Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Kika nie jest obowiazkowe, to zalezy od Ciebie, ja sie szczepilam w pierwszej ciazy i teraz tez mam zamiar, akurat jestem umowiona na srodena grype tez sie zaszczepie tak jak i poprzednio,przynajmniej tak mysle na dzien dzisiejszy. Jesli chodzi o to usg na 28 wrzesnia moze sami Cie tez umowili, bo jesli cos wychodzi nie tak to juz to kontroluja i sami umawiaja wizyty. Dopytaj sie poloznej na wizycie, ona powinna miec dojscie do tych informacji.
tez myslalam o wyjezdzie do Pl,ale mam jazdy teraz,chcialabym sprobowac zdac prawko przed porodem, plus chodze z malym na grupe matek z dziecmi i basen i nie chce zeby opuszczal zbytnio, wiec sobie odpuszcze
a pozniej bedzie za pozno na loty samolotem
Milego pobytu w Pl
i pochwal sie zdjeciem malenstwa po usg
[/QUOTE]
No Ja mam taki szybki wyjazd bo ide na wesele, a potem koniec latania dopiero jak juz sie maly urodzin to planujemy w Lutym poleciec, w przyszlym roku wogole troche sie nalatamy bo bierzemy slub i duzo zalatwienno wlasnie na ta kontrole kazali mi sie zglosic tego 9 listopada a potem dostalam jeszcze jeden list na 28 wrzesnia, mam nadzieje ze pobyt bedzie mily choc krotki i bardzo intensywny
a jak maksio sie pokaze to napewno pochwale sie zdjeciem
pati_zuzia lubi tę wiadomość
Maksymilian
-
nick nieaktualnyZieloneOliwki wrote:Mama-julka sama i tak wolę nie jechać. Więc czekam. Jeśli chodzi o leżenie na oddziale to boję się męczarni szczególnie w nocy, bo w domu nie mogę spać przez zatkakny nos i katar i wstaję co godzinę na siusiu, a co dopiero w szpitalu... Zresztą nie pojmuję po co leżeć i zajmować miejsce kiedy nic się nie dzieje, co innego w przypAdku kiedy rzeczywiście tzreba. Poza tym nie chciałabym wyjść na panikarę...
No dobra, niech Ci będzie. Przecież Ci nie każę
U nas tylko zostawiają bo chcą zwrotu z NFZ
A, i wolę wyjść na panikarę... -
nick nieaktualnyMama-julka wrote:No dobra, niech Ci będzie. Przecież Ci nie każę
U nas tylko zostawiają bo chcą zwrotu z NFZ
A, i wolę wyjść na panikarę...
I wiem że nie każesz, tylko radzisz i dziękuję bardzo za rady i wsparcie
A to nie jest tak, że zwrot z NFZ dostają dopiero po iluś tam dniach leżenia na oddziale? -
nick nieaktualnyZieloneoliwki wszędzie się z chamstwem można spotkać i nie tylko od pana doktorka usłyszeć niemiły tekst. Życie.
Moja znajoma pojechała na IP z dużym bólem kręgosłupa, po paru godzinach łaskawie przyjęli i wyszła z receptą. I w ogóle się lekarz dziwił dlaczego tu jest, powinna iść do przychodni. Żeby było śmiesznie, zanim przyjechała na IP była u swojej pani doktor, a ona stwierdziła, że nic ona nie pomoże, tylko w szpitalu!
Nasza służba zdrowia, ech
U nas trzymają trzy doby żeby mieć zwrot za pacjenta. -
nick nieaktualnyMama-julka bo jak byłam dzieckiem i trafiłam do szpitala to chcieli mnie 7 dni trzymać żeby jakiś tam zwrot dostać
Mój mąż swojego czasu trafił do szpitala z bólem kręgosłupa i co prawda przyjęli go, podali ketonal w kroplówce, ale nic poza tym. Nawet zwolnienia za ten dzień nie chcieli wypisać, kazali mu po weekendzie iść na rejon do lekarza -
Acikk jak masz tyle energii to zapraszam do mnie:p jutro na 16 przychodzi nastepna tura osob na wchodziny do Nas,kolejne 13 osob... a ja dopiero z zakupow wracam z Malzem,jutro On pracuje od 3-15 a na 16 goscie,dzis i jutro zapieprzam sama..Laure dzis sprzedalam do rodzicow ale do jutra do rana tylko. 10 dan,sprzatanie,ciasta nawet nie robie,kupilam gotowe w dupie mam,nie wiem jak z tym zdaze.. Ja mam wrazenie,ze kasa w tym msc jak woda idzie na te zarcie dla gosci..
Patizuzia moze rzeczywiscie zostanie dziewczynka:p w sumie sama juz tak uwazam,ze bedzie Baba bo jem teraz duzo slodkiego i ladnie wygladam caly czas:) jeden pryszcz na msc sie zdazy tylko. A widzialam swoja kolezanke z pracy w sklepie,msc po mnie w ciaze zaszla,jak mnie zaczepila to az sie wystraszylam:p jak spojrzalam na Nia,no naprawdw strasznie wyglada..nie sluzy Jej ciaza jednym slowem,i na 100% bedzie miala chlopca.pati_zuzia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo Ja mam taki szybki wyjazd bo ide na wesele, a potem koniec latania dopiero jak juz sie maly urodzin to planujemy w Lutym poleciec, w przyszlym roku wogole troche sie nalatamy bo bierzemy slub i duzo zalatwien
no wlasnie na ta kontrole kazali mi sie zglosic tego 9 listopada a potem dostalam jeszcze jeden list na 28 wrzesnia, mam nadzieje ze pobyt bedzie mily choc krotki i bardzo intensywny
a jak maksio sie pokaze to napewno pochwale sie zdjeciem
[/QUOTE]
Ha to nasi chlopcy beda imiennikami. O ja bym poszla na wesele,ale niestety nie szykuje sie nam zadneno ja tez dopiero po narodzinach bede sie wybierac tylko jeszcze nie wiem czy odwaze sie sama z dwojka. Z Gabrysiem latalam bez problemu,ale dwojka maluchow ja sama nie wiem.
-
nick nieaktualnyInso ale przecież to podobno na chłopca się ładnie wygląda, bo dziewczynki zabierają urodę mamie:)
Z tym że nie ma reguły, ja nie miałam problemów z cerą do tej pory, a jem ostatnio dużo słodyczy i chłopiec ma być, za to znajoma ma już 3 letniego synka ale całą ciążę miała straszny problem z trądzikiem, wyglądała jakby wpadła w mrowisko...
Ja już mam gdzieś gości, gotowanie i sprzątanie. Drugi raz się nasprzątałam i nagotowałam i przez to muszę leżeć. Koniec z odwiedzinami, ot co! -
nick nieaktualnyZieloneOliwki wrote:Mama-julka bo jak byłam dzieckiem i trafiłam do szpitala to chcieli mnie 7 dni trzymać żeby jakiś tam zwrot dostać
Mój mąż swojego czasu trafił do szpitala z bólem kręgosłupa i co prawda przyjęli go, podali ketonal w kroplówce, ale nic poza tym. Nawet zwolnienia za ten dzień nie chcieli wypisać, kazali mu po weekendzie iść na rejon do lekarza
Od czasu naszego dzieciństwa dużo się zmieniłoA przepisy NFZ nie są czasami takie same w całej PL?
I widzisz, moją znajomą i Twojego męża spotkało to samo. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMatleena wrote:Ale jeśli brać pod uwagę te przesądy, to one mówią, że to córka odbiera mamie urodę...
Tak samo słyszałam, chyba że inaczej mówią w każdym rejonie PL.
Mam od czasu do czasu pikle, ale ogólnie to o wiele ładniejszą cerę niż przed c. Miałam nadzieję że córkaa tu od 12-ego tyg. niezmiennie syn.
-
nick nieaktualnyTesciowa dala mi takie super karty . Zarąbiście to wygląda
http://iv.pl/images/46212522457601675484.jpg
http://iv.pl/images/72273700427572467050.jpgMama-julka, ZieloneOliwki, aannkkaa, Madzisek, Nadulka, naox, MeGi2986, kwiatakacji, moniek90, Kourtney lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadzisek wrote:Ja wyglądam dobrze i w tej i w poprzedniej ciąży, wtedy była córcia a teraz syn
m nadzieję że do porodu nic mu nie odpadnie
ale raczej szanse są na to bliskie zeru
Może mojemu odpadnieMarzyła mi się córka, ale spoko, pogodzona jestem.
Flakonik, dzięki -
Flakonik a jakie duże to jest?
Dziewczynki skończylam wszystkie oknaale jestem zadowolona w końcu zrobiłam coś pożytecznego
i teraz sobie leże i patrzę na las przez moje czyste okna
A mnie też mąż przełoży przez kolano jak się dowie że umylam wszystkie bo miałam pozwolenie tylko na połowę...ale już tak ładnie mi szło i nie będę się musiała drugi raz za to brać
Nadulka lubi tę wiadomość