Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej jak masz mdlosci to dobry znak.duzo hormonu masz.mnie mdli co jakis czas nie ze ciagle jak mialam w dwoch poprzednich ciazach.ogolnie czytalam ze w kazdej nastepnej ciazy u kobiety mdlosci moga byc mniejsze.Dziewczyny mierzycie jeszcze temperature? Ja nie wiem czy mierzyć.czy to ma sens.u mnie skacze 37-37.2 .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2018, 05:46
-
Paula222 wrote:Właśnie piję mleko z miodem w nadziei , że podratuje moje gardło trochę... A katar mam taki,że ledwo oddycham. Najgorsze jest to , że mało co można stosować w ciąży a nic specjalnego w domu nie mam
Lotopałanka oooo to zazdroszczę... Ja teściowej nojgorszej może i nie mam, teściu hmm... Pozostawię bez kom Ale święta u nich średnio lubię, ale w końcu to rodzice męża i jeździmy heheagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Paula222 wrote:agniecha no to nieźle Nie jestem talentem jeśli chodzi o ciasta Masz pomysł na coś pysznego i w miarę łatwego ? (ciasto bądź babeczki ?)
Co do ciast to może coś szybkiego prostego bez pieczenia...?
Mojego męża popisowe ciasto to jest krem do karpatki (taki z opakowania) przekładany słonymi krakersami Jak był dzieckiem to w szkole takie ciasto "piekli" i tak mu zostało ale powiem szczerze, że to jest naprawdę smaczne👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
mkgk wrote:ja z objawow tylko piersi ale to tez sie waha. Najmocniej dokuczaja wieczorem i sie juz nie miesci biust w staniku. narazie nie chce inwestowac ale jak bedzie ok to lece po stanik👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Cyganieszka wrote:Witam was wszystkie.
W związku z nadchodzącymi świętem, tchnięta przeczuciem stwierdziłam, że lepiej sprawdzić czy mogę z czystym sumieniem na rodzinnych spotkaniach napić się winka czy innego alko.
Stresu żadnego, bo przecież nic się nawet nie spóźnia jeszcze. Patrzę na test (w głębi duszy godząc się z rozczarowaniem, ze względu na wyjazd na narty i ogrom pracy niewiele mieliśmy okazji żeby coś "ustrzelić") a tam KRECHA. Może nie jakaś wybitnie ciemna, ale zdecydowanie krecha.
Test wykonany 27DC ~ 14DPO, czuję się dokładnie jak przed okresem, gdyby nie test, to jeszcze przez najbliższe 3 dni nic bym nie podejrzewała.
Kalkulatory obstawiają datę w okolicy 6.12. Ja na razie trzymam mój entuzjazm na wodzy, do czasu aż zobaczę coś na usg
Najważniejsze pytanie brzmi: jak się teraz wytłumaczyć znajomym z mojego nie picia alkoholu:P
Do nas na święta wpadają znajomi, powiedziałam, że będę mogła nawet ich odwieźć, bo jestem na antybiotyku i nie będę pić Ja mam problemy wieczne z zatokami, więc znajomi uwierzyli bez problemu👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
MamuniaM wrote:A coś czujecie już że zwiastuje ciąże??? Przy pierwszej ciąży tydzien przed okresem wiedziałam że coś się dzieje bo tak źle się czułam. A teraz kompletnie nic. Troche bolala mnie glowa i problem ze zgagą.. dzisiaj mnie zmulilo... ale nie wiem czy od hormonow czy po prostu cos zjadlam...👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Irminka1231 wrote:Hej jak masz mdlosci to dobry znak.duzo hormonu masz.mnie mdli co jakis czas nie ze ciagle jak mialam w dwoch poprzednich ciazach.ogolnie czytalam ze w kazdej nastepnej ciazy u kobiety mdlosci moga byc mniejsze.Dziewczyny mierzycie jeszcze temperature? Ja nie wiem czy mierzyć.czy to ma sens.u mnie skacze 37-37.2 .👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Irminka1231 wrote:Zdrowka zycze ja na przeziebienie polecam herbatke z imbirem i cytrynka.imbir ma dzialanie przeciw wirusowe przeciwgrzybicze i przeciwbakteryjne.pije sobie takie 2 herbatki od 2 lat i ani razu nie bylam chora.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
nick nieaktualnyPostanowiłam wczoraj poinformować mojego P o podejrzeniach. Myslalam ze będzie zaskoczony albo chociaz troche zdziwiony jesli moge tak to ująć. A on powiedział że juz od jakiegoś czasu podejrzewał ze coś jest na rzeczy, bo widział po mnie... nie sądziłam że aż tak bacznie mi się przygląda...
agniecha2101, Mamusia_Ksawusia lubią tę wiadomość
-
Heej Poleżałam dziś z dziećmi do 9, mąż w pracy
Mkgk oo to szybko druga wizyta
Madzikj ja w ogóle póki co mam słabe mdłości
Irminka dziękuję, jak to mi nie pomorze pomyślę nad imbirem
Mamunia liczę, że spotkał Cię ten cud i wszystko będzie ok :* A to nie źle... Że zauważył po Tobie ? No nieźle
Agniecha noo krem karpatka w sumie bardzo lubię, zastanowię się
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
mkgk to tak jak i u mnie Tylko pęcherzyk było widać....
Jak chcesz dodać miniaturkę to klikasz Zapodaj ,, na forum '' jak załadujesz klikasz w ostatni z trzech link i wklejasz tu A i zaznacz 500x500 rozmiarWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2018, 10:47
-
U mkgk przynajmniej jeswt jeszcze ciałko żółte, u mnie tydz. nie było - sam pęcherzyk który miał 5,2 mm i odpowiadał 5t+2d hmmm dzisiaj mnie mdli zleksza. Jezus ja umre na tej wizycie ze strachu. Chciałabym zobaczyć zdrowe
-
Co do stresu ja tez tak mam.martwie sie czy tam u malenstwa wszystko ok.co do herbatki z imbirem i cytryna.to zaparzam zwykla herbate dodaje sok z cytryny i wtarkowuje troche krzenia z imbiru.czasem dosladzam.polecam na przeziebienia i nie tylko.
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny