Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Myszka-Minnie wrote:Witajcie Mamuski,
Zadko sie tu odzywam bo nie mam az tyle czasu wolnego na siedzenie w Internecie.
Bylam dzis na wizycie u Gienka potwierdzic ciaze. Nie robilam wczesniej wogole BHCG. Ciaza rozwija sie dobrze. Dzis u mnie 7w+3d i tak samo bylo na badaniu.
Czy sa tu mamy ktore maja mutacje MTHFR? Czy lekarz prowadzacy ma do Was jakies watpliwosci co do zazywania lekow/suplementow w ciąży? Czy faktycznie majac mutacje potrzebne jest zaswuadczenie od hematologa ze koniecznie potrzebna mi heparyna? Lekarz ginekolog nie moze o tym zadecydowac?
Mamy z Trojmiasta. U jakich lekarzy prowadzicie ciaze? Znacie dobrego Gienka co zna sie tez na mutacjach?
Ja mam a1298c biorę clexane, acard i foliany. Zadecydowała tylko o tym moja ginekolog, u żadnego hematologa nie byłam. -
Myszka-Minnie wrote:Witajcie Mamuski,
Zadko sie tu odzywam bo nie mam az tyle czasu wolnego na siedzenie w Internecie.
Bylam dzis na wizycie u Gienka potwierdzic ciaze. Nie robilam wczesniej wogole BHCG. Ciaza rozwija sie dobrze. Dzis u mnie 7w+3d i tak samo bylo na badaniu.
Czy sa tu mamy ktore maja mutacje MTHFR? Czy lekarz prowadzacy ma do Was jakies watpliwosci co do zazywania lekow/suplementow w ciąży? Czy faktycznie majac mutacje potrzebne jest zaswuadczenie od hematologa ze koniecznie potrzebna mi heparyna? Lekarz ginekolog nie moze o tym zadecydowac?
Mamy z Trojmiasta. U jakich lekarzy prowadzicie ciaze? Znacie dobrego Gienka co zna sie tez na mutacjach?
Zalezy jakie masz wyniki krzepnięcia i ile mutacji ja heparynke mam .
No i kwas foliowy metylowany musi być" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Magic dziękuję:* Ja go zapytałam ale odpowiedział grzecznie a nie tak odburkął jak ta Twoja
Paula rozumiem. To teraz tylko pozostaje modlitwa żeby wszystko było dobrze -
Dziewczyny ale się rozpisałyście widziałam zdjęcia waszych brzuszków. Są przecudne. Gratuluje wszystkim udanych wizyt. Teraz ja nie mogę doczekać się na swoją.Prawdopodobnie będzie to środa albo czw nast tyg. Lekarz ma jeszcze dać znać odnośnie terminu. Już się nie mogę doczekać.
Paulka222 przykro mi z pwoodu tego krwiaka. Dużo wypoczywaj i się oszczędzaj.
MagicCherryCupcake współczuje tej lekarki co ci robiła USG. Co za ludzie. Takich to tylko szerokim łukiem omijaćagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
kasiulka1082 wrote:Jaki masz już fajny brzusio! Który to u Ciebie tydzień? Ślicznie wyglądasz, mój się jeszcze nic nie zmienił a chciałabym już taki.
☺️
U mnie to 9/10 tc zależy czy według OM czy USG -
Ja mam obie mthfr i PAI - 1 , mam heparynę Neoparin 0.4 na refundację, gin wypisał mi takie zaświadczenie, bo przyjmuje tylko prywatnie i recepty wypisuje mi moją rodzinna prócz tego biorę metylowany Folian, Wit. B, magnez, jod, kwas DHA, Wit. D3 z K2,acard na wieczór i duphaston 2x1... Jest tego trochę...szczerze już mam dosyć trochę tych leków ale trzeba dać radę :-*
Ja planuję zrobię anty xa na krzepnięcie krwi, bo z tego co czytam i gin mówił, bez sensu robić badania w ciąży typu d-dimery itp. Oprócz tego nie konsultowałam się z hematologiem, jestem też w grupie na FB mthfr Polska, dużo jest tam fajnych info4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Myszka-Minnie wrote:Bondzik 007,
Czy clexane masz refunfowane czy na 100%?
Refundowane. -
Hej kochane. Wylądowała na SORze z krwawieniem... Zrobili usg. I albo bardzo młoda ciąża której nie widać na usg albo poronienie...
Endo pogrubione, jajniki w porządku.
Upuscili krwi i czekamy na wyniki... Jeśli bhcg będzie rosło to walczymy. Jeśli zmalało to niestety...
Jeszcze godzina czekania... -
Vivanillka wrote:Hej kochane. Wylądowała na SORze z krwawieniem... Zrobili usg. I albo bardzo młoda ciąża której nie widać na usg albo poronienie...
Upuscili krwi i czekamy na wyniki... Jeśli bhcg będzie rosło to walczymy. Jeśli zmalało to niestety...
Jeszcze godzina czekania...
Kochana trzymaj sie...bądź dzielna. Dużo siły życzę
Trzymam kciuki zeby skończylo sie dobrze. -
Vivanillka kciuki, żeby było dobrze!! :*
MagicCherryCupcake gratuluję dzidziusia i współczuję przeżyć na tej wizycie. Nie chodz do tej Pani nigdy więcej... -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/df317ed3f8ca.jpg
Chwalę się swoim Bobasito
Wiem bardzo niewyraźne bo i u mnie pani od usg nie była zbyt zaangażowana. Czasu dla mnie nie miała, dobrze że sami z Mężem zobaczyliśmy serduszko jak bije na ekranie bo nie wiem czy by poinformowała...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 23:27
Violet Flower, Paula222, Gusia28, Daniela, Magdaa21, Dip88, agniecha2101, Angelika83, Lilly_Ana, Aguś 90 lubią tę wiadomość
-
SAINT90 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/df317ed3f8ca.jpg
Chwalę się swoim Bobasito
Wiem bardzo niewyraźne bo i u mnie pani od usg nie była zbyt zaangażowana. Czasu dla mnie nie miała, dobrze że sami z Mężem zobaczyliśmy serduszko jak bije na ekranie bo nie wiem czy by poinformowała...
U nas był ostatnio taki niewyraźny obraz bo bobasek był cały czas w ruchu.
Najważniejsze, że wiecie, że wszystko okSAINT90 lubi tę wiadomość
13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb -
Vivanillka wrote:Hej kochane. Wylądowała na SORze z krwawieniem... Zrobili usg. I albo bardzo młoda ciąża której nie widać na usg albo poronienie...
Jeszcze godzina czekania...
Strasznie mi przykro... Mam nadzieję, że okaże się, że jednak wszystko dobrze
13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb