Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
agniecha2101 wrote:A mi wczoraj wieczorem odłamał się kawałeczek górnej jedynki Możecie się domyśleć jak cudowny mam teraz uśmiech Jestem taka wku****na Dlaczego akurat teraz...? Jeszcze ostatnio będąc w PL pokazywałam dentystce, że widać minimalne pęknięcie, że boję się, że mi się ząb połamie, a ona że narazie nie może nic z tym zrobić No to minęły 2 miesiące i teraz nie mam jak udać się do dentysty nawet Ciekawe i tak czy w ogóle w ciąży mi coś z tym zębem zrobią... Masakra!!! Jeszcze cały czas kaleczę sobie język a z drugą jedynką też mam już sporo czasu problem, dentyści rozkładają ręcę, nie wiedzą co jest, że zaleczony kanałowo martwy ząb a ciągle pobolewa Teraz to już w ogóle jedzenie zupek chyba tylko mi pozostaje
-
Lilly_Ana wrote:Dzień dobry
futuremama - mi nawet nie wchodzą jogurty. Pomagają mi cukierki lodowe Ice fresh, jak się rozpuści to szybko jem kawałek kanapki i o dziwo jeszcze się trzyma w żołądku. Albo picie coca coli małymi łykami. Nic innego nie pomaga. Zwracam wszystko łącznie z wodą.
Ja bym mogła też na coli żyć, zwłaszcza z moim niskim ciśnieniem, niewyspaniem i zbyt małej ilości snu... cola na to wszystko łącznie z mdłościami działa zbawiennie ale dla groszka to nic dobrego i szukam ratunku już we wszystkim.
Ja nie zwracam ale zdycham i kurcze może jakby poszło to chociaż na trochę byłaby ulga.Lilly_Ana lubi tę wiadomość
-
Marti83 wrote:W moim jest 70 mg
Jagoda miło mi bardzo, ze jestesmy z tych samych okolic A będziesz rodzić w katowicach czy w bielsku?
Bondzik bardzo mi przykro z powodu tego, co spotkało Twoją koleżankę
Nie myślałam jeszcze o tym, ale chyba raczej gdzies tutaj, moze Kato albo Tychy... A Ty? Pewnie w Bielsku.
Wcześniej chodziłam do lekarki w czechowiach, ale uznałam, że z nią jest tak, że cieżko się dodzwonić, a chciałabym mieć lekarza, który będzie pod telefonem w razie jakiś pytań. To moja pierwsza ciąża...
Widzę po opisie, że u Ciebie były przejścia Przykro mi... Teraz będzie dobrze! Musi! Grudniowe mamusie mają mocMarti83 lubi tę wiadomość
-
Jejku dziewczyny aż ja sie wzruszyłam, za te wasze gratulacje,łzy i radości jesteście przekochane i wysciskalabym każda z osobna za to!!! Mam nadzieje, ze mały sie nie wchłonie i bedziemy szczęśliwa gromadka, choć i z jednym tez bedziemy!
Daniela, kochana trzymam kciuki zeby jutro wszystko było w normie. Współczuje takiej trudnej nocy, ale dobrze, ze juz jest czysto i oby tak zostało !
Dip mocne kciukasy za wizytę!!! Za wszystkich !
Marti83 witamy witamy, ale sie powiększamy kobietki póki co w liczbie, niebawem w rozmiarach :p
Karmelkovaa, Daniela, Marti83, Violet Flower, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
marrakech2708 wrote:ale sie powiększamy kobietki póki co w liczbie, niebawem w rozmiarach :p
hahaha dobre....ja mam wrażenie że rozmiar u mnie już powiększony ale o dziwo waga stoi w miejscu albo się zepsuła moja waga...;p -
marrakech2708 wrote:Dziewczynki mamy gości wiec niestety nie nadrobię i za wiele nie napisze, ale mam piękne wiesci
Okazało sie ze pecherzyki są dwa, zarodki są i dwa serduszka biją drugi troszkę mniejszy i słabszy wiec w poniedziałek monitoring zeby sprawdzić czy nadgonil silniejszego zaniemówiłam...!!!
Ja to się tak cieszę , że u Was tak pięknie oby obydwa pięknie rosły ;* widzisz podwójne szczęście !marrakech2708 lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Hej Piękne,
mnie mdli od wczoraj strasznie. Siedzę zielona w pracy i każdy sie dopytuje czy w ciąży nie jestem
Niech już będzie 16 i stąd wyjdę. Jeszcze mało na co mam ochotę do jedzenia.
marrakech2708 - masz w rodzinie jakieś przypadki bliźniaków?
Buziakimarrakech2708 lubi tę wiadomość
-
Lotopałanka mi tez juz lekko odstaje tak sobie dzis patrzyłam na swoje ubrania i sie zastanawiałam jak długo jeszcze będe mogła w nich chodzić pierwsza ciąża wiec ciezko cokolwiek wywróżyć
Karmelkova, kochana moja dziekuje! Ty mnie tu przyprowadziłas... niech rosną te nasze wszystkie pisklaki !Karmelkovaa lubi tę wiadomość
-
MagicCherryCupcake wrote:Hej Piękne,
mnie mdli od wczoraj strasznie. Siedzę zielona w pracy i każdy sie dopytuje czy w ciąży nie jestem
Niech już będzie 16 i stąd wyjdę. Jeszcze mało na co mam ochotę do jedzenia.
marrakech2708 - masz w rodzinie jakieś przypadki bliźniaków?
Buziaki
Mnie mdli głownie na czczo i w samochodzie ale podziwiam, ze dajesz radę w pracy siedzieć, mnie łapie w ciagu dnia sto razy takie zmęczenie, ze musze sie polozyc. Jakis plan kiedy wziać L4? Byc moze pisałaś, Sorki jesli przeoczyłam ale tu sie tyle dzieje...
Moja babcia była bliźniaczka i od strony mojego partnera tez 3 pokolenie wstecz buły blizniaki. -
marrakech mi tak już odstaje że masakra aż serio się zastanawiam czy on zawsze taki wielki był (nie wydaje mi się) czy może jednak to już ciąża tak wybija....a jak ciąża to już się boję co to będzie dalej
SAINT90 lubi tę wiadomość
-
marrakech2708 wrote:Mnie mdli głownie na czczo i w samochodzie ale podziwiam, ze dajesz radę w pracy siedzieć, mnie łapie w ciagu dnia sto razy takie zmęczenie, ze musze sie polozyc. Jakis plan kiedy wziać L4? Byc moze pisałaś, Sorki jesli przeoczyłam ale tu sie tyle dzieje...
Moja babcia była bliźniaczka i od strony mojego partnera tez 3 pokolenie wstecz buły blizniaki.
Jutro mam usg i a w sobotę wizytę u ginekologa - wiem trochę dziwnie ale jestem w Medicover i tu USG a wizyta to dwie różne sprawy. Na razie nie chciałam brać l4 bo nie wiedzą o ciązy w pracy, powiem po majówce. A teraz bym sobie poszła np pod wymówką przeziębienia czy grypy ale w tamtym tyg 3 dni mnie nie było pod taką samą wymówką więc nie bardzo . Ale cały przyszły tydzień wolne więc nie powinno być źle. A na takie już do porodu L4 to myślę że po skończeniu 3 m-ca.
U mnie moja Mama jest z bliźniaków Jeszcze jakoś mnie bolał raz jeden raz drugi jajnik przy owu ale chyba sobie wmawiam . Ale przeszło mi przez myśl że fajnie by było ale ciekawe czy w ogóle wszystko jest ok - jutro się okaże, to też moja pierwsza ciąża, moja siostra miała przypadki poronienia więc się boję. Ale chcę być dobrej myśli
-
Jagoda tak, ja w bielsku Były przejścia ale mam też trójeczkę w domu więc pomimo tego jestem szczęśliwa A jak jeszcze pojawi sie u nas ten maluszek to będzie już raj na ziemi
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
A co do ubrań to ja nawet nie zakładam jeansów żeby sprawdzić czy dalej pasują haha Nie sądzę żebym już przytyła, ba nawet każdy mi mówi, że chudnę cały czas ale jakoś jak pomyślę o czymś opiętym z guzikiem to rezygnuję od razu . Spodnie na gumce, legginsy, sukienki, spódnice
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny. Pisałam już o tym wcześniej ale może Wam umknęło.
Mam do sprzedania bardzo fajny wozek dla blizniakow lub rok po roku tutaj szczegóły: OLX - wózek bliźniaczy lub rok po roku -
MagicCherryCupcake wrote:Jutro mam usg i a w sobotę wizytę u ginekologa - wiem trochę dziwnie ale jestem w Medicover i tu USG a wizyta to dwie różne sprawy. Na razie nie chciałam brać l4 bo nie wiedzą o ciązy w pracy, powiem po majówce. A teraz bym sobie poszła np pod wymówką przeziębienia czy grypy ale w tamtym tyg 3 dni mnie nie było pod taką samą wymówką więc nie bardzo . Ale cały przyszły tydzień wolne więc nie powinno być źle. A na takie już do porodu L4 to myślę że po skończeniu 3 m-ca.
U mnie moja Mama jest z bliźniaków Jeszcze jakoś mnie bolał raz jeden raz drugi jajnik przy owu ale chyba sobie wmawiam . Ale przeszło mi przez myśl że fajnie by było ale ciekawe czy w ogóle wszystko jest ok - jutro się okaże, to też moja pierwsza ciąża, moja siostra miała przypadki poronienia więc się boję. Ale chcę być dobrej myśli
Jasne, rozumiem najlepiej chyba iść po 3 miesiącach, takie najpewniejsze. Ale gdybym mega zle czuła sie wcześniej to tez bym poszła, zeby sie nie meczyc. Ja w trakcie L4 zaszłam w ciąże, dlatego teraz po prostu kontynuuje.
Choć z uwagi na stres w pracy raczej i tak bym juz poszła. Trzymam kciuki za dobre samopoczucie
Hihi to moze poproś lekarza zeby dokładnie poszukał (moj nie widział na początku) dopiero ja przypomniałam mu o wysokiej becie i zaczął szukać No i znalazł dostałam takiego ataku śmiechu, ze sie usg nie dało zrobic -
MagicCherryCupcake kochana to że siostra miała przypadki poronienia nie znaczy, że też Cię to spotka spokojnie.... Ja poroniłam 1 i 3 ciążę a w 2 miałam cukrzycę ciążową i to nie lekką i wykryli niedoczynność tarczycy...a moje dwie siostry bez problemu donosiły, bez żadnych komplikacji swoje pierwsze ciąże i póki co nie planują kolejnych także bądź dobrej myśli i ciesz się ciążą
MagicCherryCupcake lubi tę wiadomość
-
MagicCherryCupcake wrote:A co do ubrań to ja nawet nie zakładam jeansów żeby sprawdzić czy dalej pasują haha Nie sądzę żebym już przytyła, ba nawet każdy mi mówi, że chudnę cały czas ale jakoś jak pomyślę o czymś opiętym z guzikiem to rezygnuję od razu . Spodnie na gumce, legginsy, sukienki, spódnice
Ja czuje, ze w pasie sie inaczej dopinają po prostu, ale to moze kwestia tez gromadzonej wody,hormonów i jakis problemów żołądkowych za wcześnie na bębenki chyba
A doświadczenia siostry przykre...ale nie kieruj sie tym! Myśl pozytywnie i głowa do góry! -
Kurcze ale ciężko sie wbic w temat. Nie mam za bardzo jak nadrobic tyle stron od poczatku
Ale każdej z osobna gratuluje juz wizyt serduszkowych
U nas dzis 5+2 wizyte mamy 9 maja bedzie to wtedy 7+2 wiec bede oczekiwac serduszka. Termin z om wychodzi na 25 grudnia z owulacji na 29 ale zobaczymy po lekarzu. Narazie trzymam sie tego z omWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 12:02
Lotopałanka, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Lotopałanka wrote:MagicCherryCupcake kochana to że siostra miała przypadki poronienia nie znaczy, że też Cię to spotka spokojnie.... Ja poroniłam 1 i 3 ciążę a w 2 miałam cukrzycę ciążową i to nie lekką i wykryli niedoczynność tarczycy...a moje dwie siostry bez problemu donosiły, bez żadnych komplikacji swoje pierwsze ciąże i póki co nie planują kolejnych także bądź dobrej myśli i ciesz się ciążą
Wiem Kochana, musze być dobrej myśli. U mnie wykryli niedoczynność jak robiłam badania przed zajściem w ciążę. Generalnie wszystko mam super oprócz TSH - sami nie znają podłoża ale cóż, przyjmuję letrox i spadło i teraz kontroluję
marrakech2708 - ja betę zrobiłam tylko na początku i miałam 11 dpo 88.05 a 14 dpo 432,9 i progesteron 11 dpo Progesteron (s)135,60 nmol/l i Progesteron (jedn.tradyc.)42,578 ng/ml. Badania powtórzę dopiero w poniedziałek pewnie więc średnie porównanie będzie
Buziaki :* -
marrakech2708 wrote:Lotopałanka mi tez juz lekko odstaje tak sobie dzis patrzyłam na swoje ubrania i sie zastanawiałam jak długo jeszcze będe mogła w nich chodzić pierwsza ciąża wiec ciezko cokolwiek wywróżyć
Karmelkova, kochana moja dziekuje! Ty mnie tu przyprowadziłas... niech rosną te nasze wszystkie pisklaki !
To ja się już nie mogę doczekać grudnia ale tu będzie fotek bobasów jojojojagniecha2101 lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych