X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Accik to jest cos takiego jak okladka zeszytu.
    Bedzie mozna polozyc przy dziecku i zrobic fajne pamiatkowe zdjecie. Takie kamienie milowe w rozwoju i dorastaniu

Kourtney lubi tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk u mnie okna teraz myje mąż bo mi nie pozwala, ale zagonic go do tego Ciężko :-)

Flakonik lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ciekawe co tam u dziewczyn ktore sie daaawno nie odzywaly. Halwaya,muamua,annielica,kwiatuszek,anko,kierzynka... I wieele wiele innych. Odezwijcie sie jak sie czujecie ;)

• rewelka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Accik to jest cos takiego jak okladka zeszytu.
    Bedzie mozna polozyc przy dziecku i zrobic fajne pamiatkowe zdjecie. Takie kamienie milowe w rozwoju i dorastaniu

Fajnie zabrzmiało dorastaniu :) Bardzo fajne te karty :)

Dziewczyny oglądacie jakieś zagraniczne seriale? bo nie mam co włączyć, a okien mi się nie chce myć :P (chociaż przydałoby się)

Flakonik lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Matleena Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 18:19

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie czy ktoras z was rozwaza zatrudnienie niani? Czy bedziecie mialy zostawic w razie np.jakiegos pilnego wyjazdu dziecko pod czyjas opieka? Czy bedziecie raczej wszedzie z dzieckiem?

• rewelka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Mój gdyby usłyszał, że zrobiłam coś w domu poza nauką do egzaminu to zacząłby skakać z radości chyba ;)

U Ciebie jest inna sytuacja, poczekaj aż zdasz później będziesz (lub nie) robiła w domu.

Flakonik mi w razie czego mama posiedzi, ale raczej na długo nie będę dziecka zostawiała, a później jak przyjdzie pora pracy to do żłobka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 17:04

Matleena lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Fajnie zabrzmiało dorastaniu :) Bardzo fajne te karty :)

Dziewczyny oglądacie jakieś zagraniczne seriale? bo nie mam co włączyć, a okien mi się nie chce myć :P (chociaż przydałoby się)
    Gra o tron ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Mój gdyby usłyszał, że zrobiłam coś w domu poza nauką do egzaminu to zacząłby skakać z radości chyba ;)
    A przypomnisz jaki egzamin? Bo chyba cos mi umknelo jak pisalas ;)

• rewelka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie planuję się z mężem wybrać po choinkę więc już dość szybko zostawię małego z mamą, nie wyobrażam sobie nie jechać i nie wybrać, no ale zobaczymy mogę być tak zapatrzona, że na chwilę nawet nie zostawię.
    A jeszcze mam bratową która nie pracuje, i też by mi posiedziała trochę.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem po wizycie, rozwój płodu ok, mam zdjęcia buźki i dowód dla denerwujących mnie że na 100% jest Marysia :)
    ale też mnie lekarz zmartwił :( wczoraj mówił że Marysia ma 1400g dzisiaj 1500g, o tyle może się mylić, zależy od sprzętu ale twierdzi że dziecko jest 2 tyg większe i jak będzie miała 4500g to skończy się cesarką, na prawde może aż tyle jeszcze przybrać?? :( dziewczyny które już rodziły wiecie może jaką wage miały wasze dzieci w 30t a później przy porodzie? :(

MeGi2986, Madzisek, Flakonik, kwiatakacji, Mama-julka, Matleena, Marta0912, Karola1990, bella88, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Mam pytanie czy ktoras z was rozwaza zatrudnienie niani? Czy bedziecie mialy zostawic w razie np.jakiegos pilnego wyjazdu dziecko pod czyjas opieka? Czy bedziecie raczej wszedzie z dzieckiem?
    Ja zapisuje malego do złobka i pewnie poczekam w kolejce, moze do konca macierzynskiego sie zalapie. Narazie niespodziewanych wyjazdow u nas raczej nie bedzie. A jesli sie jakis trafi to poprosze mame zeby przypilnowala, raczej urlop by dostala w pracy. A tak to bedziemy zabierac ze soba, no chyba ze do znajomych bedziemy chcieli wyjsc to tez zayrudnie mamuske, niech jako babcia sie wykarze troche ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 17:13

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w 31 tygodniu miała 1670, Przy badaniu trzy tygodnie Przed porodem Lekarz mówił że waży 3600 a jak się urodziła ważyła 3510 więc usg też przekłamuje ale każde dziecko Przybiera w swoim tempie. Lekarze mówią że w ostatnim miesiącu Dziecko Przybiera pół kilo w dwa tygodnie

ania14 lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz poleci "moje 600gramow szczescia"

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:

My się zastanawiamy nad opiekunką na godziny na początek. Rodzina męża mieszka 300 km od KRK, moja ponad 500, tutaj mamy tylko znajomych.Opiekunka na zasadzie żebyśmy mogli wyjść na kolacje, kino, po prostu spędzić czas ze sobą.

Co do mycia okien to ja nie mogę patrzeć na swoje , ale nie biorę się za to. Mamy w planie wziąć ekipę sprzątającą, która wyczyści wszystko hurtem, łącznie z sofą i dywanem. Ja ciągle jeszcze pracuję więc sprzątania nie ogarnę. Właśnie wróciłam z zakupów na sałatkę i nie mam siły się zabrać za zrobienie. Nie doceniałam męża, który codziennie robił zakupy, gotował obiad - samej mi ciężko to ogarnąć.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niani nie zatrudnie bo myślę że wtedy nie oplacaloby mi się pracować bo przecież niania na cały etat toxspory wydatek... Na szczęście mam mame która nie pracuje no i mąż pracuje na zmiany więc jak ją wrócę do prac to będziemy się uzupełniać z mamy pomocą :)
    A to i tak tylko na 1,5 roku bo przecież do pracy wrócę ok lutego 2017 a we wrześniu 2018 mały już pójdzie do przedszkola ;D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk kadrowo Ty nasza :) czy mój obecny pracodawca będzie musiał się ze mną rozliczyć z urlopu? za ten rok, mam wykorzystany 1 dzień, i w przyszłym do czerwca mam umowę.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka oczywiście, wszystko co nie wybierasz to musi Ci zapłacić. Czyli cały urlop za ten rok i za pół przyszlego

rewelka lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak to u Was jest?
    Bo ja z jednej strony wiem że powinnam "korzystać" z ostatnich chwil bez dziecka, ale już się tak nie umiem doczekac i chcialabym żeby już był z nami :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 22:35

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
‹‹ 987 988 989 990 991 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ