X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • joasia8966 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamuniaM wrote:
    Dziewczyny a jesli moge zapytać ile macie lat? I ktora to wasza ciąża?

29 :) :P
    Ciąża 6 a dziecko 5 ;)
    4 ciąża obumarła. Nie była planowana ale ciężko się było pogodzić ze stratą. Zdecydowaliśmy że chcemy jeszcze jednego dzidziusia i Od razu w pierwszym cyklu "złoty strzał" i jest nasza najmłodsza gwiazdka.
    Ta ciąża nieplanowana.

Kasia90 lubi tę wiadomość

w4sqvfxm4s2wanb6.png
    ug37df9h5d0gckca.png
    Syn 2012
    Syn 2010
    Córka 2008

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w lipcu 31 lat... Ciąża 4 ale 2 poronienia w 6 tyg.. Także dziecko póki co jedno mam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2018, 15:17

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Mamusia_Ksawusia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jacie! to już? dopiero ja widziałam II kreseczki! GRATULACJE! :)

Lotopałanka, Paula222, Kai lubią tę wiadomość

74dip07wq093hfek.png

860ip07wa0euhgkg.png

20161001650123.png

• Kai Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 36 lat. Ciąża druga. Pierwsze dziecko urodziłam, jak miałam 34 lata, więc byłam dość starą pierworodka. ;-) Teraz czuję się ok, ale brzuch wzdety, nam wrażenie, że wszyscy to widzą i domyslaja się ciąży... wariatka ze mnie. Poprzednio szybko mi brzuch urosl, w dziesiatym tygodniu musialam kupić spodnie ciążowe, bo w nic nie wchodzilam.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Irminka1231 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Ja mam 36 lat. Ciąża druga. Pierwsze dziecko urodziłam, jak miałam 34 lata, więc byłam dość starą pierworodka. ;-) Teraz czuję się ok, ale brzuch wzdety, nam wrażenie, że wszyscy to widzą i domyslaja się ciąży... wariatka ze mnie. Poprzednio szybko mi brzuch urosl, w dziesiatym tygodniu musialam kupić spodnie ciążowe, bo w nic nie wchodzilam.
    Ja tez mam wrazenie ze mam wzdety brzuch.Jak bylam w poprzednich ciazach tak nigdy nie mialam.Poza tym czuje takie pecznienie mrowienie w podbrzuszu.Jak widac kazda ciaza jest inna.

2nn390bvba2l74tr.png

• futuremama Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Ja póki co nieśmiało zaglądam :) Testy pozytywne, zobaczymy jaki będzie jutro :)
    Termin @ dopiero za 3 dni więc jakoś tak... tp i takie tam to totalna abstrakcja i mam duży dystans :)

Lotopałanka, Kai, Mamusia_Ksawusia, agniecha2101 lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś tylko zmęczenie czuje... Spać bym mogła cały dzień... Zero innych objawów

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • joasia8966 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli brzuch, boli krzyż... Leżę juz w łóżku a tata ogarnia brygade :)

w4sqvfxm4s2wanb6.png
    ug37df9h5d0gckca.png
    Syn 2012
    Syn 2010
    Córka 2008

• Kai Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu, jak Ty dajesz radę z tą brygada na co dzień? Ja już z lekkim niepokojem myślę o tym, że jak się małe urodzi, to mój synek będzie miał dopiero dwa lata i dwa miesiące. Jest się czego bać?

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • asylia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór,
    uf dobrze, że ten dzień dobiega końca i mogę teraz odpoczywać.

Niby dobrze się czuję, ale rodzice i siostra Męża z rodziną byli na obiedzie, latałam od rana i brzuch mocniej zaczął mi dokuczać w połowie dnia.
    Na szczęście przeszło.

MamuniaM mam wzdęcia. Nie non stop, ale większość czasu, jednak brzuch nie ten.
    Aż to śmieszne, ale chyba będę sie musiała maskować w robocie póki co (do potwierdzenia u gina), bo średnio to wygląda. ;)

Ja mam 33 lata i to moja druga ciąża - mamy synka, ma 2 lata i 3 miesiące.
    Między dzieciakami będą prawie równe 3 lata różnicy - jeśli drugie będzie zgodnie z planem, to oboje będą z grudnia.

Kai też w pierwszej ciąży szybko wlazłam w ciuchy ciążowe - chyba coś koło 11 tygodnia. Ciekawe czy teraz będzie podobnie.
    Koleżanki mu mówiły, że w kolejnych ciążach brzuch pojawia sie jeszcze szybciej (rozciągnięte mięśnie?)

futuremama też póki co mam dystans - aż sama siebie nie poznaję. ;)
    Moze dlatego, że to jeszcze do mnie nie dociera. O pierwszą ciąże musieliśmy się postarać, a teraz 'złoty strzał' - chociaż planowany, to oboje chyba jeszcze jesteśmy w szoku, że tak szybko poszło. ;)

7u22rjjg269yrzch.png
  • asylia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai, mój mózg tego nie ogarnia.. mój synek będzie miał 3 lata.
    Jeśli będzie taki jak teraz - bunt dwulatka w pełni, to.. pora się zawijać póki można ;)

Kai lubi tę wiadomość

7u22rjjg269yrzch.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki ciężki dzień , niby nic ciezkiego nie robilam ale zmeczona jestem masakrycznie. do tego ból głowy i zmęczenie.

Mój synek do niedawna pragnął mieć dzidzie w domu a dziś stwierdził ze nie kocha dzidzi i bedzie ją bił. strasznie smutno mi sie zrobiło ze tak mówi

• joasia8966 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Joasiu, jak Ty dajesz radę z tą brygada na co dzień? Ja już z lekkim niepokojem myślę o tym, że jak się małe urodzi, to mój synek będzie miał dopiero dwa lata i dwa miesiące. Jest się czego bać?

Heh :) dużo osób mi zadaje to pytanie ;)
    Najważniejsza jest dobra organizacja. Dwójka starszych chodzą do szkoły, córka do 3 klasy (2 lata chodziła do zerówki że względu na przeprowadzkę) a syn do 2 klasy. Oboje chodzą sami. Córka wychodząc ze szkoły dzwoni i mnie informuje że właśnie wyszła ze szkoły a jak syn kończy lekcje to dzwoni do mnie mama i mnie informuje także zawsze patrzę przez okno jak przechodzą przez ulicę (mamy około +/- 300-350 metrów). Młodszy syn chodzi do przedszkola (wychodzimy z bramy, przechodzimy przez ulicę i już jesteśmy :) ) więc do godziny około 11.30 mam posprzątane mieszkanie i czasem zrobione zakupy bo około 12stej mala ma drzemkę. Dodatkowo chłopcy chodzą 2 razy w tygodniu na karate na 18.30-19.30
    A jeszcze gdzieś tam miedzyczasie jakiś plac zabaw zaliczamy :)
    A znam takie osoby co mają jedno dziecko i w domu nic nie zrobione, ani posprzątane, ani ugotowane.
    Powiem tak... Ja sobie już ten system ogarnęłam i daje rade, ale od momentu jak zobaczyłam bladakreske na teście jestem przerażona. Boję się strasznie tego jak będzie jak się urodzi maleństwo.
    Ogólnie w tygodniu mąż mi niewiele pomaga bo wiadomo do pracy ktoś musi chodzić więc praktycznie wszystko jest na mojej głowie.

agniecha2101 lubi tę wiadomość

w4sqvfxm4s2wanb6.png
    ug37df9h5d0gckca.png
    Syn 2012
    Syn 2010
    Córka 2008

• futuremama Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asylia u nas pierwsze dziecko też w pierwszym cyklu i choć wiem, że to głupie to w głowie myśl że to zbyt piękne żeby teraz też od razu się udało i wszystko było dobrze.
    We wt chyba jednak pójdę na betę i zrobię od razu progesteron. W pierwszej miałam plamienia i luteine.

3i49o7esfkybvicx.png
  • asylia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama mam dokładnie takie saame myśli - to zbyt pięknie by było prawdziwe.
    Staram się im nie poddawać. :)

futuremama lubi tę wiadomość

7u22rjjg269yrzch.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joasia ja strasznie podziwiam takie kobiety jak Ty i tą pełną organizację :) Na pewno nie jest łatwo, ale powiem Ci że to jest niesamowite. Nigdy nie zapomnę pierwszej wizyty na rodzinnym obiedzie u mojego wtedy jeszcze nie męża. Ma 3 starszych braci, każdy był z żoną, fantastyczna atmosfera.
    Nam się wstępnie trójka marzy ale zobaczymy jak się życie ułoży.

joasia8966 lubi tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 02:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą organizacją to coś w tym jest. Doświadczyłam co prawda na własnej skórze, że wszelka organizacja pryska, jeśli np. dziecko zachoruje, ale w pozostałych przypadkach wiele można zrobić, gdy człowiek planuje, jest systematyczny i ma wolę walki :-). Znam takich, co posiadaniem dziecka tłumaczą totalny brud i bałagan, zero domowej organizacji, ale to są zazwyczaj ci, którzy i przed dzieckiem zawsze byli "nieogarnieci".
    Niemniej ciemną stroną mocy (i nocy) jest moja rzeczywistość z poltoroczniakiem, który niestety nie bqrdzo mi śpi po nocach. Właśnie teraz go kolysze, bo się obudził i sam nie chce zasnąć. Ciężko czasem funkcjonować w ciagu dnia, być przytomnym w pracy, a teraz jeszcze ciąża doszła... Ale nie ma co marudzić, trzeba być twardym i ogarnąć to niewyspanie. Jak przyjdzie maluszek pewnie będzie jeszcze ciekawiej ;-).

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • joasia8966 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Z tym półrocznym maluchem to ci współczuję tej ciąży. Bo faktycznie twój organizm będzie potrzebował odpoczynku a tu trzeba wstawać do małego, a jeszcze jak zęby zaczną wychodzić...
    Ja z moją Leną też miałam okres gdzie budziła się w nocy np około 2 i przez 2h chciała się bawić, a później musiałam ją usypiać we wózku bo inaczej nie dało rady.
    Dopiero od około miesiąca zasypia sama na noc w łóżeczku i na drzemkę w dzień i to jest o wiele lepiej. Bo w tym czasie co ona zasypia to ja na szybko wstawiam obiad, a nie muszę jej kołysać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2018, 06:37

w4sqvfxm4s2wanb6.png
    ug37df9h5d0gckca.png
    Syn 2012
    Syn 2010
    Córka 2008

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej moje drogie - już nie staraczki, ale przyszłe mamuśki :-* powoli przenoszę się na fioletowa stronę :-) mam 27 lat i to będzie mój pierwszy maluszek :-) jutro jeszcze lecę powtorzyc betę ( w czwartek była 28, a w piątek 65), trzymajcie kciuki, żeby ładnie urosła :-* udało Nam się w czwartym cyklu, z tym że trzeci był bez owu. Odpuściliśmy, ja przestałam o tym myśleć, bo dowiedziałam się o mthfr i chciałam zbić homocysteine, no i akurat się udało :-) traktuje to jako mały cud, bo raz się nie zabezpieczyliśmy i się udało :-) a wczesniej przytulanki codziennie lub co dwa dni i nic :-)

Lotopałanka, Paula222, Mamusia_Ksawusia, agniecha2101 lubią tę wiadomość

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu mam chwilę aby usiąść do laptopa :) Wczoraj byliśmy w domu po 23, dzieci od razu spać i my tak samo. Dziś podróż do teściów :P I oczywiście ja kieruję bo mąż korzysta hehe

Futuremama, Karolcia27 witamy :) :) Dopiszę Was na 1 stronę póki mam chwilkę :) Jak chcecie podajcie wstępne daty :)

Futuremama powtarzałaś dziś test ? :)

asylia wow to rzeczywiście szybko poszło :D

Karolcia widzę że kolejna ten sam rocznik jesteś :) Beta pięknie rośnie bo podwoiła się w ciągu 12 h a powinna w 24 :)

Kai mi w poprzedniej ciaży też szybko brzuch urósł :/ Oby teraz nie rósł jeszcze szybciej...

Joasia super że tata tak ładnie pomaga i ogarnia :) Super ogarniacie. Sama jestem z większej rodziny ( jest nas 6 rodzeństwa) i bardzo się z tego cieszę. Cudownie mieć tyle bliskich osób, no i zawsze możemy na siebie liczyć i sobie pomóc. Mąż też z większej bo jest ich 5 ;) Dla tego 3 chcieliśmy od razu :) Ale nie wykluczamy 4 ;)

Kai mam nadzieję, że Twój półtoraroczniak zacznie ładnie sam zasypiać :) Na pewno było by Ci wiele lżej. Moi nie raz się budzą po nocach , ale na szczęście zasypiają sami. Chociaż ciekawe jak zareagują na nowego członka rodziny :)

Dziewczyny dopisałam Was do listy jak chcecie podajcie daty ;)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ