X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:29

l22ntv73ogvn473k.png
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam drogie Panie:)

Jest któraś zaintresowana ciuszkami dla dziewczynki?

Mam piękne modne ciuszki, zapraszam do mojej grupy na facebooku

https://www.facebook.com/groups/1658199421061552/

Flakonik lubi tę wiadomość

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie poryczalam na koniec odcinka :/

• ola25 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki .leze caly czas pod kroplowka, mala dostanie sterydy na rozwoj plucek,cos to moje dziecie sie spieszy. Na cale szczescie jutro o 8:00 rano bedzie moj lekarz prowadzący ciaze. A wyobrazcie sobie,ze poszlam tylko zapytac zony mojego ginekologa zreszta tez Pani ginekolog czy to normalne ze mam twardniednie brzucha z bolem krzyzowym. Ta zapytala czy moze mnie zbadac i okazalo sie ze rozearcie juz idzie. I szybko na oddzial a szpital oddalony okolo 20 km z racji tego ze odrazu tam bo maja III stopien i właśnie tu pracuje moj dr i jego zona. Generalnie poploch wywolalam . Czuje ze troszke skurcze odpuszczaja a mala jest bardzo aktywna. Na usg wyszlo ze 1100 g . Trzymam mocno zacisniete nogi i nie wypuszczam jej

rewelka, justyna14, Mama-julka, ZieloneOliwki, naox lubią tę wiadomość

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    275_img_20150917_205325_tn.jpg

naox lubi tę wiadomość

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola25 trzymaj sie dzielnie.Kurcze czasami sie boje, ze uznam cos za normalne i bedzie za pozno.Ostatnio podczas ktg przyszla do mnie polozna i podczas badania zrobila mine wystraszona ,ze az mi serce ustalo.Po badaniu od razu wzieli mnie na usg do gina na badanie szyjki.Na szczescie okazalo sie ze szyjka po 2 tygodniach z 3.30 doszla do 3.40 wiec jest dobrze ale przezylam chwile grozy .Siedzac tam myslalam, ze i tak mam farta bo jak na razie nie mam wiekszych problemow z ciaza i czuje sie super gdy z kolei niektore z was tyle juz przeszlo.

• Matleena Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 18:12

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola trzymajcie się dzielnie!
    Ja podobnie jak dziewczyny, boję się, że coś przeoczę. Brzuch mam często napięty i jakoś się do tego przyzwyczaiłam, a może to jednak nie za dobrze.
    Eve_84 gdzie będziesz rodzić?
    U nas na szkole rodzenia był dzisiaj omawiany połóg - eh o tym to wogóle nie myślałam :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 03:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola czy te twardnienie brzucha miałas cały czas? Jak kładłaś się to przechodziły? Bo ja wystarczy ze stane to brzuch mi sie robi twardy, ale nic nie boli i stwierdzilam ze to normalne. Czasem w dole plecow mnie boli ale wtedy mysle ze pewnie przecholowalam. Kurcze a teraz boje sie tak jak sziewczyny pisza, ze moge cos przeoczyc. Jeszcze na szczescie nie bylam ani razu na ip.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    Ktoras z Was pisala o 100% soku z zurawiny, szukalam w paru sklepach i nie znalazlam, o jaki dokladnie chodzi i gdzie go kupic?
    Ja żurawinę kupiłam w netto, w każdym sklepie na zdrowej zywności również powinien być.

stars2345 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o żurawinę, kupiłam ostatnio, bo w moczu pojawiło się troszkę bakterii, tylko nigdzie nie mogę znaleźć, ile tej żurawiny trzeba dziennie pić

• Kika428 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanie, czy ktoras moze zamawiala zestaw startowy z Aventu? Ja zamowilam ten ze sterylizatorem I bardzo chcialabym wiedziec jaki rodzaj butelek jest w srodku a nie moge sie tego doczytac w internecie, co Prawda paczka juz doszla ale do babci a z nia nie moge sie dogadac, nie umie tego sprawdzic rozumiecie :) a Ja siedze w anglii robie sobie zakupy na allegro i bede to potem przesylac paczka I chcialabym miec dopiete wszystko na ostatni guzik :) a no I mam pytanie jeszcze do dziewczyn z anglii pati_zuzia czy suerte, gdzies miedzy wierszami przeczytalam ze Jakies szczepienia macie? Ja nic nie dostalam zadnego skierowania nie wiem czy mam sie upomniec czy to nie wszyscy dostaja? Chyba chodzilo o krztusiec bo anti-D nie musze na szczescie... A no I ktoras z was dostala dodatkowy scan Ja tez dostalam :) moze NHS sie obudzil? :)

Maksymilian
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, trzymaj się dzielnie!

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Ola,jak przeczytalam co sie dzieje to az Dzidzja moja sie zdenerwowala bo az mnie odrazu skopala od srodka, wychodzcie jak najszybciej stamtad w dwupaku jeszcze!

A wogole to wczoraj sie smialam bo wczoraj usiadlam i szukalam sali na chrzciny bo niestety naliczylam z Malz ok 40 osob i w domu nie pomiescimy,chcialam sie zorientowac cenowo i poczytalam jakie jest menu i jak czytalam sos borowikowy hahaha to Dzidzka chyba z radosci zaczela kopac mnie tak nagle od srodka:p albo w sumie i chciala mi powiedziec,a idz z tym sosem:pp

Ja nie ogladam tego prpgramu 600g... zabronil mi Malz i moja Mama, kazali mi sie nie patrzec na takie rzeczy bedac w ciazy. Z reszta i tak bym nie dala rady bo zaraz po minucie bym pewnie sie poryczala.

naox lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:29

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ile kupujecie pieluch tetrowych? i czy flanelowe też kupujecie? Myślałam o ok 20 czy wystarczy ?

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy miałyście może takie kłucie po bokach brzucha? Takie jakby kolki?

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marik wrote:
    Dziewczyny a ile kupujecie pieluch tetrowych? i czy flanelowe też kupujecie? Myślałam o ok 20 czy wystarczy ?

No ja tez 20 kupuję. I tylko tetrowych. Flanelowe mam dwie, ale nie wiem czy będę używać. Co do tetry, mój mąż chciał kupić jakieś kolorowe, w misie i inne pierdółki, ale dla mnie pielucha tetrowa ma byc śnieżnobiała i koniec kropka :)

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ja chciałam kupić większość tych zwykłych a kolorowe może ze 2-3. Dzięki Pola za radę.
    Aneczka ja mam takie kłucia głownie pod żebrami i po bokach brzucha ale nie z dołu tylko bardziej od góry i moja doktor powiedziała że to od rozrastającej się macicy, która uciska na przeponę, żołądek i inne. Powiedziała, że to normalne.

Pola_27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola trzymaj się!
    Co dostajesz w kroplówce? Magnez czy fenoterol?
    Dobrze, że podadzą Ci sterydy – zawsze to bezpieczniej. Ja też miałam podane.

Marik – ja mam 10sztuk narazie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 09:45

‹‹ 981 982 983 984 985 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ