Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Daniela wrote:Ja w pierwszej ciąży miałam e.coli, niestety musiałam wziąć antybiotyk - Duomox. Zadziałał na szczęście, bo bardzo się bałam, że ta bakteria zaszkodzi dziecku. Niestety bardzo łatwo się ona przenosi, bo bytuje na stałe w naszych jelitach grubych.
A brałaś duomox w I trymestrze czy później? Bakteria nie wróciła się już ?4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Karolcia27 wrote:A brałaś duomox w I trymestrze czy później? Bakteria nie wróciła się już ?
W I trymestrze, bodajże w 9 tygodniu. Mnie lekarka powiedziała, że trzeba wyleczyć. Na szczęście udało się wyleczyć i miałam spokój do końca ciąży.
Ba, w drugiej ciąży też tego dziadostwa nie miałam.
Jak miałam GBSa, to nie leczyłam, tylko przed porodem podano mi antybiotyk.❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Daniela wrote:W I trymestrze, bodajże w 9 tygodniu. Mnie lekarka powiedziała, że trzeba wyleczyć. Na szczęście udało się wyleczyć i miałam spokój do końca ciąży.
Ba, w drugiej ciąży też tego dziadostwa nie miałam.
Jak miałam GBSa, to nie leczyłam, tylko przed porodem podano mi antybiotyk.
Dziękiw piątek idę do innej lekarki, ale na NFZ zobaczymy co mi powie, chociaż chyba póki co zaufam temu swojemu i nie będę brała do zakończenia I trymestru. Niestety nie wiem co to GBS
Daniela lubi tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Karolcia27 wrote:Dzięki
w piątek idę do innej lekarki, ale na NFZ zobaczymy co mi powie, chociaż chyba póki co zaufam temu swojemu i nie będę brała do zakończenia I trymestru. Niestety nie wiem co to GBS
Miałam zacytować, a polubiłam.
Wymaz w kierunku paciorkowca GBS pobiera się pod koniec ciąży u każdej kobiety.❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Daniela wrote:Miałam zacytować, a polubiłam.
Wymaz w kierunku paciorkowca GBS pobiera się pod koniec ciąży u każdej kobiety.
Dziękujęa co ile robiłaś kontrolny wymaz przy tej Coli?
-
mkgk wrote:to byl najgorszy dzien w tej ciazy... ale doszlam do siebie... bedzie co ma byc.
-
Daniela wrote:Nie pamiętam, ale chyba ze dwa razy w tamtej ciąży i było czysto.
Dziękujęa jeszcze pytanie o małża w takim razie skoro ja już mam te bakterie no a wiadomo, że serduszka były bez zabezpieczenia to czy on też ma się zbadać i brać jakieś leki?
-
Dziewczyny jakie piękne wieści z wczoraj
Kciuki za wszystkie wizytujące dziś i proszę o kciuki za mnie o 15:20 !Jestem dobrej myśli dziś , mam nadzieję, że będzie wszystko ok
mkgk ja w poprzedniej ciąży po usg zauważyłam ,że pęcherzyk żółtkowy jest większy od malucha - nie pamiętam w którym tyg to było, ale na pewno był duży. Zaczęłam czytać w internecie i podobnie jak ty się załamałam - a mój synek jest cały i zdrowyViolet Flower, mkgk, futuremama, agniecha2101, Dip88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDaniela wrote:Dwie ciąże prowadziłam u Zabula w Evi-Medzie, teraz on się przeniósł gdzie indziej, a ja zamierzam podążyć za nim
Waszych lekarzy nie kojarzę.Daniela, RudyTygrysek lubią tę wiadomość
-
Achia wrote:Jest Tylu lekarzy w Trójmieście że ciężko pewnie znać wszystkich2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Gusia, Paula ja też dzisiaj ! Trzymam kciuki Dziewczynki
Mi dzisiaj niedobrze, chce mi się wymiotować ale się powstrzymuję żeby nie zwymiotoważ letroxu, który wzięłam o 5 rano.. Czy któraś z Was pytała się lekarza ile się wchłania taka tabletka? W necie nie mogę nic znaleźć
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Ja też dziś wizyta o 15.00... Oczywiście nie wytrzymałam i poleciałam na bete z rana. Oby te godziny szybko minęły a dzisiejsze wizyty skończyły się samymi dobrymi wiadomosciami!! U mnie lepiej z mdłościami i sił więcej.
Violet Flower, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki, mocne kciuki za wizyty i za prawidłowe bety
Miłego dnia Wam życzę
W miarę możliwości czasem coś napiszę ale ciężko jest w pracy pisać, bo klienci cały czas chodzą, a z domu to już w ogóle ale podczytuję Was