X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, mam nadzieję, że będzie dobrze u Was. Tak sobie myślę, że z każdym dniem maleństwo jest coraz silniejsze, a krwiak słabszy.

Achia, a wiesz, że budynek Klinicznej został sprzedany? Nie wiem, tylko kiedy się przenoszą, ale pewnie nie przed grudniem... Na Klinicznej często odsyłają, jeśli poród nie jest zaawansowany, także trzeba to brać pod uwagę, bo obłożenie mają gigantyczne. Mojej przyjaciółki ostatnio nie przyjęli. I co mi przeszkadza, to brak sali odwiedzin. Ale to taki niuans, ja po prostu lubię mieć spokój w sali po porodzie.

Pochodzisz z Poznania? Uwielbiam Poznań. Gdybym musiała się przeprowadzać, mogłabym tam zamieszkać :)

Paula222 lubi tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się marzy mieszkać we Wrocławiu jestem zakochana w tym mieście.... :)

futuremama lubi tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno Wrocław też piękny, ja byłam tam tylko w ZOO.

Dla mnie akurat fb byłby bardziej wygodny, bo w grupie można oddzielne tematy zakładać, a tu wszystko ciągiem leci i ciężko wrócić do jakiegoś tematu czasem. A konto każdy może i tak sobie anonimowe założyć.

W pierwszej ciąży byłam na innym forum rówieśniczym i tam podobało mi się właśnie to, ze można było zakładać oddzielne wątki, a nagłówki były widoczne od razu. A po pewnym czasie można było forum zamknąć tylko dla zalogowanych.

W drugiej nie byłam w żadnej grupie rówieśniczej.

A teraz zdecydowałam się tutaj, choć właśnie wcześniej przerażał mnie ten ogrom stron i brak możliwości wygodnego przeglądania.

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Trochę mam do nadrobienia widzę...
    Vivanillka, nigdy nie umiem nic mądrego napisać w takich chwilach. Trzymaj się, na pewno niedługo wyjdzie słońce...
    Ja właśnie jadę na wizytę, bardzo się boję:/ na szczęście chociaż lekarza mam super, naprawdę lubię do niego chodzić;)
    Także przynajmniej mogę liczyć na miłą atmosferę, co by się nie działo....
    Dobrego dnia!

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)

Ja powoli się zbieram do lekarza ... będę po południu ;* 3 majcie kciuki żeby dzidziuś ładnie rósł i serdusio nadal biło

Ja 3mam kciuki za wszystkie cały czas ;* powodzenia :)

futuremama lubi tę wiadomość

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Daniela Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkova, Azzurra, trzymam kciuki za Wasze wizyty. Bondzik, Ty chyba też dzisiaj, Kochana :)

Będzie dobrze:) Powodzenia.

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno &&&& za Was dziewczyny, za Wasze dzidziusie i wizyty :-) :*

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela- tak,z Poznania :) 27 lat tam mieszkałam i coś mi odbiło ;p ale tutaj poznałam mojego męża więc odbiło mi z dobrym skutkiem :D
    NIe wiedziałam że sprzedali kliniczną. to że odsyłają to wiem- bo znajoma koleżanki własnie została odesłana i urodziła GODZINĘ PÓŹNIEJ na Zaspie. a jak na Zaspie wygląda opiea nad maleństwem? jest przy Tobie? Tata może być przy porodzie? ja myslę że po porodzie oprócz męża to nie chce odwiedzin- więc jesli rodziny nie siedzą w pokojach z matkami to dobrze.

• MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivanilka Słonko trzymaj się.. bardzo mi przykro :*

Dziewczyny wizytujące się dzisiaj - trzymam kciuki <3

vcvau8q.png
  • Mezatka2015 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy was tez tak boli biust zd nie mozecie spac? I czy wasi mezowie/faceci mowia ze zaczelyscie sie wiercic i gadac przez sen?

Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
    Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
    0d1y9jcgf62u3v9c.png
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Na pewno. O której wizyta? Będę trzymać kciuki.
    17:15 <3

Paula222 lubi tę wiadomość

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Daniela- tak,z Poznania :) 27 lat tam mieszkałam i coś mi odbiło ;p ale tutaj poznałam mojego męża więc odbiło mi z dobrym skutkiem :D
    NIe wiedziałam że sprzedali kliniczną. to że odsyłają to wiem- bo znajoma koleżanki własnie została odesłana i urodziła GODZINĘ PÓŹNIEJ na Zaspie. a jak na Zaspie wygląda opiea nad maleństwem? jest przy Tobie? Tata może być przy porodzie? ja myslę że po porodzie oprócz męża to nie chce odwiedzin- więc jesli rodziny nie siedzą w pokojach z matkami to dobrze.

Tak, sprzedali budynek, będą się przenosić na Dębinki gdzieś. Jak już się przeniosą, to będzie wypasiony oddział, bo teraz położniczy na Klinicznej pamięta pewnie czasy wczesnego Gierka.

Tak, maluch jest cały czas przy Tobie. Mąż może być przy porodzie i później dwie godziny po porodzie w sali poporodowej. Później przewożą Cię do pokoju, gdzie już nie ma odwiedzin. Jest osobno sala odwiedzin. Też nic zachwycającego, bo jest ciasno, ja wolałam się z mężem na korytarzu spotkać przed tą salą, ale jak sobie pomyślę, że te tabuny miałyby mi się kręcić po pokoju, gdzie jestem w koszuli, z wielką podpaską między nogami i próbuję w tych warunkach karmić dziecko, to dziękuję.
    Położne są w porządku, pomocne, oddziałowa - chyba, że się zmieniła, rodziłam tam w 2015 - pogodna kobieta ze świetnym poczuciem humoru. Ja spędziłam na Zaspie tydzień,bo córka miała żółtaczkę, więc poznałam chyba wszystkie położne i nie mam zastrzeżeń.
    Aaa, i nie naciskają na kp. Tzn. zachęcają, ale jest na oddziale mm, jeśli jakaś matka woli. Ja akurat jestem zwolenniczką kp, ale przyznam, że nie lubię nacisków, a tutaj tego nie zauważyłam, było kilka matek, które od razu karmiły mm.

Nie byłam na położniczym po remoncie. Wtedy było słabo z łazienkami, teraz to się podobno poprawiło.

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa, Azzura, Bondzik kciuki za wizyty!:* i za wszystkie inne jeśli kogoś pominęłam :*

Dziewczyny ja z tematem z innej beczki: czy któraś z Was zaobserwowała może u siebie wraz z pozytywnym testem ciążowym wzmożone wypadanie włosów?

Nie wiem co jest grane, ale od jakichś 2 tygodni włosy mi wypadają na grandę. TSH w normie, anemii nie mam. Zażywałam przed ciążą preparat z biotyną i włosy super mi się zagęściły, stosuję również od kilku miesięcy szampon wzmacniający włosy i przyspieszający wzrost. Super wszystko działało, do momentu odkrycia przez mnie ciąży...jestem załamana :(

Dodam, że w pierwszej ciąży było wprost przeciwnie - od początku włosy bardzo mi się wzmocniły i zagęściły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 09:38

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivanillka wrote:
    Stracilam ciąże...

Bardzo, bardzo mi przykro.. Niezbadane są wyroki, to mogłoby spotkać każdą z nas...
    Mam nadzieję, że szybko będziesz się cieszyć kolejną, zdrową ciążą..

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela ja też jestem zwolennikiem kp i mam nadzieję że mi się uda karmić i mam zamiar się nie poddawac jeśli coś na początku będzie szło nie tak. a sale ilu osobowe?a co do klinicznej no to trzeba będzie sprawdzać kiedy już będa "na nowym" :)

• kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mezatka2015 wrote:
    Dziewczyny czy was tez tak boli biust zd nie mozecie spac? I czy wasi mezowie/faceci mowia ze zaczelyscie sie wiercic i gadac przez sen?

Nie wiem jak z wierceniem przez sen, ale często mam problem żeby się wygodnie ułożyć przed zaśnięciem. Gadać mi się zdarzało od zawsze, więc pewnie nic się w tym temacie nie zmieniło. Chociaż ostatnio zdecydowanie mniej gadam przez sen, za to moja córka nawet piosenki śpiewa
    ☺️

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poruszył temat porodówek to w tym temacie kasiulka Ty wiesz gdzie chcesz rodzic??

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Daniela ja też jestem zwolennikiem kp i mam nadzieję że mi się uda karmić i mam zamiar się nie poddawac jeśli coś na początku będzie szło nie tak. a sale ilu osobowe?a co do klinicznej no to trzeba będzie sprawdzać kiedy już będa "na nowym" :)

http://www.dziennikbaltycki.pl/strona-kobiet/macierzynstwo/a/oddzial-poloznictwa-i-ginekologii-w-szpitalu-na-zaspie-po-remoncie-lozek-wciaz-za-malo-zdjecia,12450150/

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    remont fajnie ale nie napawa optymizmem ilosc miejsc :/

• Daniela Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    remont fajnie ale nie napawa optymizmem ilosc miejsc :/

No niestety i tak jest wszędzie. Ale mam nadzieję, że będzie dobrze i dostaniemy się tam, gdzie będziemy chciały.

Achia, Achia, Achia lubią tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ