Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w tym roku córki nawet nie próbowałam zapisać, poszła od marca prywatnie razem z bratem. Syn dwa lata temu też się nie dostał, to był ten rok, kiedy sześciolatki znowu zostawały w przedszkolach. Tam, gdzie składałam papiery, było kilka miejsc dla maluchów zaledwie.
Wiem, że możesz też zapisać się na listę rezerwową. Późną jesienią okazuje się tak naprawdę, kto został w przedszkolu. Niektóre dzieci bardzo chorują albo tak tęsknią, że rodzice rezygnują i można wtedy z takiej listy wskoczyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 13:12
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
To pewnie dużo przedszkoli ale i dużo dzieci Próbujcie, albo tak jak pisze Daniela, moze się udac w ostatniej chwili. Jednak zabezpieczenie trzeba mieć w postaci prywatnego przedszkola. A nie masz kogoś znajomego w przedszkolu?
-
Hejka
Nadrobić Was to jest wyczyn
Daniela - Gratulacje
Achia - to nasze Fasolki podobnie , moja miała w 6t+0 3,5mm
Marti - z oddychaniem to tak jest , a zadyszka jak szybko łapie to ja nawet do sklepu jak idę mam podróż życia
Marzenqa - wskazaniem są , wady w rodzinie , czy historia z wczesniejszych ciąż gentyczne wady , czy poronienia ... w innym wypadku raczej 100% ale nie jest to jakiś bardzo duży koszt . Chyba ze weżmie Cię lekarz na NFZ bez certyfikatu robienia takich badań , ale u takiego to bym nie robiła
Ja mam 2 czerwca prenatalne jak Bozia da
Gusia28 - gratulacje
Ja byłam wczoraj i dzisiaj na badaniach zrobiłam chyba wszystkie , które teraz trzeba zrobić
Jutro jadę na wizytę bo mi progesteron skacze niby to normalne ale wolę jechać zobaczyć czy maluszek ładnie rośnie dzisiaj miałam progesteron 42,5 także ładny , ale no przezorny ubezpieczony ;p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 13:21
Gusia28, Marti83, Achia lubią tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Lotopałanka anie jest tak , że każdy 3 latek musi mieć miejsce w przedszkolu ? Z tego co u mnie w mieście jest, to jest taki obowiązek, że ma się dostać. Mój się dostał ale do takiego , że szkoda gadać... I dałam go do prywatnego póki co heh
Daniela super wieści Gratulacje
Powoli się zbieram na swoją wizytę... -
Violet Flower wrote:Agniecha2101 możesz zawsze popatrzeć na skład i szukać odpowiednikow u siebie. Pewnie coś się znajdzie. Ewentualnie zamówić w Pl przez kogoś. Oby jak najdłużej nie były Ci potrzebne.
Ja czuję że umieram, katar stulecia, gardło piecze. Już chyba wolę same mdłości zdecydowanie...
Łatwiej mi chyba będzie w razie co szukać odpowiedników tutaj, zdarza się nawet, że są niektóre takie same leki albo o podobnych nazwach. Bo z PL zamówić to zanim by przyszły, to zdążyłabym sama z siebie wyzdrowieć Poza tym koszty przesyłki są przesadne a ze znajomych nikt w najbliższym czasie do PL się nie wybiera.
Życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia :-*Violet Flower lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Paula222 wrote:Dziewczyny jakie piękne wieści z wczoraj
Kciuki za wszystkie wizytujące dziś i proszę o kciuki za mnie o 15:20 ! Jestem dobrej myśli dziś , mam nadzieję, że będzie wszystko ok
mkgk ja w poprzedniej ciąży po usg zauważyłam ,że pęcherzyk żółtkowy jest większy od malucha - nie pamiętam w którym tyg to było, ale na pewno był duży. Zaczęłam czytać w internecie i podobnie jak ty się załamałam - a mój synek jest cały i zdrowy👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Mi się mój doktor dzisiaj snił że mi kazał przyjechac i jade jutro
Kciuki za wizyty
Wyskoczyły Wam już brzuszki ? bo mój się tak fajnie zaokraglił a , że jestem suchar to szybko widaćagniecha2101, Marti83, Lotopałanka, Dip88 lubią tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Karmelkova właśnie miałam też dziewczyny o to pytać. Mnie już dwa tyg temu leciutko wysadziło. Chciałabym jak najdłużej nic nie mówić w pracy, ale koleżanka mi się już tak przygląda, że już dwa tyg. temu mnie pytała, czy nie chce jej czegoś powiedzieć, a ja jej, że na razie nie. Ja mam 162 cm i 55 kg
Dziewczyny, a myślałyście o detektorze tętna płodu? Warto czy lepiej sie nie schizować?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 13:53
-
Pokażcie fotki mi dopiero w tym tyg wyskoczył w sensie zaokrąglił
Ja ok. 164cm i 50kg , chociaz teraz nie wiem czy nie mniej ;p musze kupić baterie do wagi
Mnie osobiscie by stresowało jakbym nie znalazła serduszka albo źle by mi działało to zawał , koleżanka kupiła i oddała ;pMarti83 lubi tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Hej, bardzo żałuję że nie mam jak was za bardzo czytać ale chociaż od czasu do czasu podzielę się co u mnie się dzieje. Wizytę mam 10.maja to przypada na początek 9 tygodnia ciąży. Gdybyście zakładały jakąś grupę na fb czy coś, to mam nadzieję ze info będzie na pierwszej stronie W telefonie zawsze łatwiej pisać z dzieckiem na kolanach i coś odczytać, już tak komunikuję się z innymi mamai 2017 i jest super
pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkim wszystkiego dobrego
-
Hmmm u mnie jeszcze nic nie widać.. na razie schudłam przez brak apetytu i mdłości. zobaczymy jak sytuacja się rozwinie
-
Słabo widać bo z tyłu światło
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc747ac7ecce.jpg
ale to też zależy , wieczorem wiadomo większy, a rano odstaje teżWiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 14:27
MagicCherryCupcake, Karmelkovaa, marrakech2708, agniecha2101, Daniela, Magdaa21, Violet Flower, bondzik007, Madlen_:), Angelika83, Malutka_94 lubią tę wiadomość
-
A mi chyba bakteria w moczu wyszła ;/ bo coś tak babka z labu gadała ;/ i się już boję zeby dziecku nie zaszkodziło... chyba ze sie myli :<" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
nick nieaktualnyMarti83 wrote:Karmelkova właśnie miałam też dziewczyny o to pytać. Mnie już dwa tyg temu leciutko wysadziło. Chciałabym jak najdłużej nic nie mówić w pracy, ale koleżanka mi się już tak przygląda, że już dwa tyg. temu mnie pytała, czy nie chce jej czegoś powiedzieć, a ja jej, że na razie nie. Ja mam 162 cm i 55 kg
Dziewczyny, a myślałyście o detektorze tętna płodu? Warto czy lepiej sie nie schizować?
Artykuł o gadżetach dla kobiet w ciąży.
Co do brzuszka to u mnie nie widać, wydaje mi się że to jednak za szybkoMarti83 lubi tę wiadomość