Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja byłam zaraz jak wyszedł pozytywny test bo po duphaston musiałam iść żeby zaraz przyjmować od początku.... Teraz jutro idę tylko po L4 i tak za tydzień na pierwsze usg...
A moja pierwsza ciąża tak jak pisałam była bez szału zero objawów a od końca 3 miesiąca cukrzyca ciążowa, najpierw sama dieta a ma koniec to insulina 4 razy dziennie...ale ważne że synek zdrowy się urodził... W ciąży przytyłam łącznie 4 kg i 3 razy w miesiącu wizyty u lekarzy raz ginekolog, raz endokrynolog i raz diabetolog -
Ale się dziewczyny rozpisałyście w te święta aż ciężko mi nadrobić wątek ale pomału postaram się wszystko przeczytać i się poudzielać
U nas wczoraj mała libacja w moim przypadku oczywiście bezalkoholowa a dziś piękna pogoda, więc zabrałam swojego skacowanego męża na spacer Przeszliśmy 4 km i wróciliśmy do domku, ja na kawkę, a mąż otworzył sobie piwko
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
MamuniaM wrote:Dziewczyny a widzicie w sobie fizycznie jakąś zmianę? Ja mam wrazenie wzdętego brzucha. Ze wszyscy widzą to..👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Karolcia27 wrote:Hej moje drogie - już nie staraczki, ale przyszłe mamuśki :-* powoli przenoszę się na fioletowa stronę mam 27 lat i to będzie mój pierwszy maluszek jutro jeszcze lecę powtorzyc betę ( w czwartek była 28, a w piątek 65), trzymajcie kciuki, żeby ładnie urosła :-* udało Nam się w czwartym cyklu, z tym że trzeci był bez owu. Odpuściliśmy, ja przestałam o tym myśleć, bo dowiedziałam się o mthfr i chciałam zbić homocysteine, no i akurat się udało traktuje to jako mały cud, bo raz się nie zabezpieczyliśmy i się udało a wczesniej przytulanki codziennie lub co dwa dni i nic👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
MamuniaM wrote:Szybko jestescie poumawiane do lekarzy
Wariuję już, bo nawet bety nie mogę zrobić Modlę się tylko, żeby było wszystko w porządku.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Lotopałanka wrote:Agniecha ja mogę zrobić betę a i tak nie robię i też wariuje ale cóż.... A teraz czas ruszyć w drogę do domu... A mi tak nie dobrze ze nie wiem jak przetrwam podróż....
Współczuję podróży, ja na szczęście mdłości nie mam.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Madzikj wrote:Czy ktoś wrzuci jak wstawić taki pasek na dole. Wiem, że ktoś pisał ale nie mogę znaleźć👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
ciagle mam skurcze jak na okres dzis to juz naprawde mnie zestresowalo bylam przekonana ze okres przyjdzie...
Mam pyt. u was sa jakies problemy z L4. Ja w piatek bylam na wizycie u gin. i opowiedzialam o tych migrenach ktore mam dalam kartke od neurologa ze wskazaniem do zwolnienia i wobrazce sobie ze nie otrzymalam zwolnienia ze migreny nie sa powodem do zwol. ze ciaza jest zdrowa poki co i ze jak mam ataki to moge brac swoje leki Diclofenac w czopku lub Zolmiles czyli tryptan.
padlam! zastanawiam sie co teraz zrobic. A bez zartow migreny mam na tle nerwowym tak silne ze wymiotuje i paracetamol absolutnie nie pomaga.
-
Może spróbuj np u rodzinnego lelarza wyprosić zwolnienie, albo niech Ci ten neurolog poprostu wypisze.
Ja mieszkam w CH, tu w ogóle nie ma opcji, żeby dostać L4 w ciąży, pracuje się prawie do samego końcaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2018, 20:22
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
nick nieaktualny