X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Madlen_:) Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    Madlen masz wizyte pol godzinki po mnie :) Miedzy ciazami niby dzien roznicy ale ciekawe jak to bd po usg :)

Faktycznie :) w środę wymienimy się informacjami :)

RudyTygrysek lubi tę wiadomość

p19ucsqv2v28lj5j.png

Wysłany: 6 maja 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkgk wrote:
    Dziewczyny wrocilam z majowki lecialam samolotem i zyje bambini tez. tylko informowalam ze jestem w ciazy zeby nie przelazic przez te bramki...

Super ! Dzięki za info mi się przyda tyle że ja jak będę leciała ( o ile będę) będę w końcu 8 tyg. Musiałaś pokazywać kartę ciąży czy na słowo Ci uwierzyli?

agniecha2101 lubi tę wiadomość

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :-* uff przez weekend nie ma tyle nadrabiania :-P hehe u mnie też rodzinkowo, grillowo i w końcu odpoczynek :-) a jutro trzeba wrócić do rzeczywistości i do pracy :-( nie wiem jak ja wstanę o 6.15 :-(

Kurczę dzisiaj trochę się wystraszyłam, ale mam nadzieję że wszystko okej, bo jak zakaszlalam to tam mnie ścisnął jajnik, że myślałam że eksploduje zaraz, trwało to ok. 30 sekund ale bok straszny, jakby ktoś mi tam coś wbijał...

Mam do Was jeszcze takie dwa pytania :-)
    Zauważyłam, że tak jakby już podbrzusze, ale niżej czyli łono po prostu już się uwypuklilo, trochę jakby napuchlo tzn tak to wygląda,też tak macie?

Po tych wszystkich erotycznych snach już od kilku dni:-P dzisiaj z mężem rano było serduszkowanie, powiedzcie mi, te które od czasu do czasu serduszkuja, czy jakoś się zabezpieczacie, czy przerywany czy normalnie jak przy staraniach ? :-) Przepraszam, za bezpośredniosc, ale nie wiem jak można, a my zastosowaliśmy sposób przerywany :-P

SAINT90 lubi tę wiadomość

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

Wysłany: 6 maja 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia co do tego bólu jajnika ja tak miałam 2 razy jak kichnęłam - takie megamocne rozpieranie w jajniku , tez mam nadzieje że nic się nie stało dzidzi...

A co do serduszkowania to my normalnie jak przy staraniach - kiedyś mamaginekolog pisała o tym, że to nawet zdrowe dla zdrowia dzidziusia... coś było o zgodności tkanek musiałabym poszukać tego artykułu...

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen_:) wrote:
    Faktycznie :) w środę wymienimy się informacjami :)
    My idziemy tak samo :D
    Chociaż ja na wizyte dopiero 21 maja:(

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa_Czekolada wrote:
    Ja natomiast dzisiaj się podłamałam tym krwiakiem swoim. Dwa tygodnie już "poważnego oszczędzania się" i było okej, a dzisiaj śluz zabarwiony na żółto. Czyli coś tam wycieka. Mam nadzieję, że to resztki tego krwiaka i jest dobrze. Ale same wiecie, że byle co wystarczy żeby się podłamać. A ty @Paula222 plamisz jeszcze
    czy coś?

Ja wcale nie plamię... Żeby nie usg to bym nawet nie miała pojęcia, że jest krwiak... :(

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • anaaa Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam mdłości, ale plus taki
    Ze chociaż nie ściskam sie z muszla. Kurczę większość z was juz po usg, a ja jeszcze nic. W tym tyg muszę ogarnąć jakiegoś lekarza z wolnym terminem, a ze po tyg powinnam wrócić do pracy wiec muszę sie ogarnąć bo nie mogę pracować

4rtki45b8sbxqzn7.png

Wysłany: 6 maja 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    My idziemy tak samo :D
    Chociaż ja na wizyte dopiero 21 maja:(

Dibolek a Ty już widziałaś serduszko ?? Bo ja jeszcze nie , jak byłam w 5tyg 6 dniu to jeszcze był sam pęcherzyk z zarodkiem, mam nadzieję teraz zobaczyć więcej....

Annaa Ty jesteś jakoś w 6 tygodniu też tak ??

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • SAINT90 Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znalazłam świetny (wg mnie) artykuł dla przyszłych tatusiów :) ja swojemu M podesłałam i się śmiał jak go czytał a na koniec powiedział że nie przypuszczał że ciąża aż tak wpływa na moje samopoczucie, więc Wam też polecam podesłać swoim partnerom ;)

https://mikemary.pl/2015/06/18/jak-przetrwac-ciaze-poradnik-dla-mezczyzn/
    Artykuł świetny! Mój maz też się śmiał jak czytał :)

agniecha2101 lubi tę wiadomość

w57vdqk3dkvh8mi1.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek a Ty już widziałaś serduszko ?? Bo ja jeszcze nie , jak byłam w 5tyg 6 dniu to jeszcze był sam pęcherzyk z zarodkiem, mam nadzieję teraz zobaczyć więcej....

Annaa Ty jesteś jakoś w 6 tygodniu też tak ??

Ja byłam na wizycie 5 t 2 d to nawet zarodka nie było. Idę w piątek, będzie 7t 2 d i wtedy się wszystko wyjaśni. Choć przeczucia średnie w związku z tym brakiem objawów.

Dziewczyny, powiedzcie mi na której wizycie wasi lekarze zalecają komplet badań? Na pierwszej? Czy jak się serduszko pojawi? Bo mój doktorek zleca dopiero w okolicy 10 TC i wtedy też zakłada kartę. To chyba strasznie późno?!

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • SAINT90 Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Hej wszystkim :-* uff przez weekend nie ma tyle nadrabiania :-P hehe u mnie też rodzinkowo, grillowo i w końcu odpoczynek :-) a jutro trzeba wrócić do rzeczywistości i do pracy :-( nie wiem jak ja wstanę o 6.15 :-(

Kurczę dzisiaj trochę się wystraszyłam, ale mam nadzieję że wszystko okej, bo jak zakaszlalam to tam mnie ścisnął jajnik, że myślałam że eksploduje zaraz, trwało to ok. 30 sekund ale bok straszny, jakby ktoś mi tam coś wbijał...

Mam do Was jeszcze takie dwa pytania :-)
    Zauważyłam, że tak jakby już podbrzusze, ale niżej czyli łono po prostu już się uwypuklilo, trochę jakby napuchlo tzn tak to wygląda,też tak macie?

Po tych wszystkich erotycznych snach już od kilku dni:-P dzisiaj z mężem rano było serduszkowanie, powiedzcie mi, te które od czasu do czasu serduszkuja, czy jakoś się zabezpieczacie, czy przerywany czy normalnie jak przy staraniach ? :-) Przepraszam, za bezpośredniosc, ale nie wiem jak można, a my zastosowaliśmy sposób przerywany :-P
    Tak, ja też mam dół brzucha taki napięty, uwypuklony i po bokach też. Kurcze a ja ciągle czuję mój żołądek, jak zjem to jest taki jakbym miała grupę żołądkowa a jak nie zjem to też czuje dyskomfort. Nie wiem co to jest... Rodzaj jedzenia nie ma na to wpływu.

w57vdqk3dkvh8mi1.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra ja mam teraz 9+5 jutro idę na wizytę i jak sam nie założy mi karty i nie da skierowania na badania to będę się upominać... :)

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai dobra ale specyficzna w smaku. Trzeba sprobowac :)

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi założyła w 8 tygodniu, pewnie zależy od lekarza.

Ja też mam tak z żołądkiem, że też mnie mdli, ale jak mam trochę tylko nawet pusty żołądek to jest jeszcze gorzej, takie dziwne uczucie, nigdy tak nie miałam, takie jakby zgaga, mdłości, głód razem wszystko... Kupiłam sobie tic taci i inne cukierki, bo mam też cały czas tak sucho w gardle i taki dziwny smak... Blee :-\

Ten artykuł mistrzostwo świata :-) uśmiałam się :-D

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• bondzik007 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z tym żołądkiem mam to samo.. a od tego wiukania i trochę wymuszania czasem bolą mnie aż mięśnie brzucha po bokach, też tak macie?

A badania miałam zlecone w 6+0 jak bylo serduszko, a karta ciąży na następnej wizycie jeśli wszystko będzie okej :)

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • Kai Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie kartę ciąży założono na pierwszej wizycie, kiedy widoczny był tylko pecherzyk i od razu dostalam skierowanie na badania. A propos badań: jeżeli tylko macie możliwość, zróbcie, co się da, na NFZ. Ja blisko 400 zł w diagnostyce zostawilam...

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 02:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam założoną kartę i zlecone badania w 9t.c. Jak sprawdzałam ceny badań to się przeraziłam. Jedno badanie mam za 205 zł... Także spokojnie wyjdzie 400, albo lepiej...

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za badania 1 trymestru zostawiłam w laboratorium 220 zł...

U mnie kartę założył jak było serduszko :)

Jutro idę na krzywą cukrową. Jak mi się nieeeeeeeeeeechce tyle czasu w lab siedzieć :/

Ale z energią serio u mnie lepiej, mam nadzieję, że to dobry objaw i krwiak nic nie zrobił maleństwu... Już różne myśli po głowie mi chodzą... :( A do wizyty jeszcze aż 10 dni..

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Czyli widzę, że z tymi badaniami to różnie. Mi by się tak nie spieszyło gdyby nie fakt że w poprzedniej ciąży ( czyli rok temu;) miałam lekkie wahania TSH. Byłam pod kontrolą endokrynologa. Po ciąży nie skontrolowalam TSH i trochę się martwię, bo się naczytałam że to często prowadzi do nieszczęść;(

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do cen badań, to pamiętam że te pierwsze to dramat:/ ja miałam większość za darmo, cześć że zniżką a tylko kilka płatnych a przy kasie i tak o mały włos nie dostałam mdłości;)

W ogóle to ciąża jest "droga". Ja mieszkam po prawej stronie Wisły w Warszawie, a lekarza mam po lewej. Ostatnio odkryłam, że dosłownie dwie ulice ode mnie otworzyli nowa prywatna przychodnie i tam przyjmuje mój ginekolog. Myślę sobie: "super! w razie konieczności będę mogła go złapać dosłownie koło domu!". Problem w tym, że ta przychodnia nie ma umowy z moim ubezpieczycielem. Jak zobaczyłam, że wizyta u doktorka z USG ciążowym kosztuje 310 złotych to stwierdziłam, że jednak będę jeździć grzecznie z Pragi na Ochotę;)

A nowy minister proponuje kobietom w ciąży darmową no-spe;) normalnie żyć nie umierać:)!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 07:18

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ