Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam drogie Panie:)
Jest któraś zaintresowana ciuszkami dla dziewczynki?
Mam piękne modne ciuszki, zapraszam do mojej grupy na facebooku
https://www.facebook.com/groups/1658199421061552/Flakonik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczynki .leze caly czas pod kroplowka, mala dostanie sterydy na rozwoj plucek,cos to moje dziecie sie spieszy. Na cale szczescie jutro o 8:00 rano bedzie moj lekarz prowadzący ciaze. A wyobrazcie sobie,ze poszlam tylko zapytac zony mojego ginekologa zreszta tez Pani ginekolog czy to normalne ze mam twardniednie brzucha z bolem krzyzowym. Ta zapytala czy moze mnie zbadac i okazalo sie ze rozearcie juz idzie. I szybko na oddzial a szpital oddalony okolo 20 km z racji tego ze odrazu tam bo maja III stopien i właśnie tu pracuje moj dr i jego zona. Generalnie poploch wywolalam . Czuje ze troszke skurcze odpuszczaja a mala jest bardzo aktywna. Na usg wyszlo ze 1100 g . Trzymam mocno zacisniete nogi i nie wypuszczam jej
rewelka, justyna14, Mama-julka, ZieloneOliwki, naox lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOla25 trzymaj sie dzielnie.Kurcze czasami sie boje, ze uznam cos za normalne i bedzie za pozno.Ostatnio podczas ktg przyszla do mnie polozna i podczas badania zrobila mine wystraszona ,ze az mi serce ustalo.Po badaniu od razu wzieli mnie na usg do gina na badanie szyjki.Na szczescie okazalo sie ze szyjka po 2 tygodniach z 3.30 doszla do 3.40 wiec jest dobrze ale przezylam chwile grozy .Siedzac tam myslalam, ze i tak mam farta bo jak na razie nie mam wiekszych problemow z ciaza i czuje sie super gdy z kolei niektore z was tyle juz przeszlo.
-
nick nieaktualnyOla trzymajcie się dzielnie!
Ja podobnie jak dziewczyny, boję się, że coś przeoczę. Brzuch mam często napięty i jakoś się do tego przyzwyczaiłam, a może to jednak nie za dobrze.
Eve_84 gdzie będziesz rodzić?
U nas na szkole rodzenia był dzisiaj omawiany połóg - eh o tym to wogóle nie myślałam -
nick nieaktualnyOla czy te twardnienie brzucha miałas cały czas? Jak kładłaś się to przechodziły? Bo ja wystarczy ze stane to brzuch mi sie robi twardy, ale nic nie boli i stwierdzilam ze to normalne. Czasem w dole plecow mnie boli ale wtedy mysle ze pewnie przecholowalam. Kurcze a teraz boje sie tak jak sziewczyny pisza, ze moge cos przeoczyc. Jeszcze na szczescie nie bylam ani razu na ip.
-
nick nieaktualnystars2345 wrote:Ktoras z Was pisala o 100% soku z zurawiny, szukalam w paru sklepach i nie znalazlam, o jaki dokladnie chodzi i gdzie go kupic?
stars2345 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny mam pytanie, czy ktoras moze zamawiala zestaw startowy z Aventu? Ja zamowilam ten ze sterylizatorem I bardzo chcialabym wiedziec jaki rodzaj butelek jest w srodku a nie moge sie tego doczytac w internecie, co Prawda paczka juz doszla ale do babci a z nia nie moge sie dogadac, nie umie tego sprawdzic rozumiecie
a Ja siedze w anglii robie sobie zakupy na allegro i bede to potem przesylac paczka I chcialabym miec dopiete wszystko na ostatni guzik
a no I mam pytanie jeszcze do dziewczyn z anglii pati_zuzia czy suerte, gdzies miedzy wierszami przeczytalam ze Jakies szczepienia macie? Ja nic nie dostalam zadnego skierowania nie wiem czy mam sie upomniec czy to nie wszyscy dostaja? Chyba chodzilo o krztusiec bo anti-D nie musze na szczescie... A no I ktoras z was dostala dodatkowy scan Ja tez dostalam
moze NHS sie obudzil?
Maksymilian
-
nick nieaktualny
-
O kurcze Ola,jak przeczytalam co sie dzieje to az Dzidzja moja sie zdenerwowala bo az mnie odrazu skopala od srodka, wychodzcie jak najszybciej stamtad w dwupaku jeszcze!
A wogole to wczoraj sie smialam bo wczoraj usiadlam i szukalam sali na chrzciny bo niestety naliczylam z Malz ok 40 osob i w domu nie pomiescimy,chcialam sie zorientowac cenowo i poczytalam jakie jest menu i jak czytalam sos borowikowy hahaha to Dzidzka chyba z radosci zaczela kopac mnie tak nagle od srodka:p albo w sumie i chciala mi powiedziec,a idz z tym sosem:pp
Ja nie ogladam tego prpgramu 600g... zabronil mi Malz i moja Mama, kazali mi sie nie patrzec na takie rzeczy bedac w ciazy. Z reszta i tak bym nie dala rady bo zaraz po minucie bym pewnie sie poryczala.naox lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Marik wrote:Dziewczyny a ile kupujecie pieluch tetrowych? i czy flanelowe też kupujecie? Myślałam o ok 20 czy wystarczy ?
No ja tez 20 kupuję. I tylko tetrowych. Flanelowe mam dwie, ale nie wiem czy będę używać. Co do tetry, mój mąż chciał kupić jakieś kolorowe, w misie i inne pierdółki, ale dla mnie pielucha tetrowa ma byc śnieżnobiała i koniec kropka -
nick nieaktualnyno właśnie ja chciałam kupić większość tych zwykłych a kolorowe może ze 2-3. Dzięki Pola za radę.
Aneczka ja mam takie kłucia głownie pod żebrami i po bokach brzucha ale nie z dołu tylko bardziej od góry i moja doktor powiedziała że to od rozrastającej się macicy, która uciska na przeponę, żołądek i inne. Powiedziała, że to normalne.Pola_27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny