Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeeju nadrobic posty graniczy z godzina czytania hahah xD
3 mam kciuki za wizyty
Ja dzisiaj się nie czuję ... niedobrze mi , ćmi mnie głowa ;/ słaba jestem i leżę ...jajniki kłują i takie tam ...
Odliczam do wizyty a tu jeszcze 1,5 tyg
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
olciaa wrote:Mi lekarz jeszcze powiedział ze przy takich milimetrach to trudno mierzyć i łatwo o pomyłkę. Do tego z wcześniejszego opisu wnioskuje ze 2 różnych lekarzy mierzyło i na 2 różnych sprzętach.
tak olciaa, 2 róznych2006 Kubuś
Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc -
Dziewczyny mam inne pytanie. W przyszlym tyg zaczynam 12 tydzien i powiem w pracy o ciazy.
Niestety w tym tyg nie czuje soe najlepiej i myslalam o l4 do pt. Tutaj pojawia sie pytanie: czy moge poprosic lelarza o zwolnienie 80%? Nie chce zeby ewentualne l4 platne 100% wplynelo zanim powiem o ciazy, a pracuje w kadrach wiec przeplyw info jest mega szybkiWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 15:36
-
olciaa wrote:Martula przyjmuje się ze plemniki w sprzyjających warunkach średnio żyją ok 5dni, natomiast od momentu połączenia komórki jajowej z plemnikiem do implantacji dochodzi do max 12 dni.
Owulacja nie zawsze występuje 14 dni po miesiączce, bardziej wiarygodne jest liczenie „od tylu” czyli ze owulacja występuje na ok 14 dni przed miesiączka (bo tyle strdnio trwa II faza cyklu, ale tez nie zawsze- przyjmuje się ze prawidłowa to ok 11-15 dni)Martula78 lubi tę wiadomość
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO -!
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Paulo, Azzuro, mój synek też był dziś kluty, bo raz w miesiacu ma przetaczane przeciwciała i dziś właśnie musieliśmy iść na oddzial. Nawet biedakowi dwa razy wenflon wkluwali, bo pierwszy się przyblokowal. A potem kroplowka 1,5 godziny. Zawsze to ja go trzymam. Mąż na szczepieniu przytrzyma, ale z wenflonami to już nie chce mieć do czynienia. Miłe to nie jest, ale ja już zahartowana po zeszlorocznym dlugim pobycie w szpitalu. Jedyne, na co absolutnie nie dałam rady patrzeć, to pobieranie krwi z główki... brr. No i za pierwszym razem przy wenflonie się poryczalam razem z dzieckiem. Teraz skupiam się na tym, zeby go dobrze przytrzymać i w miarę możliwości choć trochę uspokoic.
-
Karmelkovaa wrote:Jeeju nadrobic posty graniczy z godzina czytania hahah xD
3 mam kciuki za wizyty
Ja dzisiaj się nie czuję ... niedobrze mi , ćmi mnie głowa ;/ słaba jestem i leżę ...jajniki kłują i takie tam ...
Odliczam do wizyty a tu jeszcze 1,5 tyg
2ciaze stracone
17 cykl starań
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Karo_88 wrote:Dziewczyny mam inne pytanie. W przyszlym tyg zaczynam 12 tydzien i powiem w pracy o ciazy.
Niestety w tym tyg nie czuje soe najlepiej i myslalam o l4 do pt. Tutaj pojawia sie pytanie: czy moge poprosic lelarza o zwolnienie 80%? Nie chce zeby ewentualne l4 platne 100% wplynelo zanim powiem o ciazy, a pracuje w kadrach wiec przeplyw info jest mega szybki
Możesz poprosić o zwykl zwolnienie jakby "nie na ciaze" wiesz o co chodzi. Może ci przepisze ale to zależy jakiego masz lekarza
2ciaze stracone
17 cykl starań
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Dibolek wrote:Teraz są już specjalne kody jeśli masz zwolnienie ciążowe to kadry po kodzie poznają czy to 100%czy80%
Możesz poprosić o zwykl zwolnienie jakby "nie na ciaze" wiesz o co chodzi. Może ci przepisze ale to zależy jakiego masz lekarza -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c1199a679a9a.jpg
Posiadam hurtowe ilościmogę się podzielić
nie wiem tylko czy lubicie z mięsnym farszem
P.S. Jeśli zastanawiacie się skąd takie nietypowe wzorki na łączeniu brzegów, to odrazu mówię, że mój niezawodny sposób na zlepianie pierogów, żeby nie rozklejały się podczas gotowania to widelecMartula78, Paula222, Lotopałanka, olciaa, Dip88, Myszka-Minnie, Violet Flower, Kai, Azzurra, Lilly_Ana lubią tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Karo_88 wrote:Właśnie chciałam iść do internisty. Ciekawa jestem czy jeśli powiem o ciazy to w ogóle bedzie chciał dac zwykle zwolnienie2006 Kubuś
Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc -
Kai wrote:Paulo, Azzuro, mój synek też był dziś kluty, bo raz w miesiacu ma przetaczane przeciwciała i dziś właśnie musieliśmy iść na oddzial. Nawet biedakowi dwa razy wenflon wkluwali, bo pierwszy się przyblokowal. A potem kroplowka 1,5 godziny. Zawsze to ja go trzymam. Mąż na szczepieniu przytrzyma, ale z wenflonami to już nie chce mieć do czynienia. Miłe to nie jest, ale ja już zahartowana po zeszlorocznym dlugim pobycie w szpitalu. Jedyne, na co absolutnie nie dałam rady patrzeć, to pobieranie krwi z główki... brr. No i za pierwszym razem przy wenflonie się poryczalam razem z dzieckiem. Teraz skupiam się na tym, zeby go dobrze przytrzymać i w miarę możliwości choć trochę uspokoic.
Biedactwo malutkie.2006 Kubuś
Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc