Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Flakonik wrote:Accik to jest cos takiego jak okladka zeszytu.
Bedzie mozna polozyc przy dziecku i zrobic fajne pamiatkowe zdjecie. Takie kamienie milowe w rozwoju i dorastaniu
Fajnie zabrzmiało dorastaniuBardzo fajne te karty
Dziewczyny oglądacie jakieś zagraniczne seriale? bo nie mam co włączyć, a okien mi się nie chce myć(chociaż przydałoby się)
Flakonik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Matleena wrote:Mój gdyby usłyszał, że zrobiłam coś w domu poza nauką do egzaminu to zacząłby skakać z radości chyba
U Ciebie jest inna sytuacja, poczekaj aż zdasz później będziesz (lub nie) robiła w domu.
Flakonik mi w razie czego mama posiedzi, ale raczej na długo nie będę dziecka zostawiała, a później jak przyjdzie pora pracy to do żłobka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 17:04
Matleena lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ogólnie planuję się z mężem wybrać po choinkę więc już dość szybko zostawię małego z mamą, nie wyobrażam sobie nie jechać i nie wybrać, no ale zobaczymy mogę być tak zapatrzona, że na chwilę nawet nie zostawię.
A jeszcze mam bratową która nie pracuje, i też by mi posiedziała trochę. -
jestem po wizycie, rozwój płodu ok, mam zdjęcia buźki i dowód dla denerwujących mnie że na 100% jest Marysia
ale też mnie lekarz zmartwiłwczoraj mówił że Marysia ma 1400g dzisiaj 1500g, o tyle może się mylić, zależy od sprzętu ale twierdzi że dziecko jest 2 tyg większe i jak będzie miała 4500g to skończy się cesarką, na prawde może aż tyle jeszcze przybrać??
dziewczyny które już rodziły wiecie może jaką wage miały wasze dzieci w 30t a później przy porodzie?
MeGi2986, Madzisek, Flakonik, kwiatakacji, Mama-julka, Matleena, Marta0912, Karola1990, bella88, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFlakonik wrote:Mam pytanie czy ktoras z was rozwaza zatrudnienie niani? Czy bedziecie mialy zostawic w razie np.jakiegos pilnego wyjazdu dziecko pod czyjas opieka? Czy bedziecie raczej wszedzie z dzieckiem?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 17:13
-
Moja w 31 tygodniu miała 1670, Przy badaniu trzy tygodnie Przed porodem Lekarz mówił że waży 3600 a jak się urodziła ważyła 3510 więc usg też przekłamuje ale każde dziecko Przybiera w swoim tempie. Lekarze mówią że w ostatnim miesiącu Dziecko Przybiera pół kilo w dwa tygodnie
ania14 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFlakonik wrote:Mam pytanie czy ktoras z was rozwaza zatrudnienie niani? Czy bedziecie mialy zostawic w razie np.jakiegos pilnego wyjazdu dziecko pod czyjas opieka? Czy bedziecie raczej wszedzie z dzieckiem?
My się zastanawiamy nad opiekunką na godziny na początek. Rodzina męża mieszka 300 km od KRK, moja ponad 500, tutaj mamy tylko znajomych.Opiekunka na zasadzie żebyśmy mogli wyjść na kolacje, kino, po prostu spędzić czas ze sobą.
Co do mycia okien to ja nie mogę patrzeć na swoje , ale nie biorę się za to. Mamy w planie wziąć ekipę sprzątającą, która wyczyści wszystko hurtem, łącznie z sofą i dywanem. Ja ciągle jeszcze pracuję więc sprzątania nie ogarnę. Właśnie wróciłam z zakupów na sałatkę i nie mam siły się zabrać za zrobienie. Nie doceniałam męża, który codziennie robił zakupy, gotował obiad - samej mi ciężko to ogarnąć. -
Ja niani nie zatrudnie bo myślę że wtedy nie oplacaloby mi się pracować bo przecież niania na cały etat toxspory wydatek... Na szczęście mam mame która nie pracuje no i mąż pracuje na zmiany więc jak ją wrócę do prac to będziemy się uzupełniać z mamy pomocą
A to i tak tylko na 1,5 roku bo przecież do pracy wrócę ok lutego 2017 a we wrześniu 2018 mały już pójdzie do przedszkola