X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk uwazaj z tym myciem okien żebyś się nie przeforsowała:)

Miewam boleści w dole brzucha i przy prawym jajniku, ale raczej kłujące i ciągnące niż tępe... Teraz znowu i nie wiem czy się denerwować czy nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 11:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Justyna wstawiaj fotki mieszkanka :D

Już drugi raz poprawiam w naszej tabeli plec swego Dziecka,wstawiam znak ? a Ktos uparcie mi wstawia C :D ta Corka w 20tyg to był strzal lekarza wiec dalej jest u mnie ? także już mam nadzieje,ze kolejny raz u siebie w rubryce nie bd poprawiac> dziekuje :P
    ktos chce Cie zaczarowac ;)

iNso87 lubi tę wiadomość

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mogłabym poprosić o ten przepis na szarlotkę z budyniem ?

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Miewam boleści w dole brzucha i przy prawym jajniku, ale raczej kłujące i ciągnące niż tępe... Teraz znowu i nie wiem czy się denerwować czy nie?

Piszesz, że miewasz, czyli nie teraz? Bo jak teraz, to nie denerwuj się bo to spotęgujesz. Może dzidzia tam Cię smyra albo uciska? Jak nie daje Ci to spokoju to pozostaje kontakt z ginem lub IP.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 10:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka miewam, bo nie jest tak że boli mnie ciągle. Teraz mnie boli, wzięłam no-spę i magnez bo już sama nie wiem. Tak jest dopiero od kilku dni. Rzeczywiście kopanie czuję też mniej więcej w tych okolicach, głównie w podbrzuszu pod pępkiem, czasem aż ten ból mi promieniuje do pochwy. To jest taki pulsujący, kłujący ból. Czasem jak szybko wstanę z łóżka to czuję ciągnięcie w podbrzuszu i nie mogę się tak szybko do końca wyprostować..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 11:32

• Matleena Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 18:13

naox lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Ja taką piekę od czasu do czasu i robię tak:
    Kruche ciasto, podzielić na dwie części. Jedna na spód, na to jabłka pokrojone na 8 części, jabłka zalać budyniem smietankowym lub waniliowym ugotowanym w mniejszej ilości wody niż na torebce, a na to kruche ciasto. I do piekarnika :)

Ja też taką robię, tylko jabłka zanim zaleję budyniem posypuję lekko cynamonem :-) Pyszna jest też tarta z karmelizowaną gruszką z wanilią i sosem toffi...mmmmmmm

relgh371b3i8nmn1.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ciążowych przywilejów to od dwóch dni jestem mile zaskoczona, o ile w piekarni i aptece się swoje nastałam, to w intermarche na wędlinach Pani ekspedientka przeprosiła panią, co stała przede mną i powiedziała, że najpierw obsłuży mnie. Było to bardzo miłe, a tamta pani się nie buntowała, więc w porządku :-D Dzisiaj rano byłam w przychodni porobić badania przed środową wizytą i kolejka była na kilkadziesiąt osób...Ustawiłam się grzecznie na końcu kolejki, nikt nie przepuścił. Za mną przyszła jeszcze jedna dziewczyna w ciąży i stałyśmy tak obie, ale przyszła do nas Pani z rejestracji, powiedziała, że ciężarne poza kolejnością i mamy stanąć pod drzwiami do punktu pobrań i jak pacjent wyjdzie od razu wchodzić. Miny ludzi bezcenne ale nikt się nie odezwał...Zaoszczędziłam sporo czasu ale przede wszystkim ciężko mi się stało i zaczynało mi się robić słabo, więc nie wiem jakby się to skończyło gdybym musiała stać...

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdzie ogladacie "porody"? Na ipli?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    czy któras z Was ma tak, że jak wstanie z łóżka to od pępka w dół brzuch jest miękki, a od pępka w górę cały napięty i twardy? mam tak non stop od 2 dni

Miałam takie coś i to parę dni, ale niezależnie od zmiany pozycji, np. po dłuższym chodzeniu. Na ostatniej wizycie mówiłam ginowi i przepisał mi Buscopan Forte. Kończy mi się już i kupię w razie co No-spę.

Może u Was mają coś rozkurczowego co mogą kobiety w c.?

Zieloneoliwki te lekarstwa powinny pomóc, tylko trzeba poczekać kilka minut. Na następnej wizycie powiedz o tym ginowi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 11:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka poczekam trochę, ale wycyzytałam że takie ciągnięcie nie jest dobre. Jeśli nie przejdzie to jak mąż wróci z pracy to chyba pojedziemy na IP...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 10:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Mama-julka poczekam trochę, ale wycyzytałam że takie ciągnięcie nie jest dobre. Jeśli nie przejdzie to jak mąż wróci z pracy to chyba pojedziemy na IP...

Oczywiście, że nie jest dobre, jak każdy ból. Dobrze że wybierasz się do szpitala. Tylko nie nakręcaj się. Będzie dobrze :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola trzymajcie się ! Wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki:)
    Wczoraj zrobiłam tą szarlotke z budyniem i wyszła przepyszna !:D
    Podaje przepis :
    http://www.mojewypieki.com/post/szarlotka-z-budyniem

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Wczoraj zrobiłam tą szarlotke z budyniem i wyszła przepyszna !:D
    Podaje przepis :
    http://www.mojewypieki.com/post/szarlotka-z-budyniem
    Zaklepane, jutro zrobię niespodziankę dla męża :):)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama julka właśnie już nie wiem czy mnie boli bo się nakręcam czy mnie boli bo boli:D

Każdy mi tu co innego mówi, jedni że to normalne a drudzy że nie normalne... :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    Mam no-spe ale nie pomaga. Mąż mi kupił neo mag skurcze ale boje się to brać bo nie wiem czy moge
    Mi kazał lekarz brać magnez na opuchnięcie i skurcze łydek, pytałam czy na pewno mogę jak biorę witaminy to powiedział że mogę że to na pewno nie zaszkodzi.

• Matleena Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 18:17

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Zaklepane, jutro zrobię niespodziankę dla męża :):)
    Polecam polecam :D
    Ta druga część zmrożona starłam na tarce :D

‹‹ 983 984 985 986 987 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ