Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Marti83 wrote:Paula dziękuję za dopisanie mnie do Waszej listy Ja jestem z Bielska-Białej, a kolejną wizytę mam 8 maja
Inaa ja mam brać 3 x magnez👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Marti83 wrote:Paula dziękuję za dopisanie mnie do Waszej listy Ja jestem z Bielska-Białej, a kolejną wizytę mam 8 maja
Inaa ja mam brać 3 x magnez
O Marti83! Ja też jestem z Bielska- w sumie to spod BB Obecnie mieszkam w Katowicach, ale z BB pochodzę i tu spędzam weekendy najczęściej u rodziców - bo mieszkanie w bloku mnie dobija
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!Marti83 lubi tę wiadomość
-
Hej Babeczki,
serdecznie witam nowe Dziewczyny, gratuluję i życzę spokojnych ciąż. Widzę, że południe Polski na grudniówkach 2018 dominuje
Patka, nie doszukuj się, przecież to są pewne normy rośnięcia tylko, tak samo jak niektóre dzieci rodzą się większe, a inne mniejsze.
Mkgk, wg mnie u Ciebie pęcherzyk żółtkowy jest ok. Ja w straconej ciąży miałam bodajże 0,73 cm w 6 tygodniu. A zarodek ledwie 4mm bez serduszka. Moim zdaniem nie masz się czym martwić.
Marrakech, gratulacje, Kochana, oby dzieciaczki pięknie rosły Czekałam na bliźniaki i są. Super!!!
Ja wczoraj na noc miałam plamienie brązowe, całą noc się przez to stresowałam, aż miałam sen, że się zalewam krwią. Dobrze, że jutro mam wizytę, to będę wiedzieć, na czym stoję.Marti83 lubi tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Dzień dobry
Witam nowe mamusie
marrakesh - co za cudowne wieści aż mi łzy poleciały! tyle szczęścia trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze :*
futuremama - mi nawet nie wchodzą jogurty. Pomagają mi cukierki lodowe Ice fresh, jak się rozpuści to szybko jem kawałek kanapki i o dziwo jeszcze się trzyma w żołądku. Albo picie coca coli małymi łykami. Nic innego nie pomaga. Zwracam wszystko łącznie z wodą.
Dip - kciuki!
mkgk - skoro lekarz nic nie mówił to chyba nic złego się nie dzieje. Nie panikuj zresztą pomiary usg nie są w 100% dokładne.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Paula222 - ja mam wizytę w poniedziałek 30.04 także możesz dopisać :*Marti83 lubi tę wiadomość
Córeczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
Daniela a jak dziś? Odpoczywaj :* ja leżałam bite dwa dni, dzisiaj też nie robię nic. Trudno pozytyw jest taki że plamienie przeszło. Jedyne co, to pobolewa mnie raz prawa a raz lewa strona podbrzusza.
Moja znajoma wczoraj dowiedziała się że serduszko nie bije 9tydz.. w zeszłym roku miała cp. -
Marti83 witamy gratuluję i życzę spokojnej ciąży
Daniela też mam te sny o zalewaniu krwią, wcześniej mi się takie rzeczy nie śniły.... Budzę się zawsze z sercem na ramieniu i pędzę do wc.
Dip88 kciuki za wizytę i wszystkie pozostałe wizyty
Dziewczyny to jak właściwie jest z tym opróżnianiem pęcherza przed usg. Trzeba robić siku czy nie. Ja mam tylozgiecie macicy i nie wiem jak się przygotować na poniedzialkowa wizytę pod tym kątem. W poprzedniej ciąży kazano mi zazwyczaj wkładać piąstki pid pośladki. Ale nie pamiętam jak było z tym pęcherzem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 10:36
Marti83 lubi tę wiadomość
-
No ja spędziłam pół nocy z głową pod kołdrą i świeciłam sobie telefonem na majtki, by sprawdzić, czy nie ma znowu plamienia.
Dzisiaj czysto. Jutro sądny dzień, więc trzymajcie kciuki.
Bondzik, przykro mi z powodu Twojej koleżanki. To jest okropne, że kobiety doświadczają takich przeżyć.Violet Flower lubi tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Daniela wrote:No ja spędziłam pół nocy z głową pod kołdrą i świeciłam sobie telefonem na majtki, by sprawdzić, czy nie ma znowu plamienia.
Dzisiaj czysto. Jutro sądny dzień, więc trzymajcie kciuki.
Bondzik, przykro mi z powodu Twojej koleżanki. To jest okropne, że kobiety doświadczają takich przeżyć.Daniela lubi tę wiadomość
-
Ja też w tej ciąży mam mdłości w pierwszej ciąży wogole ich nie było na dodatek od córci złapałam przeziebienie i jest masakra córka miała mieć dziś szczepienie ale przełożone ma bo nadal kaszle i ma katarek ja biorę paracetamol i z prenalen syrop,saszetki na wodę i spray do nosa dodatkowo pije herbatę z imbirem miodem i cytryną i też herbatę z sokiem malinowym ale kaszel tak mnie dusi że makabra a do tego te mdłości wszystko naraz
-
Witajcie dziewczyny i ja dołączam nieśmiało do waszego wątku
18 kwietnia byłam na pierwszej wizycie serduszkowej, i........... słyszałam serduszko. Lekarz powiedział że 7 tc. Następna wizyta 18 maja i badania prenatalne.
Dziwna sprawa i trochę mnie to martwi bo nie mam kompletnie żadnych objawów ciążowych. Myślicie że może by coś nie tak? Oby nie tak długo czekałam na tę ciążęLotopałanka, bondzik007, Violet Flower, agniecha2101, futuremama, Lilly_Ana lubią tę wiadomość
Monia -
Witam się i ja
Dzień dobry nowe Mamusie miło Was tutaj widzieć gratulacje
Ja dzisiaj zrobiłam część badań jutro resztę od rana mam mdłości i śpię na stojąco ;p Odbiorę wyniki i wtedy zdecyduję kiedy do lekarza jeśli będą ok to w następnym tyg ... chyba tak odwlekam tą wizytę bo się boję ;p
Duzo tych badań było podzieliłam na 2xWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 10:58
Aguś 90, Marti83 lubią tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Daniela to najważniejsze że już jest czysto :*
Monisia brak objawów nie świadczy o źle rozwijającej się ciąży! Głowa do góry. Jest serduszko, jest pięknie :* -
Violet Flower wrote:Marti83 witamy gratuluję i życzę spokojnej ciąży
Daniela też mam te sny o zalewaniu krwią, wcześniej mi się takie rzeczy nie śniły.... Budzę się zawsze z sercem na ramieniu i pędzę do wc.
Dip88 kciuki za wizytę i wszystkie pozostałe wizyty
Dziewczyny to jak właściwie jest z tym opróżnianiem pęcherza przed usg. Trzeba robić siku czy nie. Ja mam tylozgiecie macicy i nie wiem jak się przygotować na poniedzialkowa wizytę pod tym kątem. W poprzedniej ciąży kazano mi zazwyczaj wkładać piąstki pid pośladki. Ale nie pamiętam jak było z tym pęcherzem...
Też mam tyłozgięcie i normalnie zawsze było okej podczas usg dopochowego, a wczoraj mnie mega bolało, aż się zwijałam - chyba dlatego, że tam wszystko jest teraz powiększone, rozpulchnione... do tego mam dwa mieśniaki, ale lekarz mówi, że są umiejscowione tak, że nie powinny zagrażać dziecku.Violet Flower lubi tę wiadomość
-
agniecha2101 wrote:A ile magnezu w magnezie tzn w jednej tabletce jest? Bo to też ważne
Jagoda miło mi bardzo, ze jestesmy z tych samych okolic A będziesz rodzić w katowicach czy w bielsku?
Bondzik bardzo mi przykro z powodu tego, co spotkało Twoją koleżankę -
Syrop prenalen faktycznie podrażnia gardło jest taki ostry jeszcze inhalacje z soli fizjologicznej i wody robię sobie córka też je ma przepisane ale za nic nie chce dać sobie ich zrobić dobrze że jutro już mąż wraca z pracy to jak mi nie przejdzie nic to przeziębienie a mam je już od poniedziałku to pojadę do lekarza chyba
Violet Flower lubi tę wiadomość
-
Violet Flower wrote:futuremama widzę, że razem wizyty mamy w poniedziałek. Masz z usg? Ja już się nie mogę doczekać tego poniedziałku...
W pierwszej ciąży na NFZ byłam tylko raz na początku, potem już prywatnie ale to przez durną babę na którą trafiłam. Teraz chciałabym do mojego gina na NFZ chodzić, żeby chociaż na badania mi skierowania dawał, a gdyby coś się działo to przyjmuje też prywatnie.
Ja zaczynam też się powoli niecierpliwić Pewnie najgorzej będzie w niedzielęViolet Flower lubi tę wiadomość