Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    powiedzcie mi czemu ja nie umiem myśleć pozytywnie? :( doły łapie

To hormony Kochana ! Mówię Ci :D

Będzie wszystko dobrze, wszystkie trzymamy kciuki więc nie może być inaczej <3

inaa lubi tę wiadomość

vcvau8q.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa ja też łapię. A Ty masz trudne przeżycia za sobą więc nie dziwię się. Wierzę za to że teraz będzie dobrze bo nie może być tylko źle. Zobacz ile tu kciuków jest zaciśniętych za Ciebie i maluszka <3
    A na poniedziałek sporo z nas czeka i pewnie większość stresuje się jak Ty :D

inaa lubi tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet flower mam identycznie z tym jedzeniem. Odrzuca mnie od wszystkiego co mleczne, majonezowe itp. taki konkret mogę jeść tzn. jakieś mięso, chleb suchy ;D ale mimo to i tak mnie mdli..

Inaa ja codziennie mam jakieś pesymistyczne wizje.. wszyscy dookoła mi mówią ze mam myśleć pozytywnie, nie zamartwiać bo będzie okej. Tyle ze wtedy-parę miesięcy temu mówili to samo, a jednak nie było.. u kobiet po przejściach chyba takie myśli są pewnie jeszcze bardziej wzmożone niż u kobiet które miały tylko szczęśliwe ciąże.

Violet Flower lubi tę wiadomość

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki... mam tu długo konto więc miałam abonament za 1zł. Teraz dostałam maila, że zaszłam w ciążę więc rabat zabierają i chcą 29zł... także kończę przygodę z premium :D

3i49o7esfkybvicx.png
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    powiedzcie mi czemu ja nie umiem myśleć pozytywnie? :( doły łapie

Bo masz już bagaż przykrych doświadczeń. A jeszcze, gdy dochodzą do tego szalejące hormony, to już w ogóle robi się niebezpieczna mieszanka.

Ja też mam różne dni.

Kiedyś tak nie rozkminiałam ciąż, nie analizowałam samopoczucia w każdej minucie i było zdecydowanie lżej.

A objawy/brak o niczym nie muszą świadczyć.

Inaa, kiedy masz wizytę?

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    A tak z innej beczki... mam tu długo konto więc miałam abonament za 1zł. Teraz dostałam maila, że zaszłam w ciążę więc rabat zabierają i chcą 29zł... także kończę przygodę z premium :D

Ten portal jest coraz bardziej żenujący, nie wierzę normalnie. Ja mam za free konto ze względu na staż, pewnie i do mnie się odezwą, zwisa mi to, albo zaraz odznaczę ciążę...

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Vivanillka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam różne objawy powiem wam... Śpię całą nocyl, wstaję ok 7:00 i ok 9:00 już jestem padnięta. Zwlec się z łóżka o 12:00 graniczy z cudem. Piersi bolą mnie okropnie... Najbardziej wieczorem po ściągnięciu biustonosza. Mam wrażenie że mi zaraz odpadną. Co do upodobań kulinarnych - zawsze byłam łasa na słodycze. Teraz nie mogę patrzeć. Wolę zjeść coś konkretnego, ewentualnie jakąś slona przekąskę. Zgaga mnie męczy ale delikatnie i rzadko. I to chyba tyle.
    To nie do pomyślenia że w przeciągu miesiąca cały organizm staje na głowie :-D
    Ja chcę Już zobaczyć okruszka. A do 30.04 jeszcze 4dni (nie licząc dziś).

3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Ten portal jest coraz bardziej żenujący, nie wierzę normalnie. Ja mam za free konto ze względu na staż, pewnie i do mnie się odezwą, zwisa mi to, albo zaraz odznaczę ciążę...
    Widzisz mi teraz napisali bo do 28 miałam mieć premium, no i powinni tą złotówkę sobie zabrać na kolejny miesiąc. A tu zonk :D
    I bardzo mnie bawi kiedy piszą, że potrzebują tych pieniędzy żeby dbać o jakość serwisu i ulepszenia... przez te ponad 3 lata właściwie funkcje te same, jakość systemu - szczególnie na urządzeniach mobilnych bo tak najczęściej korzystam - pozostawia wiele do życzenia :D Ale to już moje zboczenie zawodowe :D

3i49o7esfkybvicx.png

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się nie ma premium to co wtedy? Nie można pisać na forum? :D

vcvau8q.png
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebują. Normalnie forma żebractwa. I jeszcze najpierw dają, a później odbierają, bo jak rozumiem, dali Ci ten abonament w takiej cenie na określony czas.

Już sobie to wyobrażam, jak do mnie dzwoni dostawca Internetu z prośbą, bym płaciła więcej, bo on pieniędzy potrzebuje.

futuremama lubi tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • inaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj jesteście takie kochane <3

Powiem wam ze mąż wykupił mi na rok premium bo za 1 zł miałam, ale jak tylko zaszłam o mi to wzieli i przelewa sie dużo wiecej ... dziady

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Daniela Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dałabym im tych pieniędzy. Zamiast złotówki nie dostaliby ode mnie nic.

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Gratuluję wszystkich dobrych wieści.
    Bardzo dużo piszecie i ciężko mi was nadrobić. Chociaz podczytyje was iv staram się być w miarę na bieżąco. U mnie aktywnie. Dużo się dzieje.

W poniedziałek byłam u swojego lekarza. Wszystko prawidłowo .dzidzia rosnie i nareszcie mam założona kartę ciąży.

Lotopałanka, MagicCherryCupcake, Violet Flower, TaPaT, inaa, RudyTygrysek, bondzik007, Aguś 90, futuremama, agniecha2101, SAINT90, Malutka_94, Daniela, joasia8966, Lilly_Ana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doradzcie mi prosze mam dylemat.

Na pierwszej wizycie byłam u lekarza na nfz . Ogolnie nie lubię tego lekarza Bo jest gburowaty potrafi być bardzo nie uprzejmy ale. Ostatnio był mily ( może mu więcej płacą)i zastabawialam się czy nie chodzić do niego jako do drugiego lekarza. Jakieś badania za darmo itp. Docelowo chce chodzić do lekarza prywatnie bo jest super lekarzem i chce być u niego do końca. I rodzic w szpitalu w którym on pracuje tak jak w pierwszej ciąży.

Ale teraz nie wiem czy tak powinnam

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam opiekę medyczną w Medicover ale jakość lekarzy tam pozostawia wiele do życzenia. Chciałam równocześnie chodzić prywatnie prywatnie ale mąż uważa i w sumie się z nim już zgadzam, że jeżeli wszystko będzie ok to zostanie tylko Medicover a jakby coś się działo złego to poszuka się jakiegoś super lekarza i będzie się do niego chodzić. Zobaczymy, Ty Kochana zrób tak, żebyś była spokojna - zawsze w międzyczasie możesz pójść prywatnie żeby się skonsultować.

vcvau8q.png
  • Karo_88 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja trafiłam na świetna lekarze w luxmed i chyba przy niej zostanę. Zapisalam sie na 3 kolejne wizyty bo wzbudziła moje zaufanie i do tego ma same dobre opinie.
    Ja dziś rano zjadłam jogurt, banana i wszystko trafiło w .... nie wiem co jeść, jak jeść. Teraz jem safari z lajkonika i popijam malymi łykami troche Coli. Jest lepiej. Ale boję sie ze maluch nie dostaje wszystkiego co mu trzeba kiedy od ponad tyg ledwo co jem.

Pola - nasze małe Szczęście, 28.11.2018 g. 17:57, 3760 g, 55 cm
    n59ydf9h9ac52dbu.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Potrzebują. Normalnie forma żebractwa. I jeszcze najpierw dają, a później odbierają, bo jak rozumiem, dali Ci ten abonament w takiej cenie na określony czas.

Już sobie to wyobrażam, jak do mnie dzwoni dostawca Internetu z prośbą, bym płaciła więcej, bo on pieniędzy potrzebuje.
    No właśnie nie określali czasu aż muszę chyba regulamin dorwać. Tylko było w mailu że mam tu konto już długo, to dla tych co mają ponad 2 lata konto abonament wynosi 1zł/ mc
    No ale patrząc na cenniki to jest inaczej na uvu i belly. Trudno, rezygnuję. Nie będzie kolorowego kalendarza z serduszkami :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 15:47

3i49o7esfkybvicx.png
  • Malinowa_Czekolada Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dzisiaj byłam na wizycie. Maluszek jest (0.5cm) i serce bije :) ale jest też krwiak 1,5cm x 0,36cm i mam leżeć. Jak nie urok to sraczka. W poniedziałek mam kolejna wizytę. Miałyście takie doświadczenia?

Karmelkovaa, Vivanillka, Lilly_Ana lubią tę wiadomość

oar8rjjgrkg2o91l.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a ja mam prośbę możecie wstawić sobie avatarki bo jak czytam to mi się dwoi i troi w oczach kto co pisze :) a tak jak dziewczyny mają to inaczej :)
    Oczywiście nie naciskam tak pomyślalam sobie ...

Ja dzisiaj tez mam dzień płaczki , czuje ze jest dobrze ale boje sie , żeby to szczescie trwało czy dzidzius rosnie i wgl...

A ja nic nie płaciłam ani nie płace moze temu ze nie uzywałam wykresu

agniecha2101, Paula222, Karo_88 lubią tę wiadomość

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa_Czekolada wrote:
    Hej dziewczyny. Dzisiaj byłam na wizycie. Maluszek jest (0.5cm) i serce bije :) ale jest też krwiak 1,5cm x 0,36cm i mam leżeć. Jak nie urok to sraczka. W poniedziałek mam kolejna wizytę. Miałyście takie doświadczenia?

Kochana nie masz suwaczka ile to tyg ? krwiaczek się wchłonie albo skapie , nie martw się :) gratuluję serduszka ;*

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ