknie rosną. Mają ma 12cm i 11cm :)
    Ja mam nadal zalecenie żeby leżec.

nick nieaktualny, bella88, nick nieaktualny, iNso87, Klara87, Dagietka, Kika428, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co u Alicji?

• Anetka88 Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:)
    ja w pracy już od 2 godzin, ale jakoś skupić się na obowiązkach nie mogę...Jakoś mi dziś tak ciężko, brzuszek jakoś mnie uwiera i w ogóle...
    A propo brzuszków to ja tu widzę już piękne i okrągłe a mój ledwo wystaje...Gdzie to Maleństwo się mieści?:)a tu już 15 tydzień...

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to powodzenia dziewczyny na dzisiejszych wizytach :) a ty Flakonik wg zaleceń leż i odpoczywaj :) będziesz znowu miała więcej czasu żeby do nas coś naskrobać :)
    Boże a mi się tak strasznie chciało jakiejś sałatki, że poszłam do nas na dół do restauracji i właśnie siedzę w biurze i wcinam pyszną suróweczkę :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik a twoje malutkie dalej młodsze od OM czy już wyrównały?

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was mam może jakąś stronę z wartościami referencyjnymi Pappa ? bo ja nie mogę tego nigdzie znależć

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki... Jestem ciągle głodna... Jem co 2-3 godziny bo inaczej nie mogę sobie znaleźć miejsca, a w przerwach zapijam głód wodą, kompotami lub herbatką.
    Od dzisiaj zaczyn robić zapiski co zjadłam i o której, bo niedługo popadnę w jakąś paranoję...

Dzisiaj zjadłam już śniadanie o 6.15- 2 malutkie kromki chlebka żytniego z szynką i pomidorem, II śniadanie o 8.00- podobny zestaw tylko z pasztetem, oraz banana 10.30......... co ja mam ze sobą zrobić.......

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Flakonik a twoje malutkie dalej młodsze od OM czy już wyrównały?
    Raczej juz wyrownaly. MIesza sie zgodnie z wymiarami ktore odpowiadaja 17 tyg ciazy :)

Madzisek, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa ja też mam jakiś wzmorzony apetyt ;)

‹‹ 556 557 558 559 560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ