Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w tym roku córki nawet nie próbowałam zapisać, poszła od marca prywatnie razem z bratem. Syn dwa lata temu też się nie dostał, to był ten rok, kiedy sześciolatki znowu zostawały w przedszkolach. Tam, gdzie składałam papiery, było kilka miejsc dla maluchów zaledwie.
Wiem, że możesz też zapisać się na listę rezerwową. Późną jesienią okazuje się tak naprawdę, kto został w przedszkolu. Niektóre dzieci bardzo chorują albo tak tęsknią, że rodzice rezygnują i można wtedy z takiej listy wskoczyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 13:12
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
To pewnie dużo przedszkoli ale i dużo dzieci
Próbujcie, albo tak jak pisze Daniela, moze się udac w ostatniej chwili. Jednak zabezpieczenie trzeba mieć w postaci prywatnego przedszkola. A nie masz kogoś znajomego w przedszkolu?
-
Hejka
Nadrobić Was to jest wyczyn
Daniela - Gratulacje
Achia - to nasze Fasolki podobnie , moja miała w 6t+0 3,5mm
Marti - z oddychaniem to tak jest , a zadyszka jak szybko łapie to ja nawet do sklepu jak idę mam podróż życia
Marzenqa - wskazaniem są , wady w rodzinie , czy historia z wczesniejszych ciąż gentyczne wady , czy poronienia ... w innym wypadku raczej 100% ale nie jest to jakiś bardzo duży koszt . Chyba ze weżmie Cię lekarz na NFZ bez certyfikatu robienia takich badań , ale u takiego to bym nie robiła
Ja mam 2 czerwca prenatalne jak Bozia da
Gusia28 - gratulacje
Ja byłam wczoraj i dzisiaj na badaniach zrobiłam chyba wszystkie , które teraz trzeba zrobić
Jutro jadę na wizytę bo mi progesteron skacze niby to normalne ale wolę jechać zobaczyć czy maluszek ładnie rośniedzisiaj miałam progesteron 42,5 także ładny , ale no przezorny ubezpieczony ;p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 13:21
Gusia28, Marti83, Achia lubią tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Lotopałanka anie jest tak , że każdy 3 latek musi mieć miejsce w przedszkolu ? Z tego co u mnie w mieście jest, to jest taki obowiązek, że ma się dostać. Mój się dostał ale do takiego , że szkoda gadać... I dałam go do prywatnego póki co heh
Daniela super wieściGratulacje
Powoli się zbieram na swoją wizytę... -
Violet Flower wrote:Agniecha2101 możesz zawsze popatrzeć na skład i szukać odpowiednikow u siebie. Pewnie coś się znajdzie. Ewentualnie zamówić w Pl przez kogoś. Oby jak najdłużej nie były Ci potrzebne.
Ja czuję że umieram, katar stulecia, gardło piecze. Już chyba wolę same mdłości zdecydowanie...Nie dość że mdłości, to jeszcze choroba
Mam nadzieję, że ja się jednak wyjątkowo od meża nie zarażę.
Łatwiej mi chyba będzie w razie co szukać odpowiedników tutaj, zdarza się nawet, że są niektóre takie same leki albo o podobnych nazwach. Bo z PL zamówić to zanim by przyszły, to zdążyłabym sama z siebie wyzdrowiećPoza tym koszty przesyłki są przesadne
a ze znajomych nikt w najbliższym czasie do PL się nie wybiera.
Życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia :-*Violet Flower lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Paula222 wrote:Dziewczyny jakie piękne wieści z wczoraj
Kciuki za wszystkie wizytujące dziś i proszę o kciuki za mnie o 15:20 !Jestem dobrej myśli dziś , mam nadzieję, że będzie wszystko ok
mkgk ja w poprzedniej ciąży po usg zauważyłam ,że pęcherzyk żółtkowy jest większy od malucha - nie pamiętam w którym tyg to było, ale na pewno był duży. Zaczęłam czytać w internecie i podobnie jak ty się załamałam - a mój synek jest cały i zdrowyBędzie dobrze :-*
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Mi się mój doktor dzisiaj snił że mi kazał przyjechac i jade jutro
Kciuki za wizyty
Wyskoczyły Wam już brzuszki ?bo mój się tak fajnie zaokraglił a , że jestem suchar to szybko widać
agniecha2101, Marti83, Lotopałanka, Dip88 lubią tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Karmelkova właśnie miałam też dziewczyny o to pytać. Mnie już dwa tyg temu leciutko wysadziło. Chciałabym jak najdłużej nic nie mówić w pracy, ale koleżanka mi się już tak przygląda, że już dwa tyg. temu mnie pytała, czy nie chce jej czegoś powiedzieć, a ja jej, że na razie nie. Ja mam 162 cm i 55 kg
Dziewczyny, a myślałyście o detektorze tętna płodu? Warto czy lepiej sie nie schizować?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 13:53
-
Pokażcie fotki
mi dopiero w tym tyg wyskoczył w sensie zaokrąglił
Ja ok. 164cm i 50kg , chociaz teraz nie wiem czy nie mniej ;p musze kupić baterie do wagi
Mnie osobiscie by stresowało jakbym nie znalazła serduszka albo źle by mi działało to zawał , koleżanka kupiła i oddała ;pMarti83 lubi tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Hej, bardzo żałuję że nie mam jak was za bardzo czytać
ale chociaż od czasu do czasu podzielę się co u mnie się dzieje. Wizytę mam 10.maja to przypada na początek 9 tygodnia ciąży. Gdybyście zakładały jakąś grupę na fb czy coś, to mam nadzieję ze info będzie na pierwszej stronie
W telefonie zawsze łatwiej pisać z dzieckiem na kolanach
i coś odczytać, już tak komunikuję się z innymi mamai 2017 i jest super
pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkim wszystkiego dobrego
-
Hmmm u mnie jeszcze nic nie widać.. na razie schudłam przez brak apetytu i mdłości. zobaczymy jak sytuacja się rozwinie
-
Słabo widać bo z tyłu światło
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc747ac7ecce.jpg
ale to też zależy , wieczorem wiadomo większy, a rano odstaje teżWiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 14:27
MagicCherryCupcake, Karmelkovaa, marrakech2708, agniecha2101, Daniela, Magdaa21, Violet Flower, bondzik007, Madlen_:), Angelika83, Malutka_94 lubią tę wiadomość
-
A mi chyba bakteria w moczu wyszła ;/ bo coś tak babka z labu gadała ;/ i się już boję zeby dziecku nie zaszkodziło... chyba ze sie myli :<" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
nick nieaktualnyMarti83 wrote:Karmelkova właśnie miałam też dziewczyny o to pytać. Mnie już dwa tyg temu leciutko wysadziło. Chciałabym jak najdłużej nic nie mówić w pracy, ale koleżanka mi się już tak przygląda, że już dwa tyg. temu mnie pytała, czy nie chce jej czegoś powiedzieć, a ja jej, że na razie nie. Ja mam 162 cm i 55 kg
Dziewczyny, a myślałyście o detektorze tętna płodu? Warto czy lepiej sie nie schizować?
Artykuł o gadżetach dla kobiet w ciąży.
Co do brzuszka to u mnie nie widać, wydaje mi się że to jednak za szybkoMarti83 lubi tę wiadomość