Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny, orientujecie się jak to jest z badaniem USG genetycznym?
Można je zrobić na NFZ? Wyczytałam w internecie że chcąc zrobić na NFZ musze spełnić pewne wymagania. Jednak nie spełniam warunków żadnego z tych kryteriów. Ginekolog kazał mi zrobić badanie 17 maja.
Czy jednak jest możliwość zrobić na NFZ czy pozostaje mi tylko prywatnie?mkgk lubi tę wiadomość
-
Marti83 wrote:Daniela serdeczne gratulacje
Dziewczyny, a czy Wam też się tak jakoś gorzej oddycha, że co jakiś czas trzeba zaczęrpnąć takie głębszego wdechu? -
Gratulacje dziewczyny proszę o więcej takich dobrych wieści dzisiaj :-*
Ja z oddechem też tak mam, od razu zadyszka nawet po zwykłym chodzeniu, albo schodach jak chce coś powiedzieć to z zadyszka4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Marzenqa92 wrote:hej dziewczyny, orientujecie się jak to jest z badaniem USG genetycznym?
Można je zrobić na NFZ? Wyczytałam w internecie że chcąc zrobić na NFZ musze spełnić pewne wymagania. Jednak nie spełniam warunków żadnego z tych kryteriów. Ginekolog kazał mi zrobić badanie 17 maja.
Czy jednak jest możliwość zrobić na NFZ czy pozostaje mi tylko prywatnie?
No wlasnie nie wiem. Nie interesowalam sie tym spec. do czasu zastanawialam sie czy w ogole robic. Ale teraz jak wyszedl ten pecherzyk 6.1 a norma do 6 to mam wskazanie i mam 25 maja na NFZ w invickie zalatwione przez moja lekarke bezposrednio.
-
Oj to mnie uspokoiłyście dziewczyny. Bo jak powiedziałam o tym mojemu lekarzowi, to powiedział, ze jak dalej tak będę miała to własnie (nie wiem co dalej mówił), bo już się cieszyłam maluszkiem no nie wiem czy jakies leki czy l4 czy badania, ale jak też tak macie to jestem spokojniesza. Tzn. nie żebym się cieszyłą, że też tak macie tylko ze po prostu taki już urok tego stanu
Marzenka a czy Tobie chodzi o prenatalne? -
Achia wrote:To mamy identycznie u mnie z USG też 6t1d mój miał wczoraj 3,3mm ale wg OM równo 6tydz. na kiedy masz datę porodu?jesteś z Trójmiasta tak?może spotkamy się na porodówce:)) jak w jakąś celujesz to daj znać w którą ja znam różne opinie o różnych tutaj szpitalach..
Achia, będę rodzić na Zaspie. Rodziłam tam ostatnio i byłam bardzo zadowolona. Nie mogę powiedzieć złego słowa. A teraz jeszcze porodówka po remoncie, więc na pewno będzie lepiej.Achia lubi tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Violet Flower wrote:Daniela gratulacje ale super! czyli owulacja była tak jak myślałaś 28/29 marca?
Tak, na pewno była tak szybko. Tak się cieszę, że jej nie przegapiłam :)y
I to znaczy, że Ty na swojej poniedziałkowej wizycie zobaczysz jeszcze większego brzdąca niż ja dzisiaj Serduszko będzie na pewno.
U mnie dzisiaj 160 uderzeń.❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Daniela wrote:Tak, na pewno była tak szybko. Tak się cieszę, że jej nie przegapiłam :)y
I to znaczy, że Ty na swojej poniedziałkowej wizycie zobaczysz jeszcze większego brzdąca niż ja dzisiaj Serduszko będzie na pewno.
U mnie dzisiaj 160 uderzeń.M.Ż. lubi tę wiadomość
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO - !
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Lotopałanka wrote:ech....właśnie się dowiedziałam, że syn nie zakwalifikował się do żadnego publicznego przedszkola....(
-
Super Daniela :*:*
-
Marti83 wrote:Oj, współczuję a jest rekrutacja dodatkowa? Chyba powinna być jeśli nie wszyscy rodzice podpiszą umowy z przedszkolem
no jest pewnie spróbujemy, ale trzeba się szybko rozejrzeć za jakimś prywatnym, bo jeszcze całkiem na lodzie zostaniemy we wrześniu -
hej dziewczyny mam zaległości chyba z 10 stron więc chyba nie nadrobię..
Diabolek trzymam kciuki za wizytę
Jak nie miałam objawów to teraz mam wszystko na raz, wymioty, bóle piersi, zawroty głowy... więc chyba fasola rośnie i miałam tylko złe przeczucia
Trzymam kciuki za wizyty, Buziole ! ;*Dibolek lubi tę wiadomość
M.Ż. -
Lotopałanka wrote:no jest pewnie spróbujemy, ale trzeba się szybko rozejrzeć za jakimś prywatnym, bo jeszcze całkiem na lodzie zostaniemy we wrześniu