Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale zalatany dzień dziś Zaraz przyjedzie siostra z chłopakiem i będziemy malować jajka na jutro
Obawy to chyba wszystkie mamy póki nie będziemy czuć ruchów maleństw pewnie tak będzie...
Mamunia pewnie się boisz ale jak nie sprawdzisz będziesz cały czas się zastanawiać czy się udało
Zmęczenie to i ja mam lenia takiegoooooooo......... -
Ja dzis walcze ze sennoscia.spi na stojaco.ale ciasta 2 upieklam a corcia jeszcze trzecie. Salatke tez zrobilam z meza i dzieci pomoca.jeszcze gyros do zrobienia zostal.a potem odpoczynek.milego popołudnia dziewczyny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2018, 15:43
Paula222 lubi tę wiadomość
-
A ja zaczynam mocniej plamic. Nie jest to żywa krew tylko takie brązowe upławy. Wcześniej było tylko na papierze toaletowym a teraz jest też na wkładce. I nie wiem czy za wcześnie nie robiłam tego testu czy to nie będzie biochemiczna czy po prostu plamienie wystąpi w terminie miesiączki. Podobno nie raz tak jest
Syn 2012
Syn 2010
Córka 2008
-
Doszłam do wniosku, że jak na razie jedynym zdecydowanym objawem jest... Głód. Dotychczas nie zdarzało mi się jeść śniadań. Wiem, niezdrowo, ale rano nic mi przez gardło nie przechodziło za bardzo. A od kilku dni, budzę się z mega ssaniem w żołądku. Chyba muszę się przestawić na tryb jedzenia często/mało.
-
nick nieaktualny
-
mkgk wrote:ja 25 dc tez mialam plamienie ale takim brazowym czyms i tylko rano. Pisza ze przy implementacji normalne
Ja też w 25, 26 i 27 dc miałam delikatne plamienie ale tak jak pisałam tylko na papierze, a dzisiaj (28 dc) to już na wkładce jest
Syn 2012
Syn 2010
Córka 2008
-
dupka albo luteiny nie bierzecie? Ja nie mam żadnhych plamień ani nigdy nie miałam wiec nie pomogę. Kurde za to się chyba troszkę przepracowałam i boli mnie brzuch z krzyżem jak jasna cholera. W ogole nie czuje się w ciaży hehe czasem to nawet zapominam że w niej jestem.
-
No chyba właśnie nie wiem jak to jest z tymi plamieniami.
Dupka brałam w poprzedniej ciąży profilaktycznie po poprzednim poronieniu i krwiaka miałam ale na szczęście się wchłonął sam. Chyba jednak pojadę po świętach do ginka dla świętego spokoju
Syn 2012
Syn 2010
Córka 2008
-
U mnie dopiero początek 5tc.
W czwartek zrobiłam test - przed terminem @, ale musiałam.
WIEDZIAŁAM, że muszę zrobić.
Wczoraj beta pokazała 52.
Chyba po świętach powtórzę, bo i tak muszę iść do labu zrobić badania tarczycowe.
Do gina umówiłam się dopiero w 8tc, żeby nie rozczarować się brakiem serduszka.
Podbrzusze mnie podolewa jak na @. Trochę mnie to martwi, ale chyba niepotrzebne - z tego co pamiętam w pierwszej ciąży też tak miałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2018, 19:24
-
Cześć dziewczyny! Już Was podczytuje od dwoch dni i stwierdzilam, że się odezwę. Mam 36 lat i synka (1,5 roku). Teraz dzidziuś nieplanowany,tak jakoś wyszło .
W pn mialam dostać okres, ale nie dostałam, więc w czwartek zrobilam test i pokazały się dwie kreski. W piatek polecialam na betę i wyszła 650 (34 dc). Umowilam się na wizytę na środę 4.04. Pewnie nie będzie jeszcze wiele widac, ale dla spokojnosci wolalabym wiedzieć, że pecherzyk prawidlowo zagniezdzony. Poza tym muszę dopytac o badania, bo moja ginka kazała mi czekać dwa lata po porodzie, a minęło dopiero 1,5 roku. W poprzedniej ciąży mialam cukrzycę i ciezka cholestaze (z jej powodu nagłe cc), stad ta zalecana przerwa. Trochę się denerwuję, czy z dzidzia i ze mną będzie ok. Mam nadzieję, że tym razem ciąża będzie spokojniejsza.
Według internetowych kalendarzy termin mam na 4 grudnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2018, 20:46
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Jednak się zdecydowałam i piekę ciasto Oby nie wyszedł zakalec Mnie senność też męczy, nie wiem jak ja wysiedzę święta z pełnym brzuchem przy stole bez drzemki
A jeśli chodzi o apetyt, u mnie tragedia ! Siadam do jedzenia i jem jem jem a później taka rozepchana siedzę , że aż wytrzymać nie mogę... Muszę się opanować nie chcę po porodzie mieć za dużo nadwyżki...
Lotopałanka nooo po drzemce to pewnie lepiej było co ? Dobrze mieć dobrych teściów, że w taki dzień przed świętami bez żadnego problemu daje się zdrzemnąć
Irminka nooooo to masz pomoc Super , że córka pomaga i nawet ciasto upiekła Ty też nieźle 2 ciasta skąd siły na to bierzesz
Joasia mam nadzieję, że to tylko takie plamienie. Brązowe jeszcze jest ok, oby żywej nie było. Bierzesz jakiś duphaston/luteine?
Cyganuszka u mnie jest ssanie całodniowe hehe Dobrze, że bierze Cię na śniadania mówi się że to najważniejszy posiłek dnia Ja muszę codzienie śniadanie bo inaczej pewnie bym padła
Mamunia ja miałam 2-3 dni że strasznie mnie kuło, aż zaczęłam się martwić. Nie byłam w stanie nic robić tak boleśnie, ale minęło. Mam nadzije że u Ciebie podobnie będzie i przejdzie zaraz
Inaa ja też mam tak teraz , że jak się napracuję to boli mnie w części krzyżowej okropnie :o
asylia witamy !!! Super beta Zapiszę Cię do listy I jak chcesz podaj wstępny termin
Kai witamy !!! Mmay synka w podobnym wieku ( mój czerwiec 2016). Piękna beta To chyba mamy wizytę 4.04 we trzy Na która godz masz? Również miałam cukrzyce... podobno jeśli się miało ryzyko w kolejnej jest ogromne ponownej cukrzycy Jak masz ochotę podaj wstępny terminagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Ależ miałam ciężki dzień Sprzątanie, ostatnie przygotowania, święconka, jeszcze pranie i prasowanie na ostatnią chwilę.
A płaczę coraz częściej z byle powodu
Oprócz tego że rozdrażniona i płaczliwa jestem to nie mam za bardzo żadnych objawów... aż mnie to dziwi.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙