Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej jak masz mdlosci to dobry znak.duzo hormonu masz.mnie mdli co jakis czas nie ze ciagle jak mialam w dwoch poprzednich ciazach.ogolnie czytalam ze w kazdej nastepnej ciazy u kobiety mdlosci moga byc mniejsze.Dziewczyny mierzycie jeszcze temperature? Ja nie wiem czy mierzyć.czy to ma sens.u mnie skacze 37-37.2 .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2018, 05:46
-
Paula222 wrote:Właśnie piję mleko z miodem w nadziei , że podratuje moje gardło trochę... A katar mam taki,że ledwo oddycham. Najgorsze jest to , że mało co można stosować w ciąży a nic specjalnego w domu nie mam
Lotopałanka oooo to zazdroszczę... Ja teściowej nojgorszej może i nie mam, teściu hmm... Pozostawię bez komAle święta u nich średnio lubię, ale w końcu to rodzice męża i jeździmy hehe
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Paula222 wrote:agniecha no to nieźle
Nie jestem talentem jeśli chodzi o ciasta
Masz pomysł na coś pysznego i w miarę łatwego ? (ciasto bądź babeczki ?)
Dziś tylko jeszcze posprzątać i można świętować
Co do ciast to może coś szybkiego prostego bez pieczenia...?
Mojego męża popisowe ciasto to jest krem do karpatki (taki z opakowania) przekładany słonymi krakersamiJak był dzieckiem to w szkole takie ciasto "piekli"
i tak mu zostało
ale powiem szczerze, że to jest naprawdę smaczne
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
mkgk wrote:ja z objawow tylko piersi ale to tez sie waha. Najmocniej dokuczaja wieczorem i sie juz nie miesci biust w staniku. narazie nie chce inwestowac ale jak bedzie ok to lece po stanik
ale ani nie mam mdłości, ani wyostrzonego węhu, ani jakiś zachcianek czy żeby od czegoś mnie odrzuciło... piersi nie bolą (może temu że mam małe
).
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Cyganieszka wrote:Witam was wszystkie.
W związku z nadchodzącymi świętem, tchnięta przeczuciem stwierdziłam, że lepiej sprawdzić czy mogę z czystym sumieniem na rodzinnych spotkaniach napić się winka czy innego alko.
Stresu żadnego, bo przecież nic się nawet nie spóźnia jeszcze. Patrzę na test (w głębi duszy godząc się z rozczarowaniem, ze względu na wyjazd na narty i ogrom pracy niewiele mieliśmy okazji żeby coś "ustrzelić") a tam KRECHA. Może nie jakaś wybitnie ciemna, ale zdecydowanie krecha.
Test wykonany 27DC ~ 14DPO, czuję się dokładnie jak przed okresem, gdyby nie test, to jeszcze przez najbliższe 3 dni nic bym nie podejrzewała.
Kalkulatory obstawiają datę w okolicy 6.12. Ja na razie trzymam mój entuzjazm na wodzy, do czasu aż zobaczę coś na usg
Najważniejsze pytanie brzmi: jak się teraz wytłumaczyć znajomym z mojego nie picia alkoholu:PSuper niespodzianka Wam wyszła przed samymi świętami
Do nas na święta wpadają znajomi, powiedziałam, że będę mogła nawet ich odwieźć, bo jestem na antybiotyku i nie będę pićJa mam problemy wieczne z zatokami, więc znajomi uwierzyli bez problemu
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
MamuniaM wrote:A coś czujecie już że zwiastuje ciąże??? Przy pierwszej ciąży tydzien przed okresem wiedziałam że coś się dzieje bo tak źle się czułam. A teraz kompletnie nic. Troche bolala mnie glowa i problem ze zgagą.. dzisiaj mnie zmulilo... ale nie wiem czy od hormonow czy po prostu cos zjadlam...👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Irminka1231 wrote:Hej jak masz mdlosci to dobry znak.duzo hormonu masz.mnie mdli co jakis czas nie ze ciagle jak mialam w dwoch poprzednich ciazach.ogolnie czytalam ze w kazdej nastepnej ciazy u kobiety mdlosci moga byc mniejsze.Dziewczyny mierzycie jeszcze temperature? Ja nie wiem czy mierzyć.czy to ma sens.u mnie skacze 37-37.2 .
Ale ja z przyzwyczajenia co rano sięgam po termometr
Waha się pomiędzy 36.74 a 36.87
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Irminka1231 wrote:Zdrowka zycze ja na przeziebienie polecam herbatke z imbirem i cytrynka.imbir ma dzialanie przeciw wirusowe przeciwgrzybicze i przeciwbakteryjne.pije sobie takie 2 herbatki od 2 lat i ani razu nie bylam chora.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
nick nieaktualnyPostanowiłam wczoraj poinformować mojego P o podejrzeniach. Myslalam ze będzie zaskoczony albo chociaz troche zdziwiony jesli moge tak to ująć. A on powiedział że juz od jakiegoś czasu podejrzewał ze coś jest na rzeczy, bo widział po mnie... nie sądziłam że aż tak bacznie mi się przygląda...
agniecha2101, Mamusia_Ksawusia lubią tę wiadomość
-
Heej
Poleżałam dziś z dziećmi do 9, mąż w pracy
Mkgk oo to szybko druga wizyta
Madzikj ja w ogóle póki co mam słabe mdłości
Irminka dziękuję, jak to mi nie pomorze pomyślę nad imbirem
Mamunia liczę, że spotkał Cię ten cud i wszystko będzie ok :* A to nie źle... Że zauważył po Tobie ? No nieźle
Agniecha noo krem karpatka w sumie bardzo lubię, zastanowię się
-
mkgk to tak jak i u mnie
Tylko pęcherzyk było widać....
Jak chcesz dodać miniaturkę to klikasz Zapodaj ,, na forum '' jak załadujesz klikasz w ostatni z trzech link i wklejasz tuA i zaznacz 500x500 rozmiar
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2018, 10:47
-
U mkgk przynajmniej jeswt jeszcze ciałko żółte, u mnie tydz. nie było - sam pęcherzyk który miał 5,2 mm i odpowiadał 5t+2d hmmm dzisiaj mnie mdli zleksza. Jezus ja umre na tej wizycie ze strachu. Chciałabym zobaczyć zdrowe
-
Co do stresu ja tez tak mam.martwie sie czy tam u malenstwa wszystko ok.co do herbatki z imbirem i cytryna.to zaparzam zwykla herbate dodaje sok z cytryny i wtarkowuje troche krzenia z imbiru.czasem dosladzam.polecam na przeziebienia i nie tylko.
-
nick nieaktualny