X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Kika428 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kika nie jest obowiazkowe, to zalezy od Ciebie, ja sie szczepilam w pierwszej ciazy i teraz tez mam zamiar, akurat jestem umowiona na srode :) na grype tez sie zaszczepie tak jak i poprzednio,przynajmniej tak mysle na dzien dzisiejszy. Jesli chodzi o to usg na 28 wrzesnia moze sami Cie tez umowili, bo jesli cos wychodzi nie tak to juz to kontroluja i sami umawiaja wizyty. Dopytaj sie poloznej na wizycie, ona powinna miec dojscie do tych informacji. :) tez myslalam o wyjezdzie do Pl,ale mam jazdy teraz,chcialabym sprobowac zdac prawko przed porodem, plus chodze z malym na grupe matek z dziecmi i basen i nie chce zeby opuszczal zbytnio, wiec sobie odpuszcze :) a pozniej bedzie za pozno na loty samolotem :) Milego pobytu w Pl :) i pochwal sie zdjeciem malenstwa po usg :D[/QUOTE]
    No Ja mam taki szybki wyjazd bo ide na wesele, a potem koniec latania dopiero jak juz sie maly urodzin to planujemy w Lutym poleciec, w przyszlym roku wogole troche sie nalatamy bo bierzemy slub i duzo zalatwien :) no wlasnie na ta kontrole kazali mi sie zglosic tego 9 listopada a potem dostalam jeszcze jeden list na 28 wrzesnia, mam nadzieje ze pobyt bedzie mily choc krotki i bardzo intensywny :) a jak maksio sie pokaze to napewno pochwale sie zdjeciem :)

pati_zuzia lubi tę wiadomość

Maksymilian
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Mama-julka sama i tak wolę nie jechać. Więc czekam. Jeśli chodzi o leżenie na oddziale to boję się męczarni szczególnie w nocy, bo w domu nie mogę spać przez zatkakny nos i katar i wstaję co godzinę na siusiu, a co dopiero w szpitalu... Zresztą nie pojmuję po co leżeć i zajmować miejsce kiedy nic się nie dzieje, co innego w przypAdku kiedy rzeczywiście tzreba. Poza tym nie chciałabym wyjść na panikarę...

No dobra, niech Ci będzie. Przecież Ci nie każę :-\
    U nas tylko zostawiają bo chcą zwrotu z NFZ :-P
    A, i wolę wyjść na panikarę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    No dobra, niech Ci będzie. Przecież Ci nie każę :-\
    U nas tylko zostawiają bo chcą zwrotu z NFZ :-P
    A, i wolę wyjść na panikarę...
    Cały czas mam w głowie sytuację jak moja mama leżała w szpitalu po zabiegu z kobitką która jej opowiadała że p;rzyjechała na IP z dużym, promieniującym bólem to lekarz ją opierdzielił że się "nażarła się Pani i dlatego panią boli"
    I wiem że nie każesz, tylko radzisz i dziękuję bardzo za rady i wsparcie :)
    A to nie jest tak, że zwrot z NFZ dostają dopiero po iluś tam dniach leżenia na oddziale?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieloneoliwki wszędzie się z chamstwem można spotkać i nie tylko od pana doktorka usłyszeć niemiły tekst. Życie.
    Moja znajoma pojechała na IP z dużym bólem kręgosłupa, po paru godzinach łaskawie przyjęli i wyszła z receptą. I w ogóle się lekarz dziwił dlaczego tu jest, powinna iść do przychodni. Żeby było śmiesznie, zanim przyjechała na IP była u swojej pani doktor, a ona stwierdziła, że nic ona nie pomoże, tylko w szpitalu!
    Nasza służba zdrowia, ech :-(
    U nas trzymają trzy doby żeby mieć zwrot za pacjenta.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka bo jak byłam dzieckiem i trafiłam do szpitala to chcieli mnie 7 dni trzymać żeby jakiś tam zwrot dostać:)
    Mój mąż swojego czasu trafił do szpitala z bólem kręgosłupa i co prawda przyjęli go, podali ketonal w kroplówce, ale nic poza tym. Nawet zwolnienia za ten dzień nie chcieli wypisać, kazali mu po weekendzie iść na rejon do lekarza :P

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk jak masz tyle energii to zapraszam do mnie:p jutro na 16 przychodzi nastepna tura osob na wchodziny do Nas,kolejne 13 osob... a ja dopiero z zakupow wracam z Malzem,jutro On pracuje od 3-15 a na 16 goscie,dzis i jutro zapieprzam sama..Laure dzis sprzedalam do rodzicow ale do jutra do rana tylko. 10 dan,sprzatanie,ciasta nawet nie robie,kupilam gotowe w dupie mam,nie wiem jak z tym zdaze.. Ja mam wrazenie,ze kasa w tym msc jak woda idzie na te zarcie dla gosci..

Patizuzia moze rzeczywiscie zostanie dziewczynka:p w sumie sama juz tak uwazam,ze bedzie Baba bo jem teraz duzo slodkiego i ladnie wygladam caly czas:) jeden pryszcz na msc sie zdazy tylko. A widzialam swoja kolezanke z pracy w sklepie,msc po mnie w ciaze zaszla,jak mnie zaczepila to az sie wystraszylam:p jak spojrzalam na Nia,no naprawdw strasznie wyglada..nie sluzy Jej ciaza jednym slowem,i na 100% bedzie miala chlopca.

pati_zuzia lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Ja mam taki szybki wyjazd bo ide na wesele, a potem koniec latania dopiero jak juz sie maly urodzin to planujemy w Lutym poleciec, w przyszlym roku wogole troche sie nalatamy bo bierzemy slub i duzo zalatwien :) no wlasnie na ta kontrole kazali mi sie zglosic tego 9 listopada a potem dostalam jeszcze jeden list na 28 wrzesnia, mam nadzieje ze pobyt bedzie mily choc krotki i bardzo intensywny :) a jak maksio sie pokaze to napewno pochwale sie zdjeciem :)[/QUOTE]
    Ha to nasi chlopcy beda imiennikami. O ja bym poszla na wesele,ale niestety nie szykuje sie nam zadne :) no ja tez dopiero po narodzinach bede sie wybierac tylko jeszcze nie wiem czy odwaze sie sama z dwojka. Z Gabrysiem latalam bez problemu,ale dwojka maluchow ja sama nie wiem. :)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 18:18

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso ale przecież to podobno na chłopca się ładnie wygląda, bo dziewczynki zabierają urodę mamie:)
    Z tym że nie ma reguły, ja nie miałam problemów z cerą do tej pory, a jem ostatnio dużo słodyczy i chłopiec ma być, za to znajoma ma już 3 letniego synka ale całą ciążę miała straszny problem z trądzikiem, wyglądała jakby wpadła w mrowisko...
    Ja już mam gdzieś gości, gotowanie i sprzątanie. Drugi raz się nasprzątałam i nagotowałam i przez to muszę leżeć. Koniec z odwiedzinami, ot co! ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Mama-julka bo jak byłam dzieckiem i trafiłam do szpitala to chcieli mnie 7 dni trzymać żeby jakiś tam zwrot dostać:)
    Mój mąż swojego czasu trafił do szpitala z bólem kręgosłupa i co prawda przyjęli go, podali ketonal w kroplówce, ale nic poza tym. Nawet zwolnienia za ten dzień nie chcieli wypisać, kazali mu po weekendzie iść na rejon do lekarza :P

Od czasu naszego dzieciństwa dużo się zmieniło :-P A przepisy NFZ nie są czasami takie same w całej PL?
    I widzisz, moją znajomą i Twojego męża spotkało to samo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Dziewczyny gdzie ogladacie "porody"? Na ipli?
    Tak ;)

Kourtney lubi tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 18:18

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie inso :) przesady mówią ze córka odbiera więc cos Ci się popier tego :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Ale jeśli brać pod uwagę te przesądy, to one mówią, że to córka odbiera mamie urodę...

Tak samo słyszałam, chyba że inaczej mówią w każdym rejonie PL.
    Mam od czasu do czasu pikle, ale ogólnie to o wiele ładniejszą cerę niż przed c. Miałam nadzieję że córka :-) a tu od 12-ego tyg. niezmiennie syn.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tesciowa dala mi takie super karty . Zarąbiście to wygląda :)

http://iv.pl/images/46212522457601675484.jpg
    http://iv.pl/images/72273700427572467050.jpg

Mama-julka, ZieloneOliwki, aannkkaa, Madzisek, Nadulka, naox, MeGi2986, kwiatakacji, moniek90, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie jakiego będę miała eleganta w rozm. 56 :-D

2w6t0yw.jpg

ZieloneOliwki, aannkkaa, Flakonik, Madzisek, Nadulka, naox, MeGi2986, Karola1990, kwiatakacji, Ola_45, moniek90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Zobaczcie jakiego będę miała eleganta w rozm. 56 :-D

2w6t0yw.jpg
    nono super :) bedzie mały elegancik rósł ;)

Kourtney lubi tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyglądam dobrze i w tej i w poprzedniej ciąży, wtedy była córcia a teraz syn :-) m nadzieję że do porodu nic mu nie odpadnie :-P ale raczej szanse są na to bliskie zeru

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Ja wyglądam dobrze i w tej i w poprzedniej ciąży, wtedy była córcia a teraz syn :-) m nadzieję że do porodu nic mu nie odpadnie :-P ale raczej szanse są na to bliskie zeru

Może mojemu odpadnie ;-) Marzyła mi się córka, ale spoko, pogodzona jestem.

Flakonik, dzięki :-)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik a jakie duże to jest?

Dziewczynki skończylam wszystkie okna :D ale jestem zadowolona w końcu zrobiłam coś pożytecznego :D i teraz sobie leże i patrzę na las przez moje czyste okna :D

A mnie też mąż przełoży przez kolano jak się dowie że umylam wszystkie bo miałam pozwolenie tylko na połowę... :P ale już tak ładnie mi szło i nie będę się musiała drugi raz za to brać :D

Nadulka lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 986 987 988 989 990 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ