Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
futuremama wrote:Miałam cytować, polubiłam... a co tam Ja jeszcze też nie wiem, wydaje mi się że w II trym można ale to gdzieś kiedyś czytałam. Także muszę dopytać dentystkę. Ale cały czas się waham, bo kurcze nie boli ani nic, a kanałówke mialam 9lat temu więc jakby był niedoleczony to chyba by się odzywał przez ten czas.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Witam się gratuluje wszystkim maluszków i serduszek. Oj dziewczyny nawet nie wiecie jak wam zazdroszczę tych wizyt. Nie mogę się doczekać kiedy ja pojadę na usg. Czekam tylko na przypływ gotówki na dniach powinna być. Od razu dzwonie i umawiam się do tego polskiego gina w Nimeczech bo tutaj w tej Danii to mnie już szlak trafia.
Ta tutejsza służba zdrowia jest masakryczna. A co najlepsze dalej nie dostałam jeszcze skierowania na usg. Coś długo im w tym szpitalu schodzi ustalenie terminu usg dla mnie. Patologia. Czasami się zastanawiam co nas podkusiło mnie i męża aby jechać do Danii.
Gdyby nie objawy bolesne piersi, ból głowy, senność i delikatne mdłości, to martwiłabym się nie na żarty a tak przynajmniej jestem spokojniejsza,że skoro mam te objawy to z ciążą jest ok. -
Dip88 wrote:Jestem po wizycie. Spędziliśmy 2 godziny z emkiem, położna wypytywala o wszystko, mówiła co jeść a co nie itd. Zrobiła mi najpierw usg przez brzuch ale nie mogła się niczego dopatrzec i stwierdziła że trzeba dowcipnie i odrazu kruszynka nasza się pojawiła, serduszko już ładnie bije ma 5,3 mm.
Paula termin porodu przesunął mi się na 18 grudnia. I dziewczyny dziękuję za kciuki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cbba1ab199d7.jpgMadlen_:) lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Ja tez juz po wizycie. Wszystko jak na ten moment w porzadku Dzidzius ma juz dokladnie 3 cm, wg usg 9+6. Pieknie sie ruszal, widzialam raczki i nozki broda mi sie caly czas trzesla z emocji.
Co do glukozy (wyszla mi na czczo 96) dostalam skierowanie na krzywa cukrowa. Dalej zobaczymy.
Jesli chodzi o te dodatnie IgM różyczki to troche mnie lekarz uspokoil. Stwierdzil, ze widocznie mialam ostatnio jakis kontakt z wirusem, ale mam przeciwciala, wiec wszystko powinno byc ok. Dostalam skierowanie do szpitala do poradni chorob zakaznych na konsultacje. Takie sa wytyczne. Pewnie ponowia tam badanie. Czasem jest jakis blad diagnostyczny, tym bardziej, ze ta wartosc nie byla spora.
No i jeszcze z pozytywnych informacji to krwiaczek juz sie wchlonal i nie ma po nim sladuagniecha2101, Dip88, Violet Flower, Lotopałanka, Karmelkovaa, bondzik007, Paula222, futuremama, TaPaT, Malutka_94, inaa, Aguś 90, Lilly_Ana lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Dip88 wrote:Jestem po wizycie. Spędziliśmy 2 godziny z emkiem, położna wypytywala o wszystko, mówiła co jeść a co nie itd. Zrobiła mi najpierw usg przez brzuch ale nie mogła się niczego dopatrzec i stwierdziła że trzeba dowcipnie i odrazu kruszynka nasza się pojawiła, serduszko już ładnie bije ma 5,3 mm.
Paula termin porodu przesunął mi się na 18 grudnia. I dziewczyny dziękuję za kciuki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cbba1ab199d7.jpg -
Agulineczka również gratuluję i mega zazdroszczę. Ja już się nie mogę doczekać mojej wizyty... póki co koczuje pod gabinetem internisty z moim przeziębieniem:)
-
bondzik007 wrote:A jak tam? Wszystko okej z Tobą? jak Mama?
Ja też pojutrze wizyta. Stres stres stres i streeees.
Że mną okej nic się nie dzieje nadzwyczajnego.
Mama do przodu, niestety ma nowotwór i tak walczymy już 3 lata ale sie teraz troszkę poprawiło więc się cieszę
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO - !
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
agniecha2101 wrote:Ja na starych USG też miałam zawsze wpisane "macica w tyłozgięciu", ale nigdy jakoś nie wnikałam w ogóle co to znaczy. Raz tylko zapytałam gina czy to źle, powiedział że ok, taka moja natura poprostu i nie wnikałam dalej. Było to jeszcze na długo przed rozpoczęciem starań. Mnie nigdy żadne badanie nie bolało. Zastanawia mnie tylo, że teraz gin nic na temat mojej macicy nie wspominała, więc wygrzebałam USG robione w PL pół roku temu z ciekawości, ale nie jestem w stanie tam nic rozczytać Może któraś z Was jest w stanie..? Chodzi mi o pierwsze zdanie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/043fb1aa64f0.jpg
W ogóle to może być tak, że macica jakiś czas jest w tyłozgięciu, a później np w przodozgięciu...?agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
giovanedonore Gratulacje rośnijcie zdrowo
Diabolek zobacz ja na suwczku mam np 6tc+5d czyli w zasadzie kończę 7tydzień i będę zaczynac 8 bo suwaczek pokazuje Ci ile pełnych tygodni masz skończone
Dziewczyny tyłozgięcie macicy to jest budowa , jak ktoś ma tyłozgięcie to już tak będzie miał
Z tego co wiem w ciąży kanałowo nie można ;/
Dip88 Gratulacje super wieści , to duża dzidzia na ten tydzień moja to w 6t miała 3,5mm ciekawe od czego to zalezy
agulineczka to dzieciaczek rośnie jak na drożdżach super bardzo się cieszę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 17:22
agniecha2101 lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Dipp Ty masz suwaczek wg owu, a nie om prawda? Gratulacje duzego dzidziusia :*
Agulineczka ale sie naczekalam na wieści od Ciebie jeszze na innym watku! Gratulacje:* nastepna wizyta za miesiąc?
Dibolek ciekawe czego sie dowiemy w piątek. O której masz? Ja o 12. Dzisiaj pobolewa mnie prawy jajnik i mam takie uczucie pełności? Chyba tak
Bardzo mi przykro z powodu Twojej mamy :* ta choroba jest strasznie niesprawiedliwa.. -
Już na tym etapie muszę robic krzywą, bo glukoza na czczo wyszła 96. Norma wg laboratorium niby jest do 100, ale wg najnowszych wytycznych w ciąży nie powinna przekraczac 92. Jeśli przekracza dostaje się skierowanie na krzywą.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Też dzisiaj robiłam glukozę , ostatnio 2 tyg temu miałam super niziutko zobaczymy jak teraz" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
bondzik007 wrote:Dipp Ty masz suwaczek wg owu, a nie om prawda? Gratulacje duzego dzidziusia :*
Agulineczka ale sie naczekalam na wieści od Ciebie jeszze na innym watku! Gratulacje:* nastepna wizyta za miesiąc?
Dibolek ciekawe czego sie dowiemy w piątek. O której masz? Ja o 12. Dzisiaj pobolewa mnie prawy jajnik i mam takie uczucie pełności? Chyba tak
Bardzo mi przykro z powodu Twojej mamy :* ta choroba jest strasznie niesprawiedliwa..
A mama wyzdrowieje na pewno :*
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO - !
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Kochane moje czytam Was codziennie, ale nie wyrabiam z pisaniem może jak trochę wolnego będę miała to będę wszystko nadrabiać :-*
Tak bardzo się cieszę z Waszych pozytywnych wizyt, z tych pięknych maleństw na USG :-* marakech jestem w szoku! Takie super wiadomosci, kochana rosnijcie w trójkę zdrowo :-* u mnie w pracy trzy koleżanki mają bliźniaki a jedna trojaczki, i to wszystkie dziewczynki heh no ale u mnie jedna fasolką
Też mam USG w piątek więc później zdam relacje :-* a tymczasem czytam Was codziennie i jestem z Wami myślami :-*agniecha2101 lubi tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G