Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamusie z mutacjami mthfr - bardzo Was proszę napiszcie wszystkie suplementy jakie bierzecie na dzień dzisiejszy :-* ja na razie biorę wszystko osobno ale chcę kupić jeden kompleks, ale z tego co widzę większość ma Wit. A, która w ciąży przecież nie jest zalecana, więc nie wiem po co ja tam ładują... Doradzić mi co kupić dobrego?4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Karolcia27 wrote:Super dziewczyny:-* gratulacje :-*
A skąd wiesz, że młodzieniec a nie młodzieniaszka? Heh:-P przeczucie?
Przeczucie i życzenie Ale z dziewczyny też się ucieszę
Serducho 16.04.
PCOS.Teratozoospermia
Starania od 8.2017
3.04.18 hcg 15dpo 855
6.04.18 beta hcg 2931
-
Madlen_:) wrote:Dziewczyny tak miło się czyta te Wasz emocje związane z pierwszą wizytą Wszystkim serdecznie gratuluje !
Ja juz mam wyniki z Bety - 836 , chyba czuję ulgę bo to raczej nie pozamaciczna tylko wczesna ciąża i dlatego nie byla widoczna na usg.... co myślicie ??
Niepokoi mnie tylko glukoza, wyszła mi 5,4 a norma jest do 5,5, wizytę mam dopiero za 2 tygodnie... co Wy o tym myślicie ? Powinnam się udać wcześniej do lekarza? Czy to niepokojący wynik ?
Ja mam 4,76 i gin wczoraj powiedział, ze zrobimy szybciej jakieś jedno badanie na glukozę tylko nie umiem przypomnieć sobie jakie..nie krzywa cukrowa na pewno. Bo niby jest ok, ale jest podwyższone. Normy w ciazy są zupełnie inne i nie należy patrzeć na te z laboWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 20:14
Madlen_:) lubi tę wiadomość
-
Cześć Kobietki,
Gratuluję kolejnych udanych wizyt, dużo dobrych wieści tutaj
Marrakech - gratuluję podwójnego szczęścia
U mnie dzisiaj beta 2490, przyrost 79% teraz mogę spokojnie czekać na wizytę
Lotopałanka, futuremama, TaPaT, Daniela, Lilly_Ana lubią tę wiadomość
Malutka_94
-
Karolcia27 wrote:O! Widzę, że już mi wskoczył w suwaczku 8 tydzień, ale po USG też chyba zmienię,bo już wiem po tamtych że dzidzia jest młodsza o kilka dni👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Dibolek wrote:Tak
Ja byłam wczoraj u lekarki i powiedziała mi że do 12 tc absolutnie nie latać a mam wykupiony lot na koniec maja ( będę w około 9 mc) teraz sie zastanawiam czy iść jeszcze do innego lekarza czy zignorować i lecieć ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 20:18
Dibolek lubi tę wiadomość
-
marrakech2708 wrote:Ja mam 4,76 i gin wczoraj powiedział, ze zrobimy szybciej jakieś jedno badanie na glukozę tylko nie umiem przypomnieć sobie jakie..nie krzywa cukrowa na pewno. Bo niby jest ok, ale jest podwyższone. Normy w ciazy są zupełnie inne i nie należy patrzeć na te z labo
W takim razie jeszcze poczekam
Macie w rodzinie jakieś bliźniaki ? -
Karolcia27 wrote:Kurczę tutaj już nie doradzę może ktoś inny pomoże... Ja kupiłam ten urosept, to też jest dousnty - do rozpuszczania i picia.
U mnie data według USG na 12.12 -
agniecha2101 wrote:A czy ten suwaczek z babyboom.pl można inaczej ustawić niż z daty ostatniej @ ? bo ja jakoś nie mogę ogarnąć, żeby inaczej przestawić
U mnie tez sie nie da na inne kryterium ale wystarczy cofnąć date @ o tyle dni o ile starsza sie okazała ciąża wg usg i pasuje
Ewentualnie jak młodsza, to sztucznie opóźnić date @ na suwaczkuagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
agniecha2101 wrote:A czy ten suwaczek z babyboom.pl można inaczej ustawić niż z daty ostatniej @ ? bo ja jakoś nie mogę ogarnąć, żeby inaczej przestawić
Też nie mam pojęcia pisze do Was z tel, z komputera rzadko korzystam, a na telefonie zrobić cokolwiek to już w ogóle masakraagniecha2101 lubi tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Karolcia27 wrote:Kurczę tutaj już nie doradzę może ktoś inny pomoże... Ja kupiłam ten urosept, to też jest dousnty - do rozpuszczania i picia.
U mnie data według USG na 12.12
Podpytuje bo właśnie myślałam o jakimś probiotycznym środku -
SAINT90 wrote:W moje urodziny !! Bo ciekawe czy i ja nie urodzę sobie prezentu 12.12 jutro wizyta i USG, boje się jak nie wiem, tak bardzo chciałabym zobaczyć fasolkę...
Heh to super:-) a jak masz na imię jeśli możesz zdradzić? Na pewno zobaczysz i będziesz się jutro cieszyć :-* dzień przed wizytą jest najgorszy, przynajmniej dla mnie, ja mam w piątek więc jutro pewnie będę schizowac już4 cs - 29 marca II kreseczki
-
futuremama wrote:Tyljo teraz mam dziurę taką że masakra, bo plomba poszła oczywiście w ciąży. Byłam u dentysty innego to powiedział że jakiś wkład i koronkę chyba najlepiej. Ale najpierw musi wiedzieć czy ząb dobrze wyleczony (specjalnie nie mówiłam o tamtej opinii bo chciałam jego poznać). Można ewentualnie takim tymczasowym czymś zakleić i chyba tak zrobię, tylko jak mi się będą sypały zęby jak w poprzedniej ciąży to się boje że nie przetrwa bez dobrego zabezpieczenia.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
futuremama wrote:Jesteś pewna że urosept? Bo ja miałam takie tabletki ale na pęcherz
Podpytuje bo właśnie myślałam o jakimś probiotycznym środku
Tak, urosept ale do picia, w opakowaniu jest 10 saszetek, to jest i na układ moczowy i na rozrodczy, mój gin mówił że dobre, ale wiecie jak to lekarze leki polecają, pewnie na to, na co mają podpisane umowy z przedstawicielami...futuremama lubi tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Dziewczyny wspaniałe wieści. Achia i jaka niespodzianka na pewno dla Ciebie ze zobaczyłaś serducho :*
Karolcia moja gin mówi zeby supli nie brać, tylko osobno. Więc biorę osobno na razie metyle b6, b12, folian, d3, burak forte, magnez -
Karolcia27 wrote:Heh to super:-) a jak masz na imię jeśli możesz zdradzić? Na pewno zobaczysz i będziesz się jutro cieszyć :-* dzień przed wizytą jest najgorszy, przynajmniej dla mnie, ja mam w piątek więc jutro pewnie będę schizowac już
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 20:39