Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam badania na NFZ i dziwię się wam że tak nie robicie
Miłego poniedz i udanych wizyt, ja dziś jadę do immunologa do GdańskaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 07:19
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Modlin tak 6 tydz chyba haha dziewczyny moj gin z pierwszej ciazy przepisywał mi badania tylko takie jak on chciał tzn nie miałam badań po kolei jak powinno sie miec. Na początku sie strasznie bałam ze nie robimy badań ze cos będzie nie tak. Ostatecznie miałam chyba wszystkie badania a moj portfel jakoś tego nie odczuł. Nie wiem jak on to zrobił
-
Madlen_:) wrote:Dziewczyny znalazłam świetny (wg mnie) artykuł dla przyszłych tatusiów ja swojemu M podesłałam i się śmiał jak go czytał a na koniec powiedział że nie przypuszczał że ciąża aż tak wpływa na moje samopoczucie, więc Wam też polecam podesłać swoim partnerom
https://mikemary.pl/2015/06/18/jak-przetrwac-ciaze-poradnik-dla-mezczyzn/👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Mi lekarz założył kartę ciazy już wczoraj (było widać serduszko) dał mi tez listę badan które mam wykonać na następna wizytę za dwa tygodnie i poradził żebym zrobiła je w luxmed(bo tam akurat mam wykupiony pakiet medyczny z firmy w której pracuje )tylko tak się zastanawiam czy któraś z was może wie czy aby wykonać badania muszę mieć wizytę i skierowanie od lekarza z grupy lux med ? czy taka kartka od mojego lekarza wystarczy?daria184
-
mkgk wrote:Dziewczyny wrocilam z majowki lecialam samolotem i zyje bambini tez. tylko informowalam ze jestem w ciazy zeby nie przelazic przez te bramki...👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Karolcia27 wrote:Po tych wszystkich erotycznych snach już od kilku dni:-P dzisiaj z mężem rano było serduszkowanie, powiedzcie mi, te które od czasu do czasu serduszkuja, czy jakoś się zabezpieczacie, czy przerywany czy normalnie jak przy staraniach ? Przepraszam, za bezpośredniosc, ale nie wiem jak można, a my zastosowaliśmy sposób przerywany
Azzurra lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Azzurra wrote:Ja byłam na wizycie 5 t 2 d to nawet zarodka nie było. Idę w piątek, będzie 7t 2 d i wtedy się wszystko wyjaśni. Choć przeczucia średnie w związku z tym brakiem objawów.
Dziewczyny, powiedzcie mi na której wizycie wasi lekarze zalecają komplet badań? Na pierwszej? Czy jak się serduszko pojawi? Bo mój doktorek zleca dopiero w okolicy 10 TC i wtedy też zakłada kartę. To chyba strasznie późno?!👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
oooo jak fajnie, a na którą godzinke masz?
Ja na szczęście mam darmowe ze względu na poronienia, ale Pappa nie robię no i na Nifty też mnie nie stać. Tak czy siak urodze dzidziusia jak Bóg da, zdrowego czy chorego. ( oby był zdrowiutki) -
No i po wizycie... Lekarz po badaniu "ręcznym" stwierdził że macica ładnie się powiększyła... I tyle z dziś... Dał skierowanie na badania w tym obciążenie glukozą 75g bo ku mówiłam o cukrzycy w poprzedniej ciąży zapisał dalej duphaston....
Kolejna wizyta 4.06 a w między czasie 29.05 idę na usg... Nie wiem jak wytrzymam do tego czasuWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 10:05
-
Lotopałanka wrote:Bo tu w gabinecie nie ma sprzętu do usg...
-
Cześć Kobietki mam do Was pytanie teoretyczne. Czy jeśli zapiszę się na usg prenatalne na dzień ciąży wg OM 11 t+0 d to będzie za wcześnie czy to będzie akurat ten pierwszy dzień kiedy można robić to badanie?
Wypada to dokładnie 30 maja( dzień przed Bożym Ciałem, następnego dnia w Boże Ciało wyjeżdżam na tydzień i nie chciałabym tego odkładać na później. Co myślicie? -
Dzien dobry wszystkim
Majoweczka sie skończyła, próbuje Was nadrobic...ale nie jest to łatwe
Karolcia wspominałaś o kłuciu jajnika przy kichnięciu czy kaszlaniu, mam podobnie. Nie zawsze, ale zdarza sie ze czuje napięcie np.kiedy sie przeciagam jak wstanę, wtedy luzuje i odpuszczam, bo czuje jakby mnie brzuch ciągnął. Przy kichnięciu tez kilka razy poczułam ukłucie ale mysle, ze to jest związane z rozciąganiem sie tam wszystkiego i nie ma powodow do zmartwień
Widziałam tez, ze cześć z Was serduszkuje...ehhh jak Nam tego brakuje! 16.05 mam wizytę zapytam czy juz mogę czy w ogóle mogę? Bo przecież można na glowe dostać Mi gin zalecił w 5 tyg na wizycie sie wstrzymać, bo wszystko delikatne. No, to sie wstrzymuje...co gin to inne zalecenia. Nie wiem tez jak to w przypadku ciazy bliźniaczej, bo to tez inna ciąża, ciekawe.
Standardowo raportując samopoczucie, dużo odpoczywam, baterie szybko sie rozładowują i po 2-3h „aktywności” czyli spaceru,obiadu, zadań domowych, musze sie polozyc. W aucie i na głodny żołądek mdli mnie jak jasny gwint. Ale jeszcze spotkania z kibelkiem nie miałam
Postaram sie wrzucić zdj z usg, które miałam robione w ubiegły pon 1.20 i 0.95 cm miłościRudyTygrysek, Violet Flower, TaPaT, agniecha2101, Magdaa21, SAINT90, Madlen_:) lubią tę wiadomość
-
Cześć wszystkim,
Jestem w ferworze pracy, przeprowadzki i ostatnich przygotowań do ślubu, ale podczytuję Was i gratuluję kolejnych szczęśliwych wiadomości
Mnie dopadły okropne mdłości, mało co mogę zjeść.
Paula, możesz mi zmienić wizytę na 9.05. godz. 12:40.
Dzwonili do mnie dzisiaj że lekarza w pt nie będzie i wizyta jest przełożona, wreszcie i ja zobaczę swoje maleństwomarrakech2708, Marti83, agniecha2101, Magdaa21 lubią tę wiadomość
Malutka_94
-
Ja mam dzisiaj jakieś problemy z forum, może karcą mnie za zakończony abo i nie wykupiony premium aż się przelogowałam z telefonu, na kompa, co mi się nie zdarzało i nic! Ani cytuj, ani lubi..nie da się kliknąć. Ustawień też wrrr...
Malutka, trzymam kciuki nie tylko za wizytę ale i za siłę w przygotowaniach
Wizyta już w środę! Super a kiedy data ślubu? (wybacz, umknęło mi a nie znajdę w tych wiadomościach już.. )