Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karmelkova mocne kciuki!! :**
Mnie normalnie strzela jak słyszę ze CIĄŻA TO NIE CHOROBA, tym bardziej jak ktoś nie zna np. historii kobiety i tego jak aktualnie się czuje. W pierwszej straconej ciąży byliśmy na 3dniowym wyjeździe. Mieliśmy spory kawałek do przejścia, a że nie czułam się na siłach i mialam epizod z plamieniami to mąż zamówił taksówkę. Facet z taxi walnął do mnie tekstem że ciąża to nie choroba i ze powinnam pieszo chodzić bo to samo zdrowie, po czym tydzień później dowiedziałam się że ciąża sie nie rozwija. Normalnie bym do gościa zadzwoniła! Wczoraj też miałam nerwy ale tym razem na babcie która nas odwiedziła i która uporczliwie kazala mi sie ruszać no bo ruch to zdrowie i mam iść na rower bo pogoda super. Tłumaczę jej jak krowie na rowie ze NIE MOGĘ bo mam plamienia i mam nakaz odpoczynku to ona ze Ci lekarze teraz wymyślają i powinnam się ruszać.. już mi sie nie chciało z nią gadać. Mam złe dni przez te ciągłe brudzenie na brązowo i szybciej mnie wszystko denerwuje.. -
Różnie kobiety znoszą ciążę. Moja mama pół ciąży spędziła na lezaco, bo miała krwawienia, za to kobiety w rodzinie mojego męża czuły się znakomicie i ich jedynymi objawami była lekka senność i rosnący brzuch. Nikt mi tego nie mówi wprost, ale przy nich to ja wychodzę na histeryczke i lenia, bo często czuję się okropnie i nie wyrabiam ze wszystkim.
-
A... i jeszcze uwielbiam te teksty o kobietach, które kiedyś w dziewiatym misiacu ciazy w polu pracowały i z bolami porodowymi szły 5 km. Nikt nie mówi o tym, ile w tym czasie slabszych kobiet umieralo przy porodzie i jaka byla też śmiertelność wśród noworodków.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 11:54
bondzik007, RudyTygrysek, Paula222 lubią tę wiadomość
-
Kai wrote:A... i jeszcze uwielbiam te teksty o kobietach, które kiedyś w dziewiatym misiacu ciazy w polu pracowały i z bolami porodowymi szły 5 km. Nikt nie mówi o tym, ile w tym czasie slabszych kobiet umieralo przy porodzie i jaka byla też śmiertelność wśród noworodków.
Zapomniałaś dodać, że rodziły w domu, dziecko bach! do kołyski i wracały do pracy w polu...
A my teraz wylegujemy się w szpitalu.
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Hahaha Kai tak! To jest mistrzostwo.
-
Dzien dobry piękne Panie
Dzis mialam piekny sen prosto z gabinetu doktora juz szlam sie polozyc na wyro do usg i sie obudzilam. I nic nie wiem ale trzymam sie wersji ze jest wsio dobrze
Do wizyty coraz blizej juz sie doczekac nie moge.
Ja tez nie mam zadnych objawow procz zmeczenia. wlasnie teraz jakos mi sie spac zachcialo no ale nie ma opcji drzemki.
Mnie tez wkurza gadanie ze ciaza nie choroba ale kobieta moze sie zle poczuc w kazdej chwili. Ja jak sie bedzie dalo to bede korzystac z przywilejow ciezarnych w nosie mam wszystkich teraz my jestesmy najwazniejsi.
Na basen chodzic mozna ale duzo latwiej zlapac jakas bakterie i lekarze zalecaja probiotyki. Ja musze zapytac lekarza czy na rower moge czasem wyjsc bo lubimy wszyscy jezdzic.
Mezatka gratuluje tak wspanialych wiesci z wizytySAINT90 lubi tę wiadomość
-
Hej wszystkim :-* gratulacje po udanych wizytach i trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze :-* karmelkova postaraj się mniej stresować, mogę sobie tylko wyobrazić co przeżywasz, ale stres to nic dobrego, staraj się myśleć pozytywnie, my Cię tu wspieramy :-*
Co do tematu, to ja sama jestem zła na siebie, że czuję się jak jakaś stara babcia, ale koleżanka mi ostatnio powiedziała, że mam słuchać swojego organizmu, jak dzidziuś chce się zdrzemnąć to mam się położyć i koniec kropka! Wczoraj mojemu emkowi już się zalilam, że mam dość tych zastrzyków, to wykazał się współczuciem przynajmniej, a jak już w łóżku leżałam i modliłam się, żeby nudności minęły, to głaskał po brzuchu i mówił do dzidzi, żeby już dała mamusi spokój heh ogólnie ze strony rodzinki nic niemiłego mnie nie spotkało, wszyscy się martwia, dzwonia jak się czuje, ale też nie przesadzają, więc ogólnie miło jutro właśnie robimy grilla dla wszystkich czyli ponad 20 osób, oby jutro tylko byla siła i moc
Miłego dnia wszystkim, ja zabieram się do pracy, bo w poniedziałek trzeba wrócić do rzeczywistości szkolnej, ale idę na dwa tygodnie i znowu biorę tydzień wolnego i tak sobie może dociagne do końca rokuagniecha2101 lubi tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Kai racja ! Te babcine porady co do ciąży są czasami powalające... Moja mama urodziła 6 dzieci, wszystkie bez problemu, jeździła na rowerze, pracowała. A ja znowu w 2 ciąży miałam cukrzycę, teraz najprawdopodobniej też, no i mam tego krwiaka z nakazem odpoczynku i zakazem dźwigania - ale mama to rozumie, wręcz mi pomaga jak pojadę z dziećmi. A znowu babcia.....ehhh szkoda gadać
Karolcia27 ja też czuję się jak babcia, chociaż ostatnio ciut lepiej to wcześniej ciężko było wg się podnieść z łóżka, cokolwiek zrobić...
Byłam z dziećmi trochę na podwórku, ładnie słońce świeci. Teraz młodszy śpi więc mam chwilę relaksu -
Dokładnie dziewczyny. Prawie wszystkie kobiety wymadrzaja się które mają ciążę za sobą i przeważnie sa to starsze panie. Masakra jakaś. A te w polu co robiły to ile poronilo na początku to też nie mówią. Ja mam wszystkie opinie gdzieś. Dla mnie też np. Czasem wyzwaniem jest ugotować obiad, ale skoro nie mam siły i ledwo co stoję prawie mdlejac przy gotowaniu to co mam poradzić. No ale przecież ciąża to nie choroba... Rozwalaja mnie te teksty.
-
mindusia87 wrote:agniecha2101 nie jeszcze nie wiemy dokładnie gdzie chcielibyśmy jechać. Licze na małą podpowiedź i pomoc z twojej strony. Nie mam kompletnie pojęcia gdzie się udać co zwiedzać w szwajcarii gdzie są miejsca naprawdę warte obejrzenia. No i dochodzi jeszcze kwestia hotelu/hostelu jakiegoś niedrogiego. Gdzie się zatrzymać aby nie dawalo po kieszeni. Ja juz nawet nie pamietam kiedy byliśmy ostatni raz w trójkę na jakiś wakacjach. Wiecznie tylko albo brak kasy, ale nie było jak jechać.
Książka wydaje się fajna. Nie miałam sposobności jej przeczytać.
Posiadam książkę Pierwszy rok życia dziecka i w oczekiwaniu na dziecko
Co do hotelu, to zależy na które rejony się zdecydujecie...ale napewno znajdziecie coś w rozsądnej cenie jeśli nie zależy Wam na jakiś ekstra luksusach Jak już się zdecydujecie gdzie mniej więcej będziecie chcieli jechać, to wejdź na booking.com na przykład i napewno znajdziecie sobie jakiś odpowiedni hotel👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Karolcia27 wrote:Ja miałam to samo w ostatnim rzucie rwy kulszowej, pewnego dnia jak już udało mi się wstać to patrzę do lustra a jestem całkiem wykręcona w jedną stronę, jakby zebra mi się same poprzestawialy, ale się wtedy wystraszyłam, że mi tak zostanie, nie czułam tego, a talia z jednej strony znikła całkiem, za to z drugiej była dziura... Ja też bym wolała naturalnie, ale też się boje i ten kręgosłup, też czytałam że to niby wskazanie do CC, ale z drugiej strony na heparynie podobno lepiej jest rodzić naturalnie więc sama już nie wiem co lepsze...
Co do kwasu foliowego, to niestety, u niektórych się odkłada i krąży w krwi toksycznie, wiele kobiet ma mutacje mthfr o czy nie wie nawet, a wtedy zwykły kwas nic nie daje, tylko szkodzi. Najlepiej zrobić poziom kwasu foliowego i wtedy już wiadomo zbyt dużo kwasu foliowego też zwiększa ryzyku wad u dziecka niestety.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Marti83 wrote:Agniecha w zeszłym roku rezerwowalismy w czerwcu na sierpień a w tym w styczniu czy lutym no na czerwiec wydaje mi się jednak, że zawsze znajdzie się gdzieś miejsce
Co do miejscówki to bardzo podoba mi się to że plaża jest bardzo blisko. Od naszego noclegu 150 m. I kiedy nie pójdziesz na plażę to zawsze jest miejsce, nie trzeba lecieć o 7 rano są sklepy i restauracje, a nie ma żadnych klubów i dyskotek. O 22 robi się cichutko. Blisko jest do Darłówka, byliśmy też w Ustce. Cisza i spokój, na prawdę można odpocząć jak ktoś lubi rowery to jest trasa rowerowa nad plaża w lasku i można tak dojechać lub dojść do sąsiednich miejscowości Mam nadzieję, że uda Wam się wybrać i będziecie zadowoleni moja kosmetyczka tez była tam w zeszłym roku z rodziną i bardzo jej się podobałoMarti83 lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Dip88 wrote:Cześć dziewczyny
A ja dziś się obudziłam z wywalonym mega zimnem na ustach To nie jest moje pierwsze zimno. Zawsze raz do roku mi wychodzi czasem rzadziej. I już mam czarne myśli, jeszcze tyle się naczytalam o tym... Masakra... Co myślicie? Macie jakieś doświadczenia?👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Agniecha ja wczoraj użyłam Zoviraxu ale tylko raz rano jak wstałam i zobaczyłam zimno. Ale to był ten zwykły i ma tylko acyklowir. W ulotce pisze ze nie szkodzi w ciąży. Ale ten twój nie wiem. Mamaginekolog pisze ze niby można używać wszystkiego bo to nie przenika do krwi. Jednak ja nie ufam takim rzeczone i na noc wysmarowalam się pasta do zębów no i dziś już tylko strupek. Myślę że nie masz czym się martwić co innego gdybyś używała przez długi czas takich maści choć niby sam acyklowir nie ma żadnego wpływu na dziecko. Będzie ok.
-
Daniela wrote:Zapomniałaś dodać, że rodziły w domu, dziecko bach! do kołyski i wracały do pracy w polu...
A my teraz wylegujemy się w szpitalu.
daniela a co się stało?? mam nadzieję, że wszystko ok
(nie jestem w stanie was czystac jak wczesniej gdyz mam remont i nie wiem czy pisałaś )M.Ż.