Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
PatkaPatka wrote:No to coś u mnie nie tak, bo jak byłam tydzień temu to miał 5mm..
-
Dzień dobry Kochane:)
PatkaPatka super wieści, leż i odpoczywaj w takim razie
Marrakech nadal jestem pod wrażeniem, ale super wieści to się dopiero rodzina i przyszli dziadkowie ucieszą
Dziewczyny mam problem. Syn poczęstował mnie najprawdopodobniej jakąś infekcją przyniesioną z przedszkola (sporo dzieci ostatnio choruje w przedszkolu, a i on ma trochę katar).
Już wczoraj wieczorem kości mnie bolały. A w nocy dołączył ból gardła, głowy i bardzo zatkany nos. Ratuję się póki co wodą morską. Piję herbatę z imbiru i cytryny z miodem, ale zamiast lepiej czuję się coraz gorzej
Czy są jakieś specyfiki na przeziębienie, które można brać w naszym stanie na tym etapie? Bo coś czuję, że te naturalne metody niewiele mi pomogą...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 07:43
-
Dziewczyny które męczą mdłości... macie jakieś sposoby? Bo ja przestaję wyrabiać. Chyba przejdę na dietę jogurtową - moje wczorajsze odkrycie - bo to mi tylko jakoś wchodzi. Cała reszta masakra. A mięso to już w ogóle. W poprzedniej ciąży też miałam taki odrzut od mięsa, mdłości mnie też męczyły ale chyba już zapomniałam że aż tak
Mam problem żeby funkcjonować a muszę.Violet Flower lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny
Wstałam nie przytomna. Dalej mogłabym spać. Trzymajcie dzisiaj kciuki wizytę mam o 12.30.
futuremama, Violet Flower, TaPaT, agniecha2101, Magdaa21, Lilly_Ana lubią tę wiadomość
-
Dip88 wrote:Dzień dobry dziewczyny
Wstałam nie przytomna. Dalej mogłabym spać. Trzymajcie dzisiaj kciuki wizytę mam o 12.30.
Oczywiście, że trzymamy i czekamy na dobre wieści!
☺️
Mnie dzisiaj całą noc męczyła głupie i straszne sny.. No nie całą, bo o trzeciej już się obudziłam i nie mogłam zasnąć..13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb -
futuremama wrote:Dziewczyny które męczą mdłości... macie jakieś sposoby? Bo ja przestaję wyrabiać. Chyba przejdę na dietę jogurtową - moje wczorajsze odkrycie - bo to mi tylko jakoś wchodzi. Cała reszta masakra. A mięso to już w ogóle. W poprzedniej ciąży też miałam taki odrzut od mięsa, mdłości mnie też męczyły ale chyba już zapomniałam że aż tak
Mam problem żeby funkcjonować a muszę. -
Kai wrote:Nieprawda. U mnie 7t3d miał 1,1 cm, więc Ty w 6t i 1d spokojnie mogłaś mieć 5mm. W poprzedniej ciąży bylam w 7+0 i miał 9 mmm i wszystko było ok, urodził się szczęśliwie.
U mnie na 7+0 miał 8 mm, a chyba gdzieś tak od 7 tygodnia zaczyna rosnąć milimetr dziennie, wcześniej mniej. Teraz byłam na usg 9+0 i miał już 2 cm.
☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 08:15
PatkaPatka lubi tę wiadomość
13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb -
Witam się w piątym tygodniu!
Dziewczyny, kciuki za wizyty!
Marrakech, ale informacja! Coś wspaniałego, gratuluję dwóch bąbelków i niech zdrowo rosną.
Madlen, daj znać jak beta? Wiem co czujesz, w tamtej ciąży na pierwszej wizycie ginka mnie też nastraszyła cp. Pamiętaj, że lekarze często patrzą schematycznie i nie bardzo zwracają uwagę ,że można mieć inną długość cykli niż średnia itp. Na pewno będzie dobrze.
-
A co do chorób/ przeziębień w ciąży...w poprzedniej dwa razy byłam przeziębiona, z tym że już na późniejszym etapie. Oczywiście dostałam Prenalen, który oprócz dobrego smaku nic mi nie dał
Z tym, że to już był drugi trymestr. Ja radzilabym z każda choroba pójść jednak do internisty, który oceni czy wystarczy Prenalen i czosnek, czy nie. Tak dla spokojnosci.Violet Flower lubi tę wiadomość
-
Witam Was serdecznie Grudniowe Mamusie Do tej pory tylko podczytywałam Wasz wątek, ale wczoraj byłam na wizycie i jest dzidziuś 0,71 cm i serduszko pięknie bije, więc dołączam do grudniowych mam Termin mam na 16 grudnia, choć z usg dzidzi o dwa dni starsze niż z om. Pozdrawiam serdecznie
futuremama, Azzurra, Paula222, TaPaT, Lotopałanka, agniecha2101, Dip88, bondzik007, Lilly_Ana, Violet Flower, Aguś 90, joasia8966 lubią tę wiadomość
-
kasiulka1082 wrote:U mnie na 7+0 miał 8 mm, a chyba gdzieś tak od 7 tygodnia zaczyna rosnąć milimetr dziennie, wcześniej mniej. Teraz byłam na usg 9+0 i miał już 2 cm.
☺️
Może teraz będzie szybciej bobas rósł -
Violet Flower wrote:Dzień dobry Kochane:)
PatkaPatka super wieści, leż i odpoczywaj w takim razie
Marrakech nadal jestem pod wrażeniem, ale super wieści to się dopiero rodzina i przyszli dziadkowie ucieszą
Dziewczyny mam problem. Syn poczęstował mnie najprawdopodobniej jakąś infekcją przyniesioną z przedszkola (sporo dzieci ostatnio choruje w przedszkolu, a i on ma trochę katar).
Już wczoraj wieczorem kości mnie bolały. A w nocy dołączył ból gardła, głowy i bardzo zatkany nos. Ratuję się póki co wodą morską. Piję herbatę z imbiru i cytryny z miodem, ale zamiast lepiej czuję się coraz gorzej
Czy są jakieś specyfiki na przeziębienie, które można brać w naszym stanie na tym etapie? Bo coś czuję, że te naturalne metody niewiele mi pomogą...
Można brać paracetamol z tego co wiem (ja brałam Apap w proszku cos jak fervex) do tego zrobiłam sobie syrop z cebuli na miodzie jadłam duuuuzo czosnku i witaminy C, troszkę dluzej trwało leczenie ale przeszło
Dziewczyny dzięki piękne za gratulacje i dobre słowo, emocje jeszcze nie opadły bo ciezko jest ogarnąć myśl, ze są dwa serduszka i oby sie dwa utrzymamy
Co do bety to była 11dpo 19, 13dpo 69, 4t5d była 5800 i 48h pozniej czyli 5t była ponad 11tys.
-
marrakech2708 wrote:Dziewczynki mamy gości wiec niestety nie nadrobię i za wiele nie napisze, ale mam piękne wiesci
Okazało sie ze pecherzyki są dwa, zarodki są i dwa serduszka biją drugi troszkę mniejszy i słabszy wiec w poniedziałek monitoring zeby sprawdzić czy nadgonil silniejszego zaniemówiłam...!!!
Super!!!!!!👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Irminka1231 wrote:Gratuluje podwujnego szczescia.witam nowe dziewczyny.u mnie mdlosci nadal 24 na dobe ale wczoraj udalomi sie zjesc ciazowo zachciewajke.ugotowalam zupe szczawiowa .nigdy nie lubialam a teraz chodzilaza mna kilka dni.dzieci oczywiscie nie lubia ale maz bardzo.zawiod sie wieczorem ze na kolacje mu nie zostala juz bo ja dwa razy do garnka podchodzilam.ciesze sie ze na waszych wizytach same dobre wiesci.milego dnia👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙