Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Daniela wrote:Ja w pierwszej ciąży miałam e.coli, niestety musiałam wziąć antybiotyk - Duomox. Zadziałał na szczęście, bo bardzo się bałam, że ta bakteria zaszkodzi dziecku. Niestety bardzo łatwo się ona przenosi, bo bytuje na stałe w naszych jelitach grubych.
A brałaś duomox w I trymestrze czy później? Bakteria nie wróciła się już ?4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Karolcia27 wrote:A brałaś duomox w I trymestrze czy później? Bakteria nie wróciła się już ?
W I trymestrze, bodajże w 9 tygodniu. Mnie lekarka powiedziała, że trzeba wyleczyć. Na szczęście udało się wyleczyć i miałam spokój do końca ciąży.
Ba, w drugiej ciąży też tego dziadostwa nie miałam.
Jak miałam GBSa, to nie leczyłam, tylko przed porodem podano mi antybiotyk.❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Daniela wrote:W I trymestrze, bodajże w 9 tygodniu. Mnie lekarka powiedziała, że trzeba wyleczyć. Na szczęście udało się wyleczyć i miałam spokój do końca ciąży.
Ba, w drugiej ciąży też tego dziadostwa nie miałam.
Jak miałam GBSa, to nie leczyłam, tylko przed porodem podano mi antybiotyk.
Dzięki w piątek idę do innej lekarki, ale na NFZ zobaczymy co mi powie, chociaż chyba póki co zaufam temu swojemu i nie będę brała do zakończenia I trymestru. Niestety nie wiem co to GBSDaniela lubi tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Karolcia27 wrote:Dzięki w piątek idę do innej lekarki, ale na NFZ zobaczymy co mi powie, chociaż chyba póki co zaufam temu swojemu i nie będę brała do zakończenia I trymestru. Niestety nie wiem co to GBS
Miałam zacytować, a polubiłam.
Wymaz w kierunku paciorkowca GBS pobiera się pod koniec ciąży u każdej kobiety.❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Daniela wrote:Miałam zacytować, a polubiłam.
Wymaz w kierunku paciorkowca GBS pobiera się pod koniec ciąży u każdej kobiety.
Dziękuję a co ile robiłaś kontrolny wymaz przy tej Coli?4 cs - 29 marca II kreseczki
-
mkgk wrote:to byl najgorszy dzien w tej ciazy... ale doszlam do siebie... bedzie co ma byc.
-
Daniela wrote:Nie pamiętam, ale chyba ze dwa razy w tamtej ciąży i było czysto.
Dziękuję a jeszcze pytanie o małża w takim razie skoro ja już mam te bakterie no a wiadomo, że serduszka były bez zabezpieczenia to czy on też ma się zbadać i brać jakieś leki?4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Dziewczyny jakie piękne wieści z wczoraj
Kciuki za wszystkie wizytujące dziś i proszę o kciuki za mnie o 15:20 ! Jestem dobrej myśli dziś , mam nadzieję, że będzie wszystko ok
mkgk ja w poprzedniej ciąży po usg zauważyłam ,że pęcherzyk żółtkowy jest większy od malucha - nie pamiętam w którym tyg to było, ale na pewno był duży. Zaczęłam czytać w internecie i podobnie jak ty się załamałam - a mój synek jest cały i zdrowyViolet Flower, mkgk, futuremama, agniecha2101, Dip88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDaniela wrote:Dwie ciąże prowadziłam u Zabula w Evi-Medzie, teraz on się przeniósł gdzie indziej, a ja zamierzam podążyć za nim
Waszych lekarzy nie kojarzę.Daniela, RudyTygrysek lubią tę wiadomość
-
Achia wrote:Jest Tylu lekarzy w Trójmieście że ciężko pewnie znać wszystkich2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Gusia, Paula ja też dzisiaj ! Trzymam kciuki Dziewczynki
Mi dzisiaj niedobrze, chce mi się wymiotować ale się powstrzymuję żeby nie zwymiotoważ letroxu, który wzięłam o 5 rano.. Czy któraś z Was pytała się lekarza ile się wchłania taka tabletka? W necie nie mogę nic znaleźć
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Ja też dziś wizyta o 15.00... Oczywiście nie wytrzymałam i poleciałam na bete z rana. Oby te godziny szybko minęły a dzisiejsze wizyty skończyły się samymi dobrymi wiadomosciami!! U mnie lepiej z mdłościami i sił więcej.
Violet Flower, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki, mocne kciuki za wizyty i za prawidłowe bety Miłego dnia Wam życzę W miarę możliwości czasem coś napiszę ale ciężko jest w pracy pisać, bo klienci cały czas chodzą, a z domu to już w ogóle ale podczytuję Was