Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ja po wizycie. Dzidzia ma 1,3 cm, serducho 135 bpm. Wszystko w porządku. Mam już kartę ciąży a i dr i położna jarały się moim segregatorem od mamy ginekolog
inaa, RudyTygrysek, futuremama, bondzik007, PatkaPatka, Violet Flower, TaPaT, agniecha2101, SAINT90, mindusia87, Lotopałanka, Karmelkovaa, Malutka_94, Daniela, Aguś 90, joasia8966, Lilly_Ana lubią tę wiadomość
Serducho 16.04.
PCOS.Teratozoospermia
Starania od 8.2017
3.04.18 hcg 15dpo 855
6.04.18 beta hcg 2931
-
Hej dziewczyny mam pytanie jak się w końcu liczy ta ciążę? Tzn tygodnie? Na jednych aplikacjach 5tydz5dni liczy jako ogólnie 5 tydzień ciąży a na innych zaokragla w górę że to 6tydzien...
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO - !
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
zależy - lekarze liczą po skończonych tyg czyli powiedzieliby ci że jesteś w piątym tygodniu. Belly zaś liczy w który tydzień przechodzisz czyli 6ty ... ja wg lekarza jestem w 9 a normalnie mówie ze w 10 ciężka sprawa haha
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
o Dibolek, pojawiłaś się! tak jak inaa pisze. Różnie niektórzy w 5+1 mówią że wchodzą w 6tydz
-
Co do zęba to w sumie tylko sam rożek się odkruszył, ale wygląda nieestetycznie a problem z dentystą jest taki, że tu zwykłe leczenie najmniejszego ubytku to koszt mniej więcej 2000zł, bo stomatologiczne leczenie nie podlega ubezpieczeniu zdrowotnemu to co tu mówić o czymś poważniejszym Bardziej mi się opłaca lecieć do PL, zrobić zęba i wrócić. Nawet niektórzy Szwajcarzy leczą zęby za granicą. No tylko że ja nie chcę ryzykować lotu samolotem w pierwszym trymestrze, więc chyba się trochę czasu będę musiała przemęczyć. W ogóle to boję się co będzie z tym zębem i czy mi z nim coś w ciąży zrobią, bo wcześniej już dentystka wspominała, że on się już w sumie kwalifikuje do leczenia kanałowego, do tej pory był leczony normalnie kilka razy już i pewnie przez to się osłabił i się odkruszył
A tą drugą (całą) jedynkę miałam leczoną w klinice w PL kanałowo pod mikroskopem, a dalej bolała miałam robione RTG, tomografię tego zęba, konsultacje z kilkoma stomatologami i nie mogą znaleźć dokładnej przyczyny bólu. Mam zalecenie, żeby zrobić resekcję wierzchołka korzenia, co kosztuje kilka tysia w PL, a nie ma pewności, że coś da, a jak nie da to czeka mnie i tak usunięcie tego zęba, więc narazie się wstrzymałam, bo ból już tak mocno i często nie dokucza, bardziej jakby poprostu był mocno wrażliwy na dotyk Jak tak dalej super będzie się układało, to mój mąż będzie miał żonę bez dwóch jedynek👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
bondzik007 wrote:o Dibolek, pojawiłaś się! tak jak inaa pisze. Różnie niektórzy w 5+1 mówią że wchodzą w 6tydz
Pojutrze na USG śmigam już się nie mogę doczekać choć czuję delikatny stresik
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO - !
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Agniecha niezłe masz przygody z tymi zębami, a kwota u Ciebie to faktycznie kolos. Nie wybierasz się do PL niedługo żeby móc uzupełnić ten ubytek? Hmm, nie wiem czy zdecydowałabym się na resekcję która może nic nie dać i która jest kosztowna, czy od razu wstawiłabym implant. Lekarze mówią, że możesz zwlekać z decyzją tak? Nie ma to wpływu na pogorszenie sytuacji tego zęba?
Grunt to pozytywne nastawienie, agniecha bez dwóch jedynek pasowałabyś do swojego bezzębnego Dzidziolkaagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Dibolek wrote:Jestem jestem właśnie godzinę temu wróciłam do domu. Lot super
Pojutrze na USG śmigam już się nie mogę doczekać choć czuję delikatny stresik
A jak tam? Wszystko okej z Tobą? jak Mama?
Ja też pojutrze wizyta. Stres stres stres i streeees. -
_Jagoda_ wrote:Też mam tyłozgięcie i normalnie zawsze było okej podczas usg dopochowego, a wczoraj mnie mega bolało, aż się zwijałam - chyba dlatego, że tam wszystko jest teraz powiększone, rozpulchnione... do tego mam dwa mieśniaki, ale lekarz mówi, że są umiejscowione tak, że nie powinny zagrażać dziecku.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/043fb1aa64f0.jpg
W ogóle to może być tak, że macica jakiś czas jest w tyłozgięciu, a później np w przodozgięciu...?👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
futuremama wrote:A sprawdzili ponownie? Mnie ząb nie boli ale ostatnio dentystka stwierdziła, że plomby mi nie trzymały bo jest niedoleczony kanał i trzeba jeszcze raz... Oczywiście powiedziała mi odpowiednią sumę, nikt więcej tego nie potwierdzał ale się zastanawiam czy w II trym nie uderzyć jednak do niej i może niech to zrobi...
futuremama lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Paula222 wrote:Lotopałanka hehe też to przechodziłam już i to 2 razy Ale najlepszy okres jest jak zaczynają się porody, później już przetrwają wytrwałe bo przy takim bobo ogarnąć czas na forum czasem ciężko
Madzikj szkoda że został jeden maluch, ale z drugiej strony dobrze, że został jeszcze jeden ...
agniecha współczuję połamanego zęba, ja wg co ciąża to mi się można powiedzieć sypią, już mi się 2 odzywają a miałam wszystkie pięknie zaleczone
Co do kanałowego w ciąży to nie robią, przynajmniej u mnie. Dentystka zatruwa ząb co mniej więcej miesiąc aż do porodu ..👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agniecha2101 wrote:Właśnie nie wiem czy można w ciąży leczyć kanałowo...
-
Lotopałanka wrote:u nas po porodzie większość przeszła na fb i tam się jakoś zaczęło sypać....ale w sumie ja mimo że baaaardzo miło wspominam tamtą grupę i w ogóle to jakoś nie czułam się z nimi zżyta....tu póki co od samego początku mi dużo lepiej z Wami
Lotopałanka, futuremama lubią tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Jestem po wizycie. Spędziliśmy 2 godziny z emkiem, położna wypytywala o wszystko, mówiła co jeść a co nie itd. Zrobiła mi najpierw usg przez brzuch ale nie mogła się niczego dopatrzec i stwierdziła że trzeba dowcipnie i odrazu kruszynka nasza się pojawiła, serduszko już ładnie bije ma 5,3 mm.
Paula termin porodu przesunął mi się na 18 grudnia. I dziewczyny dziękuję za kciuki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cbba1ab199d7.jpgViolet Flower, RudyTygrysek, Lotopałanka, Karmelkovaa, bondzik007, Paula222, futuremama, TaPaT, Malutka_94, Daniela, Aguś 90, joasia8966, Lilly_Ana lubią tę wiadomość
-
bondzik007 wrote:Agniecha niezłe masz przygody z tymi zębami, a kwota u Ciebie to faktycznie kolos. Nie wybierasz się do PL niedługo żeby móc uzupełnić ten ubytek? Hmm, nie wiem czy zdecydowałabym się na resekcję która może nic nie dać i która jest kosztowna, czy od razu wstawiłabym implant. Lekarze mówią, że możesz zwlekać z decyzją tak? Nie ma to wpływu na pogorszenie sytuacji tego zęba?
Grunt to pozytywne nastawienie, agniecha bez dwóch jedynek pasowałabyś do swojego bezzębnego Dzidziolka
Właśnie do PL miałam zamiar jechać w lipcu, ale chyba będę zmuszona jednak wcześniej.
Też odrazu pomyślałam o implancie, ale to też jest ryzyko, że się może nie przyjąć Jeśli jestem w stanie żyć z bólem, to mogę nie robić tej resekcji, nie jest konieczna. Muszę tylko kontrolować raz na jakiś czas tego zęba.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Dip88 wrote:Jestem po wizycie. Spędziliśmy 2 godziny z emkiem, położna wypytywala o wszystko, mówiła co jeść a co nie itd. Zrobiła mi najpierw usg przez brzuch ale nie mogła się niczego dopatrzec i stwierdziła że trzeba dowcipnie i odrazu kruszynka nasza się pojawiła, serduszko już ładnie bije ma 5,3 mm.
Paula termin porodu przesunął mi się na 18 grudnia. I dziewczyny dziękuję za kciuki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cbba1ab199d7.jpgDip88 lubi tę wiadomość