Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula, mam nadzieję, że będzie dobrze u Was. Tak sobie myślę, że z każdym dniem maleństwo jest coraz silniejsze, a krwiak słabszy.
Achia, a wiesz, że budynek Klinicznej został sprzedany? Nie wiem, tylko kiedy się przenoszą, ale pewnie nie przed grudniem... Na Klinicznej często odsyłają, jeśli poród nie jest zaawansowany, także trzeba to brać pod uwagę, bo obłożenie mają gigantyczne. Mojej przyjaciółki ostatnio nie przyjęli. I co mi przeszkadza, to brak sali odwiedzin. Ale to taki niuans, ja po prostu lubię mieć spokój w sali po porodzie.
Pochodzisz z Poznania? Uwielbiam Poznań. Gdybym musiała się przeprowadzać, mogłabym tam zamieszkaćPaula222 lubi tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Podobno Wrocław też piękny, ja byłam tam tylko w ZOO.
Dla mnie akurat fb byłby bardziej wygodny, bo w grupie można oddzielne tematy zakładać, a tu wszystko ciągiem leci i ciężko wrócić do jakiegoś tematu czasem. A konto każdy może i tak sobie anonimowe założyć.
W pierwszej ciąży byłam na innym forum rówieśniczym i tam podobało mi się właśnie to, ze można było zakładać oddzielne wątki, a nagłówki były widoczne od razu. A po pewnym czasie można było forum zamknąć tylko dla zalogowanych.
W drugiej nie byłam w żadnej grupie rówieśniczej.
A teraz zdecydowałam się tutaj, choć właśnie wcześniej przerażał mnie ten ogrom stron i brak możliwości wygodnego przeglądania.❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Cześć dziewczyny! Trochę mam do nadrobienia widzę...
Vivanillka, nigdy nie umiem nic mądrego napisać w takich chwilach. Trzymaj się, na pewno niedługo wyjdzie słońce...
Ja właśnie jadę na wizytę, bardzo się boję na szczęście chociaż lekarza mam super, naprawdę lubię do niego chodzić
Także przynajmniej mogę liczyć na miłą atmosferę, co by się nie działo....
Dobrego dnia!
-
Witam się
Ja powoli się zbieram do lekarza ... będę po południu ;* 3 majcie kciuki żeby dzidziuś ładnie rósł i serdusio nadal biło
Ja 3mam kciuki za wszystkie cały czas ;* powodzeniafuturemama lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
nick nieaktualnyDaniela- tak,z Poznania 27 lat tam mieszkałam i coś mi odbiło ;p ale tutaj poznałam mojego męża więc odbiło mi z dobrym skutkiem
NIe wiedziałam że sprzedali kliniczną. to że odsyłają to wiem- bo znajoma koleżanki własnie została odesłana i urodziła GODZINĘ PÓŹNIEJ na Zaspie. a jak na Zaspie wygląda opiea nad maleństwem? jest przy Tobie? Tata może być przy porodzie? ja myslę że po porodzie oprócz męża to nie chce odwiedzin- więc jesli rodziny nie siedzą w pokojach z matkami to dobrze. -
Achia wrote:Daniela- tak,z Poznania 27 lat tam mieszkałam i coś mi odbiło ;p ale tutaj poznałam mojego męża więc odbiło mi z dobrym skutkiem
NIe wiedziałam że sprzedali kliniczną. to że odsyłają to wiem- bo znajoma koleżanki własnie została odesłana i urodziła GODZINĘ PÓŹNIEJ na Zaspie. a jak na Zaspie wygląda opiea nad maleństwem? jest przy Tobie? Tata może być przy porodzie? ja myslę że po porodzie oprócz męża to nie chce odwiedzin- więc jesli rodziny nie siedzą w pokojach z matkami to dobrze.
Tak, sprzedali budynek, będą się przenosić na Dębinki gdzieś. Jak już się przeniosą, to będzie wypasiony oddział, bo teraz położniczy na Klinicznej pamięta pewnie czasy wczesnego Gierka.
Tak, maluch jest cały czas przy Tobie. Mąż może być przy porodzie i później dwie godziny po porodzie w sali poporodowej. Później przewożą Cię do pokoju, gdzie już nie ma odwiedzin. Jest osobno sala odwiedzin. Też nic zachwycającego, bo jest ciasno, ja wolałam się z mężem na korytarzu spotkać przed tą salą, ale jak sobie pomyślę, że te tabuny miałyby mi się kręcić po pokoju, gdzie jestem w koszuli, z wielką podpaską między nogami i próbuję w tych warunkach karmić dziecko, to dziękuję.
Położne są w porządku, pomocne, oddziałowa - chyba, że się zmieniła, rodziłam tam w 2015 - pogodna kobieta ze świetnym poczuciem humoru. Ja spędziłam na Zaspie tydzień,bo córka miała żółtaczkę, więc poznałam chyba wszystkie położne i nie mam zastrzeżeń.
Aaa, i nie naciskają na kp. Tzn. zachęcają, ale jest na oddziale mm, jeśli jakaś matka woli. Ja akurat jestem zwolenniczką kp, ale przyznam, że nie lubię nacisków, a tutaj tego nie zauważyłam, było kilka matek, które od razu karmiły mm.
Nie byłam na położniczym po remoncie. Wtedy było słabo z łazienkami, teraz to się podobno poprawiło.
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Karmelkovaa, Azzura, Bondzik kciuki za wizyty!:* i za wszystkie inne jeśli kogoś pominęłam :*
Dziewczyny ja z tematem z innej beczki: czy któraś z Was zaobserwowała może u siebie wraz z pozytywnym testem ciążowym wzmożone wypadanie włosów?
Nie wiem co jest grane, ale od jakichś 2 tygodni włosy mi wypadają na grandę. TSH w normie, anemii nie mam. Zażywałam przed ciążą preparat z biotyną i włosy super mi się zagęściły, stosuję również od kilku miesięcy szampon wzmacniający włosy i przyspieszający wzrost. Super wszystko działało, do momentu odkrycia przez mnie ciąży...jestem załamana
Dodam, że w pierwszej ciąży było wprost przeciwnie - od początku włosy bardzo mi się wzmocniły i zagęściły.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 09:38
-
Vivanillka wrote:Stracilam ciąże...
Bardzo, bardzo mi przykro.. Niezbadane są wyroki, to mogłoby spotkać każdą z nas...
Mam nadzieję, że szybko będziesz się cieszyć kolejną, zdrową ciążą..13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb -
nick nieaktualny
-
Mezatka2015 wrote:Dziewczyny czy was tez tak boli biust zd nie mozecie spac? I czy wasi mezowie/faceci mowia ze zaczelyscie sie wiercic i gadac przez sen?
Nie wiem jak z wierceniem przez sen, ale często mam problem żeby się wygodnie ułożyć przed zaśnięciem. Gadać mi się zdarzało od zawsze, więc pewnie nic się w tym temacie nie zmieniło. Chociaż ostatnio zdecydowanie mniej gadam przez sen, za to moja córka nawet piosenki śpiewa
☺️13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb -
Achia wrote:Daniela ja też jestem zwolennikiem kp i mam nadzieję że mi się uda karmić i mam zamiar się nie poddawac jeśli coś na początku będzie szło nie tak. a sale ilu osobowe?a co do klinicznej no to trzeba będzie sprawdzać kiedy już będa "na nowym"
http://www.dziennikbaltycki.pl/strona-kobiet/macierzynstwo/a/oddzial-poloznictwa-i-ginekologii-w-szpitalu-na-zaspie-po-remoncie-lozek-wciaz-za-malo-zdjecia,12450150/❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
nick nieaktualny
-
Achia wrote:remont fajnie ale nie napawa optymizmem ilosc miejsc
No niestety i tak jest wszędzie. Ale mam nadzieję, że będzie dobrze i dostaniemy się tam, gdzie będziemy chciały.Achia, Achia, Achia lubią tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020