X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:29

l22ntv73ogvn473k.png
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam drogie Panie:)

Jest któraś zaintresowana ciuszkami dla dziewczynki?

Mam piękne modne ciuszki, zapraszam do mojej grupy na facebooku

https://www.facebook.com/groups/1658199421061552/

Flakonik lubi tę wiadomość

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie poryczalam na koniec odcinka :/

• ola25 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki .leze caly czas pod kroplowka, mala dostanie sterydy na rozwoj plucek,cos to moje dziecie sie spieszy. Na cale szczescie jutro o 8:00 rano bedzie moj lekarz prowadzący ciaze. A wyobrazcie sobie,ze poszlam tylko zapytac zony mojego ginekologa zreszta tez Pani ginekolog czy to normalne ze mam twardniednie brzucha z bolem krzyzowym. Ta zapytala czy moze mnie zbadac i okazalo sie ze rozearcie juz idzie. I szybko na oddzial a szpital oddalony okolo 20 km z racji tego ze odrazu tam bo maja III stopien i właśnie tu pracuje moj dr i jego zona. Generalnie poploch wywolalam . Czuje ze troszke skurcze odpuszczaja a mala jest bardzo aktywna. Na usg wyszlo ze 1100 g . Trzymam mocno zacisniete nogi i nie wypuszczam jej

rewelka, justyna14, Mama-julka, ZieloneOliwki, naox lubią tę wiadomość

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    275_img_20150917_205325_tn.jpg

naox lubi tę wiadomość

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola25 trzymaj sie dzielnie.Kurcze czasami sie boje, ze uznam cos za normalne i bedzie za pozno.Ostatnio podczas ktg przyszla do mnie polozna i podczas badania zrobila mine wystraszona ,ze az mi serce ustalo.Po badaniu od razu wzieli mnie na usg do gina na badanie szyjki.Na szczescie okazalo sie ze szyjka po 2 tygodniach z 3.30 doszla do 3.40 wiec jest dobrze ale przezylam chwile grozy .Siedzac tam myslalam, ze i tak mam farta bo jak na razie nie mam wiekszych problemow z ciaza i czuje sie super gdy z kolei niektore z was tyle juz przeszlo.

• Matleena Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 18:12

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola trzymajcie się dzielnie!
    Ja podobnie jak dziewczyny, boję się, że coś przeoczę. Brzuch mam często napięty i jakoś się do tego przyzwyczaiłam, a może to jednak nie za dobrze.
    Eve_84 gdzie będziesz rodzić?
    U nas na szkole rodzenia był dzisiaj omawiany połóg - eh o tym to wogóle nie myślałam :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 03:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola czy te twardnienie brzucha miałas cały czas? Jak kładłaś się to przechodziły? Bo ja wystarczy ze stane to brzuch mi sie robi twardy, ale nic nie boli i stwierdzilam ze to normalne. Czasem w dole plecow mnie boli ale wtedy mysle ze pewnie przecholowalam. Kurcze a teraz boje sie tak jak sziewczyny pisza, ze moge cos przeoczyc. Jeszcze na szczescie nie bylam ani razu na ip.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    Ktoras z Was pisala o 100% soku z zurawiny, szukalam w paru sklepach i nie znalazlam, o jaki dokladnie chodzi i gdzie go kupic?
    Ja żurawinę kupiłam w netto, w każdym sklepie na zdrowej zywności również powinien być.

stars2345 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o żurawinę, kupiłam ostatnio, bo w moczu pojawiło się troszkę bakterii, tylko nigdzie nie mogę znaleźć, ile tej żurawiny trzeba dziennie pić

• Kika428 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanie, czy ktoras moze zamawiala zestaw startowy z Aventu? Ja zamowilam ten ze sterylizatorem I bardzo chcialabym wiedziec jaki rodzaj butelek jest w srodku a nie moge sie tego doczytac w internecie, co Prawda paczka juz doszla ale do babci a z nia nie moge sie dogadac, nie umie tego sprawdzic rozumiecie :) a Ja siedze w anglii robie sobie zakupy na allegro i bede to potem przesylac paczka I chcialabym miec dopiete wszystko na ostatni guzik :) a no I mam pytanie jeszcze do dziewczyn z anglii pati_zuzia czy suerte, gdzies miedzy wierszami przeczytalam ze Jakies szczepienia macie? Ja nic nie dostalam zadnego skierowania nie wiem czy mam sie upomniec czy to nie wszyscy dostaja? Chyba chodzilo o krztusiec bo anti-D nie musze na szczescie... A no I ktoras z was dostala dodatkowy scan Ja tez dostalam :) moze NHS sie obudzil? :)

Maksymilian
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, trzymaj się dzielnie!

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Ola,jak przeczytalam co sie dzieje to az Dzidzja moja sie zdenerwowala bo az mnie odrazu skopala od srodka, wychodzcie jak najszybciej stamtad w dwupaku jeszcze!

A wogole to wczoraj sie smialam bo wczoraj usiadlam i szukalam sali na chrzciny bo niestety naliczylam z Malz ok 40 osob i w domu nie pomiescimy,chcialam sie zorientowac cenowo i poczytalam jakie jest menu i jak czytalam sos borowikowy hahaha to Dzidzka chyba z radosci zaczela kopac mnie tak nagle od srodka:p albo w sumie i chciala mi powiedziec,a idz z tym sosem:pp

Ja nie ogladam tego prpgramu 600g... zabronil mi Malz i moja Mama, kazali mi sie nie patrzec na takie rzeczy bedac w ciazy. Z reszta i tak bym nie dala rady bo zaraz po minucie bym pewnie sie poryczala.

naox lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:29

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ile kupujecie pieluch tetrowych? i czy flanelowe też kupujecie? Myślałam o ok 20 czy wystarczy ?

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy miałyście może takie kłucie po bokach brzucha? Takie jakby kolki?

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marik wrote:
    Dziewczyny a ile kupujecie pieluch tetrowych? i czy flanelowe też kupujecie? Myślałam o ok 20 czy wystarczy ?

No ja tez 20 kupuję. I tylko tetrowych. Flanelowe mam dwie, ale nie wiem czy będę używać. Co do tetry, mój mąż chciał kupić jakieś kolorowe, w misie i inne pierdółki, ale dla mnie pielucha tetrowa ma byc śnieżnobiała i koniec kropka :)

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ja chciałam kupić większość tych zwykłych a kolorowe może ze 2-3. Dzięki Pola za radę.
    Aneczka ja mam takie kłucia głownie pod żebrami i po bokach brzucha ale nie z dołu tylko bardziej od góry i moja doktor powiedziała że to od rozrastającej się macicy, która uciska na przeponę, żołądek i inne. Powiedziała, że to normalne.

Pola_27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola trzymaj się!
    Co dostajesz w kroplówce? Magnez czy fenoterol?
    Dobrze, że podadzą Ci sterydy – zawsze to bezpieczniej. Ja też miałam podane.

Marik – ja mam 10sztuk narazie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 09:45

‹‹ 981 982 983 984 985 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ