X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naox wrote:

ZieloneOliwki odpoczywasz grzecznie?
    odpoczywam, umyłam się tylko i maluję paznokcie w łóżku :)
    ale boli cały czas i chyba zdecyduję się jechać po południu do Matki Polki, mam tylko nadzieję że mnie nie będą chcieli zostawić na weekend...

• naox Ekspertka

Wysłany: 18 września 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Acik gratulacje :)
    Też tak wczoraj skakałam i sprzątałam i o, boli brzuch teraz. :/

Myślicie że jak pojadę na IP i będzie wszystko ok to będą chcieli mnie zostawić na jakiejś obserwacji czy coś?

No mnie zostawili z automatu, w matce polce tak robią.
    Bez dyskusji, tylko ja się tak źle czułam, że było mi wszystko jedno.

Jak źle się czujesz i Cię boli to jedź kochana.
    Jeśli chodzi o matkę polkę, to warunki są straszne, ale opiekę miałam super.
    Położne na oddziale extra, prócz jednej rudej.
    Chodziły i słuchały serduszka 3x w nocy i 3-4x w dzień. Czasami przychodziły pogadać, coś doradzić.

p19uyx8dnezstxe3.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:18

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naox wrote:
    No mnie zostawili z automatu, w matce polce tak robią.
    Bez dyskusji, tylko ja się tak źle czułam, że było mi wszystko jedno.

Jak źle się czujesz i Cię boli to jedź kochana.
    Jeśli chodzi o matkę polkę, to warunki są straszne, ale opiekę miałam super.
    Położne na oddziale extra, prócz jednej rudej.
    Chodziły i słuchały serduszka 3x w nocy i 3-4x w dzień. Czasami przychodziły pogadać, coś doradzić.
    Grr, tego właśnie się obawiam najbardziej. Mam jeszcze trochę czasu, liczę że mi się polepszy :)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Justyna wstawiaj fotki mieszkanka :D

Już drugi raz poprawiam w naszej tabeli plec swego Dziecka,wstawiam znak ? a Ktos uparcie mi wstawia C :D ta Corka w 20tyg to był strzal lekarza wiec dalej jest u mnie ? także już mam nadzieje,ze kolejny raz u siebie w rubryce nie bd poprawiac> dziekuje :P
    wstawię jak już będą mebelki przeniesione. Jeszcze pewnie ze 2-3 tyg się zejdzie.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o! porównałam ile przytyłam w poprzedniej ciąży do 27 tyg a ile teraz i jestem w szoku! teraz 6,9 kg a wcześniej już 12 kg miałam na plusie. !! mam nadzieje, że dzidzia zdrowa bo kopie jak szalona.

naox, Matleena lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • naox Ekspertka

Wysłany: 18 września 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Grr, tego właśnie się obawiam najbardziej. Mam jeszcze trochę czasu, liczę że mi się polepszy :)

Tylko to dla waszego dobra :( Mnie od stóp do głów zjechały za to, że tak późno jestem. Jak Cię boli ten brzuch? Jak na @?

p19uyx8dnezstxe3.png
  • naox Ekspertka

Wysłany: 18 września 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    o! porównałam ile przytyłam w poprzedniej ciąży do 27 tyg a ile teraz i jestem w szoku! teraz 6,9 kg a wcześniej już 12 kg miałam na plusie. !! mam nadzieje, że dzidzia zdrowa bo kopie jak szalona.

Ciesz sie :P ja mam 12/13kg do 30tc
    Na drugie mam pączek. :P

p19uyx8dnezstxe3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naox jak się okaże że coś się dzieje to zrozumiem, ale jak się okaże że wszystko w porządku to nie chciałabym leżeć na oddziale...
    Boli mnie tak że czuję pulsujące kłucie w okolicach jajników, podbrzusza, pępka, aż czasem promieniuje do pochwy. Tyle, że w tych samych okolicach czuję kopanie i nie wiem włśnie czy to Mały uciska gdzieś i boli, czy coś się dzieje...

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naox wrote:
    Ciesz sie :P ja mam 12/13kg do 30tc
    Na drugie mam pączek. :P
    to ja tyle miałam do 27 :) więc Ty to mały pączuszek przy mnie w poprzedniej ciąży :) ale spoko, najszybciej przybiera się własnie w 3 trymestrze bo i dzidzia najwięcej tyje, także same 2 kg to dziecko utyje to my pewnie z 6 :)

7w3d 💔
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki,melduje sie. Noc byla dosc ciezka ale stabilna. Malutka dalej sie pchala. Dziewczynki jak cos was niepokoi to nie czekajcie, ja juz powinnam byc tu w niedziele. Narazie odlaczyli mi kroplowki i skurcze ustaly, wstaje tylko do wc. Badanie bedzie w poniedziałek.

ZieloneOliwki, Karola1990 lubią tę wiadomość

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • naox Ekspertka

Wysłany: 18 września 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    naox jak się okaże że coś się dzieje to zrozumiem, ale jak się okaże że wszystko w porządku to nie chciałabym leżeć na oddziale...
    Boli mnie tak że czuję pulsujące kłucie w okolicach jajników, podbrzusza, pępka, aż czasem promieniuje do pochwy. Tyle, że w tych samych okolicach czuję kopanie i nie wiem włśnie czy to Mały uciska gdzieś i boli, czy coś się dzieje...

Właśnie rozmawiałam z koleżanką, ona pojechała do matki polki, bo miała bóle jak na @ i zrobili jej ktg, usg, badanie ginekologiczne, przepisali luteine i asmag i fru do domu, także nadzieja :)

p19uyx8dnezstxe3.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do ustępowania miejsc w autobusach czy tramwajach, to jak widzę , że nastolatki siedzą a ktoś starszy obok stoi to sama podchodzę i im uwagę zwrócą, że mogliby swoje szanowne ciężkie dupska ruszyć. Jak rodzice ich nie umieli wychować, to ktoś ich kultury musi nauczyć. W kolejkach też raczej stoję, chyba, że naprawdę mi słabo czy duszno, to nie patrze czy gadają czy nie tylko idę jako pierwsza i już :)

co do kobiet ciężarnych /osób starszych i ustępowania miejsca to najbardziej mnie zawsze wkurzało, że ty wstaje ustępujesz a ten ktoś Ci mówi "postoję" nosz kurwa mać, jak już sobie trudu ktoś zadaje to wypadałoby usiąść i podziękować. Bo tak to nie wiadomo, czy siadać z powrotem czy jak. to z mojego doświadczenia.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naox pocieszyłaś mnie trochę:) zobaczymy jak będzie jak wstanę koło 16, wtedy zadecyduję, a narazie leżę plackiem. A u Ciebie okazało się że coś jest nie tak, jak Cię położyli?

• naox Ekspertka

Wysłany: 18 września 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    naox pocieszyłaś mnie trochę:) zobaczymy jak będzie jak wstanę koło 16, wtedy zadecyduję, a narazie leżę plackiem. A u Ciebie okazało się że coś jest nie tak, jak Cię położyli?

U mnie okazało się, że kolka nerkowa. Był krwiomocz, białko, podwyższone crp, oraz zastój w nerce. tydzień antybiotyków dożylnie+ antybiotyk po wyjściu ze szpitala.

p19uyx8dnezstxe3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:

U nas kładą zawsze bo chcą żeby NFZ zwrócił kasę.
    Jestem tak przewrażliwiona w tym temacie, że sorry, nie obraź się, ale bym jechała już teraz i jeśli jest ok to bym wytrzymała te trzy doby. Jestem z tych co dmuchają na zimno.
    Może wystarczyłoby ktg w przychodni? Chociaż ja nie miałam jeszcze robionego bo u nas chyba później.

• naox Ekspertka

Wysłany: 18 września 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka też jestem tak przewrażliwiona po tym jaki dostałam opieprz na izbie przyjęć oraz jakie przypadki tam spotkałam już na oddziale. :(

p19uyx8dnezstxe3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola25 wrote:
    Hej kobietki,melduje sie. Noc byla dosc ciezka ale stabilna. Malutka dalej sie pchala. Dziewczynki jak cos was niepokoi to nie czekajcie, ja juz powinnam byc tu w niedziele. Narazie odlaczyli mi kroplowki i skurcze ustaly, wstaje tylko do wc. Badanie bedzie w poniedziałek.

Ola, co za ulga :-D :-D :-D Właśnie pisałam do Zieloneoliwki, że lepiej pojechać niepotrzebnie niż potem żałować. Mnie uratowało leżenie plackiem no i może luteina.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka sama i tak wolę nie jechać. Więc czekam. Jeśli chodzi o leżenie na oddziale to boję się męczarni szczególnie w nocy, bo w domu nie mogę spać przez zatkakny nos i katar i wstaję co godzinę na siusiu, a co dopiero w szpitalu... Zresztą nie pojmuję po co leżeć i zajmować miejsce kiedy nic się nie dzieje, co innego w przypAdku kiedy rzeczywiście tzreba. Poza tym nie chciałabym wyjść na panikarę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naox wrote:
    Mama-julka też jestem tak przewrażliwiona po tym jaki dostałam opieprz na izbie przyjęć oraz jakie przypadki tam spotkałam już na oddziale. :(

Ja się nie interesowałam z jakiego powodu zostały przyjęte kobiety z innych sal. Wolałam się nie denerwować z ich sytuacji. Tylko chciałam wiedzieć co jest moim sasiadkom z pokoju (byłam w szpitalu 2x). Przez przypadek dowiedziałam się że jedna ma anemię.
    Pierwsza moja sąsiadka miała skurcze i w związku z tym skracającą się szyjkę. Musiała być podleczona bo miała infekcję, a potem krążek i do domu.
    Drugą przywieźli o 10 w nocy i już nie pytałam co jej, ale się zestresowałam bo stękała jak na poród. Rano się dowiedziałam, że od drugo m-ca c. - zupełnie przez przypadek wykryli przy USG bo zajechał wysoko głowicą - zbierają jej się kamienie w nerkach. Jak leżałyśmy na oddziale była w 25 tyg. i kamienie zaczęły wchodzić do przełyku. Także gdy dziecko zaczynało harce, to ona odczuwała niesamowity ból. W dzień w miarę miała spokój, wieczorem najgorzej. Gdy wychodziłam była decyzją ordynatora na przewiezienie do Gdańska.

‹‹ 985 986 987 988 989 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ