Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
E tam! Glupoty. Ja mialam cc i pokarmu naprawdę dużo. W pierwszej i drugiej dobie, owszem, było ciężko, leciało po kilka kropelek i trzeba było malego dokarmiać, ale od trzeciej doby miałam nawał. Pół porodowki bym wykarmila! Gdzieś chyba w 4 czy 5 dobie kazali mi odciągnąć laktatorem 40 ml. Po dwoch minutach odciagnelam 50 ml. A niektóre dziewczyny się pół godziny meczyly i 20 nie mogły uciagnac.
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Agniecha, Karmelkova pierooooogiiiii moj tata zawsze sie ze mnie śmial, ze niewarto brać mnie do knajp z jedzeniem, bo czy jestem w góralskiej czy nad morzem, to wiecznie zamawiam pierogi choć u Nas w domu często wpadały na stół to ja i tak swoje. Milosc od dziecka do właśnie ruskich tzn.ziemniaki i cebulka jako farsz, na gore kiedyś śmietana, teraz jogurt naturalny i czasem magi - POLECAM spróbować. Pychotka tez nie wyobrazam sobie bez nich zycia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 19:38
vigry lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny,
Właśnie się umówiłam na jutro na 13.10 na USG..... mąż mnie zmusił, bo stwierdził że już się że mna nie da wytrzymać.
Odebrałam badania, więc przy okazji pokażę ( są książkowe, lepsze niż przed ciążą!)Martula78, futuremama, Violet Flower, Paula222, TaPaT, Malinowa_Czekolada, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Azzurra gratulacje pięknych wyników ! Ja idę w piątek na badania chociaż dzisiaj mam najbardziej dołujący dzień od początku ciąży... czuje się bardzo dobrze, w ogóle nie mam bólu piersi, 0 bólu w podbrzuszu, 0 objawów... boję się ... a USG dopiero za tydzień
P.S. Dziewczyny narobiłyście ochoty na pierogi, a u mnie dzisiaj cukinia faszerowana ... -
Azzurra wrote:Dziewczyny,
Właśnie się umówiłam na jutro na 13.10 na USG..... mąż mnie zmusił, bo stwierdził że już się że mna nie da wytrzymać.
Odebrałam badania, więc przy okazji pokażę ( są książkowe, lepsze niż przed ciążą!)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 19:51
2006 Kubuś
Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc -
Azzurra wrote:Dziewczyny,
Odebrałam badania, więc przy okazji pokażę ( są książkowe, lepsze niż przed ciążą!) -
Hej kochane moje cieszę się z dobrych wyników
No pyszne te pierożki chociaż ja po ostatnim razie, właśnie ruskich mam już obrzydzenie ale na słodko jak najbardziej ja dzisiaj też zrobiłam super obiadek, który uwielbia mój maz, zaraz wyśle Wam przepis możecie wypróbować, polecam, ale boczek zamieniłam na szynkę
U mnie dzisiaj też dolujaco zaliczyłam hematologa i stomatologa, bo miałam mieć od nich wpisy do książeczki ciążowej co zajęło mi pół dnia, ale mam już z głowy
Niestety , od popołudnia jakoś tak do dupy z samopoczuciem, sama sobie wkręcam głupoty, wiem jestem okropna im bliżej wizyty to jak zawsze ze mną coraz gorzej, oczywiście skończyło się na płaczu, a mąż powiedział że jak tak dalej będzie to nam się beksa urodzi i tyle z tego...
U mnie minęły nudności, zmeczenie, za to boli podbrzusze i od wczoraj plecy, nie wiem krzyże, rwa kulszowa, nie wiem... I dlatego się tak martwię do tego czuję że coś mnie bierze,bo gardło mnie boli okropnie ehh... Chce już czwartekWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 20:25
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
https://www.mniammniam.com/Piersi_kurczaka_zapiekane_z_boczkiem__jablkami_i_jarzynka_z_porow__film_video_-17656p.html
A to ten przepisagniecha2101 lubi tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Madlen_:) wrote:Dziewczyny jeszcze takie pytanie: Od którego tygodnia ciąży macie USG przez brzuch ?
Też chętnie się dowiem ja już raz miałam, było widoczne ale i tak zrobił mi po tym dowcipne.4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Mnie byście nie namówiły na ruskie, ale jakieś z owocami bym wciagla.
Bierzecie jakieś witaminy?? Kupiłam, ale okazało sie ze sa od 13 tyg nie wiem
Chyba noe doczytałam. Narazie biorę tylko kwas foliowy.
U mnie dzis paskudny dzień. Spędziłam większość w łożku dobrze ze maz zajął sie córka. Wiecie aż czasem mi głupio ze wiecznie jestem zmęczona. Oby tylko szybko to wszystko minelo chce wrócić do żywych.
Oo -
anaaa wrote:Mnie byście nie namówiły na ruskie, ale jakieś z owocami bym wciagla.
Bierzecie jakieś witaminy?? Kupiłam, ale okazało sie ze sa od 13 tyg nie wiem
Chyba noe doczytałam. Narazie biorę tylko kwas foliowy.
U mnie dzis paskudny dzień. Spędziłam większość w łożku dobrze ze maz zajął sie córka. Wiecie aż czasem mi głupio ze wiecznie jestem zmęczona. Oby tylko szybko to wszystko minelo chce wrócić do żywych.
Oo
Tak, ja biorę dużo witamin, ale też ze względu na mutacje mthfr biorę póki co osobno: Folian, czyli metylowany kwas foliowy, kompleks witamin B, D3, kwas DHA, cholinę, magnez,jod, muszę jeszcze dokupić potas.4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Azzura super ze wyniki okej.
Karolcia ja sobie też wkrecam.. w piątek wizyta a ja zamiast się cieszyć to tak jakbym czekała na najgorsze.. wiem że jestem głupia pod tym względem, ale nie mogę nic na to poradzić zwlaszcza ze w poprzedniej ciąży już na tym etapie serduszko nie biło. Ale chyba juz o tym pisałam. Wiec samopoczucie u mnie PASKUDNE do tego to podbrzusze też mnie tak boli jak Ciebie dzisiaj. Raz z prawej, raz z lewej strony..Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 20:57
-
Madlen_:) wrote:Dziewczyny jeszcze takie pytanie: Od którego tygodnia ciąży macie USG przez brzuch ?
Mi na prenatalnych (13 tc) robił tak i tak, potem w sumie miałam już połowkowe i przez brzuch już tylkoMadlen_:) lubi tę wiadomość
-
Witajcie. Nie bylo mnie 2 dni jakos chwilki braklo zeby wpasc. W niedziele wrocilismy od mojej mamy. Mam nadzieje ze u Was wszystkich jest ok.
O pierozki zjadlabbym moze zrobie jutro albo pojutrze Ruskie uwielbiam Ale tez z kapustka i z serem na slodko. Od dawna mam ochote na nalesniki moze zrobie wlasnie z serem i musem truskawkowym
W sobote mnie naszla ochota na pomidorowke z ryzem wiec zrobilam w poniedzialek no mmmm. Na jutro zrobie palki kurczaka duszone z ziemniaczkami i mizeria -
bondzik007 wrote:Azzura super ze wyniki okej.
Karolcia ja sobie też wkrecam.. w piątek wizyta a ja zamiast się cieszyć to tak jakbym czekała na najgorsze.. wiem że jestem głupia pod tym względem, ale nie mogę nic na to poradzić zwlaszcza ze w poprzedniej ciąży już na tym etapie serduszko nie biło. Ale chyba juz o tym pisałam. Wiec samopoczucie u mnie PASKUDNE do tego to podbrzusze też mnie tak boli jak Ciebie dzisiaj. Raz z prawej, raz z lewej strony..
Jak dobrze słyszeć, że ktoś ma tak jak ja... Oczywiście, niedobrze że tak się dzieje i że tak wariujemy, ale to jest silniejsze ode mnie... Mnie podbrzusze też boli po bokach, ale też na środku, tak okresowo strasznie się boje tej wizyty, jeszcze mężu nie da rady iść ze mną4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Karolcia27 wrote:Jak dobrze słyszeć, że ktoś ma tak jak ja... Oczywiście, niedobrze że tak się dzieje i że tak wariujemy, ale to jest silniejsze ode mnie... Mnie podbrzusze też boli po bokach, ale też na środku, tak okresowo strasznie się boje tej wizyty, jeszcze mężu nie da rady iść ze mną
To siedziemy w tym razem Słońce. Mocno trzymam kciuki :*