X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Madlen_:) Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Mam wizytę za 3 tyg 17 maja, ale gin mówił że jak zacznę krwawić / plamić mam od razu do niego dzwonić...

Z tym krwiakiem chodzi najbardziej o jego położenie, jest koło samej dzidzi :(

Paula, wszystko będzie dobrze, większe krwiaki się wchłaniały, czytałam na belly niedawno taki wątek .... Grunt to się nie załamywać i nie stresować !

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marakesh dziękuję :-) powiem Ci szczerze, że ja też zawsze marzyłam o blizniakach :-)
    Co do witamin to mi gin zalecił pregna plus. Tak jak piszecie wszystko zależy od lekarza prowadzącego

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję pozytywnych wizyt....

Paula odpoczywaj teraz choć wiem że przy dzieciach ciężko... Ale musi być ok... Tyle kciuków zacisnietych że nie ma innej opcji

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) Bardziej zmartwiła mnie reakcja gina bo jak zapytałam czy nie zagraża maleństwu to dziwnie się zachował ... Ale musi być ok postaram się jak najwięcej odpoczywać i na zakupy większe męża będę wysyłać a teraz sama wszystko załatwiałam...

Ale mi burczy w brzuchu jak myślę o tych pierogach mmmmm

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a jakbyś poszła na konsultacje do innego lekarza?

p19uugpjbj6l38jc.png

Potrójna Mama
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki, byłam na wizycie Dzidzia ma 4.1 mm wg usg 6tc+1.

Generalnie wizyta była okropna :( Babka totalnie niedelikatna, uprzedziłam ją o tyłozgięciu a ta odpaliła że połowa kobiet tak ma. Nic mi nie mówiła.. Powiedziała że widzi "żywy zarodek" jak się zapytałam o serduszko to wypaliła, że skoro mówi że żywe to serce jest. Nic mi nie powiedziała nt tętna itd :(, płakałam z bólu, potem trochę z ulgi a ten babsztyl wypisał dokumenty, powiedział, że to wszystko i do widzenia.. Masakra :(

Lilly_Ana lubi tę wiadomość

vcvau8q.png
  • mkgk Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze kazda z nas sie o cos martwi. Myslalam ze ciaza to taki piekny sielankowy czas... A ty tyle stresu a czy beta dobrze rosnie. Potem czy pecherzyk napewno w macicy potem czy nie jest pusty. potem czy serduszko bije. potem czy dobrze rowno rosnie. potem czy serce ktore bije ma dobre tentno. potem czy pecherzyk zoltkowy ok. Czy nie ma krwiakow polipow miesniakow i torbieli....

Boze daj nam sil i wiary ze bedzie dobrze.

I dziewczyny nie goooglujcie ja dostalam takiej nerwicy od wczoraj ze skonczylam z migrena. Lepiej nie myslec zaufac lekarzom i ufac ze droga nam przygotowana jest nasza najlepsza droga i nawet jesli jest trudna to prsyniesie piekne owoce. Amen

Lotopałanka, marrakech2708, Malinowa_Czekolada, agniecha2101 lubią tę wiadomość

zi13rjjgy7oea2if.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicCherryCupcake wrote:

Generalnie wizyta była okropna :( Babka totalnie niedelikatna, uprzedziłam ją o tyłozgięciu a ta odpaliła że połowa kobiet tak ma. Nic mi nie mówiła.. Powiedziała że widzi "żywy zarodek" jak się zapytałam o serduszko to wypaliła, że skoro mówi że żywe to serce jest. Nic mi nie powiedziała nt tętna itd :(, płakałam z bólu, potem trochę z ulgi a ten babsztyl wypisał dokumenty, powiedział, że to wszystko i do widzenia.. Masakra :(

Dobrze że wszystko ok ale co za paskudna baba... Masakra... Współczuję przeżycia takiego...

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Madlen_:) Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicCherryCupcake wrote:

Po pierwsze gratulacje dużej fasolki! :) Po drugie zmieniaj od razu lekarza....z takim podejściem nie powinna byc lekarzem :/ niestety dużo się słyszy o takich lekarzach, niedelikatnym, cynicznych bez powołania, 3majmy się od nich z daleka !!
    Poszukaj najlepiej na Znanylekarz jakiegoś dobrego giną w Twojej okolicy lub popytaj koleżanek - najlepiej mieć kogoś z polecenia ....

p19ucsqv2v28lj5j.png

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen_:) wrote:
    Po pierwsze gratulacje dużej fasolki! :) Po drugie zmieniaj od razu lekarza....z takim podejściem nie powinna byc lekarzem :/ niestety dużo się słyszy o takich lekarzach, niedelikatnym, cynicznych bez powołania, 3majmy się od nich z daleka !!
    Poszukaj najlepiej na Znanylekarz jakiegoś dobrego giną w Twojej okolicy lub popytaj koleżanek - najlepiej mieć kogoś z polecenia ....

Dziękuję :*

Spokojnie, do niej poszłam tylko na USG. Mam opiekę w Medicover i tam inny lekarz robi usg a inny prowadzi ciążę. Nie wiem jak z kolejnymi USG ale z pierwszym na pewno tak jest. Ehh ale mi popsuła tą cudowną chwilę :(. Czy jeszcze ktoś poza mną nie dostał informacji jakie jest tętno mimo że było serduszko?

vcvau8q.png
  • mkgk Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam kilku (3 innych specjalizacji) takich niedelikatnych lek. nie raz chcialam od nich odstapic. niestety lub stety czesto sie okazuje ze to dobrzy specjalisci i warto czasem przymknac oko. Jak sie da

zi13rjjgy7oea2if.png
  • mkgk Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w 6 tyg nie ocenia sie tetna tylko sprawdza sie czy w ogole jest.

zi13rjjgy7oea2if.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti83 ja ufam temu lekarzowi w 100 % prowadził moje ciąże i robił mi HSG w cyklu w którym się udało , chodzę do niego od około 6 lat :)

Marti83 lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti83 wrote:
    Gratuluję udanych wizyt :-)
    A to ja :-) https://zapodaj.net/05695cf0b5df8.jpg.html ale u mnie to już 6 ciąża.
    Jejku, piszecie że Wasze maluszki na tym samym etapie co mój mają tętno 160 a mój miał 121 i zaczynam się troszkę martwić choć lekarz mówił, że wszystko w porządku

Kurcze Tobie lekarz powiedział jak bije serduszko a mi ten babsztyl nic nie wspomniał :(

Oczywiście wielkie gratulacje :*

Marti83 lubi tę wiadomość

vcvau8q.png
  • Marti83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicCherryCupcake cudownie że z Dzidziusia wszystko dobrze, ale wizyty szczerze Ci współczuję. Boże chyba bym już do niej nie poszła na Twoim miejscu.

Mkgk masz rację. Dla kobiety, która przechodzi ciążę rewelacyjnie jest nie do pomyślenia, że coś może być nie tak. Moja pierwsza ciąża była idealna, nie myślałam nawet że może być cis nie tak. Druga ciążę poronilam więc kolejne to już były takie że strachem ale nie takim jak jest teraz.

p19uugpjbj6l38jc.png

Potrójna Mama
  • kasiulka1082 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Dobrze że wszystko ok ale co za paskudna baba... Masakra... Współczuję przeżycia takiego...

Jaki masz już fajny brzusio! Który to u Ciebie tydzień? Ślicznie wyglądasz, mój się jeszcze nic nie zmienił a chciałabym już taki.
    ☺️

Lotopałanka lubi tę wiadomość

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • Myszka-Minnie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamuski,

Zadko sie tu odzywam bo nie mam az tyle czasu wolnego na siedzenie w Internecie.

Bylam dzis na wizycie u Gienka potwierdzic ciaze. Nie robilam wczesniej wogole BHCG. Ciaza rozwija sie dobrze. Dzis u mnie 7w+3d i tak samo bylo na badaniu.

Czy sa tu mamy ktore maja mutacje MTHFR? Czy lekarz prowadzacy ma do Was jakies watpliwosci co do zazywania lekow/suplementow w ciąży? Czy faktycznie majac mutacje potrzebne jest zaswuadczenie od hematologa ze koniecznie potrzebna mi heparyna? Lekarz ginekolog nie moze o tym zadecydowac?

Mamy z Trojmiasta. U jakich lekarzy prowadzicie ciaze? Znacie dobrego Gienka co zna sie tez na mutacjach?

Lilly_Ana lubi tę wiadomość

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak byłam na pierwszej wizycie u swojej ulubionej gin w poprzedniej ciąży to też mi powiedziała ze serduszko bije, ale ile to już nie. Wyczytałam to sobie dopiero później z karty ciąży.

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Jej Karolcia wzbudziłaś właśnie we mnie ogromny smutek i tęsknotę :-( Przypomniałaś mi mojego kochanego buldożka... :-( Taki podobny. Nawet umaszczenie chyba to samo... Twój też marengo? Czy poprostu tak po zdjęciu mi się wydaje...?

Twój brzusio też piękny! Szybciutko wam się te brzuszki pojawiły! Zazdroszczę
    ☺️ Ja jestem dalej, a u mnie nic jeszcze niewidać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 20:03

agniecha2101 lubi tę wiadomość

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Paula - możesz zmienić mi TP na 19.12?

Dziękuję :*

Paula222 lubi tę wiadomość

vcvau8q.png
‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ