Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie, ciekawy temat z tym L4. Sama się zastanawiam jak to rozegrać. Na razie w pracy nie wiedzą o ciąży, z L4 nie powinno być problemu. Tylko zastanawiam się czy lekarze (wizyty prywatnie) tak bez problemu dają L4? W poprzedniej ciąży pracowałam do porodu. Teraz chciałabym wyluzowac bo praca stresujaca, i myślę o L4 od sierpnia. Tylko czy jeśli nie będę miała wskazań zdrowotnych, ciąża ksiazkowo, to lekarz wypisze bez problemu?
-
MagicCherryCupcake wrote:Dziękuję :*
Spokojnie, do niej poszłam tylko na USG. Mam opiekę w Medicover i tam inny lekarz robi usg a inny prowadzi ciążę. Nie wiem jak z kolejnymi USG ale z pierwszym na pewno tak jest. Ehh ale mi popsuła tą cudowną chwilę . Czy jeszcze ktoś poza mną nie dostał informacji jakie jest tętno mimo że było serduszko?👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
bondzik007 wrote:Ja jak byłam na pierwszej wizycie u swojej ulubionej gin w poprzedniej ciąży to też mi powiedziała ze serduszko bije, ale ile to już nie. Wyczytałam to sobie dopiero później z karty ciąży.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
nick nieaktualnyViolet Flower wrote:No właśnie, ciekawy temat z tym L4. Sama się zastanawiam jak to rozegrać. Na razie w pracy nie wiedzą o ciąży, z L4 nie powinno być problemu. Tylko zastanawiam się czy lekarze (wizyty prywatnie) tak bez problemu dają L4? W poprzedniej ciąży pracowałam do porodu. Teraz chciałabym wyluzowac bo praca stresujaca, i myślę o L4 od sierpnia. Tylko czy jeśli nie będę miała wskazań zdrowotnych, ciąża ksiazkowo, to lekarz wypisze bez problemu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 10:52
Violet Flower lubi tę wiadomość
-
Dibolek wrote:a kiedy zamierzacie isc na l4 ?Malutka_94
-
nick nieaktualny
-
Malutka_94 wrote:Ja bym chciała iść jak najszybciej. Pracę mam biurowa, ale daleko dojeżdżam i mam bardzo nieprzyjemną atmosferę w zespole i mnóstwo stresu. Są takie okresy, że wymiotuje na myśl że trzeba znów tam iść
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO - !
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Agniecha2101 bardzo smutna historia z Twoim psiakiem, oczywiście rozumiem Wasza decyzję, nie było innego wyjścia, ale mi by chyba serce pękło...nasza bulwa, zresztą jak każdy inny pies jest jak członek rodziny no po prostu nie wyobrażam sobie bez niego życia, a gdyby była mozliwosc i finanse by pozwalały to bym przygarnęła cała gromadke, żeby sam się nie nudził ale jak już się sprowadzicie to na pewno sobie sprawicie jakiegoś psiaka
Dziewczyny, które chodzą do gina na fundusz, czy taki gin robi na każdej wizycie USG? Bo nie wiem czego mogę się dzisiaj spodziewać, boje się że spędzę tak pół dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 11:02
agniecha2101 lubi tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Ja Ci powiem Karolcia że nie wiem jak inni ale mój tu w przychodni na NFZ nie ma w gabinecie usg... Na USG zaprasza mnie do swojego prywatnego gabinetu... Takze ja na mało której wizycie będę miała pewnie USG
-
Moja koleżanka chodzi na NFZ do gin i USG ma rzadko. Ja idę na NFZ 9 maja i też podejrzewam, że nie będę mieć USG podczas tej wizyty, choć to teoretycznie będzie moja pierwsza wizyta, bo nie zamierzam mówić, że już gdzieś byłam. Ale już przyuważyłam na stronie, że na USG mają wyznaczony inny dzień.
Wiem, że to praktyka w wielu placówkach, także prywatnych, różnie to tłumaczą, ale przyznam, że rozdzielanie wizyt od USG mi nie odpowiada. Wolę iść raz i mieć wszystko za jednym zamachem.❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Gdzieś czytalam, że USG w ciąży na NFZ przysługuje tylko 4 razy, w tym pierwszym raz po 10 tygodniu, więc zobaczymy. Może chociaz da mi skierowania na te początkowe badania, bo jeszcze dodatkowo chciałam zrobić tsh, kwas foliowy,B12 i cytomegalie więc to już byłaby kwota 400-500zl razem z tymi wszystkimi badaniami, które lekarze dają na początku typu toxoplazmoza itd.4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Hej, nie było mnie chwilę ale to dlatego że umieram i nie lubię włączać laptopa. Na telefonie nie umiem korzystać z tego forum
My dziś zaczęliśmy 8 tydzień (7t 0d)
Madzikj - przykro mi żę drugie dzieciątko się wchłonęło. Ale dobrze że jeden maluch silny i zdrowy :*
Tez mam gorsze dni z głową. Ciężko ot tak cieszyć się ciąża po dwóch stratach i tylu latach starań. Boję się że znowu pójdę na wizytę a tam powiedzą że "serduszko już nie bije" staram się myśleć pozytywnie i w większości czasu tak jest, ale czasem dopadają te złe myśli.
Karolcia ja biorę tylko Prenatal Uno i Acard na tą mutację. Nic więcej.
Ja mam suwaczek ustawiony wg owulacji. OM normalnie miałam 3.03 ale w suwaczku mam ustawiony 9.03 żeby się zgadzały dni z owulacją i usg.
Gratuluję wszystkim udanych wizyt i serduszek
Dziewczyny ale macie piękne brzuszki
MagicCherryCupcake - u mnie biło serduszko ale o tętnie nic nie mówiła.
Vivavanilka - bardzo mi przykro przykro mi że Cię to spotkało, przytulam mocno :*
Strasznie dużo piszecie, ciężko Was nadrobić tuCóreczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
Dibolek - ja już 3 tydzień na zwolnieniu. W poniedziałek dowiedziałam się o ciąży a od czwartku na zwolnieniu. Ze względu na poronienia i pracę w markecie od ręki dostałam L4
agniecha - tak, dostaje się kartę ciąży, taka malutka książeczka.
Ja chodzę do gina prywatnie i za wszystkie badania będę płacić.
Zamówiłam ten segregator od mamyginekolog. Mam nadzieje że nie zrobiłam tego za wcześnie. ALe powiem Wam że jest pięknyCóreczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017